Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Varsågod

#211
Dubbningar och röster / SV: Smurfarna
19 januari 2010 kl. 16:31:21
Tänkte använda mig av den här halvgamla tråden för att försöka bringa reda i vilka Svenskspråkiga filmer med Smurfarna som finns utgivna på VHS. (Eftersom de inte släppts på DVD av någon anledning.)

Dessa jag filmer med avsnitt ur TV-serien känner jag till:

De magiska smurftårarna
Den gyllene smurfen
Det sista smurfbäret
Mirakelsmurfen
Gammelsmurfens födelsedag
I Arabien
I Egypten
I Grekland
I Urtiden
Snickarsmurfens hemliga fästmö
Tavelsmurfens berättelse

Jag är alldeles säker på att det finns fler.
Utgivningsperiod eller dubbning spelar ingen roll för denna lista, det kanske kan kategoriseras senare. Fyll gärna på om du ser att något saknas.

Varsågod
#212
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
16 december 2009 kl. 10:24:45
Tack för ett mycket informativt svar.

Angående tillgänglighet på DVD/Blu-Ray kanske man kunde lägga en liten ikon intill namnet i listan som talar om i vilket format den finns att tillgå, för att sedan skriva mer ingående om utgåvor på informationssidan till varje film.

Vad gäller sorteringen kolumnvis ska jag förtydliga lite. Meningen med exemplet var inte att det skulle finnas bara två spalter, men att sorteringen ska listas spaltvis. När sidan kommit dithän att det finns mycket material (för mig går smärtgränsen vid fler än två kolumner) tycker åtminstone jag det känns lite omständligt att behöva scrolla kanske både i sidled och nedåt för att läsa alla filmer i en lång serie i rätt ordning. Bättre då att sätta ordningen kolumnvis, så att listan vid ena kolumnens slut fortsätter längst upp i nästa kolumn, enligt:

1 5 9
2 6 10
3 7 11
4 8 12

istället för:
1 2 3
4 5 6, etc.
i ett exempel där man har tre kolumner att tillgå.

Detta för att sidor oftare bör expandera i höjdled istället för på bredden.
Det skulle väl kännas marigt att läsa en tidning på nätet där man behövde scrolla inte bara nedåt för att läsa allt i rätt ordning, utan också åt sidan? Hoppas det blev lite tydligare.

Varsågod
#213
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
15 december 2009 kl. 16:30:34
Jag vill inte posta ett nytt ämne för mina enkla förslag, så jag lägger det här. Admin får gärna bryta ut det och sätta passande rubrik om det anses vara en lämplig åtgärd.

1) Creditlistorna är mycket värdefulla ur informationssynpunkt.
Det jag saknar som upplysning intill listorna är uppgift om utgåvor i främst DVD-/Blu-Rayformat.

En del av creditlistorna hör till filmer som endast finns utgivna på VHS. (Vissa dubbningar av har förmodligen inte ens utgivits på VHS.) Det skulle vara mycket tacknämligt om det gick att komplettera med uppgift om huruvida det finns aktuella utgåvor i modernare format; kort sagt, en fingervisning om huruvida det i dagsläget finns alls någon chans att kunna få tag på filmen i något modernt format. En del filmer som dyker upp på creditlisteavdelningen är hart när omöjliga att få tag på idag.

2) Jag skulle gärna se att sorteringen av titlar gick kolumnvis istället för från vänster till höger. Detta känns datamässigt mer lättorienterat och överskådligt.

Så att det blir exempelvis

He..                            Toy Story 2    
High School Musical 1     Toy Story 3
High School Musical 2
High School Musical 3
Toy Story
--

Istället för som i nuläget:

High School Musical 1     High School Musical 2
High School Musical 3

Tack på förhand

Varsågod
#214
Åtminstone den första dubbningen har förekommit som musiksaga. Det vet jag då jag själv lyssnat till den som liten. Om jag fortfarande har den komplett vet jag dessvärre inte var den är. Tyvärr kan jag nog inte hjälpa mer än så.

Varsågod
#215
Charlotte's Web, det tecknade originalet från 1973 känner de flesta säkert till. Det existerar som bekant en svensk dubbning av filmen som funnits på köpvideo, och jag tror att den även visats i TV.
Jag och mina syskon tyckte mycket den som små och tittade på den hos våra kusiner. De gillade den också, även om de säkert inte var lika förtjusta i att vi alltid ville se den när vi var på besök.

Den här tråden får ägnas åt att diskutera filmen i stort och smått, och gärna det faktum att den  ännu inte släppts på DVD.

Man får naturligtvis också diskutera andra Charlotte's Web-filmer här, vilket inbegriper allt från de engelska originalen, den tecknade "uppföljaren" till filmen med svensk titel "Min Vän Charlotte", eller någon eventuellt kommande produktion.