Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - adro

#1
Off-topic / SV: Leveranser av Airmee
20 juni 2023 kl. 01:30:49
Citat från: Anders M Olsson skrivet 16 juni 2023 kl. 06:16:48Bra att du är nöjd!

Men även om allting hade fungerat som avsett skulle det ändå vara bekvämare för mig att hämta mina paket på ett utlämningsställe (t.ex. ICA på 250 meters gångavstånd) när det passar mig.

I Airmees app kan man ändra utkörningen till en senare dag, men såvitt jag kan se går det inte att ändra klockslag, utan tiden måste alltid vara 17-22. Det är en dum tid för mig. Jag - som är pensionär - är oftast hemma på dagtid, men på kvällarna umgås jag ibland med vänner eller går på bio, teater eller går ut och äter. Dessutom stängs ytterdörren till trappuppgången klockan 20, så om de kommer senare måste jag sitta och passa dem när de kommer.
Ja men det håller jag med om, att behöva vara bunden till att vara tillgänglig under flera timmars tid är något jag helst undviker på min lediga tid.
#2
Off-topic / SV: Leveranser av Airmee
15 juni 2023 kl. 12:59:40
Jag fick nyligen en hemleverans av Airmee. Preciseringen av tidsankomst var lite inexakt, men när budet väl var framme så ringde han flera gånger på mobilen (trodde det var fishing/spam-samtal först, varför jag inte svarade direkt) och när jag väl öppnade dörren så traskade han fram till dörren. Eftersom förekomsterna med Airmee varit få här, så är det för tidigt att säga något om tjänsten för min del, men hittills så har allting fungerat för de fåtalet gånger jag använt mig av den (peppar, peppar).
#3
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 oktober 2022 kl. 22:30:42Jag har tyvärr inte haft tid eller ork att leta bland mina band än, så den som lever får se...
Jomen låter sunt att invänta ett lämpligt tillfälle för det. Hoppas det blir av i framtiden
#4
Citat från: Beck skrivet 23 oktober 2022 kl. 14:45:10Hej, gammalt ämne, men är det ingen som har avsnittet "Robomunk" med svenska röster, inspelat från TV4?
https://archive.org/details/roboardilla
Söker detta med. Med lite tur kanske Hofverberg har avsnittet, annars kan det bli svårt att hitta det
#5
Off-topic / SV: Frågeleken
6 oktober 2022 kl. 09:55:16
Citat från: Lillefot skrivet  6 oktober 2022 kl. 08:15:17En människa i så fall.

Om möjligheten att teleportera sig fanns, skulle du använda den?
Absolut, om inte resandet innebar några fysiska men

Om du hittade en tidsmaskin, hade du rest bakåt eller framåt i tiden?
#6
Off-topic / SV: Frågeleken
5 oktober 2022 kl. 21:15:22
Citat från: Goliat skrivet  5 oktober 2022 kl. 20:46:28Lila.

Högst upp på ett berg eller djupt ner i havets botten, vilket vore mest intressant?
Om det gick att fixa någon slags belysning i havets botten hade det varit intressant att se djurlivet där, men om inte det hade gått, med undantag för självlysande fiskar - toppen på ett berg. Om platsen var en regnskog hade det varit fränt med en bergstopp med, där man kanske kunde ansluta sig till liansvingandes ap-skockar, vem vet

Stevie Wonder eller Billy Ocean?
#7
Off-topic / SV: Frågeleken
5 oktober 2022 kl. 19:53:32
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 oktober 2022 kl. 19:13:56Turkost. Så är det typ en blandning av båda.

Orange eller brandgul?
Orange

Vinröd eller lila?
#8
Off-topic / SV: Frågeleken
4 oktober 2022 kl. 16:55:27
Citat från: Goliat skrivet  4 oktober 2022 kl. 07:25:11Nope. Däremot finns en remix av en av deras låtar som gick hett på klubbar före som var rätt bra, eller så var det Backstreet Boys, lite osäker.

Aqua eller Whigfield?
Aqua har fler hits och kanske lite mer variation, så får bli dem

Backstreet Boys eller NSYNC?
#9
Off-topic / SV: Frågeleken
26 september 2022 kl. 12:42:54
Citat från: MOA skrivet 26 september 2022 kl. 12:15:21Mjuk och fluffig päls för & gosa.
Gröna eller röda äpplen?
Rött om det är rått, men i äppelkaka spelar det ingen roll

Det bästa med hösten är?
#10
Citat från: Oscar Isaksson skrivet 25 september 2022 kl. 18:20:34Syftet är att dubba tidigare odubbade titlar. Det färdiga resultatet kommer presenteras för allmänheten som inofficiella versioneringar. Detta ger även tillfälle att hitta nya fräscha kreativa talanger som vill vara med och lära sig hantverket.
Har dubbandet för något av projekten påbörjats? Hur ser det ut med Jem till exempel, eller saknas det även översättare där?
#11
Off-topic / SV: Frågeleken
21 september 2022 kl. 23:13:50
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 september 2022 kl. 23:09:31Min frus specialitet kryddig korvstroganoff.

Godaste drycken?
Fläderblomssaft

Godaste efterrätten?
#12
Off-topic / SV: Frågeleken
21 september 2022 kl. 17:29:54
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 21 september 2022 kl. 17:02:11Dammsugare

Vilken är din favoritmusikal?

The Sound of Music

Vilken är din tecknade favoritserie?
#13
Citat från: Goliat skrivet 14 september 2022 kl. 11:41:06Det behöver väl inte betyda att det finns svenskt ljud klart, de kan ju kanske trott i början att det är svenska och lagt det där och därefter inte tänkt så mycket. Svaret jag fick angående detta efter felanmälan var att de skulle se över detta och åtgärda om detta stämmer att det är fel tal. Så det kanske är så att de inte har ljudet och behöver dubba dessa, det kan också vara en anledning till att det "dröjer" med att avsnitten kommer till Sverige.
EDIT: Minns inte exakt vad de svarade, men jag fick ingen insider om någonting mer än att de skulle titta upp det.

Tror det kan vara antingen eller där med. Sett till att de inte har haft stenkoll på äldre serier sen innan - t.ex. så har en del avsnitt har ju fått dubbas om - så hade det kanske inte varit jätteförvånande om de gjort en tabbe. Kan ha varit så att de medvetet använt den danska versionen så länge som ett tillfälligt substitut för att den är "nära svenskan nog" (enligt dem, inte så lätt att förstå allt ändå) tills de dubbat om avsnitten helt. Eller att de omedvetet gjort detta och inte haft så bra koll på vilka band som är vilka eller hur de döpt dem och filerna. Men att det inte rättats till på 2,5 månader kanske lutar mot att de faktiskt inte hittar åt originaldubbningarna eller att det inte gjorts någon nydubb av dem än, för hade de redan varit dubbade så hade de nog lagt in en extra växel och dubbat klart Bad Tidings, avrundat och fått klart hela serien. Samtidigt vet jag inte hur tidsödande eller krångligt det är att rätta till felet och hur pass länge sen de fick reda på att det skett ett misstag. Så det kan spela in med. Antingen eller som sagt

Man vill ju inte stressa dem för livet som dubbare är redan mer hektiskt idag med alla tidskoder att passa än det var förr. Men samtidigt hoppas jag att de sista avsnitten inte glöms bort helt, eller att de försummar dem, även om risken är låg för det. Så lagom med påminnelser är la ok
#14
Emojierna (eller hur man böjer det) är bra överlag men jag saknar en :hmm emoji. Den kanske inte hade blivit den mest använda ena, men, bara ett förslag
#15
Filmer och TV-serier / SV: 9 (film från 2009)
8 september 2022 kl. 00:59:34
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 september 2022 kl. 02:59:33Det enda vi vet om originaldubben av Fantasia är det jag skrivit i det här inlägget (där vi också gärna kan fortsätta diskussionen om Fantasia):
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=1260.msg24519#msg24519
1960 års första omdubb (med Bo-Teddy Ladberg) har tyvärr aldrig släppts på vare sig VHS, DVD eller TV. :(

Men Ovanliga dubbningar har dessbättre lovat att hon ska lägga ut den på Archive.org. :)
Trevligt att hon har tänkt att lägga ut den :) (om det blir av för att det är ju Disney det handlar om, vi får la se). Ja, får fortsätta diskussionen där, ett smärre inflikande bara (gjorde det eftersom huvudfrågan redan hade besvarats, att 9 inte har dubbats).

Citat från: Anders M Olsson skrivet  7 september 2022 kl. 09:08:59Märklig och problematisk titel på en film. Hur tänkte man där?

En sån titel gör den svår att söka fram. Många sökmotorer kräver ett minsta antal tecken för att söka, och godkänner inte en ensam nia. Och i de fall det faktiskt går att söka på en ensam nia får man oerhört många träffar - säsong 9 av tv-serier, bilformatet 16:9, andra filmer som har en nia i titeln m.m.
Som om inte det vore nog så finns det minst fyra andra filmer som heter "9" och två stycken som heter "Nine". Förvirrande värre!

Synd att 9 inte har dubbats ändå, det borde allt som Tim Burton varit delaktig i bli, tycker jag.