Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lillefot

#31
Off-topic / SV: Archive ämnen
6 mars 2024 kl. 21:44:39
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 mars 2024 kl. 21:33:23Jag får ju inte upp det alls filter längre, men du får det när du trycker på "More"?
Ja, de dyker fortfarande upp när jag klickar mig dit. Men just texten "More" kan dröja nu flera sekunder innan den visas.
#32
Off-topic / SV: Diverse frågor
6 mars 2024 kl. 20:27:48
Citat från: gstone skrivet  6 mars 2024 kl. 20:25:33Ska jag begå självmord. ?😢
Om någon skulle föreslå det till dig så är de inte en person som är värd att lyssna på (om det nu inte ligger några väldigt speciella omständigheter kring det, vilket jag tvivlar på att det gör i ditt fall).

Prata gärna med någon som du litar på, eller med självmordslinjen om det känns riktigt illa inom dig.
#33
Off-topic / SV: Archive ämnen
6 mars 2024 kl. 20:22:48
Citat från: Jonas9881 skrivet  6 mars 2024 kl. 20:01:25Är det mer bekvämt nu? Hur var det innan då med subjects-filtret?
Filteringen i sig är detsamma, däremot har de ändrat så att alla sökresultat nu tar upp lika mycket utrymme så att de kommer perfekt på rad efter varandra.

Förut kunde olika uppladdningar visa sig olika stora på thumbnailen i resultaten, vilket för mig ofta gjorde att jag måste hoppa med ögonen mellan olika delar som kan vara uttröttande.
#34
Off-topic / SV: Archive ämnen
6 mars 2024 kl. 18:59:29
Jag har också haft det problemet, beroende på hur många resultat som deras databas returnerar som kan ta flera sekunder innan det går att få upp listan med filter.

Synd eftersom det nu också sorteras på ett sätt som är mer bekvämt för ögonen.
#35
Citat från: gstone skrivet  6 mars 2024 kl. 16:34:25Dom kanske visar filmen dubbade igen

https://www.filmstaden.se/film/NCG509638/star-wars-the-phantom-menace-klassiker
Vi får se, visningstillfällerna får avgöra om det kommer vara fler språk än engelska. Med det sagt så tvivlar jag starkt på att den svenska dubbningen kommer dyka upp.
#36
Dubbningar och röster / SV: Den Vilda Robten
5 mars 2024 kl. 18:24:48
Den känns i stor grad inspirerad av karaktären Bastions personliga trailer för Overwatch.
#37
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet  4 mars 2024 kl. 10:05:49Nu har jag fått svar av min väninna att hon tror sig ha "hela eller merparten av en säsong, troligen säsong 1" av Walter Melon. Hon var inte säker på om hon hade spelat in hela säsongen eller inte, men som minst åtminstone 15 - 20 avsnitt. Sen kan hon eventuellt ha den andra säsongen också, men där var hon mer osäker. :)

Jag vet inte om det är från TV3 eller Foxkids - spelar det någon roll, eller är det samma dubbning vilketsom?

Det här är samma tjej som också har Ren & Stimpy, och hon bor alltså utomlands under vinterhalvåret - därför kommer det dröja tills mitten/slutet av april innan hon kommer hem till Sverige, men jag ska påminna henne när hon kommer hem om att titta igenom sina VHS-kassetter.

Jag är dock lite osäker om hon har möjlighet att digitalisera med bild eller bara med ljud, då det har varit lite olika från gång till gång - men om det inte skulle gå med bild, finns det någon bra bildkälla att synka mot och någon/några som är villiga att lägga ner tid på det? Jag känner dessvärre inte att min tid räcker till för ännu ett omfattande synkningsprojekt, i synnerhet för så här många episoder.
Trevligt att höra, är det några avsnitt överhuvudtaget hon har tillgång till så är det riktigt bra. Jag personligen tycker säsong 1 ser mer intressant ut på grund av dess tema, men säsong 2 är förstås också bra om det går att få tillgång till det.

Dubbningen är samma på de två kanalerna när de sände serien. Jag frågade specifikt från de då serien enligt uppgifter har endast sänds i Sverige via de.

Och det är ingen brådska för vare sig dig eller din väninna, livet går som det går. Sällsynta dubbningar i all ära, men de är inte heller livsviktiga och kommer när de kommer.

Bättre bildkällor kommer tyvärr bli en utmaning att hitta för denna serie. Den har inte släppts vare sig på fysiska medier eller digitalt någonstans i världen från vad jag kan se. Men det största problemet är just att denna serie gjordes av Saban Entertainment, som Disney senare köpte upp och därmed ligger troligen inlåst i deras arkiv. Så några officiella bildkällor av serien går nog inte att få tag på, om man nu inte skulle bryta sig in hos de och försöka hitta åt materialen (och det tror jag varken någon av oss kan eller ens vill försöka sig på - en tecknad serie är inte direkt värd att bli anklagad för inbrott för).:(

Några avsnitt har kommit upp på Youtube med engelskt tal i ok kvalitet, men det är bara en bråkdel av alla som gjordes och det är inte säkert att de ligger uppe hur länge som helst. Och då känner jag själv att etiskt sett blir det svårt att kunna rättfärdiga att använda en bildkälla som en annan användare har lagt upp. Vi vet ju själva hur irriterande det kan vara när vissa Youtube-kanaler har tagit rippar/synkningar som vi passionerat har gjort och lagt upp, utan att få minsta lilla credit för det.

Det bästa vore därför om din väninna kan digitalisera med bild. Om det bara går med ljud är det förstås bättre än inget alls, men det kan bli svårt att få användning för det i nuläget. För synkning så kan jag tyvärr inte hjälpa så mycket, då jag saknar bra program för det, erfarenhet och tvivlar på att jag skulle ha tålamod att synka så många avsnitt. Och jag förväntar mig inte att du ska göra det heller, då du säkert redan har mycket planerat.

EDIT: Efter lite sökning har jag hittat något som ser ut att vara ett nederlänsk DVD-släpp. Jag kan dock inte se vilka avsnitt som inkluderas, eller om det ens rör sig om en officiell release eller en bootleg:
https://www.bol.com/nl/nl/p/walter-melon/1002004000119994/
#38
Citat från: Will Siv skrivet  3 mars 2024 kl. 14:07:03Av nån anledning ser avsnittet väldigt risigt ut på Disney+
Verkligen? I så fall hur? Det reagerade jag då aldrig över när jag såg igenom serien förra sommaren via tjänsten.

Däremot avsnitt 14 stack ut då de verkar endast ha tagit en gammal DVD/TV-master för det avsnittet, som hade betydligt lägre upplösning jämfört med de andra.
#39
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  1 mars 2024 kl. 21:12:18Skulle inte någon ladda upp Den modiga lille brödrosten uppföljare från tv1000?
Jag minns att Daniel har nämnt att han kan ha tillgång till de, via några gamla VHS-band.

Om han sedan har hunnit digitalisera de eller inte, det får vi se. Och sedan beror det på om han är upptagen med något.
#40
Äntligen har jag sett Insidan ut, och det är nog banne mig en av de mest kreativa filmerna som jag har sett i hela livet (och då jag har varit intresserad av psykologi sedan gymnasiet hjälpte det ännu mer).
#41
Dubbningar och röster / SV: Megamind
1 mars 2024 kl. 15:02:58
Citat från: gstone skrivet  1 mars 2024 kl. 14:55:26Megamind vs. the Doom Syndicate har 0% på Rotterdam Tomatoes
Fast sidan nämner själv att det är färre än 50 som har recenserat den. Så siffran är inte representativ ännu.
#42
Off-topic / SV: Gnälltråden
29 februari 2024 kl. 20:56:01
Citat från: gstone skrivet 29 februari 2024 kl. 20:53:53Film bolag borde sluta släppa filmer digitalat och helt gå till baka till fysiska media 😡😡❗️

Det är en dum distributions modell😠👎
Fast båda sätten kan väl existera?
#43
Citat från: Ovanliga dubbningar skrivet 29 februari 2024 kl. 15:26:10Jag har dessvärre inget av Walter Melon, men jag tror faktiskt att en av mina väninnor ska ha en del avsnitt. Jag kan inte lova något, men jag vill minnas att hon har pratat om serien - men då jag uppriktigt sagt inte varit särskilt intresserad, så har jag lyssnat ganska halvhjärtat, så det är inte omöjligt att jag kan ha missuppfattat eller blandat ihop med någon annan snarlik titel.

Men jag ska fråga henne, så återkommer jag med besked i frågan snarast. :)
Ok, då får vi hålla tummarna att så är fallet. :)
#44
Off-topic / SV: Gnälltråden
28 februari 2024 kl. 15:41:33
Citat från: gstone skrivet 28 februari 2024 kl. 15:40:29Man får inte leksaker i flingorna längre 🙁
Förlåt om jag verkar helt ur tiden, men det trodde jag flingföretagen hade slutat med för flera år sedan. Förut i tiden hade de även med ibland CD-skivor med demos av diverse spel, som jag minns starkast.
#45
Citat från: gstone skrivet 28 februari 2024 kl. 15:32:20Vad är Walter Melon ?
En tecknad serie löst baserad på en fransk serietidning, där protagonisterna får hoppa in som vikarier till parodier av fiktionella/historiska personer (beroende på vilken säsong det rör sig om).