Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Ligger Finland eller Australien närmare Sverige?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 - 12 april 2023 kl. 20:31:36
Hur ska det egentligen gå till om man säljer digitalt begagnade produkter? 
Skrivet av Richardo
 - 19 januari 2018 kl. 13:14:50
Jag tänkte mig snarare att man säljer digital produkter i en second-hand butik, men jag antar att det inte riktigt går på samma sätt eftersom produkterna är just digitala. :) Second-hand butiker säljer fysiska produkter.

På tal om DRM-skydd, kan inte kunderna bara bojkotta försäljningen av digitala filmer med DRM-skydd genom att helt enkelt inte köpa de digitala produkterna? :) Då kommer väl bolagen till slut och sluta med DRM-skydd, eller?

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 januari 2018 kl. 11:35:23
Men begagnat blir det ju tekniskt sett inte, i och med att kvalitet och skick kommer att vara 100% identiskt med hur det var vid köpet.

Det leder in till min andra fundering.

Eftersom det finns, rent teoretiskt, ett obegränsat antal digitala produkter tillgängliga i samma goda skick, betyder inte det att priset för produkten bör sänkas?

Ju mindre det finns av något, desto mer värdefulläre blir det (förutsatt att det finns en marknad och ett intresse), medan ju mer det finns av något, desto mindre värdefulläre blir det.

Om digitala produkter finns i oändliga kvantiter, vilket de alltid gör, då bör ju priset oundviklingen sänkas, eller?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 19 januari 2018 kl. 11:35:23
Man kan förstås rent praktiskt sett sälja digitala produkter om de inte har något DRM-skydd/kopieringsskydd, vilket nuförtiden innefattar merparten av all musik som säljs. Men begagnat blir det ju tekniskt sett inte, i och med att kvalitet och skick kommer att vara 100% identiskt med hur det var vid köpet.

Finns det DRM-skydd kan man i praktiken inte sälja vidare digitala produkter man har köpt. Eller rättare sagt, man kan förstås; men köparen lär inte bli särskilt glad då produkten kommer att vara 100% värdelös och obrukbar... ::) Och är det sådana produkter som man inte ens kan ladda hem utan bara komma åt online (exempelvis köpfilmer på Viaplay) så är det inte ens möjligt.
Skrivet av Richardo
 - 19 januari 2018 kl. 09:07:54
Är det möjligt, rent praktiskt, att sälja begagnade digital produkter?

Skälet till att jag undrar, är att det är främst fysiska produkter som är begagnade eftersom de degraderas med tiden, medan digitala produkter inte kan degraderas för att de är digitala. MEN digitala produkter, såsom de på iTunes är alltid anknytna till den platformen de är köpta på. T.ex, om iTunes går bort, då rycker också ens digitala produkter.