Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Soscla

#1
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
28 augusti 2023 kl. 14:48:57
Citat från: MOA skrivet 28 augusti 2023 kl. 11:05:30Grattis till morsan!E han första barnet?
Tack och ja!
#2
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
28 augusti 2023 kl. 10:36:29
Jag fick en son i juni och han är på riktigt det vackraste barnet nånsin! Att man kan smälta så av ett litet leende <3 <3 <3 Jag ser fram emot när han är några år äldre och vi kan leka på alla lekplatser  ;D
#3
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
28 augusti 2023 kl. 10:35:15

Citat från: gstone skrivet 27 augusti 2023 kl. 17:54:06Jag ska försöka vara mer acpeternade av Transpersoner :D

Kalasbra!  :D

#4
Off-topic / SV: Det svenska språket
30 maj 2023 kl. 22:42:14
Ja, jag är en bakåtsträvare och gammal stofil, men jag skulle bli så lycklig om folk kunde lära sig att skilja på "de" och "dem"!  :-[ Och "var" och "vart". Nåja, man får väl drömma.... 
#5
Off-topic / SV: Hoppastråden
30 maj 2023 kl. 22:36:09
Citat från: Disneyfantasten skrivet 18 maj 2023 kl. 21:31:43Även om jag inte heller gillar myggor så tycker jag att de ska få fortsätta finnas, annars blir det ju obalans i naturen, trots allt finns det många djur som äter dem.

Men jag hoppas att vår planet blir räddad och att vår jord blir mer fredlig och mindre våldsam och mindre kriminell och att all tjuvjakt försvinner och att fler billiga snabbtåg tillverkas så att folk kan resa mer miljövänligt.
Du tog orden ur munnen på mig! Jag önskar också allt detta! Hoppas hoppas hoppas, önskar, önskar, önskar!!! 
Det FINNS ju inget annat som är viktigare, liksom!
#6
Filmer och TV-serier / SV: Avatar
30 maj 2023 kl. 22:32:06
Citat från: moviefan skrivet 30 maj 2023 kl. 16:53:37Någon av er som har sett Way of water ? 
Jag såg den när den gick på bio och kan säga att den var exakt som ettan fast lite värre/sämre för mig personligen.
#7
Jag såg en tanke på det ämnet när Brendan Fraser fick en Oscar för "Whale". Han spelar en väldigt tjock man i filmen, och vissa tyckte att man borde tagit nån som är tjock på riktigt och inte bara dragit fram den klassiska fat-suiten. Vissa andra menade att folk som är större ofta inte orkar hålla igång lika länge (är förstås individuellt), och filminspelningar är långa och jobbiga, så det skulle sakta ner processen osv. Fast fysiska begränsningar är inte alls samma sak som hudfärg och läggningar, så det här var ju inte riktigt relevant i frågan, nåja XD Jag tycker det är kul om man kan få karaktären och skådisen att matcha varandra så långt det är möjligt, i strävan att få mer representation.
#8
Filmer och TV-serier / SV: recension
2 maj 2023 kl. 21:26:02
Börja med att förklara lite vad filmen handlar om (i två-tre meningar?), sen vad du tyckte var bra. Du kan prata med andra som har sett filmen och fråga vad de tyckte var dåligt, om du vill ha tips på negativa tankar.
Om du ska göra svenska eller engelska bestämmer du själv, men kanske kul att göra båda och jämföra? T.ex Riley fick väl heta Jenny på svenska, det kanske man kan skriva nåt om... Fast blir väl bara det, att hon bytte namn, inte mer än så.  ;D Du klarar det säkert jättebra, heja!
#9
Nu ni! Den här måste ni se! En fantastisk produktion av TruEcho med ett alldeles magiskt gäng skådisar! Och så är det Sailor Moon, vad mer kan man önska??  ;D ;D ;D
(Länk till filmen i beskrivningen och i pinnade kommentaren)


https://www.youtube.com/watch?v=s7mnCfmuSFw
#10
Off-topic / SV: Sago-stereotyper
4 mars 2023 kl. 23:22:50
Citat från: Skokaka skrivet  4 mars 2023 kl. 23:07:32Är "figurer" eller "karaktärsroller" bättre ord?

Förresten, han har redan tagit upp tjuvar...
Ja, det skulle jag säga är helt klart bättre!  ;D
#11
Off-topic / SV: Sago-stereotyper
4 mars 2023 kl. 22:59:00
Citat från: Disneyfantasten skrivet 31 januari 2023 kl. 13:21:41Gudar;

Goda: Herkules, Zeus, Hera, och de andra gudarna på berget Olympus

Onda: Hades
Det här är en klurig indelning, då de grekiska gudarna har en så lång historia av att porträtteras med allehanda mänskliga drag och de bråkar, slåss, är otrogna till höger och vänster, så jag vet inte om man kan rita upp en så här skarp linje mellan "goda" och "onda". Om man utgår från Disney-filmen, ja absolut, men du skrev i första inlägget "varelser som *brukar* vara hjältar" och Hera beskrivs sällan i goda ordalag haha! I grekisk mytologi är väl Hades oftast en knegare som försöker hålla ordning i sin underjord? Fast jo, då blir han oftast en stand-in för en djävulsfigur, inte den bästa looken för honom...

Jag tycker också ordvalet med "varelser" är lite konstigt, då du har tagit med cowboys, detektiver, SAMER OCH INUITER. Det ena är en yrkesroll och det andra är folkgrupper. Varför skriver du inte lika gärna upp läkare, poliser och amerikaner (goda) och tjuvar, mördare och ryssar (onda)? 

Men jag visste inte att Ursula var en cacaelia, så då fick jag lära mig nåt nytt, tackar tackar!  ;D ;D
#12
Citat från: gstone skrivet 27 februari 2023 kl. 12:30:08Det vore väldigt tråkigt om USA har en massa kända och vi i sverige bara fick vanliga röstskådspelare  :(

"Jag vill inte ha en riktig läkare, ta in George Clooney som spelade doktor i Cityakuten!" Och dina förslag på röster efteråt lool!  ;D. Skulle det kännas bättre om "vanliga röstskådespelare" VAR kändisar? Och häromkring borde ju Sveriges röstelit redan räknas som kändisar, eller hur?
#13
Off-topic / SV: Blogg
26 december 2022 kl. 00:06:57
Citat från: Anders M Olsson skrivet 12 april 2022 kl. 16:19:36Ser man på! Du KAN ju skriva ordentlig svenska fast du inte vill låtsas om det här på forumet.

Ska vi komma överens om att du nu lämnar trotsåldern bakom dig och skriver lika snygg svenska här?
HAHA men vad ÄR det här för inlägg Anders? Vilket påhopp och helt obefogat! Hade du en dålig dag eller är du bara sån av naturen?
#14
Filmer och TV-serier / SV: Barbie (spelfilm, 2023)
26 december 2022 kl. 00:02:04
Jag är SÅ hajp på filmen!  ;D ;D Tror inte den kommer dubbas med tanke på 2001-referensen i teasern, men nåja. Hoppas innerligt innnneerrliiiggtt att de liksom tar Barbies värld på allvar, och ger oss ett äventyr inom hennes universum med vänskap, pastellfärger och bara skön stämning. Jag vill ICKE se nåt att i början av filmen lever hon i sin rosa bubbla men sen måste "vakna upp och se den """""verkliga"""" världen som är kall och grå" NEJ! Sånt har gjorts till leda och det är så fruktansvärt tråkigt. Ge oss bara nåt som är rosa och glatt på riktigt utan att det behöver bli gritty!
#15
Skulle aldrig fly från vintern! Snö är livet!  ;D