Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lillefot

#1
Off-topic / SV: Tidiga biominnen
Idag kl. 01:12:51
Det absolut tidigaste biominnet som jag minns någorlunda bra, är för en Håkan Bråkan-film runt perioden 2003-2005 på Filmstaden i Linköping (tiden innan de hade blivit uppköpta av AMC). Tyvärr minns jag endast ett fåtal detaljer från just själva filmen:

* Håkan har i denna film en talande sköldpadda som husdjur.
* Han tror att han kommer få en lillebror, men det blir istället en lillasyster.

Själva lokalerna minns jag dock ganska bra, särskilt lobbyn där det stod flipper- samt ett antal arkadspel. Där står nu läskautomater idag. Själv spelade jag aldrig på dem, men bara ljusen och alla plingande ljuden från de kunde lätt fånga uppmärksamheten medan du väntade på att din valda film skulle börja.
#2
Citat från: TonyTonka skrivet 20 juli 2024 kl. 23:43:22Har nu bytt bild till Farbror Joakim och Glittriga Gullan, tecknad av den bäste Kalle Anka-tecknaren av dem alla, Don Rosa. :D
Tummen upp till det, utan honom hade det sett annorlunda för Kalle Anka idag.
#3
Dubbningar och röster / SV: Timon & Pumbaa
20 juli 2024 kl. 23:35:47
Citat från: TonyTonka skrivet 20 juli 2024 kl. 23:30:17Kanske för att de är lika originalrösterna? Det är iaf min teori. ^^
Främst var det nog för att de båda hade nära till KM Studio, vilket är en fördel när det är en TV-serie på sammanlagt flera timmar som ska dubbas. Det stod sannolikt inte på agenda att betala flera resor för både Peter Rangmar och Jan Rippe så att de kunde reprisera rollerna i serien.

Att sen Anders och Bo ändå passade så bra till karaktärerna (i mitt tycke i alla fall) är främst en bonus.
#4
Citat från: Elios skrivet 20 juli 2024 kl. 08:20:24Jag gillar dom gamla omslagen. Dom är så nostalgiska.
Nu är det ju inte riktigt de som berörs här, utan det är ju de filmer som har haft en bildversion för själva filmen, som är på svenska någon gång.
#5
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 18 juli 2024 kl. 21:40:45Du har spått framtiden Disney valde ju att gå tillbaka till Olli.
Fast det låter inte sannolikt att han faktiskt kommer spela Puh mer framöver, inhoppet i Det var en gång en filmstudio var troligen bara ett nödfall.
#6
Citat från: BPS skrivet 16 juli 2024 kl. 20:53:08De två spelen har ju också sina egenheter Fredrik Dolk som Shaggy... Jag tycker det är konstigt att inget spel har de officiella samtida rösterna...
Förvisso sant, det är en gåta varför vissa av karaktärerna fick behålla sina röster medans andra verkade castas hur som helst i dem. Tillgänglighet kanske var en faktor.

Personligen tycker jag dock att Fredrik lyckades bättre med att förmedla Shaggys röstkaraktär och personlighet än vad Nick gjorde med Fred, även om han också inte är världens bästa voicematch i just det här fallet.
#7
Citat från: MOA skrivet 16 juli 2024 kl. 20:34:24Det luktade bränt i ugnen i 1 månad & nu såg vi orsaken: En pommes frites
Vi undrade alltid var det var men nu när Farsan öppnade ugnen för att rengöra den såg vi den. Svart som en kolbit, bortkastad nu
Hoppsan sa, den var säkert kamouflerad efter att ha utstått så mycket värme.
#8
Var ett tag sen, men tänkte skriva ett nytt inlägg här efter att ha spelat igenom Scooby-Doo: Duell i spökstaden nyligen.

* Nick Atkinson som Fred:

En skådis som togs upp senast visserligen i tråden, men till att börja med så vill jag bara göra det tydligt att Nick är en röstskådis som jag verkligen gillar att få höra i produktioner. Det faktum att hans röst fortfarande låter ung trots att han har åldrats är inget annat än imponerande. Kort och gott, han är riktigt duktig.

Men jag kan verkligen inte förstå hur det gick till när han fick spela Fred i det här spelet. Inlevelsen är det inget fel på, men Nick får Fred att låta alldeles för ung, likheten med Frank Welkers röst finns knappt och han är inte heller särskilt lik de tidigare svenska rösterna till karaktären (vid tiden för spelets släpp). För mig sänktes därför illusionen väldigt mycket tack vare det faktumet. Jag hade hellre sett att de hade tagit in gamle gode Peter Sjöquist till rollen (om det nu inte var så att han var upptagen när spelet dubbades), som de gjorde för både Den stygga stendraken samt Den slemmiga skalbaggsmannen.

På en positiv not kan faktumet att Shaggy spelas av Thomas Engelbrektson, medans Scooby spelas av Steve Kratz uppmärksammas... en kombination som jag själv aldrig hade förväntat mig, och som vitt jag vet inte har skett för någon av serierna eller filmerna.
#9
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
13 juli 2024 kl. 18:36:54
Citat från: MOA skrivet 13 juli 2024 kl. 18:29:25Jag trodde faktiskt att Super Mario 3D All Stars hette Super Mario All Stars så därför kunde jag inte hitta det på Nintendos eShop
Fast spelet har ju blivit delistat, så hade det ens hjälpt att söka det korrekta namnet?
#10
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
12 juli 2024 kl. 16:14:59
Citat från: Historielektions Soveren skrivet 12 juli 2024 kl. 15:48:20Passar den här bättre? Ingen plast... https://www.tradera.com/item/606775040
Ja, den faller mig mer i smaken. Tack så mycket. :)
#11
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
12 juli 2024 kl. 09:23:28
Citat från: gstone skrivet 12 juli 2024 kl. 09:19:59Får jag köpa den istället ?
Självklart, vad du gör med dina pengar är inte upp till mig att bestämma.
#12
Videobolaget möjligen, om nu de dubbade mycket för Warner Bros på den tiden? Det som får mig tveksam till det är att dubbningen känns ganska påkostad för en direkt-till-video dubbning, vilket deras dubbningar oftast inte var.
#13
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
12 juli 2024 kl. 08:38:48
Citat från: Historielektions Soveren skrivet 12 juli 2024 kl. 01:16:03Något som @Lillefot skulle gilla?

https://www.tradera.com/item/637646329
Tack för notisen, jag är dock inte så förtjust i att köpa inplastade grejer eftersom det då får mig att känna att den måste sitta kvar för att värdet ska behållas - och filmer och spel vill jag ändå kunna få använda, som de är tänkta till.

Nu var priset i och för sig inte särskilt högt på just den annonsen, men det är principen som kommer på tal.
#14
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 juli 2024 kl. 11:17:37Här kommer en sällsynt gammal svenskdubbad TV-serie, som jag gissar att inte alltför många här har sett - Marvels tecknade serie RoboCop från 1988, baserad på långfilmerna med samma namn men mer anpassad för en yngre publik. :)
https://archive.org/details/robocop-den-tecknade-serien

Jag tror inte att serien någonsin sänts på TV i Sverige, men hela serien släpptes på VHS 1990 i form av fyra volymer; dubbade av Lasse Svenssons gamla Media Dubb.

Ingen superkvalitet, men jag har (en gång i tiden) gjort en mild restaurering med AviSynth av de digitaliserade VHS-utgåvorna för att försöka förbättra kvaliteten - men ha realistiska förväntningar, för det är ju fortfarande VHS...

Tyvärr något ofullständiga dubbcredits, och jag vet inte vem som spelar respektive rollfigur - plus det här ökända "m.fl.", som jag inte vet vad det innebär. Men det kanske @Erika eller någon annan kan avgöra...?

Det här är en av de äldre produktioner från Marvel som Disney inte tycks vilja låtsas om existerar sedan uppköpet av Marvel, och som såvitt jag vet inte finns att tillgå på laglig väg någonstans i världen; oavsett språk. Det har funnits äldre DVD-utgåvor i bl.a. Storbritannien från innan Disneys uppköp av Marvel, men sedan uppköpet 2009 verkar den aldrig ha funnits på vare sig DVD eller streaming någonstans.
Trevligt tillskott, hoppas verkligen den får ligga kvar om Disney nu knappt ens vill känna vid den.
#15
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
10 juli 2024 kl. 09:06:43
Ja må han leva, självaste Simon Axelsson som fyller 20 år.  :D