Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

9 (film från 2009)

Startat av Sabelöga, 6 september 2022 kl. 23:11:15

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Steffan Rudvall

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 september 2022 kl. 10:06:42Finns det kanske någon stad i Södermanland eller Uppland som ligger nära Stockholm där du skulle kunna tänka dig att bo som inte har så mycket folk?
Varför vill du att Daniel ska flytta? Han bor var han vill bo. 

Disneyfantasten

Citat från: Steffan Rudvall skrivet  7 september 2022 kl. 10:11:31Varför vill du att Daniel ska flytta? Han bor var han vill bo.
Försöker bara komma med förslag till honom så att han inte behöver bo i Stockholm där det finns så mycket folk, i Skellefteå finns dessutom inga tågstationer och om han bodde i Södermanland eller Uppsala skulle han dessutom ha så mycket närmare till sin årliga konferens och ändå kunna bo kvar i Sverige.

Fred

Citat från: Disneyfantasten skrivet  7 september 2022 kl. 10:18:03Försöker bara komma med förslag till honom så att han inte behöver bo i Stockholm där det finns så mycket folk, i Skellefteå finns dessutom inga tågstationer och om han bodde i Södermanland eller Uppsala skulle han dessutom ha så mycket närmare till sin årliga konferens och ändå kunna bo kvar i Sverige.
"Årlig" är nyckelordet här. Man flyttar inte hundratals mil med alla anpassningar som kommer till bara för att få kortare resväg till en konferens som bara sker några dagar per år.

adro

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  7 september 2022 kl. 02:59:33Det enda vi vet om originaldubben av Fantasia är det jag skrivit i det här inlägget (där vi också gärna kan fortsätta diskussionen om Fantasia):
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=1260.msg24519#msg24519
1960 års första omdubb (med Bo-Teddy Ladberg) har tyvärr aldrig släppts på vare sig VHS, DVD eller TV. :(

Men Ovanliga dubbningar har dessbättre lovat att hon ska lägga ut den på Archive.org. :)
Trevligt att hon har tänkt att lägga ut den :) (om det blir av för att det är ju Disney det handlar om, vi får la se). Ja, får fortsätta diskussionen där, ett smärre inflikande bara (gjorde det eftersom huvudfrågan redan hade besvarats, att 9 inte har dubbats).

Citat från: Anders M Olsson skrivet  7 september 2022 kl. 09:08:59Märklig och problematisk titel på en film. Hur tänkte man där?

En sån titel gör den svår att söka fram. Många sökmotorer kräver ett minsta antal tecken för att söka, och godkänner inte en ensam nia. Och i de fall det faktiskt går att söka på en ensam nia får man oerhört många träffar - säsong 9 av tv-serier, bilformatet 16:9, andra filmer som har en nia i titeln m.m.
Som om inte det vore nog så finns det minst fyra andra filmer som heter "9" och två stycken som heter "Nine". Förvirrande värre!

Synd att 9 inte har dubbats ändå, det borde allt som Tim Burton varit delaktig i bli, tycker jag.

Anders M Olsson

Citat från: Anders M Olsson skrivet  7 september 2022 kl. 09:39:25Nja, stora och tunga är filmrullarna inte. Jag har många gånger tagit med 16mm filmer på bussen, och faktiskt en och annan gång t.o.m. 35mm filmer.
En 16mm långfilm kan typiskt väga 5-6 kg och ryms i ett paket på 35x35x10cm. Inga problem att ta med på bussen.

Daniel Hofverberg

Citat från: Anders M Olsson skrivet  8 september 2022 kl. 07:11:04En 16mm långfilm kan typiskt väga 5-6 kg och ryms i ett paket på 35x35x10cm. Inga problem att ta med på bussen.
Jag har faktiskt inte själv sett någon 16 mm-film i verkligheten, utan utgick bara ifrån uttalanden från personer som har projektor. Men en bidragande orsak var väl kanske att det rörde sig om 3 - 4 filmer som alla skulle hyras samtidigt - då lär man väl i så fall börja komma upp i närmare 20 kilo, vilket blir lite mer svårhanterligt...

Anders M Olsson

#21
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  8 september 2022 kl. 08:48:20Jag har faktiskt inte själv sett någon 16 mm-film i verkligheten, utan utgick bara ifrån uttalanden från personer som har projektor. Men en bidragande orsak var väl kanske att det rörde sig om 3 - 4 filmer som alla skulle hyras samtidigt - då lär man väl i så fall börja komma upp i närmare 20 kilo, vilket blir lite mer svårhanterligt...
Det är sant. Någonstans går det förstås en gräns för hur mycket man bekvämt kan ta med sig på bussen. 2-3 filmer borde inte vålla några större problem, för uthyrarna var på sin tid mycket duktiga på att packa in filmerna i brunt omslagspapper med rejäla snören runt paketen. Mer än så var kanske inte att tänka på.

Bilderna visar en film som ligger uppdelad på tre filmhjul (akter).

16mm-film-1.jpg
16mm-film-2.jpg