Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#1
Dubbningar och röster / SV: Familjen Flinta
7 juli 2024 kl. 01:47:14
Citat från: Beck skrivet  6 mars 2024 kl. 18:40:17Jag minns att jag hyrde en DVD i en videobutik 2007, och då fanns avsnittet med swimmingpoolen och Media Dubbs originaldubb!

Det var inte DVD-filmerna Det stora plasket och Magiska missöden, jag tror att det var en samlings-DVD med olika kortfilmer från Hanna Barbera.

Är det någon som har den DVD-filmen, utgiven före 2007?

Förutom dom 2 DVD utgåvorna och Säsong 2 DVD utgåvan av Familjen Flinta i Sverige så finns det ingen annan DVD utgåva i Sverige som har blivit utgiven i Sverige. Säsong 3 Familjen Flinta är utgiven i Ungern det är bara ett par avsnitt som har Mediadubb dubbningen och när det gäller Säsong 4 så är DVD utgåvan utgiven i Danmark med Svensk tal, fast det är med Sun Studio dubbningen.
#2
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  6 juli 2024 kl. 02:46:31Ja, minst några hundra inspelade VHS-band också. :)

Fast tyvärr väldigt dålig ordning bland de inspelade banden, som i många fall inte ens är ordentligt påskrivna... :(
Chansen är kanske inte jättestor, men jag ska hålla ögonen öppna efter Top Cat gör stan osäker och eventuellt även Yogi Björn - Det stora äventyret (ifall jag inte redan har den) på second hand-affärer, loppisar och liknande - nu börjar det ju trots allt vara säsong för loppisar, och även om jag sällan stöter på VHS-filmer på loppisar här uppe nuförtiden, så kan man ibland ha tur...
Du måste sortera dom ordentligt, det är en stor röra, har du tänkt att ta semester och gå igenom runt 25 eller 50 varje gång du har tid över osv? Det borde vara enklare ju snabbare du går igenom din VHS samling Daniel. Särskild när det gäller inspelade VHS du har i din samling, särskild beroende på vilka avsnitt du har av serier som dubbats om igen och som inte är tillgänglig med den äldre dubbningen.
#3
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
4 juli 2024 kl. 12:59:48
Grattis Adam Larsson.
#4
En nackdel med streamingtjänster jämfört med fysisk media är att omslag på DVD och Blu-ray inte längre är på svenska, samma sak med DVD jämfört med VHS, på VHS så var det på Svenska, nu så är allting på Engelska, det är samma sak med fysisk media i alla länder där engelska inte är modersmål vilket är trist. 
#5
Citat från: Bib skrivet 23 juni 2024 kl. 22:09:41Men då måste det finnas någon som är villig att göra det och har alla och sådana växer inte på träd.
Det beror på vem som har Box 1 och Box 2 från Scanbox när det gäller Snobben samlingen, samma sak med andra utgångna DVD utgåvor av eftersökta serier, beroende på vad det är man söker efter osv.
#6
Citat från: Historielektions Soveren skrivet 23 juni 2024 kl. 12:39:02Nej Apples dubbning.
Ta inte illa upp, men när det gäller Apple dubbningarna så spelar det ingen roll, bara att dom specialerna på Scanbox är tillgängliga i original dubb eller Apple Tv dubbningen, det är ändå tråkigt att dom avsnitten som är utgivna på Scanbox blev given en ny dubbning på Apple Tv.
#7
Citat från: Historielektions Soveren skrivet 23 juni 2024 kl. 11:46:02Du glömmer att barnskådespelarna faktiskt byts ut speciellt om man tittar på Snobben klassiker så byts det något hejvilt.
Menar du från Scanbox DVD utgåvorna?
#8
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 juni 2024 kl. 02:50:00Jag tycker också att Apples nydubbningar av Snobben är riktigt bra och välgjorda - vi får vara tacksamma över att Apple alltid verkar anlita Eurotroll, för det märks helt klart skillnad. :)

Visst, de äldre SVT-dubbningarna var strået vassare, men det betyder inte att det är något problem med de nya dubbningarna. Visst är det synd att så välgjorda dubbningar "kasseras" och dubbas om, men utifrån barnens perspektiv kan jag samtidigt förstå det i och med att Apple också har flera nya serier, nyproducerade specialer och äldre specialer som dubbats för första gången - och dessa hade ju behövt nya dubbningar i vilket fall som helst, och då skulle det nog bli iögonfallande om rösterna skiljer sig åt så pass markant mellan äldre och nyare dubbningar... Det hade nog blivit irriterande för barnen om 23 "avsnitt" har en uppsättning röster, medan allt annat på tjänsten har helt andra röster som skiljer sig åt.
Visst har du rätt i att den nya dubbningen inte är lika bra som SVTs äldre dubbning, men problemet där är ju att den "bara" innefattar 23 specialer/avsnitt - nuförtiden är det ju långt fler än så som Apple tillhandahåller, och resterande måste ju nydubbas hursomhelst. Vi har liksom inte en tidsmaskin, så att vi kan resa tillbaka till 1990-talet och övertala SVT att dubba betydligt fler specialer...

Och Scanbox DVD-utgåvor har ju varit utgångna i över ett decennium, så det är knappast något som gemene man har tillgång till i dagens läge; än mindre dagens barn som knappast har tillgång till dessa DVD-utgåvor. Dessutom var det ju fortfarande två "avsnitt" som SVT hade dubbat men som Scanbox hoppade över av okänd anledning.
Ja, det stämmer att Varför, Snobben, varför? har tre svenska dubbningar - en sällsynt dubbning av okänd studio som bara använts en enda gång på SVT (som del av välgörenhetsgalan En gränslös kväll 1992), SVTs "vanliga" dubbning av Eurotroll (som även släppts på VHS men dock inte på DVD) och till sist Apples nydubb.

Jag tror inte att det finns någon Snobben-special som har fler än tre dubbningar, men däremot finns det ganska många specialer med lika många dubbningar - närmare bestämt specialer som först dubbats av Gothenburg Sound för Din Videos VHS-utgåvor på 1980-talet, därefter av Eurotroll för SVT och slutligen av Eurotroll för Apple TV+. Har jag inte räknat fel får jag det till hela 16 specialer utöver Varför, Snobben, varför? som har hela tre svenska dubbningar...!
(VHS-utgåvorna från 1980-talet har väl dock många glömt bort i dagens läge, och de är ju inte direkt lättillgängliga för gemene man - men hade för all del en välgjord dubbning som hade förtjänat att synliggöras på ett helt annat sätt än vad som nu är fallet)
Du missförstår det till en del Daniel, klagar inte över den nya dubbningen för dom andra specialerna eller dom nya serierna, det handlar bara om Snobben Specialerna som är utgiven på Scanbox DVD utgåvorna och dom 2 saknade specialerna som borde ha inkluderats i DVD utgåvorna i Scanbox Samlingen, man kan inte ha en tidsmaskin, men det skulle inte skada om Apple Tv hade förhandlat eller köpt loss dubbningarna till dom dubbade avsnitten som hade SVT Eurotroll dubbningen, på det sättet så kunde man få möjligheten att kolla på allting, vare sig man är van med den äldre dubbningen eller den nya dubbningen.
#9
Citat från: Bib skrivet 23 juni 2024 kl. 00:38:52Vissa har klagat på Apples nydubbningar men jag måste säga att de är bra speciellt Viggo som Karl det låter kusligt likt en ung Leo Hallerstam.
Rösterna låter inte så bra som den tidigare SVT Eurotroll dubbningen, Scanbox DVD utgåvorna är i mycket bättre med att dom har nästan alla Snobben Specialerna med SVT dubbningen jämfört med Apple TV, fast allting är tillgänglig på Apple TV så är det ingen poäng att kolla på Snobben Specialerna där för att det är en nydubb, inte den äldre dubbningen.
#10
Filmer och TV-serier / SV: Snobben
22 juni 2024 kl. 00:46:15
Citat från: Lennartsson skrivet 21 juni 2024 kl. 16:09:41Här är ett gammalt inlägg från TonyTonka ska man tro det så har både serien och specialerna visats.
Det förklarar den delen, men frågan är då vilken dubbning The Charlie Brown and Snoopy Show har jämfört med SVT Eurotroll dubbningen från Snobben Specialerna.
#11
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
21 juni 2024 kl. 08:46:04
Grattis Skokaka.
#12
Filmer och TV-serier / SV: Snobben
20 juni 2024 kl. 23:50:21
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 juni 2024 kl. 14:17:49Märkligt, det har jag inget minne av... Då måste det ha varit under någon period då jag inte hade tillgång till Cartoon Network.

Minns du om Cartoon Network sände specialerna med Eurotrolls SVT-dubbning eller någon annan (egen?) dubbning?
Det var med SVT Eurotroll dubbningen som sändes i repris.
#13
Filmer och TV-serier / SV: Snobben
20 juni 2024 kl. 09:30:47
Citat från: TonyTonka skrivet 20 juni 2024 kl. 09:13:18Jag är nästan hundra på att jag sett Snobben-specialerna på Cartoon Network, och det var runt 2004-2005.

Och nej, jag blandar inte ihop avsnitten, för jag minns tydligt att jag såg bl.a specialen "Someday You'll Find Her, Charlie Brown" där.
Då stämmer den delen, men hur kan The Charlie Brown and Snoopy Show ha visats på Cartoon Network om den serien inte är förvirrad med Snobben Specialerna från SVT, den har visats i repris på Cartoon Network tidigare osv.
#14
Filmer och TV-serier / SV: Snobben
20 juni 2024 kl. 08:04:03
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 20 juni 2024 kl. 05:13:50Cartoon Network stämmer nog, jag minns vagt att min son som måste ha varit i förskoleåldern då inte ville se på den för att den lät fel enligt honom då han var van med SVT:s "serie".
Vänta lite, dom visade The Charlie Brown and Snoopy Show på Cartoon Network/Boomerang i Sverige? Är du säker på att det inte var Snobben specialerna dom visade? Var inte det också SVT Eurotroll dubbningen dom visade? SVT Eurotroll dubbningen är den man är van med från den tiden.
#15
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 18 juni 2024 kl. 12:08:33Den har jag tyvärr missat, och gick ju tydligen ut i mars - jag har sparat e-postnotifikationer i Tradera, men den där auktionen kom inte med på grund av att de har skrivit in rubriken med särskrivning (Honungs rånet istället för Honungsrånet)... :(

Det är ju helt klart ett överpris, men sett till hur sällsynt hyrutgåvan är så känns det väl inte helt orimligt; tyvärr...
Ja, även om någon här (minns inte vem?) har lyckats restaurera ljudet till okej skick, så vore det förstås ändå bättre med bättre kvalitet. :)
Då är det bara att alla samarbetar med att söka efter hyr VHS utgåvan av Nya Äventyr Med Nalle Puh med Barnvakt Med Problem avsnittet.