Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - E

#2
Nu har SF Studios släppt trailern på FB och Insta. Tyvärr låter det dock som att den har omdubbats istället för att ha återanvänt originaldubbningen
#3
Jag tycker Mrs Tweedy ser ut att må förvånansvärt bra efter att paj-maskinen i första filmen exploderade med henne i, och sen bli mosad av en dörr🤨

Också lite dumt att hon här har en annan dialekt med tanke på att hon pratade skånska i 1:an
#4
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  6 september 2023 kl. 21:12:41Det var längesen jag såg filmen så jag kan ha blandat ihop namnen men den av dem som spelades av Lasse Brandeby har ju fått en ny röst och den andra har behållit sin.
Ja, Brandeby var Knyck medans Dejert var Snatte. Men här hör jag att båda har nya röster
#5
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 september 2023 kl. 18:36:19Sharon Dyall & Lars Dejert är tillbaka det är jag ganska säker på men Babs däremot har jag ingen aning om det är Elin Abelin eller inte. Av naturliga skäl har ju förstås Snatte fått en ny röst också Joakim Jennefors om jag inte misstar mig.
Dejert var ju Snatte. Men här är det Jennefors som du säger
#6
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 13 augusti 2023 kl. 11:25:54Youtube profilen Mustiga Mauri släppte idag en video där han intervjuar röstskådespelare flera bekanta för oss bland annat Andreas Nilsson, Mikael Roupé & Benke Skogholt.

Har alltid gillat när man uppmärksammar dubbning såhär så videon var väldigt intressant. Önskar dock att dom nämnt vilka röster Mikael och Benke gjort inom dubbning
#7
Precis innan Barbie haft premiär så avslöjades det att Mattel (som äger Barbie) har 45 filmer under planering som är baserade på deras andra leksaksprodukter
https://www.insider.com/all-upcoming-movies-mattel-toys-barbie-2023-7?amp

Bland dom finns bland annat:

Hot Wheels (med J.J Abrams som producent)
Rock 'Em Sock 'Em Robots (med Vin Diesel i huvudrollen)
Magic 8 Ball🎱
View-Master
Polly Pocket
Matchbox
UNO
Barney🦖 (som dock inte är för barn den här gången)
Goblins (dom e ungefär som Gremlins ifall ni undrar)
Big Jim
Tomas Tåget🚂
Major Matt Mason
American Girl
Christmas Balloon🎈
Chatty Cathy och Betsy Wetsy
Wishbone

Tror ni att dom kan bli lika bra som Barbie?
#8
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
6 augusti 2023 kl. 01:31:52
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 maj 2023 kl. 09:53:08Nu har jag äntligen fått creditlista till Nötknäpparen och den magiska flöjten, och även till Panda & vännerna - På vilda äventyr, som släpptes för ett par månader sedan. Båda läggs till vid nästa uppdatering. :)

Båda filmerna är dubbade av Supersonic i Köpenhamn, men den här gången finns inga referenser till Swartling Studio i Stockholm i creditsen, varför det nog är troligt att de här dubbningarna faktiskt är inspelade i Köpenhamn. Och den här gången har Mikael Roupé "bara" översatt, och inte regisserat.

Om man nu kan lita på creditlistorna är istället båda dubbningarna regisserade av Sune Martini, som verkar vara en dansk musiker, skådespelare och regissör. Känns lite egendomligt med en dansk regissör till en svensk dubbning - nog borde det väl vara en fördel om regissören faktiskt talar språket som man dubbar till...? Men han kanske kan flytande svenska, även om han är dansk...?

Jag måste medge att jag aldrig trodde att man skulle få uppleva nya Köpenhamns-baserade svenska dubbningar i dagens läge...
Läste att Håkan Mohede också medverkar i filmen. Det måste väl vara första gången som han medverkar i en dubbning sen runt 2007-2009, eller har jag fel?
#9
Filmer och TV-serier / Paul Reubens (1952-2023)
5 augusti 2023 kl. 16:49:36
I söndags avled skådisen och komikern Paul Reubens i cancer, 70 år gammal

Han var mest känd för sin karaktär Pee-Wee Herman som var stor på 80-talet med 2 tv-serier och en långfilm. 2016 gjorde han en comeback som karaktären i sin andra långfilm på Netflix

Han gjorde också en hel del dubbning. Bland annat Fife i Skönheten och Odjuret: Den förtrollade julen, Sprattsmurfen i Smurfarna 1&2, Lock i The Nightmare Before Christmas och mycket mer: https://www.behindthevoiceactors.com/Paul-Reubens/

Vila i frid
#10
Min dubbning av Jetsons The Movie (1990):

George: Jan Modin

Jane: Annelie Bhagavan (fd Berg)

Judy: Marie Fredriksson (musiken i filmen fick mig att tänka på henne)

Elroy: Hasse Jonsson

Astro: Johan Wahlström

Rosie: Marie Weisby

Mr Spacely: Allan Edwall

Bertie Furbelow: Fredrik Dolk eller Mikael Roupé
#12
Citat från: Disneyfantasten skrivet  8 juli 2023 kl. 21:02:15Då missuppfattade jag saken med det där med final, det är lätt att tolka som att man vann.
Det kan ju bero på att du antagligen aldrig har tittat på Mello
#13
Dubbningar och röster / SV: Disneydags serier
16 juli 2023 kl. 14:52:40
Citat från: Disneyfantasten skrivet  5 december 2018 kl. 16:47:22Följande serier tycker jag totalförstör Disney;
- Hannah Montana
- Highschool Musical (ja, jag vet att det egentligen är en långfilms-serie, men ni fattar poängen iallafall)
- Violetta
- Austin och Ally
- Doug
- Rasten
- En Jycke i Klassen
- Brandi och Herr Morris
- Kim Possible
- Phineas och Ferb
- Ersättarna
- 7D
- Jake och Piraterna i Landet Ingenstans
- Händige Manny
- Små Einsteins
- Higglystans Hjältar
- JoJos Cirkus
- Stanley
- Kaninbyn
- Bikupan
- Dr McStuffins
- Djungelhjul
- Specialagent Oso
- Zou
- Mouk
- Firma Fantasiflytt
- Valpvänner
- Vampyrina
- Pepper Ann
- Pyjamashjältarna
- Miles från Morgondagen
- Lloyd i Rymden
- Sheriff Callie i Vilda Väster
- Magi på Waverly Place
- Fem På Spaning
- Henry Krammonster
m.fl.

(jag nämner inte Fairly Odd Parents, LazyTown eller Chuggington, eftersom att jag vet att de är icke-Disney serier som bara råkar gå på Disney-kanalerna, men jag tycker lika illa om dem för det, dessutom avskyr jag även de flesta av de serier som visas på Nickelodeon och Cartoon Network...)
Vet inte om du redan vet detta men tekniskt sätt så är Händige Manny, Små Einsteins, Higglystans hjältar, Jojos Cirkus, Stanley, Kaninbyn, Bikupan, Doktor McStuffins, Djungelhjul, Zou, Mouk, Valpvänner, Vampyrina, Pyjamashjältarna, Miles från Morgondagen, Sheriff Callie, Fem på spaning och Henry Krammonster inga "Disneyserier" alls. Dom producerades nämligen av andra bolag som inte är Disney-relaterade. Att dom sändes på Playhouse Disney och Disney Junior beror på att dom distribuerade serierna för att kunna sända dom på tv, men själva serierna låg dom inte bakom.

Men Specialagent Oso däremot skapades av Disney
#14
Cyndi Lauper och Tim Curry medverkade i 2 avsnitt var av serien Higglystans hjältar
#15
Dubbningar och röster / SV: Önskan (Wish, 2023)
10 juli 2023 kl. 12:34:55
Citat från: gstone skrivet 10 juli 2023 kl. 12:23:43Nu har filmen har filmen skjutits upp :(

https://www.filmstaden.se/film/NCG502422/onskan
Det e bara nån månads framskjutning. Det gör väl inte så mycket?