Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#1
Citat från: Lilla My skrivet Igår kl. 18:08:21För den är kass  ;)

Skämt åsido var den ingen enorm hit när den kom så kanske därför den inte dubbades.
Åtminstone så var serien bättre än filmen och den svenska dubbningen var i mycket bättre kvalité jämfört med den engelska original dubbningen av serien.
#2
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 18:50:34Du kanske inte är intresserad av de serierna, men det är förmodligen andra som är det - de hade knappast lagts upp om inte en enda person i världen vore intresserad...

Jag är åtminstone ganska säker på att mina syskonbarn tycker om Jellystone, så den är förmodligen ganska många som uppskattar. Dessutom är det värdefullt om den blir populär, för då kan även gamla Björnen Yogi bli populär på samma gång - de gamla kortfilmerna och serierna är det ju nästan inga barn idag som känner till, men om de uppskattar Jellystone så är ju sannolikheten stor att de lär uppskatta även gamla goda Björnen Yogi.
Frågan med den delen är kommer det visas ocensurerad eller kommer det vara scener som är bortklippta och om det är ny-dubbad för att det ska vara modernt och inte för gammalmodigt osv?
#3
Citat från: KurageDHH skrivet 16 februari 2023 kl. 21:11:17Eller så har Lilla Djungelboken inte större fanbase och Disney har kanske därför valt att inte släppa den på Disney+ från första början och troligen inte heller under en lång tid framöver.
Jag önskar att serien borde aldrig ha gjorts precis som man borde aldrig ha gjort Djungelboken 2 (urusel uppföljare på en av de bästa klassikerna).
Det är vad du tycker, men Lilla Djungelboken var inte alls illa, den var en rätt bra serie, den passade väldigt bra med dom andra uppföljarna, Rasten, Timon & Pumbaa, Herkules, Luftens Hjältar, Ducktales, Långbens Galna gäng osv.
#4
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 09:07:08Ja, en del nyare Cartoon Network-serier har dykt upp på senare tid - Jellystone, Jade Armor, Monsterön, Barnens lägerö, Apple & Onion, Craig - bäckens kung, m.fl. :)

Om du syftar på äldre serier, så tror jag ärligt talat att det kommer att dröja (eller utebli helt), så länge WarnerMedia har nuvarande ledning. Sedan WarnerMedia och Discovery gick ihop har ju målsättningen tyvärr varit att ta bort allt från HBO Max som inte lockar jättemycket tittare, som bland annat resulterat i att samtliga nordiska serier försvunnit liksom en del amerikanska filmer och serier (till och med enstaka HBO-originalserier), så äldre serier kan vi nog bara drömma om... :(

Om HBO Max och Discovery+ går ihop under en helt ny tjänst, vilket ju säkerligen skulle innebära att livstidserbjudandet med halva priset (som alla fick när tjänsten var ny) försvinner, så är det nog läge att säga upp tjänsten; eller åtminstone inte abonnera hela tiden. Men så länge erbjudandet med halva priset finns kvar, så kan man ju inte göra det då det bara är så länge abonnemanget är aktivt som erbjudandet finns kvar...
Dom serierna du nämnde som är tillgänglig är inte ens intresserande överhuvudtaget, ta inte illa upp. Då får man vänta på dom äldre serierna, om dom ens dyker up någonsin, håll inte tummarna eller andetaget för detta, det är bara att tvätta händerna från denna röra vilket är HBO max och Discoverys Streamingtjänst. Man står inte ut längre, köp bara det man vill ha på DVD och vänta om resten dyker up nån gång på streamingtjänsten, om det ens gör det.
#5
Har det skett nån ändring eller har ingenting förändrats när det gäller utbud av Cartoon Network tecknade serier?
#6
Dubbningar och röster / SV: Pokémon (anime)
25 mars 2023 kl. 11:17:51
Citat från: Vize skrivet 25 mars 2023 kl. 11:02:40https://pokesource.weebly.com/

Kolla även https://watch.pokemon.com/sv-se/#/category?id=series, där finns hela säsong 2 verkar det som.
Vart är då dom andra 30 avsnitt av Indigo League?
#7
Dubbningar och röster / SV: Pokémon (anime)
25 mars 2023 kl. 10:59:13
Citat från: Vize skrivet 25 mars 2023 kl. 10:57:55Sök på Pokesource på Google. Hen har laddat upp en massa avsnitt av olika säsonger. Dock finns det bara 80, inte 82, avsnitt för Indigo League eftersom det inte är den japanska versionen. Vederbörande har t.o.m. de första 13 säsongerna.
Vem då? Vart har avsnitten uppladdats? Vart kan man see på dom?
#8
Dubbningar och röster / SV: Pokémon (anime)
25 mars 2023 kl. 10:49:10
Vad är situationen och hur ser läget ut för Indigo League, Adventures in the Orange Islands och The Johto Journeys? Är alla avsnitt tillgängliga? Alla 82 avsnitt av Indigo League, Alla 36 avsnitt av Orange Islands och alla 41 avsnitt av the Johto Journeys på svenska? Eller hur avsnittslistan ser up för den svenska listan av avsnitten.


Hur ser serien ut i Sverige med tv sändningarna osv? Särskild med avsnittslistan?
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 mars 2023 kl. 10:05:28Warner Bros. har tyvärr gett ut flera DVD-utgåvor som är orimligt korta med bara enstaka avsnitt - inte bara Snobben, utan även Scooby-Doo m.fl. Det är väl mer lönsamt gissar jag, och föräldrar som köper DVD:er till sina barn kollar väl inte upp utan köper bara första bästa...

Scanbox utgåvor innehåller ju dock inte mycket mer, där de flesta DVD:er innehåller tre avsnitt; vilket alltså innebär runt 1 timme 15 minuter. Boxarna där de buntat ihop 3 - 4 DVD-utgåvor är ju trots allt en efterhandskonstruktion, och motsvarar inte hur de ursprungligen såldes och producerades som separata DVD-utgåvor.

Jag tror att alla SDI Medias dubbningar har samma röster som Snobben - Det svänger, vilket innebär:
Lille Karl - Daniel Melén
Gullan - Norea Sjöquist
Linus - Julius Lindfors
Sally - Maja Nilsson
Peppiga Pia - Elina Raeder
Maja - Maja Benckert Claesson

Helt okej röster, i mina ögon; om än inte i klass med vare sig Eurotrolls gamla (SVT) eller Eurotrolls nya (Apple TV+) dubbning. Men de fyller sin funktion, och barnen lär knappast reagera i alla fall...

Den enda av deras Snobben-dubbningar som fungerat riktigt dåligt är just Snobben - Det svänger, i och med att sångerna inte har dubbats trots att det är en renodlad musikal, vilket innebär att 80% av hela filmen är på engelska utan text (då filmen bara innehåller några minuter dialog)... Men det är förstås inte SDI Medias fel, utan det är ju säkerligen kunden (Warner) som har beslutat att sångerna inte skulle dubbas; av någon outgrundlig och obegriplig anledning. :(
(Det gör att dubbningen blir tämligen värdelös och det är lika bra att se filmen på engelska med svensk text. För de yngre barn som inte är läskunniga lär ändå föräldrarna behöva läsa texten för dem, i och med att en musikal där sångerna för handlingen framåt blir obegriplig om man inte förstår sångtexterna...)
Dom dubbade inte sången? Varför? Är inte hela poängen med dubbning att dubba allting? Varför dom inte dubbade sången till svenska är konstigt med tanken på att allt annat blev dubbad till svenska när det gäller tecknade serier.
#10
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 mars 2023 kl. 08:38:26Scanbox utgåvor innehåller ju exempelvis ingenting av TV-serien The Charlie Brown and Snoopy Show, som Warner Bros. släppt flera DVD-utgåvor med; så det är ju ett bra argument för varför Warner satsade på de här utgåvorna.
(Även om jag i och för sig tycker att 45 minuter är alldeles för kort för en DVD-utgåva, och att de borde ha satsat på ordentliga säsongsboxar av serien istället; eller åtminstone 3 - 4 avsnitt av serien för att nå upp till en rimlig längd...)

Och varför skulle någon låta bli att lägga upp en DVD på Tradera, om de inte själva vill ha den längre...? Det är väl ändå mycket bättre att den får glädja någon annan än att ägaren bara ska kasta bort DVD:n i soporna (som dessutom är dåligt för miljön, men som garanterat ändå förekommer)...
Menade inte den delen, om säljaren vill lägga ut den så är det bara att lägga ut den på Tradera, frågan var delvis också om mängden av avsnitten som var i själva DVD utgåvan och hur lång den är, det är ju bara 2 avsnitt som du skrev, inte bara det utan det är konstigt att det finns fler Snobben DVD utgåvor,  med tanken på att  Scanbox var den enda som har lagt ut specialerna på DVD i Box 1 och Box 2. Varför är det bara 2 avsnitt och inte som Scanbox utgåvorna i en Box med runt 9 eller 12 avsnitt?  Vilken dubbning är den nya avsnittet som har dubbats?
#11
Off-topic / SV: Dataspel
25 mars 2023 kl. 08:37:56
Är det nån som vet rösterna i Sly Cooper spelen när det gäller den svenska utgåvan med svenska röster? Det handlar om alla Sly Cooper spel.
#12
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 25 mars 2023 kl. 04:14:30DVD:n innehåller specialen Snoopy's Getting Married, Charlie Brown från 1985 och ett avsnitt av The Charlie Brown and Snoopy Show från 1983 - närmare bestämt säsong 2, avsnitt 1: Snoopy and the Giant (innehållande Snoopy's Foot, Giant och Rerun).

Jag har den inte själv i min ägo, men jag förmodar att Snoopy's Getting Married bör ha fått behålla SVT-dubben. TV-serien The Charlie Brown and Snoopy Show har såvitt jag vet aldrig sänts i svensk TV, så det avsnittet bör rimligtvis vara dubbat speciellt för DVD-utgåvan av SDI Media.
Varför läggs dom här DVD utgåvorna ut på Tradera? Vem skulle köpa dom jämfört med Scanbox DVD utgåvorna?
#13
Vilken dubbning och vilka avsnitt är den här DVD utgåvan?

https://www.tradera.com/en/item/343382/588521134/snobben
#14
Citat från: Jabberjaw skrivet 24 mars 2023 kl. 18:47:16Vart får du den här information ifrån. Ogillar saker som kommer från påhittade teorier. För på DVD skivornas omslag står endast

Dansk sprog / tale. Ingenting om fler ljudspår än just Danska. :o ::)

Har du DVD film hemma så du kunnat se filmen och välja Svenskt ljudspår?
Nej informationen var på hemsidan där Sabans gulliver resor var på DVD på https://www.filmmarked.dk/, sök up där, det finns också på youtube med Svensk och Norsk tal.

Har du inte hört att det kanske inte är allting som är inkluderad på baksidan av DVD utgåvan? Sonic X DVD utgåvorna skulle bara ha Svensk men det var också Norsk, Dansk Holländska och Tyska som var inkluderad. Skärp dig och anklaga inte nån förrän du får svar tillbaka. Fråga först innan du skriver nått.
#15
Är det nån som kommer ihåg Sabans Gullivers Resor serien? Serien var bara 26 avsnitt och den blev utgiven på DVD i Danmark med Dansk, Norsk, Svensk och Finsk ljudspår, frågan är varför blev inte den serien utgiven på DVD i Sverige? Det var bara 12 avsnitt som blev utgivna på DVD i Danmark.