Forumnyheter:

VIKTIGT! Dubbningshemsidan har nyligen flyttat till en ny server. Förhoppningsvis ska allt fungera, men du kan läsa mer och rapportera om ev. problem i den här tråden.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - AlexanderM

#1
Dubbningar och röster / New Archies-Nya Acke
1 augusti 2015 kl. 16:19:42
Det var inte alltför länge sen som den här gamla serien (där Acke och hans kompisar är "preteens") dök upp i mitt huvud men när jag började söka på nätet upptäckte jag till min förvåning att det fanns knappt någon info om den svenska versionen överhuvudtaget, utan bara kortfattad info på Svensk Mediedatabas.

Själv har jag bara något enstaka svagt minne av när serien gick på TV3 i mitten på 90-talet så det var ju givet att plocka hem de på VHS (från Boavideo och Tradera) när tillfälle gavs.

Här är rollistan i de Prisma video kassetter jag tagit hem:

Introt:
https://www.youtube.com/watch?v=cPWSUAodq4I

Acke: Staffan Hallerstam
Betty: Louise Raeder
Veronika: Louise Raeder
Ragge: Gunnar Ernblad
Sopprot: Olav F Andersen
Eugene: Peter Sjöqvist
Amanie: Louise Raeder(?)
"Älgen": Olav F Andersen
Rektor Vimmelman: Gunnar Ernblad
Fröken Grundlig: Louise Raeder

Det kändes spontant som något Videobolaget skulle vara med om(?) men jag är långtifrån säker på det. Nån som spelat in eller minns något av serien när den gick på TV?
#2
Dubbningar och röster / Hystoria (Histeria!)
25 augusti 2013 kl. 22:36:38
Jag tänkte fortsätta lite på Warner Bros spåret, då med Histeria/Hystoria som jag såg på Kanal 5 1998-99(?).

Andreas Nilsson, Annica Smedius samt Peter Sjöqvist dök upp i sökningen på hemsidan men det jag framförallt försöker komma ihåg är Fader Tids röst (jag kan bara komma på Hans Wahlgren för tillfället, det är nån "gubbig" röst som jag inte är säker på)

Vore också kul om nån satt på info kring vilka röstskådisar som gestaltat olika historiska ledare/personligheter. Det jag minns starkast är dels avsnittet om renässansen ("Superhjälten" Renässansmannen samt Andra världskriget (Min vän Stalin) men inga minnen av hur rösterna lät.
#3
Dubbningar och röster / Freakazoid!
25 augusti 2013 kl. 02:03:15
Är det nån mer än jag här inne som minns Freakazoid? Såg bara 1-2 enstaka avsnitt på VHS när jag var ~10 bast men den dök upp i huvudet tidigare i somras denne Underbare kalsongman! som han blir kallad i nåt avsnitt :P

Röstskådisar jag hittills vet om (via Wikipedia) är:

Dexter Douglas - Nick Atkinson
Freakazoid - Joakim Jennefors
Sgt Mike Cosgrove - Gunnar Ernblad
Berättare - Gunnar Ernblad

Övriga/diverse - Carl-Johan Rehbinder

Alltså, har ni några härliga minnen av den svenska dubbningen? Är det några flera skådisar ni kan komma på som jag inte tagit med?

Hur får man tag på några svenskdubbade avsnitt?