Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: Anders M Olsson skrivet 15 november 2020 kl. 14:16:20

Titel: Piratöarna
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 15 november 2020 kl. 14:16:20
Jag trodde att vi redan hade en tråd om den utmärkta australiensiska tv-serien Piratöarna, men jag kan inte hitta någon. Serien har nämnts i förbigående i ett par andra trådar, men verkar inte ha någon egen (förrän nu!).

SVT kommer att börja en ny reprisomgång på måndag den 23 november.

Piratöarna är en lite äldre (2003) serie från Jonathan M Shiff som ligger bakom flera kända barn- och ungdomsserier. Den mest kända är antagligen H2O - Tillsätt bara vatten. Men även den nu aktuella De magiska tingens byrå kommer från samma "verkstad".

Den här gången hoppas jag att SVT kommer att lägga upp Piratöarna på SVT Play med både svenskt och engelskt tal, liksom för ett år sen. När SVT senast repriserade serien i våras hade den tyvärr bara svenskt tal. Jag förstår inte varför SVT ska vara så tröga med serier i originalskick. Det borde vara en självklarhet att tillhandahålla båda språken.
Titel: SV: Piratöarna
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 24 november 2020 kl. 15:14:02
Det första avsnittet finns nu på SVT Play, och avsnitt 2 kommer lite senare i eftermiddag.

Tyvärr har SVT återigen bara lagt upp serien med svensk dubbning.

Jag har mailat till SVT och efterlyst den engelskspråkiga versionen. Det gjorde jag även i våras när serien senast gick i repris. Den gången hände inget annat än att jag fick ett svar med tack för förslaget, och att de skulle "ta det vidare internt".

Kanske är det fler än jag som gärna vill se Piratöarna och andra liveaction-serier på originalspråket? Maila i så fall till .

Om vi är många som hör av oss kanske de tar åsikterna på allvar!
Titel: SV: Piratöarna
Skrivet av: Lilla My skrivet 24 november 2020 kl. 15:44:24
Hela serien finns på
Spoiler
Piratebay
[close]
annars om du verkligen är sugen. Fast verkar inte vara några som seedar så kan ta åratal att få tag i den där också (går nog fortfarande fortare än att få SVT att lägga upp med originalspråk dock lol)
Titel: SV: Piratöarna
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 24 november 2020 kl. 17:30:08
Just den här serien är inte jätteviktig för mig. Jag har hela serien inspelad med svenskt tal, och allt utom de tre första avsnitten med engelskt tal. Jag hann tyvärr inte hämta ner de tre första från SVT Play för ett år sen innan de togs bort.

Det viktigaste är själva principen. SVT måste övertygas om att det finns en stor efterfrågan på material på originalspråk.

Då behövs flitig bearbetning, t.ex. att många mailar dem i ärendet. Det är bra med ett konkret exempel som Piratöarna. Den serien har funnits minst en gång tidigare med engelskt tal, så varför inte nu? De kan knappast skylla på rättighetsproblem eftersom det gick bra för ett år sen.

Så om du verkligen vill hjälpa till, skriv ett mail till SVT !
Titel: SV: Piratöarna
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 28 november 2020 kl. 20:34:07
Jag har mina små kontroverser med SVT. Jag mailade till dem och föreslog att de även skulle lägga upp Piratöarna med engelskt originalljud.

Jag fick svar att de tyckte att jag skulle maila till och föreslå att SVT skulle sända den engelska versionen i repris.

Det har jag gjort nu, men jag tycker att det är ett ganska dumt svar. Det tyder ju på att SVT ser de svenskdubbade och engelskspråkiga versionerna som två olika serier. Hur svårt kan det vara att lägga upp dubbla versioner som redan ligger färdiga och som fanns på SVT Play förra året?
Titel: SV: Piratöarna
Skrivet av: Anders M Olsson skrivet 12 juli 2021 kl. 16:30:02
Jag upptäckte alldeles nyss att SVT har börjat sända en ny reprisomgång av Piratöarna, och den här gången finns minsann både dubbat och originalspråk på SVT Play. Senast SVT visade serien med engelskt tal, hösten 2019, missade jag att tanka ner de tre första avsnitten. Därefter har serien gått i repris två gånger under 2020, men bara med svenskt tal.
Titel: SV: Piratöarna
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 13 juli 2021 kl. 16:39:16
Är serien inspelad på film?