Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - adro

#31
Citat från: Lillefot skrivet  3 juli 2022 kl. 19:41:52
Även Webhallen erbjuder det via sin "Config" sida. Också ett bra alternativ om man är villig att betala lite mer. Dock brukar det vara krångligare med ångerrätt gällande specialbeställda datorer, åtminstone hos Inet i deras villkor:
"Ångerrätt/öppet köp gäller inte kroppsnära produkter och produkter som är att betrakta som hygienartiklar (t.ex. in-ear hörlurar), spel eller ljud- och bildupptagningar då förseglingen/plomberingen brutits eller där licensnyckeln erhållits samt specialbeställda varor som har tillverkats enligt kundens anvisningar (t.ex. en specialbeställd dator), digitala produkter som är hämtade digitalt och presentkort."

Det är nog för att det blir för krångligt att behöva nedmontera datorn och lägga in komponenterna utav olika märken i sina boxar igen vid returer av specialbeställda datorer. Det gäller att man är säker innan man skickar iväg beställningen. De funktionskollar datorn innan så att allt fungerar, min dator därifrån fungerar än som har mer än 13 år på nacken.
Att Komplett och Webhallen är bra affärer med har jag också hört genom åren
#32
Citat från: Lillefot skrivet  3 juli 2022 kl. 13:41:56
Det och sedan har pandemin fått priset på komponenter att skjuta i höjden. Vet inte om det har återhämtat sig nu dock.

Fördelen med att bygga själv är främst friheten i vilka komponenter man kan ha i datorn. Kostnadsmässigt dock behöver det inte nödvändigtvis bli billigare (min egen dator gick på c:a 20000 kr när jag byggde den i December 2019), och det kräver som sagt lite skruvande och meckande som inte alla är villiga att göra. Då är en färdigbyggd dator smidig och funkar gott nog.
Mycket trevligt, tack ska du ha.
Vissa butiker erbjuder också montering av datorkomponenter för några hundralappar. Minns att Inet gjorde det åt mig när jag inte hade tid att sätta mig in i hur man bygger en från grunden. Finns säkert fler butiker som erbjuder det

#33
Om du frågade mig så är det enda jag vet att Fredrik Dolk gör rösten till Chipmunkarnas adoptivfar David och Louise Raeder är med och gör någon av Chipmunkarnas röster (svårt att avgöra helt för att rösterna är uppsnabbade).
Sen kanske Hofverberg eller någon annan vet resten

Tillägg: hittade också det här https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=166.msg4415#msg4415
#34
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 29 juni 2022 kl. 01:17:03
Jag tycker att titeln The Chipmunks Go to the Movies låter väldigt bekant, så jag tror att jag kan ha spelat in något eller några avsnitt från säsongen - oklart hur många, och jag kan heller inte lova att jag minns rätt. Men att jag spelat in avsnitt av Chipmunkarna från TV4, så långt är jag 100% säker på - men om det rör sig om tre avsnitt eller 30 har jag ingen aning om, och jag är heller inte säker på vilken/vilka säsonger.

Tyvärr vet jag inte exakt var banden finns just nu, men ska se om jag lyckas att hitta åt dem. :)

Dock kan jag inte digitalisera något just nu i och med mina datorproblem, så om jag inte redan har digitaliserat avsnitten ifråga (vilket jag misstänker att jag kanske inte har) så måste det vänta tills jag lyckats införskaffa en ny stationär dator.
Det finns också en köp-VHS med titeln Chipmunkarna går på bio, men som trots det inte innehåller några avsnitt av den sista säsongen. Men det kanske inte var den du minns utan faktiskt den faktiska titeln The Chipmunks Go to the Movies?

Jag minns att jag hade ett band med åtminstone 7/13 avsnitt av den säsongen, men den måste ha kommit på villovägar. Kanske den lånades ut till någon av mina syskons kompisar och hittade aldrig tillbaka till sitt rättmätiga hem igen, kanske den blev gömd i ett skrymsle eller i en låda vars öppning/lock ej ännu har avtäckts, eller så kanske den spelades över och fick sin etikett utbytt. Jag minns också tydligt att den hade små påklistrade bokstäver på sig men något sådant har jag inte sett skymten av. Så det vore värdefullt om du hittade åt något avsnitt!

Svara gärna på PM om/när du får tid
#35
Undrar också detta om det här svenskdubbade avsnittet (eller andra avsnitt) finns att få tag på någonstans eller om någon kan tänka sig att dela ut det, kontakta mig gärna i så fall

Citat från: Elios skrivet 28 juni 2022 kl. 06:24:11
Går det att hitta denna någon annanstans? Har den isåfall släppts på gamla hyrvideos eller något liknande?

Tyvärr har inget svenskdubbat avsnitt utav den sista säsongen Go to the Movies släppts på köp- eller hyrkassetter
#36
Off-topic / SV: Plugga på distans eller klassrum
14 juni 2022 kl. 20:36:30
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 13 juni 2022 kl. 21:42:28
Du menar när man får besked om kursen börjar eller byts direkt till distans på grund av att inte så många elever, den rätta mängden för att klassrum ska börja har ansökt till kursen?
Jo menade det om det blir av att ha klassrum beroende på hur många elever som anmäler sig och hur statusen är med pandemin

Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 14 juni 2022 kl. 07:28:12
Har du pluggat dom ämnena i klassrum?
Inte just de ämnena
#37
Off-topic / SV: Plugga på distans eller klassrum
13 juni 2022 kl. 18:38:12
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 13 juni 2022 kl. 14:57:43
Ja, med tanken på att det har varit distansläsning sedan mars 2020 så är frågan om klassrum ens börjar nu? Dom finns tillgänglig att ansöka sig till men efter det så är det ett frågetecken.
Ja, läget är rätt osäkert, men det borde inte dröja länge förräns det är klart om det går att göra eller inte
#38
Off-topic / SV: Plugga på distans eller klassrum
13 juni 2022 kl. 14:27:32
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 13 juni 2022 kl. 13:23:43
Det också men när det kommet till ämnen som t.e.x animation, digitalt skapande, grafisk illustration osv så är det för det mesta svårt att hantera dom ämnen, man måste ha en bakgrund inom dom och ha lite förkunskaper vilket hjälper. Men om man ansöker till dom, om dom bara finns på distans så är det väldigt svårt att kunna förstå begreppen på dom och hur man ska göra uppgifterna osv. Särskild med har läraren är och vilken studietiden som används. Man kan likaväl säga att distansundervisning under dom här 2 åren har varit en katastrof på sätt och vis.
Jo det tar tag att lära sig såna saker, och är svårare speciellt när det är ett nytt ämne som du sa, och i början innan man väl kommer in i "tänket" hur saker och ting är menade att fungera och på vilket sätt lärarna, programmen etc. vill ha det. Så då är det bra att ibland kunna få lite vägledning/tips om man är på väg i rätt riktning åtminstone, vilket är svårare att få tiden eller möjlighet till när allt sker på distans i en del fall.
#39
Off-topic / SV: Plugga på distans eller klassrum
13 juni 2022 kl. 13:16:38
Min skola brukar variera att ha undervisningen antingen som fysiska möten eller över Zoom. Min f.d. universitetslärare sa att forskning har visat att man lär sig mer om man har fysiska möten, förmodligen för att det är svårare att koncentrera sig när man sitter framför en skärm i längre stunder. Och det låter rimligt.
Ibland skiftar skolan till att bara ha distansundervisning när pandemin var mer påtaglig.

Jag tycker det är praktiskt ibland om man har en bit till skolan eller är trött någon dag att kunna ha alternativet att ha lektioner över Zoom, men gäller att inte bli för bekväm heller.

För svårare ämnen som tar längre tid och är mer krävande när det gäller eget ansvar (som projektarbeten) är det mer lämpligt att ha fysiska möten tycker jag, för man får ut mera av mötena då.

Att göra en muntlig förinspelad grupppresentation över Zoom var bland det tråkigaste jag gjort i skolväg på länge dock. Och det tyckte de andra med som var i gruppen. Man läste upp ord för ord ur manusskriptet direkt från skärmen inför svarta avatarer/rutor (alla hade sina kameror avstängda). Lite skillnad till hur det brukar vara.
#40
Någon som vet om den där EU-regeln fanns innan införandet av Brexit eller skärpte EU reglerna i samband med förhandlingarna om det hårda Brexit-avtalet?
#41
Off-topic / SV: Kalle Anka & C:o
30 maj 2022 kl. 12:32:55
Allt som allt ger tidningen oftast bra och trevlig läsning, och det är kul att plocka upp den i handeln då och då. Fast en prenumeration på den var det länge sen jag hade. Jag har också gamla Kalle Anka-pockets som jag läser då och då.

Citat från: Hampus.J skrivet 30 maj 2022 kl. 05:40:23
Fortsättningsserierna slutade 2015 när man i Norge gick över till vartannat nummer i butik. Det är ingen vansinnig idé, eftersom huvudandelen av läsarna är prenumeranter tjänar man bra på detta upplägg.

Jo tidningarna, likt andra branscher, gör det mesta för att spara in på kronorna och hålla sig vid liv. Men är lite synd ändå om de slutat (helt?) med fortsättningsserier. När man väntar i en hel vecka på nästa nummer så blir det något att ytterligare att se fram emot, så man inte får allt serverat till sig direkt (fast väntan på nästa nummer är ju en väntan i sig). Å andra sidan kan man ju köpa pockets om man vill ha längre äventyr.

Minns att ibland så kunde det kunde nästan bli så spännande att det blev brutalt att behöva vänta i en hel vecka på fortsättningen av cliffhangern i nästkommande avsnitt av t.ex. Lost när det begav sig (var säkert likadant med Kalle och Co. med, men har inte lagt vilka titlar det gällde på minnet).

Däremot är det osis om man t.ex. på ett vandrarhem plockar upp en gammal Kalle & Co. vars huvudserie slutar med en cliffhanger.
#42
Ja, om de verkligen velat få fram originalversionerna så hade de sannolikt kunnat fixa fram dem på något sätt
#43
Ja det har man väntat ett tag på nu att han skulle göra. Men jag tror inte att den främsta anledningen till att han inte släpper originalversionerna är på grund att det hade fått hans efterkonstruktion-arbete att verka vara i onödan, utan mer att det hade sårat hans nuvarande ego, och tvivla på om han fortfarande "har det" lika mycket som när han var i sitt esse inom filmskapandet. Att han är så framgångsrik (med filmer som varit bland de 100 högst inkomstbringande filmerna i Nordamerika) gör inte att hans status förminskas precis (såklart ska han vara stolt över det han gjort filmmässigt, men ibland inse att inte alla beslut han tar är "rätt" eller så "optimala", oberoendes ens status.)
Han har gjort mycket rätt med ska påpekas, men med det här, nja. Ibland är mindre mer.

Nedan är lite övrig fakta jag hittade (som inte har helt med tråden att göra, så hoppa över detta om det inte finns någon tid över)
Hur som, intressant att han skrev manuset och var exekutiv producent till de första tre original-filmerna (IV V VI) , men inte regisserade dem, utan det var först den nyare triologin som han även började regissera. Jag har alltid gillat de första (första) 3 något mer, men jag respekterar de som gillar de nyare med :P De är alla bra filmer. Är nog bäst att inte låta oss starta någon intensiv debatt här

Jösses, många tunga namn bakom första filmen i filmserien Landet för länge sedan - regissör och producent: Don Bluth, exekutive producenter: Steven Spielberg, George Lucas, Katheleen Kennedy och Frank Marshal. Så många amerikanska giganter på ett och samma ställe. Där hade man velat vara mitt i smeten och prata filmminnen - om deras filmer (t.ex. E.T) - om man hade fått chansen då, vilken förmodligen hade varit försvinnande liten för majoriteten av jordens invånare att få
#44
Jo, ordningen får de se över

Såg att det fanns några redan, men hoppas de lägger in flera Disney Afternoon-serier senare
#45
Off-topic / SV: Udda tecknat
8 juli 2019 kl. 21:12:12
Finns ett pokémon-avsnitt (Porygon) som fick en stor epilepsivarnings-stämpel på sig. Var en viss sekvens som var värre än de andra, men tyckte hela avsnittet var "ansträngande", milt sagt, att se på. Å andra sidan härligt för den som gillar och står ut med en kavalkad av regnbågsfärger antar jag :P

Dessutom så var det ett annat avsnitt som inte har sänts så ofta eller sänts alls efter att den först sändes, för att det var för våldsamt om jag minns rätt.