Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Fred

#1
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 27 maj 2024 kl. 20:17:20Alla visste vem han var och han fortfarande välkänd efter allt han gjorde.
Svullo var en väldigt kontroversiell komiker och därför fick han mycket uppmärksamhet och han var med mycket i tv.
Svullo är lite som Eddie Meduza alla känner till han på grund av kontroverser.
Kommer bara ihåg Micke Dubois som kommentator i programmet Robot Wars som gick sisådär 2003, men minns att det stod ganska mycket om honom i tidningarna när han gick bort.
#2
Off-topic / SV: Gnälltråden
23 maj 2024 kl. 21:05:53
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 maj 2024 kl. 21:04:02Ja, det håller jag med om - att blockera vägar kommer bara leda till irritation och i värsta fall att det utsätter folk för fara, så det lär hellre vara kontraproduktivt för klimatsyftena. Det sista vi behöver är att allmänheten inte längre bryr sig om klimatfrågor bara för att de enbart jämställer det med aktivister som blockerar vägar och utsätter folk för fara...
En del sådana domar är ju överklagade till Hovrätten, så där är nog inte sista ordet skrivet än.
Domstolarna dömer bara ut de straffen som är lagstadgade. Det behövs lagändringar i riksdagen för sådana här brott.
#3
Off-topic / SV: Gnälltråden
23 maj 2024 kl. 20:59:58
Citat från: gstone skrivet 23 maj 2024 kl. 20:39:48Jag ogillar allmänna protester.

Oavsett vad du är missnöjd så ger det dig inte  att göra saker svårare för andra genom att till exempel blockera trafik !

Vi vanliga människor är nog besvär med att leva våra liv som det är utan minoriteter  ska komma iväg med sina jobbiga protester.
Inte alla protester är sådana. Men de som blockerar trafik bör straffas hårdare än idag. Det finns bättre sätt att förbättra klimatet än att utsätta folk för fara.
#4
Off-topic / SV: Gnälltråden
22 maj 2024 kl. 15:05:24
Tycker inte om när folk rent kategoriskt dömer ut alla som har en viss ålder. Har varit med om att en person som är 30 år äldre än mig utan att känna mig påstått att jag inte kan hantera en penna bara för att andra i min ålder föredrar touchscreens och så.
#5
Off-topic / SV: Beteende inom skolor
21 maj 2024 kl. 16:37:05
Citat från: MOA skrivet 21 maj 2024 kl. 16:22:01En annan elev satte eld på papper så att brandvarnarn gick igång, en av hennes kompisar kallade henne för dumjävel
Är det det värsta som har hänt och det hände en enstaka gång så ser jag inte det som något allvarligt. Den personen som tände eld borde få en tillsägelse och kanske även kvarsittning. Men niondeklassare är omogna och sådant här beteende kanske man får räkna med ibland. Det är värre om det förekommer misshandel, hot och mobbing, där behöver lärarna (tillåtas att) bli strängare. 
#6
Off-topic / SV: Beteende inom skolor
21 maj 2024 kl. 15:55:07
Citat från: MOA skrivet 21 maj 2024 kl. 15:17:02När jag gick i 9:an satte en elev på musik på datorn & ställde sig upp för att dansa. Datorn blev inlämnad till expen
Detta är dock ganska harmlöst jämfört med stök och bråk. Irriterande kanske, men harmlöst.
#7
Off-topic / SV: Beteende inom skolor
21 maj 2024 kl. 14:42:10
Finns inte specialanpassade klasser (det som tidigare hette OBS-klasser eller resursskolor) längre? Nu hjälper nog inte detta mot alla stökiga elever men vissa blir nog hjälpta av det. 

Jag tror inte att enskild lärare kan göra jättemycket själv. Dels kan den stökiga eleven vara starkare än eller läraren om det handlar om lite äldre elever och dels kan läraren ha lagen emot sig om denne känner sig tvingad att göra någonting fysiskt (fasthållning till exempel).
#8
Off-topic / SV: Random frågor och diskussioner
21 maj 2024 kl. 14:36:05
Citat från: Jonas9881 skrivet 21 maj 2024 kl. 14:24:45Beropå vem du är.

Om du är själv en ungdom så har man nog inte emot höga ljud och festande, men om man är äldre och vill ha lugn och ro och det dånar och håller på från studenterna så kan man nog tycka illa om festande studenter.

Sedan om studenterna ta sönder möbler i en lokal så är nog alla emot det, förutom dom som medvetet ta sönder möblerna. Och mest arg blir nog personalen som har hyrt ut lokalen till dessa ungdomar.

Kan väl själv tycka att man ska festa på en lagom nivå och det gör inte saken lättare när alla är fulla, visst man förstår inte vad man gör när man dryckit för mycket, men det ska inte vara en bortförklaring till att man är stökig och ta sönder grejer.
I min stad håller sig studenterna mest till vid krogarna, och krogar kommer ju finnas oavsett om det finns studenter eller inte. Sedan bor jag lite utanför centrum så jag har aldrig direkt lidit av folk festar men det som bor i centrum kanske har ett annat perspektiv.
#9
Off-topic / SV: Random frågor och diskussioner
20 maj 2024 kl. 20:00:59
Tycker folk illa om festande studenter?
#10
Off-topic / SV: Gnälltråden
19 maj 2024 kl. 12:13:00
Jag vet att corona inte är lika farligt längre jag är bara frustrerad över att det skulle gå så illa. Man kan själv inte rå för att det är pandemi men jag själv tyckte det var psykiskt påfrestande att välja mellan att antingen begränsa mitt sociala liv och inte göra det man brukar eller att få skuldkänslor över att inte ha isolerat sig tillräckligt. Än värre var det väl för folk i Spanien och Italien där folk mer eller mindre tvångsisolerades.

Som sagt, jag vill slippa fler pandemier för resten av livet.
#11
Off-topic / SV: Gnälltråden
19 maj 2024 kl. 08:54:17
Jag vill aldrig mer leva i en värld där man måste låsa in sig i sitt hem, inte gå till skolan/jobbet och inte får ha ett normalt socialt liv bara för att man inte ska anses vara en fara för andra.
#12
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 maj 2024 kl. 19:09:32Den finns, men inte som del av serien utan den ligger på HBO Max separat.
Ok, tack för infon.
#13
På den linjära kanalen Cartoon Network visas dubbelavsnittet Våren Näbbar Sig som inte visas på strömningstjänsten HBO Max.
#14
Varför är det tio avsnitt på HBO Max men tolv på Cartoon Network?
#15
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
17 maj 2024 kl. 12:21:30
Ibland respekterar inte andra människor att man bör ta ansvar och inte smitta andra. På de jobb jag har varit på de senaste två åren så har folk kommit dit med förkylningssymtom. Smittar de då mig så lägger de över ansvaret på mig och gör så att jag  måste isolera mig eller riskera att smitta andra vilket jag absolut inte vill..Och ibland finns saker man måste göra. Bilar.ska hämtas, folk ska skjutsas och paket ska hämtas ut
Det hände en gång förra året att jag var så illa tvungen att vara ute bland folk trots att jag var förkyld. Då hade det gått fem.dygn sen symtomdebut så jag kanske inte var smittsam.längre och det var som sagt 2023 så det kanske inte var så farligt ändå. Jag gjorde vad jag kunde för att minska risken att smitta någon annan men det finns ju en risk att någon blev smittad i alla fall, det är något jag har grubblat över.
 
.