Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Fred

#436
Citat från: Disneyfantasten skrivet 29 maj 2021 kl. 23:53:28
Jag tycker att alla världens streamingstjänster ska försvinna från världen förevigt istället!  >:( (ledsen för den arga reaktionen men jag tycker verkligen illa om streamingstjänster!)

Tycker det är fantastiskt att man kan hitta kompletta serier på Disney+. Varken Timon & Pumbaa eller räddningspatrullen finns ju komplett utgivna på DVD i Sverige. Men sedan är det ju jobbigt om man hittar en film man vill se och måste betala cirka 100 kr i månaden till en strömningstjänst för att se en enda film lite då och då. Får jag lust att se till exempel Apocalypse Now eller Talladega Nights köper jag hellre dessa på DVD än betalar för att se dem på Netflix.
#437
Skulle gärna vilja höra Maria Rydberg och Lizette Pålsson i de nya röstskådespelarna.
#438
Off-topic / SV: Quize
4 maj 2021 kl. 15:08:51
Citat från: Disneyfantasten skrivet  4 maj 2021 kl. 11:56:01
En hushållerska

En björn som sköter köket

En mus i ett mysteriegäng

En blåklädd cirkuselefant med ljus röst

En fisk som kan gå på land

En höna som odlar majs

En anka som är kär i Per-Erik eller Andreas

Vem är det jag söker?

Birgitta Fernström

En hushållerska = Nanny (Pongo och de 101 dalmatinerna)

En björn som sköter köket = Nanna (Bumbibjörnarna)

En mus i ett mysteriegäng = Pärlan (Räddningspatrullen)

En blåklädd cirkuselefant med ljus röst = Någon från Dumbo?

En fisk som kan gå på land = ?

En höna som odlar majs = ?

En anka som är kär i Per-Erik eller Andreas = Kajsa Anka

Vem är det jag söker?
#439
Stinsen brinner... filmen alltså
#440
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 21 mars 2021 kl. 07:17:14
Självklart, men när det finns svensk text behöver man ju inte kunna språket. Och då vore det väl betydligt mer logiskt än originalspråket än en utländsk dubbning (även om det råkar vara engelska)...

Men Esselte Video resonerade tydligen på annat sätt, men då det företaget inte finns längre lär man ju aldrig få veta orsaken till att de valde engelsk dubbning med svensk text.

Har två dvd:er med Sonic X och de har inte japanskt ljudspår som alternativ. Vet inte hur vanligt det är i övrigt att originalspråket finns på dvd:er med anime men tror inte det förekommer så mycket.
#441
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
14 mars 2021 kl. 22:07:02
CitatVarför fungerar inte Dubbningshemsidan på din mobil eller hemdator?

Jag har Samsungmobil och här fungerar hemsidan jättebra.
#442
Citat från: gstone skrivet  3 februari 2021 kl. 22:42:29
Hur fick Plucky Duck,  namne Yuppie Anka på svenska ?

Han är ju inte alls en yuppie Yuppie :o ???

Svenska översättningar av namn är inte alltid logiska. Men yuppies var väl fortfarande relevanta i början av 1990-talet.
#443
Deltävling 4 var ingen höjdare. Claras låt var bäst men inte ens den var särskilt bra. Då tycker jag är deltävling 2 som jag också såg hade en högre kvalitet på låtarna.
#444
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
12 februari 2021 kl. 20:30:01
Citat från: JK Animation skrivet 12 februari 2021 kl. 14:33:21
Nu finns det ingen återvändo! Tablån når fram till den 6 mars och Disneydags står med! Serierna som omnämns är Bumbibjörnarna och Trassel. Anmärkningsvärt nog är blocket timmeslångt, vilket kan innebära 2 kortfilmer om vi har tur! Sändningstiden är 9:05-10:05.

Det är kul att Disneydags är tillbaka.

Nu kan det här låta egoistiskt men  hade föredragit serier som inte finns på Disney+,  t.ex. Luftens hjältar eller Bonkers. Men kan de inte få in det på Disney+ kanske de inte kan få in det på Disneydags heller.
#445
Citat från: MOA skrivet  8 februari 2021 kl. 21:35:12
Nåt som började i Idol

Nu hänger jag inte med här. Har en vän som lyssnade på industrial/rå synthmusik för ungefär tio år sen och det har inget med Idol att göra.
#446
Off-topic / SV: Dataspel
8 februari 2021 kl. 15:38:27
Citat från: papperskorg skrivet  8 februari 2021 kl. 10:52:41
Aha, kanske enbart är datorn som har svenska. Lite märkligt ändå tycker jag att de inte använde den på de andra europeiska versionerna till andra konsoler.

Förvånar mig inte. PC-spel brukade översättas i högre utsträckning än konsolspel i slutet av 90-talet och början av 00-talet. Vad detta beror på vet jag inte.
#447
Off-topic / SV: Dataspel
8 februari 2021 kl. 09:17:38
Citat från: papperskorg skrivet  7 februari 2021 kl. 19:43:46
Vänta ett tag, finns Quack Attack med svenskt tal? Jag har dock enbart spelat PSX. Men de talade då engelska på min version, tror det fanns två till språk att välja men inte svenska.

På PC fanns det med svenskt tal. Jag hade det på svenska
#448
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 januari 2021 kl. 15:19:32
Problemet med det tankesättet är ju att om det dröjer för länge finns det en reell risk att folk har vant sig vid att inte gå på bio, så att alla biografer läggs ned - och det skulle få enorma konsekvenser för både kulturlivet och för mängder av anställda... :(

Självklart vill man inte bidra till ökad smittspridning, men frågan är ju hur stor risken är att biografer verkligen orsakar någon smittspridning...? Så länge biograferna fortsätter med tomma bänkrader och tomma stolar mellan varje sällskap, så att det är minst en meter mellan varje sällskap, så borde risken att bli smittad på bio vara minimal. Trots allt är det ju när folk inte håller avstånd som risken att bli smittad är påtaglig, och det borde inte vara särskilt svårt att förhindra det i en biosalong där alla sitter ned och sällan lutar sig över stolsryggar eller liknande. Och den korta stund när folk står i kö och väntar på att bli insläppta i en biosalong borde det heller inte vara så svårt att se till att alla håller avstånd (exempelvis genom samma klisterlappar på golvet som nästan alla livsmedelsaffärer har).

Självklart blir risken aldrig noll, men den borde vara försumbar. Risken att bli smittad är oerhört mycket större på arbetsplatser och i hemmen, som ju trots allt beräknas stå för minst 80% av all smittspridning i världen.

Skillnaden är att biografer och annan kultur är att den inte är nödvändig för ett samhälle på samma sätt som fabriker, infrastruktur och transport. Har under hela pandemin motsatt mig att en enda fabrik ska stängas ned. Dessutom åker ju vissa buss till och från biograferna och även där kan smittspridning ske.
#449
Off-topic / SV: Dataspel
23 januari 2021 kl. 21:25:05
Citat från: gstone skrivet  9 januari 2021 kl. 17:15:42
Vem spelar droootingen där ?

Nu var det länge sedan jag spelade detta spel men kan inte minnas att drottningen var med alls
#450
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 januari 2021 kl. 13:02:36
På pressträffen igår var det en journalist som frågade regeringen om hur länge den nuvarande gränsen på 8 personer för offentliga tillställningar kommer ligga kvar, och fick till svar att just nu gäller det tills den 7 februari och därefter kommer en ny utvärdering göras utifrån smittspridningen - beslut kommer därefter omprövas med två veckors mellanrum kontinuerligt.

Därmed kan vi alltså vara helt säkra på att de flesta biografer (undantaget Svenska Bios biografer som redan är öppna) kommer att hålla stängt minst till den 7 februari - och likaså lär inga större biopremiärer ha premiär innan dess heller. :(

Vi får verkligen hoppas att smittspridningen har sjunkit tillräckligt innan dess, så att gränsen kan höjas till en lite rimligare nivå än 8 personer... Det är förstås viktigt för hela kultursektorn, men kanske viktigast av allt för biografer - trots allt finns det ingen risk att folk vänjer av sig vid att gå på teatrar eller konserter, så bara de får stöd för att klara sig ekonomiskt under den här perioden lär de inte få någon långsiktig effekt. Men för biografer är det en helt annan femma, för där finns det en reell risk att folk hunnit vänja sig vid att se film via andra metoder och vänjer av sig vid att gå på bio - så att många inte ens kommer vilja gå på bio när pandemin är över...  :'( Folk brukar kunna vänja sig vid saker relativt snabbt, så den risken är tyvärr långt ifrån obefintlig.

Därför börjar det vara bråttom att gränsen kan höjas från 8 personer till en rimligare nivå (minst 50), så att alla biografer kan öppna igen och att folk successivt vågar söka sig till biografer igen.

Nu när pandemilagen har trätt i kraft, så att regeringen har möjlighet att kunna ge anpassade regler för olika tillställningar och sammankomster, så förstår jag inte riktigt varför man fortfarande envisas med 8 personer för samtliga allmänna sammankomster och offentliga tillställningar - trots allt är det ju absurt att få samlas lika många personer vare sig det är en lokal lika stor som mitt vardagsrum eller en arena större än Globen... :(


Idag har också distributören gått ut med att den nya James Bond-filmen No Time to Die har skjutits upp ytterligare en gång, och istället för april i år kommer den nu ha biopremiär över hela världen den 8 oktober i år - det innebär alltså ett och ett halvt år efter att den ursprungligen skulle ha haft premiär... :(
https://www.dn.se/kultur/nya-bond-skjuts-upp-igen/

Oerhört irriterande med så extrema förseningar, och jag förstår inte riktigt varför man fattar det här beslutet redan nu då ju ingen vet hur smittspridningen ser ut i världen i april...

Jag hoppas att de håller biograferna stängda längre. Vill helst se att smittspridningen går ner till en så låg nivå som möjligt innan man öppnar icke nöjesanläggnigar. Får vi samma smittspridning som i juni 2020 får de gärna öppna biograferna.