Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - adro

#46
Dubbningar och röster / SV: Lightning Point
3 juli 2019 kl. 15:15:10
Trevligt med undertexter till den här serien, som jag nog kommer beta av inom en snar framtid. Har också godkänt de första åtta avsnittens undertexter

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 juli 2019 kl. 09:19:07
Men YouTube har verkligen gömt undan den här funktionen väl, så utan instruktioner är det allt annat än lätt att hitta till var man faktiskt granskar och godkänner undertexterna... :( Det är kanske en bidragande orsak till att inte fler har gjort det...

Jo, den var bökig att hitta. Jag hade nog inte chansat på att gå in där om jag inte hade vetat om att det fanns undertexter tillagda där från första början
#47
Vore trevligt om de fick in några gamla tv-serier senare med

exklusiv rätt till Simpsons på sin streamtjänst kommer nog dra in en del, och Star Wars

Men hoppas att både netflix och disney + och andra streaming-tjänster kommer finnas kvar sida vid sida
#48
Filmer och TV-serier / SV: Bästa Pixar-filmen?
4 november 2018 kl. 14:38:52
Även om Hitta Nemo, Ratatouille och de tidigare Toy Story filmerna med mera var välgjorda så engagerade de mig inte lika mycket som med Ett Småkryps Liv, som var den film jag mest fastnade för när jag såg den.

Insidan Ut var bra producerad och nytänkande via sättet den berättades. Toy story 3 var bra och underhållande. (Offtopic): Manuset till Toy story 3 är delvis skrivet av Michael Arndt som senare övergick till Star Wars-produktionerna tillsammans med JJ Abrams (de nyare Star Trek-filmerna med mera), så de hade en bra bas att göra Toy Story 3 så fartfull och välgjord som den blev.

Utav de Pixar filmer jag sett (har inte sett alla), så föredrar jag nog de klassiska Disney-filmerna framför Pixars ändå, även om det finns bra Pixar filmer med
#49
Citat från: Richardo skrivet 16 september 2017 kl. 10:01:33
Varför kopierar Sverige inte bara USA:s rättsystem rakt av? Det är ju bättre. :)
jo kanske det, men ibland går det till överdrift. De brukar ha varningsnotiser överallt, på tvättmedelsförpackningen: "do not swallow" eller på koppar "hot drink, do not spill" för att inte bli stämda osv
#50
Filmer och TV-serier / SV: Futurama
15 september 2017 kl. 16:59:07
Helt ok, underfundig serie. Bitvis inte så pjåkig!
#51
Citat från: moviefan skrivet 27 augusti 2017 kl. 18:47:56
Att dom blir tilltalade antingen  Ers höghet/Eders majestät.
Jadå det är jag medveten om, jag skojade lite med att lägga till Karl den XVI Gustaf med, för att det låter så präktigt.
Det kanske blev något missförstånd, jag svarade/spekulerade först över biten om de blir titulerade så  "privata också?". Men hur ofta de blir tilltalade så här i offentliga sammanhang har jag ingen koll på.
#53
Se där, varje dag lär man sig något nytt. Antar man kan ha många nedladdningar igång samtidigt också utan risk för kvalitéförlust, bara att det samma där tar längre tid
#54
Kollade lite och det mesta ser ut att stämma. Tror ni är inne på rätt spår, jag kollade via en externhd som jag kopplade in till i en rätt så stor högupplöst Samsung-tv via usb2. Så det var nog det som låg bakom det hela.
Men när jag tänker efter så var några av de här avsnitten nedladdade med rtmpdump som tidigare användes för att ladda ned. Hur är det med det, är, eller kanske snarare var, rtmpdump lika stabilt som ffmpeg?


Citat från: Anders M Olsson skrivet 19 augusti 2017 kl. 14:36:00

Jag funderar på en sak: Vad använder du för spelarprogram för att titta på dina nerladdningar? Det behöver inte nödvändigtvis vara något fel på dina nerladdningar. En del spelarprogram klarar inte alla nya profiler och levels i standarderna för videokodning. Om du inte redan har gjort det, testa med VLC eller Media Player Classic Home Cinema som jag själv brukar använda.

Jag använder Vlc på datorn, tills jag får tillfälle till att kolla in Mpchs uppsjö av inställningar. Jag kanske kan dubbelkolla om de hoppande pixlarna uppkommer både via tv:n och via datorn vid samma tillfälle.

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 augusti 2017 kl. 21:21:19


Så antingen är det en GOP som uppspelningsprogrammet inte kunnat hantera (antingen på grund av kompatibilitet eller på grund att datorn/processorn inte orkat med det), eller så är det ett litet parti av nedladdningen som blivit korrupt. Det sistnämnda är dock ovanligt, och har bara hänt mig en enda gång.
Citat från: Anders M Olsson skrivet 19 augusti 2017 kl. 14:36:00

Med svtplay-dl ska resultatet alltid bli i högsta kvalité om du inte speciellt begär något annat. Även om du har en långsam internetförbindelse och/eller långsam dator ska du inte tappa något i kvalité, det är bara nerladdningen som tar längre tid.
Betyder det att man kan ha igång medeltunga program som tar upp ganska mycket processorkraft och fortfarande få en replika utav avsnittet från Svtplay så länge inte datorn överbelastas eller havererar under nedladdningen? Bara det att det tar längre tid? Jag har tidigare brukat ha i gång så lite som möjligt under nedladdningen för att undvika eventuella störningar

#55
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 juli 2017 kl. 00:07:51

Citat från: Anders M Olsson skrivet 27 juli 2017 kl. 18:38:56

Om man vill ha avsnitt i acceptabel kvalité, går det bra då med att ladda ned med svtplay-dl och youtube-dl för att bevara avsnitt, eventuellt för t.ex. framtida synkningsprojekt? Jag har nämligen märkt att när jag använder svtplay-dl så kan det bli en del störningar i någon sekund så att inte bilden inte riktigt hänger med eller att den blir lite pixlig, för att sedan okonsekvent byta bild helt när den börjar komma igång igen. Det kanske har att göra med min dator eller uppkoppling?
Eller är det säkraste och mest pålitliga sättet att spela in avsnitten från tv:n under sändningstid genom att antingen använda sig av en videouppfångningsmackapär kopplad till tv:n, använda en inspelningsbar dvd-spelare, eller något liknande?
#56
Hmm, har hört att en del dirigenter blev titulerade maestro även i privata sammanhang, så det är inte omöjligt. Men tror inte Prins Filip skulle kalla sin fader för Eders majestät Karl den XVI Gustaf när han vill be om smöret. Men jag antar du menar i andra privata sammanhang och det är en annan femma
#57
Filmer och TV-serier / SV: Filmfrågor
18 augusti 2017 kl. 19:12:32
Citat från: moviefan skrivet 17 februari 2017 kl. 23:21:21

1. Vem/Vilka finansierar en film ?

4. När det är barn med. Hur får dom barn att lära sig manuset ?

När det gäller Titanic så måste dom ha använt en massa kubikmeter vatten. Hur fick dom allt vatten till inspelningsplatsen ?  Vad för typ av kameror, används till  biofilmer ?  Hur går filmcasting till ?  Hur fixar dom all rekvisita ? 

1= om det är ett studiobolag som typ Universal så finansieras det av bolaget självt, om det å andra sidan är en independent-film så behöver man ta till lite andra sätt, t.ex. ta till lånekontrakt etc. Nu för tiden finns ju även crowd funding, fast vet inte hur vanligt det är inom filmbranschen


4= efter mycket inövning och repititioner så klarar man av mer än man tror. Samma sak med musiker, skådespelare, gamers, atleter. Men det är en fördel om de har lärt sig att prata först^^

Här kommer en till
Hur lyckas filmer bli så stora som de ibland kan bli och förvandlas till så kallade Blockbusters? Är det timingen som är korrekt, att filmen tar upp det som är inne just nu och utvecklar konceptet och tar det till en ny nivå?
T.ex. att Guardians of the Galaxy blev så populär. Var det för att nolans mörka och seriösa riddare tidigare hade härjat i trakterna ett tag, och att publiken kände för att ta en liten avkopplingspaus i form av en lite mer casual Guardians of the Galaxy-film, som också innehöll ett monstersoundtrack och även en dos självdistans? Skulle man kunna säga att det var en viktig faktor att den låg rätt i tiden för dess stigande popularitet?
#58
Förmodligen inte den du syftade på, men kom att tänka på den här -
https://www.youtube.com/watch?v=32FB-gYr49Y
inte så pjåkig den heller:p