Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Senaste inlägg

#91
Off-topic / SV: Diverse frågor
Senaste inlägg av Lillefot - Igår kl. 15:55:45
Citat från: MOA skrivet Igår kl. 15:08:37Vad betyder okular som Plåtniklas sjunger om här?

https://www.youtube.com/watch?v=lGQtkOr8QZc
Enligt svenska wikipedia:
CitatOkular (latin ocularis, av oculus, öga) är det närmast ögat liggande linssystemet i kikare, teleskop, mikroskop och andra optiska instrument. Okularet fungerar i princip som en lupp. Okularet kan vara antingen enkelt eller sammansatt, det vill säga bestående av en eller flera linser.
#92
Off-topic / SV: Coronaviruset
Senaste inlägg av Daniel Hofverberg - Igår kl. 15:54:15
Citat från: Fred skrivet Igår kl. 13:30:49Tycker det var mycket dubbla budskap kring sjukdomen då för tre-fyra år sen. Har hört från flera personer att det inte var så farligt, "vi har alla haft det och det gick över". Jag har även blivit kallad för hypokondriker. Men samtidigt tyckte samhället att sjukdomen var så allvarlig att det behövde stänga gränserna till andra länder och säga åt folk att inte då på efter nio på kvällen (eller vad det nu var). Vem hade rätt?
Det korta svaret är väl att till viss del hade alla rätt. För 95% av befolkningen runt om i världen är nog Covid-19 relativt ofarligt - jobbigt och irriterande, men inte farligare än den årliga influensan. Men så har vi en mindre andel som drabbas hårt av Covid-19, i synnerhet de första gångerna, och som blir inlagda på sjukhus eller ännu värre dör.

Det de flesta är överens om är väl att det inte är hållbart i längden att upprätthålla tillräckliga restriktioner för att det ska få någon större effekt, då det skulle få så enorma konsekvenser på ekonomi och folkhälsa att stänga ner hela länder i två års tid.

När pandemin började trodde ju många att allt skulle vara över på några veckor eller max ett par månaders tid, och utifrån den tankegången fanns det en logik att stänga ner länder och få folk att stanna hemma så mycket som möjligt - men så blev det ju inte riktigt; och vem som helst förstår ju att om man inte träffar en enda levande människa på två års tid, och aldrig far till jobbet, så lär man drabbas av helt andra problem...

Alla experter är ju överens om att vid det här laget har nog alla i världen haft Covid-19 minst en gång, de flesta troligen mer än en gång, vare sig man vet om det eller inte.

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 24 mars 2024 kl. 09:13:46Kan man säga att dom som hade jobbet tidigare inte gjorde ett bra jobb eller? Sverige var landet där restriktioner inte var införda och mängden som inte bara blev sjuka utan som avled från corona var väldigt hög jämfört med grannländerna, så klart att ekonomin klarade sig, men det är ändå inte en ursäkt när folk gick bort och på nått sätt så blev alla påverkade på nått sätt, corona biverkningar för många år, lungor, lever, hjärta, ögon vad som helst skadad eller påverkarad på långsikt. Det går inte att förklara och hur folkhälsomyndigheten hanterade det här borde tas up i debatt, det är ett är i det svenska samhället och det går inte att förneka eller försöka minska det som har hänt.
Fast frågan är hur hårt Sverige egentligen drabbades i jämförelse med våra grannländer...? Faktum är att sett till hela pandemin hade Sverige lägst överdödlighet i hela Europa, ungefär jämförbart med Norge och mycket bättre än Danmark och Finland:
https://www.dagensmedicin.se/specialistomraden/infektion/sveriges-overdodlighet-lagst-i-europa/

Nu är visserligen överdödlighet ett något trubbigt verktyg, då det inte säger något om vad någon har dött av - men det finns inte så många andra sätt att jämföra olika länder, i och med att alla länder mäter dödsfall på olika sätt så att det inte går att jämföra officiella siffror mellan olika länder.

Däremot är det ju tydligt att Sverige drabbades väldigt hårt precis i början av pandemin, då många dog på framförallt äldreboenden. Men sen svängde det, och under resten av pandemin klarade sig Sverige bättre än de flesta länder i Europa. Det har givetvis att göra med att många andra länder hade så hårda restriktioner precis i början att de med tiden insåg att de inte gick att upprätthålla i längden - och om man knappt har träffat en enda människa på flera månader säger ju sunt förnuft att man istället inte har någon som helst motståndskraft när man väl börjar träffa människor igen efter några månader...

Och som sagt: det går inte att isolera sig i två års tid och aldrig träffa en enda människa; om inte annat så kommer hela landets ekonomi att gå under och alla företag går i konkurs - plus att det knappast är bra för folkhälsan heller.
#93
Dubbningar och röster / SV: Looney Tunes kortfilmer 19...
Senaste inlägg av Oskar - Igår kl. 15:35:19
Jag vet inte om doreen denning och/eller lasse swärd har registrerade looney tunes med barrefelt produktion och Europa film Studio.
#94
Citat från: gstone skrivet Igår kl. 13:33:40Här kan vi diskutera vilka som spelar dessa biroller på svnska ?

Jag undrar över detta
Kan du bifoga ljudklipp på rösterna ifråga? Eller åtminstone vad rollfigurerna heter och tidskoder var man kan hitta åt rollfigurerna i filmen?

Spirit - Hästen från vildmarken finns på Viaplay, men jag har ingen större lust att titta igenom en och en halv timme för att försöka jämföra alla rollfigurer som dyker upp med dina bilder...
#95
Off-topic / SV: Diverse frågor
Senaste inlägg av MOA - Igår kl. 15:08:37
Vad betyder okular som Plåtniklas sjunger om här?

https://www.youtube.com/watch?v=lGQtkOr8QZc
#96
Dubbningar och röster / SV: Disney's kortfilmer
Senaste inlägg av Will Siv - Igår kl. 15:08:09
Citat från: TonyTonka skrivet Igår kl. 14:56:21Någon som vet om följande Disney-kortfilmer har dubbats?  :)

Billposters
Cured Duck
Daddy Duck
Duck Pimples
Father's Day Off
Father's Weekend
How to be a Detective
Mickey's Fire Brigade
Mickey's Polo Team
Pluto's Judgemental Day
Self Control
Soup's On
Teachers Are People
Timber!
The Riveter
The Vanishing Private
The Whalers
Rätt osäker på dom flesta.

Krigsfilmerna har inte dubbats, så "Vanishing Private" har ingen.

"The Whalers" är dubbad (från "Ett Gott Skratt!")


Här finns mer info:

Kompletta svenska dubbningar av Disneys kortfilmer - Omröstningar, listor och sammanställningar - Dubbningshemsidans forum

Hjälp mig hitta avsnitten! - Sida 3 - Egna dubbningar, synkningsprojekt, textningar, etc. - Dubbningshemsidans forum
#97
Dubbningar och röster / SV: Looney Tunes kortfilmer 19...
Senaste inlägg av MOA - Igår kl. 15:07:23

https://www.youtube.com/watch?v=owdOZhuDbhw
Fattar ni något av detta, gjorde inte det när jag var barn & gör det fortfarande inte
#98
Dubbningar och röster / SV: Disney's kortfilmer
Senaste inlägg av TonyTonka - Igår kl. 14:56:21
Någon som vet om följande Disney-kortfilmer har dubbats?  :)

Billposters
Cured Duck
Daddy Duck
Duck Pimples
Father's Day Off
Father's Weekend
How to be a Detective
Mickey's Fire Brigade
Mickey's Polo Team
Pluto's Judgemental Day
Self Control
Soup's On
Teachers Are People
Timber!
The Riveter
The Vanishing Private
The Whalers
#99
Filmer och TV-serier / SV: Sonic the Hedgehog 3 (2024...
Senaste inlägg av MOA - Igår kl. 14:54:06
Citat från: Erika skrivet Igår kl. 13:55:45Ja, varför inte? De är faktiskt rätt sköna, och dessutom har de blivit mer populära på senare år (vilket de inte direkt var på den tid då det begav sig).
Ikonisk duo, lika ikonisk som Robotnik, undrar hur dom ser ut i 3D animation
#100
Filmer och TV-serier / SV: Sonic the Hedgehog 3 (2024...
Senaste inlägg av Erika - Igår kl. 13:55:45
Citat från: MOA skrivet Igår kl. 13:12:02Någon annan som vill se Scratch & Grounder återvända i framtida Sonic film eller program?
Ja, varför inte? De är faktiskt rätt sköna, och dessutom har de blivit mer populära på senare år (vilket de inte direkt var på den tid då det begav sig).