Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Fred

#1
Citat från: MOA skrivet 17 april 2024 kl. 13:12:02Någon annan som vill se Scratch & Grounder återvända i framtida Sonic film eller program?
Ja, men i en tecknad serie i så fall. Vad man gäller spelfilmerna bör man vara restriktiv med att lägga till för många rollfigurer.
#2
Off-topic / SV: Coronaviruset
17 april 2024 kl. 13:30:49
Tycker det var mycket dubbla budskap kring sjukdomen då för tre-fyra år sen. Har hört från flera personer att det inte var så farligt, "vi har alla haft det och det gick över". Jag har även blivit kallad för hypokondriker. Men samtidigt tyckte samhället att sjukdomen var så allvarlig att det behövde stänga gränserna till andra länder och säga åt folk att inte då på efter nio på kvällen (eller vad det nu var). Vem hade rätt?
#3
Citat från: MOA skrivet 15 april 2024 kl. 23:31:10Undrar vem som blir hans svenska röst?
Jag hoppas inte det blir Tommy Nilsson för då är Dina Färger Var Blå helt förstörd.
#4
Off-topic / SV: Gnälltråden
31 mars 2024 kl. 03:11:37
Citat från: MB skrivet 30 mars 2024 kl. 15:26:43Ibland känns det som att folk på det här forumet gör och skriver vad de vill utan konsekvenser. Hur kan någon som skriver öppet om saker som absolut inte är okej får göra det och när man säger emot så är det man själv som ska vårda sitt språk?
Vad som är okej att skriva om är subjektivt. Dessutom finns det folk som vill ventilera saker och kanske råka skriva något som de egentligen inte borde ha skrivit.
#5
Off-topic / SV: Sorgligatråden
28 mars 2024 kl. 03:41:39
Citat från: MOA skrivet 11 mars 2024 kl. 23:38:46Ville jag också för 10 år sedan men det gick över. Mådde också dåligt under September-December 2020 men mådde bra igen efter jag bytte inriktning
Förlåt om jag frågar men hade ditt mående något med pandemin att göra?
#6
Off-topic / SV: Hur minns ni ett särskilt år?
24 mars 2024 kl. 14:31:09
Citat från: MOA skrivet 24 mars 2024 kl. 12:44:32Hur var 2015 för er?
Sådär. Rent personligt hade jag det bra då jag precis hade börjat på ett nytt program på högskolan. Men det var mycket terrorism och sånt runt om i världen, framförallt tänker jag på attacken i Paris i november, och det gjorde det året sämre.
#7
Off-topic / SV: Gnälltråden
9 mars 2024 kl. 07:01:40
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet  9 mars 2024 kl. 03:32:28Vad är det som pågår när det gäller kollektivtrafiken, särskild när det gäller snabbtåg osv, byggs nya linjer och ökas hastigheten när det gäller hur snabba tågen är? Det behövs en ökning av tåg och snabbtåg för att kollektivtrafiken blir bara värre med tiden. Är det nån som har nyheter om det?
Gäller det i hela Sverige eller bara delar av landet? Jag har inte åkt kollektivt på flera år.
#8
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 mars 2024 kl. 22:23:34Det var ju inte svenskdubbat 24/7 på den tiden dock mycket var ju på engelska om jag inte missminner mig...
Så var det på Nickelodeon i början av 00-talet också. Blev ärligt talat chockad när jag satte på Nickelodeon för några år sen och fick se All That dubbad till svenska. Det hade jag inte föreställt mig att man skulle göra när jag var yngre.
#9
Off-topic / SV: Diverse frågor
7 mars 2024 kl. 16:16:36
Varför vill min katt ut? 
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 mars 2024 kl. 12:00:05Finalkvalet är alltså det nya namnet på det som tidigare hetat Andra Chansen, semifinal, med fler namn; så det är alltså den nya chansen för de som kommit på plats 3 och 4 i respektive deltävling.

Så det jag menade var alltså att det knappast är en tillfällighet att det i finalkvalet/Andra Chansen/semifinalen, som nu låg i samma sändning som den femte deltävlingen, gick vidare till nästa veckas final precis de två personer som också tävlade i den femte deltävlingen några minuter tidigare och som då alltså kom 3:a och 4:a.

De två får liksom en naturlig fördel, när alla precis har hört hela deras låtar, medan de övriga i finalkvalet bara visades upp som förbandade snabbrepriser i 40 - 45 sekunder (taget från respektive deltävling); så man bara får höra en fjärdedel av deras låtar.

(Nu menar jag på intet sätt att förringa Annika Wickihalders och Jay Smiths fina insatser, och jag tyckte ju själv att i synnerhet Annika var bäst av de som gått vidare till finalkvalet - men det går ändå inte att komma ifrån det statistiskt osannolika att båda de två personerna som kom från gårdagskvällens deltävling också vann finalkvalet några minuter senare)
Så särskilt osannolikt är det inte, både 2004 och 2008 gick båda bidragen i andra chansen som kom från den sista deltävlingen till final.
#11
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  4 mars 2024 kl. 09:20:01Såklart kan man se på TV utan DVD spelare men tvärt om går inte.Så det är alltså inte en DVD-spelare du har utan en Blu-Ray spelare...
Det finns ju datorer som har DVD-spelare så det går nog bra att kolla på DVD-filmer utan TV.
#12
Citat från: E skrivet  2 mars 2024 kl. 23:45:49Tycker också dom borde gå tillbaks till det formatet. Och även bara telefon och sms-röstning. Appen kraschar en gång varje gång så det vore ju smartast att slopa det

Årets final kommer bli den allra första som jag någonsin skippar
Finalen har väl samma upplägg som tidigare så det är det minsta problemet, det är deltävlingarna och kvalet som de behöver ändra på.
#13
Jag tycker SVT ska gå tillbaka till upplägget som fanns 2003 och några år framåt, då fyra eller fem bidrag gick vidare till en andra omgång och sedan gick två till final och två till andra chansen. Det var inte optimalt men i alla fall mindre komplicerat än idag. Och ha åtta bidrag i varje deltävling så de slipper fylla ut programmen med dessa komplicerade röstningsprocesser. En sak är säker, duellerna ska absolut inte tillbaka.

Bortser från 2002 på grund av Vinnarnas val, där tidigare vinnare av tävlingen fick välja ut de sista finalplatserna vilket inte heller var optimalt.
#14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 februari 2024 kl. 02:21:34Mina favoriter ikväll var Cazzi Opeia och Jacqline Moss, som båda två var riktigt bra med starka och minnesvärda låtar; i synnerhet Cazzo Opeias låt var ju fantastisk och är nog min favorit hittills i år. Clara Klingenström och Klaudy var också bra, även om Claras låt inte var riktigt lika bra som hennes förra låt för några år sedan.

Orättvist att Clara Klingenström åkte ut helt, men förutom det är jag ganska nöjd trots allt - men det är obegripligt hur Gunilla Persson kunde gå till Andra Chansen, med en allt annat än bra låt...
Nej, det är fortfarande inte tillåtet - utan det rör sig med allra största säkerhet om körsångare som sjunger live bakom kulisserna, och som i vissa fall får dra ett betydligt tyngre lass än i andra. Så i fallet med Gunilla Persson var det nog en körsångare som man inte såg som stod för en betydande del av sånginsatsen; därav att det inte lät förfärligt trots att Gunilla inte direkt är känd som sångare.

Att sen låten inte var mycket att hurra för är en annan femma...
Tycker det instrumentala var bra, gillar countrymusik. Men håller med om att Gunilla absolut inte är en bra sångerska.
#15
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
17 februari 2024 kl. 01:14:58
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 17 februari 2024 kl. 00:42:59Examen i vad? Man är ju 19 när man tar studenten och hon har väl inte hunnit gå en hel universitetsutbildning om hennes 20-årsdag är idag.
Det finns ettåriga utbildningar på till exempel Yrkeshögskolan men det är inte speciellt vanligt att folk går dem.