Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Dubbningar och röster => Ämnet startat av: Sundberg skrivet 2 augusti 2015 kl. 09:26:55

Titel: Busfröet dennis!
Skrivet av: Sundberg skrivet 2 augusti 2015 kl. 09:26:55
Köpte precis boxarna med busföret Dennis och upptäckte av min stora förvåning att dessa avsnitt är helt omdubbade än vad jag är uppvuxen med. :( så nu blir nästa projekt att få tag i orginal rösterna och vill därför höra om det släpps något på VHS/dvd med de röster som gick från tv förr?
Titel: SV: Busfröet dennis!
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 2 augusti 2015 kl. 16:56:52
Vilken TV-serie med Dennis är det du syftar på? Det finns nämligen två olika tecknade TV-serier, som båda två har dubbats om.

Först har vi den klassiska Dennis the Menace från 1987 (där varje avsnitt bestod av 3 stycken 7-minutersepisoder). Den dubbades ursprungligen av Lasse Svensson och Trefa Video hos GSP Film, och sändes med den dubbningen på SVT och TV4. Där har äldre VHS-utgåvor från Trefa Video och Collage Entertainment från slutet av 1980-talet den ursprungliga dubbningen. Serien dubbades senare om av Mediadubb International under mitten/slutet av 1990-talet för sändningar på TV3, och det är den dubben som släppts på DVD och likaså finns på Viaplay.

Därefter har vi också den något nyare fransk-amerikanska TV-serien The Incredible Dennis the Menace från 1993 (i USA kallad All-New Dennis the Menace), med snarlik karaktärsdesign men lite längre avsnitt (antingen 1 x 22 minuter eller 2 x 11 minuter beroende på avsnitt). Den serien har i Sverige mig veterligen bara sänts på FilmNet, och var då dubbad av Eurotroll med delvis samma röster som i Lasse Svenssons dubb av den gamla serien. Den har släppts i början av 2000-talet på VHS och DVD av Filmfactory, och var då omdubbad med en vedervärdig dubbning av okänt företag - jag vet inte vilka som ligger bakom, men dubbningen var i alla fall (i mina ögon) allt annat än bra där vissa avsnitt t.o.m. har en kvinnlig skådis som spelar Dennis. Där finns följaktligen inga VHS-utgåvor att tillgå med TV-dubben, men jag har alla avsnitt inspelade från FilmNet som jag redan har digitaliserat till DVD.
Titel: SV: Busfröet dennis!
Skrivet av: Sundberg skrivet 3 augusti 2015 kl. 16:43:14
Då måste det varit den dubbning med Lasse Svensson och Trefa Video hos GSP Film jag syftade på.. dessa finns endast på vhs? eller finns någon utgåva på dvd ?
Titel: SV: Busfröet dennis!
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 3 augusti 2015 kl. 20:34:58
Nej, tyvärr har den inte släppts på DVD; utan då är det gamla VHS-kassetter som gäller.
Titel: SV: Busfröet dennis!
Skrivet av: Will Siv skrivet 29 november 2022 kl. 21:25:30
I den här videon ( och två andra ) så är det  dubbnigen av GSP AB i regi av Lasse Svensson.

https://youtu.be/LbHReSoJH34

( är det verkligen Linus Wahlgren som spelar Dennis? När gjordes dubbnigen? )


Men i den här ( som krediterar Pangljud ) låter det som Nick Atkinson.

https://youtu.be/C2jihJzT_30

( Dennis mamma verkar spelas av Annelie Bhagavan i denna, Per Sandborgh är med i båda dubbningar och det låter som att Peter Harryson spelar Farbror Nilsson i båda )


Men fanns det en till dubbning ( förutom dessa och den på Film Factory DVDerna )?

Det här är så förvirrande.  ???