Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Skokaka

#31
Citat från: Skokaka skrivet 18 juni 2024 kl. 00:50:24Jag tänkte förresten även på Gunnar Uddén som Hertigen, John Harryson som Pinky och Åsa Bjerkerot som Minnie som andra alternativ, men såklart, Will Siv tog ju redan upp dessa nu. Vi ha' säkert samma anledningar till dessa valen, tror jag.
Okej, detta är hur jag tänkte: Gunnar Uddén som Hertigen eftersom Carl Billquist var både honom och Uggla från Nalle Puh, och sammanträffande nog så är båda ugglor. (Dock så är ju förstås Uggla god medan Hertigen är ond.)

John Harryson som Pinky är dels för att Peter Harryson dubbade honom, men också för att jag inspirerades utav Sheriffen av Nottingham, och jag tror att Pinky kan ha varit inspirerad utav honom. Båda är hunddjur från skogen och är lite för överviktiga för deras arter. Man kan ju väl också jämföra Jerry Chanticler och Allan-i-Dalen.

Och Åsa Bjerkerot som Minnie är samma anledning som hos Lizette Pålsson, förstås. Mimmi Pigg heter ju Minnie Mouse på engelska. Vi tänkte nog visst på samma anledningar.
#32
Off-topic / SV: Multilanguage
1 juli 2024 kl. 00:03:16
Citat från: MOA skrivet 30 juni 2024 kl. 13:08:07Här är Simon

https://www.youtube.com/watch?v=zv3Ox6jkyQg
Alvins bild används i portugisiska och latin spanska i den här videon. ???
#33
Off-topic / SV: Multilanguage
29 juni 2024 kl. 22:56:31
Citat från: MOA skrivet 29 juni 2024 kl. 10:52:20ALVINNNN!!!

https://www.youtube.com/watch?v=qYJ3FEc0Efs
Första gången du rankar karaktärer som inte är från något spel, tror jag.

Jag tycker också mycket om den latin spanska rösten, är pitchad som på svenska och engelska. Det är nog min favoritröst också. ;D
#34
Off-topic / SV: Egna karaktärer?
29 juni 2024 kl. 22:52:55
Citat från: MOA skrivet 29 juni 2024 kl. 10:46:021 år senare skriver jag att om Pereztin(Hennes namn)haft en röst hade hon spelats av Louise Raeder
Jag har nog också tänkt på om mina karaktärer hade röster. Antingen så kunde jag göra dom (då de är skapade utav mig) eller så kommer jag på någon dubbare som jag kopplar karaktären med. ;D
#35
Off-topic / SV: Egna karaktärer?
29 juni 2024 kl. 00:15:59
Har också tänkt på att när det kommer till mer mänskligare karaktärer så kom jag på en duo... Hoppas dock att dessa namnen och idéerna inte är tagna, om det redan fanns typer av karaktärer som dessa med de namnen så är det förstås bara ett sammanträffande.

Men ja, denna duon är en clown som heter Carl och en goth som heter Gary. Som det uppenbarligen redan låter, Carl är ju sprallig och på glatt humör hela tiden, medan Gary är uttråkad och ler sällan, kanske förutom på vissa tillfällen... Han talar med en basröst. Och ja, man kan jämföra dessa två med Tiger och I-or eller SvampBob och Bläckvard. (Tja, i hela fall när Bläckvard har sitt "meh"/uttråkade ansikte, då han ibland visar andra känslor som att vara glad eller arg, men Gary (Gothen, inte snigeln) är för deppig för att bli livlig, han visar inte så mycket känslor, nä...)

Kom också på någon slags fé/ängel hybrid. Han kommer väl från någon by där andra utav hans sort stör sig på hur klumpig han är, vilket gör honom utstött. Även folk utanför byn klandrar på honom bara för varje litet misstag han gör. Det är meningen att man ska tycka synd om honom, för han menar inget illa, och han vill bara bli omtyckt och respekterad. Hans inspirationer: (Lägg bokstavligen till någon blyg, nervös, rädd, feg, orolig eller besvärlig karaktär här.) Och ja, han är mera inåtriktad och otrygg, för det mesta...
#36
Okej, nu vet jag inte längre. Eftersom jag gör mycket varje dag så känns det inte som att jag hinner med allt. Jag menar, det kan ibland vara svårt att komma på någon bra roll idé och en del är ibland redan tagna, så... Kanske jag bara kollar? :-\ 

Men jag tycker att det är i hela fall kul att läsa vilka dubbare ni kommer upp med hos alla karaktärerna, så jag kan nog läsa. :)
#37
Off-topic / SV: Gnälltråden
25 juni 2024 kl. 01:45:48
Suck, jag hatar denna dagen i veckan...
#38
Off-topic / SV: Multilanguage
25 juni 2024 kl. 01:44:26
Citat från: MOA skrivet 23 juni 2024 kl. 14:26:23Jag trodde att Täcket hade en gullig anime röst på japanska

https://www.youtube.com/watch?v=hc4ZRJ5_1uI
Många bra röster hos Kirby. Det är bara i afrikanska som Lampan gör ett läte i den delen. 

Och såklart, du tog ju redan upp Brödrosten innan de andra förut. Kirby sjöng ju också i den delen, fast de sjöng på samma gång, så... Nåja.
#39
Citat från: MOA skrivet 23 juni 2024 kl. 11:49:44Det blir nog lika bra som dom andra Mario & Luigi spelen, enda dåliga var att företaget som skapade remaken gick i konkurs så Nintendo måste hittat ett annat företag för att utveckla spelet
De är verkligen en bra duo, jag ser inget misshandel i spelen mellan de två. Plus så jobbade Nintendo med filmen från förra året, och hela filmen går ju ut på att Mario ska rädda Luigi. Och även om Luigi inte gjorde så mycket så hjälper han ju Mario i slutet att besegra Bowser. Det var ju ett bra tag, och nu så får vi se dom samarbeta ännu en gång. :D
#40
Off-topic / SV: Diverse frågor
25 juni 2024 kl. 01:36:29
Citat från: gstone skrivet 24 juni 2024 kl. 09:31:23Hur mår alla idag ? :)
Bra, men utmattad. ;D
#41
Citat från: Skokaka skrivet  6 mars 2024 kl. 00:55:05Kan det vara som så att han har dubbat Dan Castellaneta förut? Med tanke på att du också kom på honom som Earthworm Jim. Tycker också att han kunde passa som Krusty, som Dan också spelar.
Nu tror jag att jag fattar. Eftersom Steve Kratz var tänkt att vara Anden i Aladdin, men han blev inte godkänd, skockande nog?... Dan Castellaneta spelade ju Anden efter Robin Williams, så...
#42
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2024 kl. 08:26:36Fråga: hur kom du på dessa?
Monica Forsberg som Max som barn: Eftersom både han och Bert Fummelfot spelades utav Dana Hill. 

Christer Nerfront som Max som tonåring: Eftersom både han och Kovu spelades utav Jason Marsden.

Roger Storm som PJ: Eftersom han har dubbat Rob Paulsen.

Sofia Caiman som Busan: Eftersom hon har dubbat Nancy Cartwright.

Och Charlotte Ardai Jennefors som Peg: Eftersom både hon och Klarabella Ko spelades utav April Winchell.

(Okej, och igen, jag fortsätter imorgon. Åh, varför är jag så långsam?)
#43
Citat från: Disneyfantasten skrivet 23 juni 2024 kl. 08:26:18Får se nu...

Divina Sarkany som Jasmine för att både Jasmine och Mulan hade samma sångröst?

Johan Rabéus som Jago för att han dubbade Gilbert Gottified i Tummelisa?

Bo Bergstrand som Sultanen för att han dubbade karaktärens originalröst i Bernard och Bianca i Australien?

Steve Kratz som Magiska Grottan för att både han och Scooby-Doo dubbades av Frank Welker?

Stephan Karlsén som Razoul och Äppleförsäljaren Farouk för att han dubbade Svartepetter som liksom dessa också dubbats av Jim Cummings? (jag tror att det t.o.m. var min idé)

Dolly Style som Harem-Tjejerna var min idé.

Steve Kratz som Gazeem för att han dubbade Charlie Adler i något sammanhang som du nämnde? (kommer inte ihåg vilket)

Hans-Peter Edh som Abis Mal för att han dubbade Jason Alexander i De 101 Dalmatinerna 2 Tuffs Äventyr i London?

Johan Halldén som Tanti för att han dubbat barnkaraktärer?

Annica Smedius som Tantis mamma flr att hon dubbat diverse karaktärer i TV-serien?

Matilda Smedius som Tantis syster för att hon är dotter till Annica?

Fredrik Beckman som Cassim för att han dubbade karaktärens originalröst i Djungelboken 2?

Mikaela Ardai Jennefors som Jenna för att du kom på henne som tidigare flickor jag hade med som är vänner till prinsessorna och jag hade med Amanda Jennefors hos alla?

Då är jag nyfiken: hur kom du på resten?
Och igen, jag var upptagen igår. Men ni hajar nog biffen om jag inte har sagt något i en dag...

Ja, och Steve Kratz dubbade Charlie Adler Tiny Toon Adventures. Kom att tänka på det... Steve dubbade sammanträffande nog också Mekanikles som också spelades utav Charlie. Kanske Steve har dubbat honom mer förutom dessa fallen, men i hela fall... Plus så är Mikaela Ardai Jennefors och Amanda Jennefors systrar, så detta fick mig att komma på Mikaela, så ja... Du har rätt i det du frågar efter.

Johan Wennerstrand som Aladdin: Eftersom Steffan kom på detta, har jag för mig...

Per Sandborgh som Anden och Gatuförsäljaren: Eftersom både Anden och Homer Simpson spelades utav Dan Castellaneta, och Per har dubbat Homer i de få avsnitten som blev dubbade. Och såklart, att Gatuförsljaren och Anden båda spelades utav Robin Williams och bör dela röster.

Adam Fietz som Jafar: Eftersom jag inspirerades utav Haman från Scooby-Doo och arabiska nätter som är till och med inspirerad utav Jafar. Trodde faktiskt förresten först att Johan Hedenberg dubbade honom, kan vara för att han har dubbat skurkar som Dick Dastardly, som han liknar lite grann... 

Stefan Frelander som Jago: Eftersom du kom på Steve Kratz, och båda dubbade Scooby-Doo. Förväntade mig att du skulle komma på Steve, förresten. Också för att jag inspirerades lite utav Eddy, då jag tycker att han ser ut som en mänsklig version utav Jago, och de är även rätt lika på deras personaliteter, också... 

Peter Sjöquist som Fazal, Hakim och Xerxes: Eftersom alla tre utav dom och Fred Jones spelades utav Frank Welker. 

Gunnar Ernblad som Melonförsäljaren Omar: Eftersom han dubbade Charlie Adler. 

Bertil Engh som Prins Achmed: Eftersom han spelades utav Corey Burton, precis som med Ludwig von Anka och Puff, och Bertil dubbade båda utav dom. 

Charlotte Ardai Jennefors som Zena (Aladdins mamma): Eftersom hon har dubbat liknande roller förut. 

Mattias Knave som Mekanikles: Eftersom han dubbade Charlie Adler. 

Johan Wahlström som Haroud: Eftersom han dubbade James Avery i Teenage Mutant Ninja Turtles (1987)

Louise Raeder som Dundra: Eftersom både hon och Mormor spelades utav Candi Milo, och Louise har dubbat Mormor. 

Sharon Dyall som Hägris: Eftersom både hon och Sylvia Marpole spelades utav Bebe Neuwirth. 

Eric Donell som Mozenrath: Eftersom både han och Dr. Jacques von Hamsterviel spelades utav Jeff Bennett. 

Hans Josefsson som Nefir: Eftersom både han och Louis från Den lilla sjöjungfrun spelades utav René Auberjonois. 

Mikael Roupé som Murk: Eftersom både han och Monstar Bupkus spelades utav Dorian Harewood. 

Jasmine Wigartz som Saleen: Eftersom både hon och Lisa från Janne Långben - The Movie spelades utav Julie Brown. 

Frida Nilsson som Sadira: Eftersom både hon och Mona från Musses jul i Ankeborg spelades utav Kellie Martin. 

Adam Fietz som Sa'luk: Eftersom jag tycker att han och Mikael Persbrandt har liknande röster. 

Sharon Dyall som Oraklet: Eftersom jag tyckte att hon kunde passa. 

Albin Flinkas som Hakeem: Eftersom han har dubbat Zack Shada. 

Hilda Henze som Sharma: Eftersom både hon och Andrina spelades utav Tara Strong. Förresten ironiskt att Emelie Clausen dubbade även både Sharma, Adelle och Unikitty och att Tara Strong spelade dom, också. 

Och Birgitta Fernström som Aneesa: Eftersom du kom på Irene Lindh hos henne, och hon dubbade också Fru Matilda, som Birgitta också dubbade.
#44
Off-topic / SV: Grattis på födelsedagen!
23 juni 2024 kl. 01:09:52
Citat från: Bib skrivet 23 juni 2024 kl. 00:55:33Du kan köpa fysiska spel, men de flesta nu för tiden väljer att köpa digitalt via eShop.
Nåja, det skadar väl inte att försöka.
#45
Mario & Luigi: Brothership ser ut som att den kommer att vara bra. :D