Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - 50 Spänn

#1
Citat från: JRL skrivet 23 juli 2013 kl. 10:43:21
Jag har ett liknande spörsmål angående Disneys Robin Hood. Är det verkligen Roffe Bengtsson som sjunger Lille Johns sånger? Tycker att det hörs ganska tydligt att det inte är samma person som sjunger Var nöjd med allt som livet ger i Djungelboken och Låtsaskung av England i Robin Hood. Jag tror att det faktiskt är Beppe Wolgers själv som sjunger i Robin Hood. Med tanke på hur framgångsrik Wolgers var som kompositör/textförfattare känns det rimligt att anta att han faktiskt kunde sjunga (trots att han inte sjöng i Djungelboken, vilket kan ha haft andra orsaker än bristande sångförmåga).

Är uppgifterna att det är Bengtsson som sjunger Lille Johns sånger verkligen tillförlitliga? Med tanke på att han även gör en annan röstroll i filmen (Allan-i-dalen) känns det väldigt märkligt att han även skulle göra en annan karaktärs sångröst. Dessutom är skillnaden påtaglig mellan Allan-i-dalens sångröst och Lille Johns.

Vet inte riktigt hur det ligger till med Lille Johns sångröst, men Beppe Wolgers sjunger i alla fall lite grand i det här videoklippet om du vill höra hur han lät (jag vet inte exakt hur gammalt klippet är, men skulle tippa att det är inspelat någon gång under 60-talet):
http://www.youtube.com/watch?v=zLXneV363No
#2
Det "bästa" av allt var ju "någon jäkla 'Allsång på Skansen'-röst" med åsyftning på Andreas Nilsson... ::)
#3
Dubbningar och röster / SV: Tintin-ljudböckerna
13 juni 2013 kl. 19:31:52
Citat från: Beck skrivet 13 juni 2013 kl. 15:48:09
Hej!

Jag undrar en sak kring Tintin-ljudböckerna:

Hans Lindgren spelade Allan Thompson i "Krabban med guldklorna" och "Plan 714 till Sydney", men inte i "Faraos cigarrer".
Hans var ju med på kassetten/skivan, men istället spelade han den snurrige professorn Filemon Syklon.

Varför spelade han inte Allan i "Faraos cigarrer"?

Jag håller med om att det är lite konstigt, särskilt med tanke på att Hans Lindgren redan spelat Allan Thompson i tre av ljudböckerna ("Krabban med guldklorna", "Koks i lasten" och "Plan 714 till Sydney") innan man spelade in "Faraos cigarrer", som mig veterligen producerades efter de andra tre.

Möjligen lät man Hans Lindgren spela professorn eftersom hans röst passade särskilt bra till just denna karaktär, och valde att ge Allan en annan röst för att undvika att de båda karaktärerna blandades ihop. Eller så hade man helt enkelt glömt att Hans Lindgren gjort Allans röst tidigare - visserligen tror jag inte att Lasse Swärd och Bert-Åke Varg (som låg bakom ljudböckerna) skulle göra en sådan miss, men uteslutet är det ju inte.
#4
Citat från: JRL skrivet  3 juni 2013 kl. 19:37:59
Lyssnade förresten lite. Vaktchefen är Sture Ström utan någon som helst tvekan.

Jag tror inte att det är Åke Lindström som är Dawson. Jag tänkte snarare på Rico Rönnbäck, har för mig att han lät ungefär sådär i Varuhuset. Att Åke Lindström skulle kunna låta sådär pass ung känns för mig helt uteslutet. I alla roller där man säkert kan säga att det är han låter han ju ganska gammal. Även om många skådespelare är bra på att föreställa rösten tror jag inte att Lindström kunde föreställa den sådär.

Apropå något annat. Även om det förmodligen inte är sannolikt så kan det hända att namn har fallit bort eller blivit fel i creditslistor, så uteslutningsmetoden är inte nödvändigtvis idiotsäker. Och om en ljudtekniker eller liknande går in och läser en replik (vilket förekommer) så tas det förmodligen inte upp i creditslistorna, eftersom det blir "mer papper att fylla i" för producenten.

Håller med, men jag har ändå valt att bortse från små roller med bara en eller ett par repliker.

Beträffande Dawson är det mest sannolikt att han spelas av Rico Rönnbäck, men att döma av de klipp jag hittat på Youtube skulle det också kunna vara Per Mattsson.
#5
Citat från: Varsågod skrivet  2 juni 2013 kl. 21:47:13
Fantastisk tråd.

Angående Dawson i Blå Lotus, så lyssnade jag som hastigast på den. Om det är Dawson som hörs svara generalen runt 34:00 in i inspelningen, känner jag mig ganska säker på att det är Åke Lindström som ligger bakom den rösten. Jag vill minnas att han stått för liknande röstförställningar i Starzinger. Där medverkar ju även Bert-Åke Varg (liksom Edström och Bolme), så det skulle ju kunna vara hans röst vi hör, även om jag personligen sätter en slant på Lindström i valet av de två.

Du har rätt, rösten vid 34:00 är nästan garanterat Åke Lindström. Det är dock inte Dawson som säger just den repliken. Jag har lagt ut ett ljudklipp på Dawson på sida 1 i tråden om du vill höra hur han låter. :)
#6
Jag tror att det var någon annan än Leo Hallerstam som gjorde Lillefot i film 2-4, eftersom jag i min barndom irriterade mig på att han i film 4 nästan var i målbrottet. Detta var troligen också orsaken till att han byttes ut mot Leo Hallerstam lagom till film 5. Om det var Samuel Elers-Svensson eller någon helt annan som gjorde Lillefot innan dess har jag dock ingen aning om.
#7
Dubbningar och röster / SV: Valhalla
2 april 2013 kl. 17:18:10
Ja, mytologins Tjalve var mycket riktigt av manligt kön.

De som gjorde den danska versionen kanske tyckte att pojkar och flickor före målbrottet låter tillräckligt lika för att det inte ska spela någon roll.
#8
Filmer och TV-serier / SV: Ny Alfons Åberg-film
24 mars 2013 kl. 21:06:00
Haha, jag är så van vid att höra Alfons Åberg prata som Björn Gustafson att det bara blev konstigt att höra honom med "vanlig" småbarnsröst. Den nya versionen av Alfons-låten skrämde mig dessutom en aning...

Dock ser ju teckningarna ut att vara ganska trogna Gunilla Bergströms stil.
#9
Filmer och TV-serier / SV: Don Bluth
14 mars 2013 kl. 19:35:39
The Land Before Time is the only one I have any memories of. It's a great film, though. When I was little I also liked the sequels, but now that I'm older I realise how inferior they are.
#10
Hörde det, det var tråkigt. Förutom de roller som redan nämnts bör han ha ett erkännande för sina många insatser på Tintin-ljudböckerna, bl.a. som Rastapopoulos, Herr Bollou, Tharkey och Ramon Bada.

Vila i frid.
#11
Filmer och TV-serier / SV: Julkalendern
24 december 2012 kl. 20:04:34
Jag gillade sättet greven dog på, kändes som lite "poetisk rättvisa" i och med att han ändå fick den där kapseln till slut.

I övrigt var kalendern en duglig uppföljare, även om jag fortfarande föredrar originalet.
#12
Dubbningar och röster / SV: Tintin-ljudböckerna
28 november 2012 kl. 20:39:08
Utmärkt! :)
#13
Dubbningar och röster / SV: Tintin-ljudböckerna
27 november 2012 kl. 20:40:34
Åh, det tackar jag för! :D
#14
Dubbningar och röster / SV: Tintin-ljudböckerna
27 november 2012 kl. 19:00:25
Gunnar Ernblad anges inte som medverkande i Kung Ottokars spira, så det är nog inte han som gör poliskommissarien, även om jag håller med om att det låter lite likt. Min teori är att det är Mille Schmidt som förställer rösten, men det är långt ifrån säkert.

I annat fall har du nog däremot alldeles rätt. Jag ska lägga till det på listan. :)

Beträffande Ulf Larsson visste jag inte om hur han lät innan du identifierade honom som en av pojkarna i De sju kristallkulorna. (Tidigare har jag bara hört honom som Obelix i filmen "Asterix och britterna", men där förställer han rösten till oigenkännighet.) Nu är jag dock ganska säker på att det också är han som spelar offerprästen i "Solens tempel". Detta ger mig också anledning att tro att det är Sture Ström som spelar vaktchefen i De sju kristallkulorna, eftersom det inte riktigt låter som någon av de andra skådespelarna som medverkar. Kan detta bedömas som möjligt enligt det ljudklipp jag lade upp?
#15
Dubbningar och röster / SV: Tintin-ljudböckerna
24 november 2012 kl. 20:41:16
Ja, ni har nog rätt i att General Alcazar är Sture Ström. Om jag fick gissa så skulle jag säga att Marc Charlet spelas av Hans Ernback, men jag är inte alls säker.