Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Simon Axelsson

Sidor: [1] 2 3 ... 137
1
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Idag kl. 19:23:37 »
Oavsett utgången av rättsprocessen tror jag knappast att Scarlett Johansson kan hindra Disney från att ge ut Black Widow eller andra filmer via Premier Access på Disney+, och det tror jag inte är vad hon vill heller. Hon vill nog bara ha mer pengar.

Det stämmer troligtvis, men av denna anledning:

Citera
”Disney har avsiktligt förorsakat Marvels kontraktsbrott, utan berättigande, för att hindra Ms. Johansson från att få ut sina fulla förmåner från avtalet med Marvel”

Det uppger i varje fall hennes advokat i stämningsansökan, översatt från engelska av MovieZine.


Precis, vi har ju faktiskt bara Scarlett Johanssons ord på det hela, och har inte själv tillgång till kontraktet ifråga - så man får nog vara försiktig med att dra sådana slutsatser.

Nu tror jag i och för sig inte att Scarlett skulle avsiktligt ljuga, men kontrakt är ju trots allt sällan okomplicerade historier som är lätta att tolka och läsa...

Känner jag Disney rätt skulle jag exempelvis bli förvånad om det inte finns någon klausul om force majeure, och till den kategorin borde rimligen en pandemi räknas...


Jag lämnar här MovieZines artikel samt Varietys artikel om ämnet här nedan för den som vill läsa på.

https://www.moviezine.se/nyheter/scarlett-johansson-stammer-disney-over-black-widow
https://variety.com/2021/film/news/scarlett-johansson-sues-disney-black-widow-1235030582/

2
Om Dubbningshemsidan / SV: Önska creditlistor
« skrivet: Igår kl. 12:08:58 »
Ett bråk med en redan välbetald skådespelare som inte kan få nog, utan vill ha ännu mer, går säkert att lösa. Det går hur som helst knappast någon nöd på Scarlett Johansson.

Du vet väl att hennes stämningsansökan handlar om ett kontraktsbrott från Disneys sida?

Jag tror inte heller att Scarlett Johansson är direkt luspank, men hur biografer påverkas är mycket riktigt en större fråga. Själv tror jag som sagt inte att de skulle påverkas i någon högre grad, då jag misstänker att de flesta som betalar för att se en film digitalt inte hade sett filmen på bio i vilket fall som helst - men såvitt jag vet har det inte gjorts någon studie eller forskning på det området, vilket nog hade behövts.

Men det här kanske vore rätt tidpunkt för Disney att beställa en sådan studie eller undersökning, för att kunna fatta välinformerade beslut inför framtiden...?


Scarlett Johansson är självklart inte luspank, men ett kontraktsbrott är ett kontraktsbrott och sådant borde inte förbises.

En del som är insatta i ämnet tror inte att Scarletts stämningsansökan kommer innebära slutet för Premier Access och liknande, utan att sådant i framtiden kommer stå specificerat i kontrakten för att liknande situationer inte ska uppstå igen.

3
Off-topic / SV: Sångtextöversättningar
« skrivet: 31 juli 2021 kl. 21:07:25 »
Däremot tror jag att följande hade blivit mycket bättre än den befintliga svenska texten ("Håll Till Godo");

- "Var Nu Tacksam"

- "Ingen Orsak"

"Var Nu Tacksam" låter lite väl aggressivt enligt mig, "Ingen Orsak" tror jag däremot hade funkat, men personligen har jag inga problem med den översättning vi fick, så jag nöjer mig med "Håll Till Godo".

4
Dubbningar och röster / SV: Luca (2021)
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 13:36:13 »
Okej, det var verkligen dålig stil av dem, numreringar drar trots allt in större intäkter...

Gör det verkligen det? Finns det siffror som stödjer det påståendet?

5
Dubbningar och röster / SV: Disneyfilmer på Blu-ray
« skrivet: 30 juli 2021 kl. 12:50:50 »
Jag har en viktig sak att säga; för några veckor sedan så upptäckte jag att varken Elgiganten eller MediaMarkt längre har DVD & Bluray filmer, så nu kan jag alltså bara köpa filmer i livsmedels-affärerna och vad värre är; jag hittar inte de Bluray-filmer jag söker i affärerna! (hittar visserligen Själen och Raya och Den Sista Draken men dessa tänker jag vänta med tills priserna sänks och Luca kommer inte förräns i september och även denna kommer vara dyr första halvåret, dessa tre kanske kan vara lämpliga julklappar)

Jag var på MediaMarkt i förra veckan och då hade de minsann filmer på både DVD och Blu-Ray, så jag skulle nog säga att tillgängligheten skiljer sig från butik till butik i så fall. Vilka är det du söker för den delen?


För den delen undrar jag när man kan förvänta sig att Cruella, Black Widow och Jungle Cruise kommer finnas tillgängliga på Blu-Ray. De två sistnämnda är det ju dock inte alltför bråttom att införskaffa då det ju inte ens gått en månad sen nån utav dem släpptes, den allra sistnämnda gick ju upp på bio så sent som i onsdags, men Cruella kommer ju ingå i standardutbudet på Disney+ om mindre än en månad och än har vi, mig veterligen, inte hört ett ord om när den finns tillgänglig att köpa på Blu-Ray.

6
Dubbningar och röster / SV: Space Jam: A New Legacy (Space Jam 2)
« skrivet: 29 juli 2021 kl. 21:20:26 »
Rick och Morty har en mening var och inget mer än det.

Därav "om än ganska liten" i mitt inlägg.

7
Dubbningar och röster / SV: Space Jam: A New Legacy (Space Jam 2)
« skrivet: 29 juli 2021 kl. 21:14:25 »
Nej, men inte är det väl särskilt mycket konstigare eller mindre barnvänligt än exempelvis Casablanca (1942), som också förekommer i filmen...

Nu har jag inte sett Casablanca, men utifrån en snabbtitt på dess "parental guide" sida på IMDb verkar den mycket barnvänligare än Rick & Morty. Vad jag sett har Rick och Morty för den delen också en betydligt större, om än ändå ganska liten, del i filmen än Casablanca.

8
Dubbningar och röster / SV: Space Jam: A New Legacy (Space Jam 2)
« skrivet: 29 juli 2021 kl. 17:59:15 »
Varför är det konstigt? Filmen utspelar sig ju faktiskt I Warner Brothers servrar.

Rick & Morty är ju ingen barnvänlig serie, så det kan mycket väl vara därför det kan uppfattas som konstigt att de är med.

9
Dubbningar och röster / SV: Space Jam: A New Legacy (Space Jam 2)
« skrivet: 29 juli 2021 kl. 17:18:14 »
Ni som har sett filmen, lät Rick och Morty bra på svenska?

10
Dubbningar och röster / SV: Vem är Dennis Granbergs föräldrar?
« skrivet: 27 juli 2021 kl. 19:52:46 »
Vem är Dennis Granbergs föräldrar?

Instinktivt tänkte jag Fredde Granberg, men ingen utav hans barn verkar heta Dennis, så då framkommer frågan: hur gammal är denna Dennis?

11
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: 26 juli 2021 kl. 00:05:04 »
Okej, kan ni nu gissa vad alla mina senaste quiz har gemensamt?

Disney! Mer specifikt Disneys animerade filmer och deras live-action versioner och dylikt samt Pixars filmer.

12
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: 25 juli 2021 kl. 23:39:50 »
Detta är en långfilm!

Den handlar om en pojke som liksom sin familj är havsvarelse och alla de har förmågan att förvandla sig till människor så fort de blir torra men så fort de blir blöta förvandlas de toll havsvarelser igen!

Han träffar en annan kille som är havsvarelse precis som han och också har förmågan att vara människa när han är torr och havsvarelse när han är blöt!

De träffar en rödhårig flicka som bor hos sin pappa som trots att han förlorat en arm är mycket duktig på matlagning!

Vilken film är det jag söker?

Luca!

13
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: 25 juli 2021 kl. 23:27:35 »
Detta är en långfilm!

Den handlar om en tjej som inte vill något hellre än att ena sitt rike och hon har med sig ett lustigt djur som kan rulla ihop sig till ett klot!

På vägen dit träffar hon en blå varelse som uppenbarar sig med hjälp av magi!

Under sin resa slår de sig ihop med en 10-årig pojke som jobbar på en båt, en överraskande bebis som har tre djur som sällskap och en kille med muskler!

Hennes fiende är ute efter hennes blå vän men allting ordnar upp sig till slut och rikes enas precis som hon önskade!

Vilken film är det jag söker?

Raya och den sista draken.

14
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: 25 juli 2021 kl. 22:07:29 »
Detta är en långfilm!

Huvudrollen är en mörkhyad kille som jobbar som jazzlärare!

När han av en olyckshändelse trillar ner i en öppen avbrunn hamnar han i själarnas värld!

Väl där träffar han en grön varelse som inte vill något hellre än att få ett nytt liv!

Vilken film är det jag söker?

Själen! Älskar den! Dock är din formulering lite konstig, 22 vill ju inte något hellre än att inte få ett liv på Jorden.

15
Off-topic / SV: Quiz
« skrivet: 25 juli 2021 kl. 21:51:29 »
Detta är en långfilm!

Den handlar om en kinesisk tjej som bor ihop med sin familj bestående av en mamma, en pappa och en syster!

Någon svensk dubbning av denna film existerar inte och behövs knappast eftersom filmen riktar sig mot lite äldre publik än andra mera typiska filmer från samma företag!

Vilken film är det jag söker?

Förra årets, enligt mig kassa, live action version av Mulan.

Sidor: [1] 2 3 ... 137