Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Goliat

#1
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet Igår kl. 15:34:59Om de inte redan har färdiga tv-mastrar med den gamla dubbningen som blir lättare för dem att använda
Fast har de färdiga med original varför använder dem inte de som källa för d+ isf kan man undra. Men vem vet. Märker vi.
#2
Citat från: BPS skrivet 26 mars 2024 kl. 21:16:26Intressant att de ska börja visa Ducktales igen,  undrar hur det blir med den svenska dubbningen blir det originalet eller Disney+ versionen? Man vet ju aldrig med Disney eftersom att de har så dålig koll i sina arkiv men Disney+ versionen är väl mer troligt.
Intressant. Undrar jag med. Men tror det garanterat är omdubbningen.
#3
Citat från: Anders M Olsson skrivet 25 mars 2024 kl. 07:12:16Skolor och andra lokala institutioner lär inte ha haft några 16mm-kopior av Disneys långfilmer. De filmer som fanns ute på skolor och AV-centraler var praktiskt taget bara sånt som användes i undervisningen - t.ex. instruktionsfilmer och dokumentärer. Möjligen kan där ha funnits en eller annan tecknad kortfilm.

Det var bara Swedish Film som hade Disneys filmer till uthyrning på 16mm, och de hade förmodligen inte mer än 3-5 kopior av varje film. Det räckte för att täcka hela landets behov. Kunderna kunde vara skolor, föreningar, fritidsgårdar, sjukhus m.m. - alla som hade någon form av fritidsverksamhet.

Det var på den tiden Sverige hade en postgång värd namnet. Filmerna skickades som postpaket över hela landet. Om ett paket lämnades in på ett postkontor i Stockholm innan stängningsdags kunde man vara säker på att det kom fram nästa vardag. Den som hyrde en film var skyldig att skicka tillbaka den dagen efter att den hade visats. På så vis kunde man maximera utnyttjandet av de tillgängliga filmkopiorna.
Det stämmer. Dock hade vår skola Astrid Lindgrens filmer på 16mm som visades vid speciella tillfällen. Men inget Disney på så vis utan annars var det för utbildning, information eller dokumentär som användes som undervisning. Precis som du skriver. 
#4
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 25 mars 2024 kl. 01:35:54För att förtydliga så tror inte en average ointresserad Svensson som städar en bortgången förälders förråd fattar vad en filmrulle är och jag tror att en average Svensson inte ser någon skillnad på ett rullband och en filmrulle.

Jag vet mycket väl hur en filmrulle ser ut och dom har tillräckligt med likheter med ett rullband för att en average ointresserad Svensson skulle kunna missta det för ett rullband och jag kan garantera dig att många ointresserad personer misstar dom för rullband.

Värt att nämna så var bio enda sättet folk kunde se film på långt in på 80-talet.
Visserligen så kom VCR formatet 1972 men få personer ägde en sådan spelare och hade man lyxen att äga en vcr så kunde man spela in filmer när dom gick på Tv.

När en average Svensson gick på bio så sket majoriteten av personer fullständigt i hur filmen blev spelad.

Visserligen så fanns det endel rika överklass personer som ägde 16mm projektorer men tror inte Disney filmer släpptes på 16mm då jag tror Törnrosa och dom förlorade dubbningarna borde ha överlevt då.

Vanligt för konsument bruk var Super 8 projektorer dvs ljudlösa projektorer som folk använde för att spela upp familje filmer från Super 8 rullar med.
När jag digitaliserade var det otroligt många vanliga Svenssons som kontaktade mig då de hittat filmrullar så jag delar inte den uppfattningen.

16mm är inte bara överklass som har, fick utrustning skänkt av en gammal lärare som räddade en efter skolan gjorde sig av med gamla format.

Sedan är det väl 35mm och de är väl mindre vanliga om inte privata samlare har, de lär nog inte finnas på någons vind eller källare direkt hos var mans hus.

Men det är bra om man använder korrekt term och inte blandar ihop. Det förvirrar och skapar missinformation.
#5
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 24 mars 2024 kl. 18:21:57Jag vet det.
Tror dock en average person inte ser skillnad på ett rullband och filmrullen var därför jag skrev att en vanlig person nog tänker att det bara är ett random rullband.
Det är väldigt stor skillnad på rullband och filmrullen, filmrullen förvaras normalt i en rund metallåda också vilket rullband normalt ligger i en fyrkantig kartong eller plast. Så är den ju "bandfärgad" brun eller svart medans en filmrullen har bilder på sig och eventuellt ett ljudspår. Den har ju också hål i ena sidan (majoriteten, finns annat mindre vanligt medie), det har inte rullband.
#6
Off-topic / SV: Frågeleken
18 mars 2024 kl. 21:56:58
Citat från: moviefan skrivet 18 mars 2024 kl. 16:44:49Lekia och pysselbutiker 


Vilken film från 90 talet är din favorit  ? 
Kometen kommer (Mumintrollet)

Vilken är din favoritlåt?
#7
Off-topic / SV: Frågeleken
18 mars 2024 kl. 15:49:42
Citat från: Lillefot skrivet 18 mars 2024 kl. 00:05:16Japp, och har även bakat det själv. Svingott med lite blåbär eller jordgubbar, antingen som de är eller som en kompott.

Finns det någonting som du saknar och gärna vill att det ska göra en comeback?
Banan och jordgubsmak på mjölk (nesquik)

Vilken är din favoritbutik? (Online o offline)
#8
Off-topic / SV: PC spel, vad hette det...
15 mars 2024 kl. 16:51:26
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 15 mars 2024 kl. 11:26:18Det som avslöjade att det var uppenbart spam var inte just det nya inlägget, utan att hen/det hade smugit in en reklamlänk till en casinosajt i ett citat från en annan användare som inte fanns med i det ursprungliga inlägget. Det var alltså citerat ett gammalt inlägg av Jabberjaw, men med några ords tillägg som länkade till en reklamsajt som inte fanns med i inlägget som citerades.

Att förvanska citat är ju alltid ett varningstecken, och lägger man dessutom till en egen länk i citatdelen är det knappast något snack om saken...
Aha, såg faktiskt inte länken. Kan ju varit någon som har nån trojan-grej på datorn också som gör så det blir så också. Kanske tittade på fel inlägg.
#9
Citat från: Jabberjaw skrivet 24 februari 2024 kl. 14:46:02Inte för att vara sån. Men du menar alltså att människor väntat sedan 2021 på något som du nu helt bara väljer att lägga ner...?

Vilket fiasko. :(
Det är inte så simpelt. Det är många turer och om det inte finns en vinst utan enbart förlust så är det svårt att starta upp.

Sedan har intresset varit lite mindre och smal publik. Det är svårt att konkurrera med stora jättar också.
#10
Off-topic / SV: PC spel, vad hette det...
15 mars 2024 kl. 06:10:31
Citat från: MOA skrivet 14 mars 2024 kl. 23:37:13Tjena Spambot! Roligt att du också spelar som alla andra
Det är väl två orelaterade spel? O dessutom gamla. Så är det spam verkligen? 🤔
#11
Off-topic / SV: Frågeleken
14 mars 2024 kl. 21:12:49
Citat från: Will Siv skrivet 14 mars 2024 kl. 20:59:43Tisdags till Mora,

Britney Spears bästa låt?
Oh, jag känner bara till en låt med henne, Hit Me Baby, o är inte så förtjust i den men är väl den då. Hehe

Kan du spela instrument i vad?
#12
Off-topic / SV: Frågeleken
12 mars 2024 kl. 05:34:31
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 11 mars 2024 kl. 22:39:41Idag, på min lunchrast.

Har du någon gång besökt något av Världens sju underverk?
Kolossen på Rhodos.

När reste du sist och vart?
#13
Off-topic / SV: Frågeleken
11 mars 2024 kl. 19:26:41
Citat från: Will Siv skrivet 11 mars 2024 kl. 11:59:10Jag såg den bio för nästan 1 år sen.

Är det ok om jag svarar på tidigare frågor (utan att ställa en ny)?
Det är okey så länge du svarar på senaste frågan och ställer en ny.

Har ni ett favoritdjur? Vilket isf?
#14
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 10 mars 2024 kl. 14:38:57Vad är det som verkar intressant? Man måste specificera när man skriver i en sån här långtråd
Det senaste som diskuterades angående synkning. 😁😉
#15
Jag har lite mycket projekt i pipeline så kan inte hjälpa till denna gången tyvärr. Annars verkar den intressant.