Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Akilles

#16
Dubbningar och röster / SV: Ovid och hans gäng
24 februari 2007 kl. 16:04:22
Citat från: Erika skrivet 22 februari 2007 kl. 18:49:27
Ovid avskydde jag verkligen som barn, tyckte verkligen inte om det programmet!  ;)
Jag har ett vagt minne av att det har visats på TV3, stämmer det?


Ingen aning...jag är född 89 så jag var la lite för liten för det...sen hade jag inte kabel-tv heller :D
Men det verkar lite tråk-roligt faktiskt...haha
#17
Dubbningar och röster / SV: Ovid och hans gäng
22 februari 2007 kl. 08:56:29
Citat från: Bert-Åke Varg skrivet 19 januari 2007 kl. 07:59:24
jag har aldrig sett Ovid och hans gäng, handlar det om någon som heter OVid och är med ett gäng? svara!

Faktiskt aldrig sett det heller men det var vara lite roligt...hehe...
Det handlar om nån ö elle nått och så är det massa med olika polare till Ovid
och han själv som bor där..Det är det ända jag listat ut....
Hade det svenska introt på en gammal Denver vhs..Bra tema faktiskt..
Det måste vara Myrra Malmberg som sjunger....
#18
Dubbningar och röster / SV: Widget (TV3)
25 januari 2007 kl. 07:56:32
Citat från: GaBBe skrivet 24 januari 2007 kl. 22:17:16
Tomas Bolme har väl aldrig varit med i samma dubbning som Kenneth Milldoff? Jag tror det är Mats Qviström  du menar, han låter ju precis som Bolme.

Hmm...är du säker...dom är i sånnafall väldigt lika..tack för att du rättar mig :D Men vilka är de två rösterna i gamla dubbningen av Turtles da? Är det Matsqviström och Kenneth Milldoff som gör typ alla röster elle..??
#19
Dubbningar och röster / SV: Widget (TV3)
23 januari 2007 kl. 17:57:11
Det är la radarparet Tomas Bolme och Kenneth Milldoff m.fl. om jag inte hör fel...Har ett avsnitt på svenska :)
#20
Citat från: Erika skrivet  6 januari 2007 kl. 21:29:35
Greve Duckula
Ducktales
Darkwing Duck
Luftens hjältar
Piff och Puff -  Räddningspatrullen
Dundermusen
Bumbibjörnarna

Fler förslag:
Captain Planet-outrot
Kommissarie Gadget
M.A.S.K
Scooby-Doo, var är du?
Bravestarr
En cell-sam historia
De mystiska guldstäderna
Långbens galna gäng
Smurfarna
Lucky Luke
Trasdockorna
Denver
Galaxy Rangers

Det finns ett gäng till sköna intron som jag tror skulle fungera att spela upp för en publik, men dessa är på franska och spanska. I värsta fall kanske jag skulle nog kunna klara av att översätta dem i den mån jag klarar det för att det skulle vara härligt att få höra franska signaturmelodin till Saint Seiya i svensk tappning eller Les Mondes Engloutis på svenska.   

Jag kommer med fler förslag antingen lite senare i kväll eller i morgon. 

Gött...tack..det var mer än vad jag kunde komma på...det finns mycket att plocka här och där. Jag tror att vi ska göra allt på svenska..det är det bästa språket ;)
#21
Dubbningar och röster / Behöver veta bra teman?
6 januari 2007 kl. 21:06:56
Jag och några polare har ett band som har bestämmt att vi bara ska börja spela
teman i från tecknat serier och filmer. Vi behöver lite råd om vilka teman som kan vara bra.
Vi har bestämt oss får några iallafall  :-X. Kom med förslag!!!

Thundercats
Saberrider
Street Fighter
Silver Fang
Kalles Klätterträd
Turtles
Silver Hawks
Power Rangers
Nalle Puh
#22
Jag tycker som Anton att man ska ha en recension per sida. det blir lite rörigt.

Sen undrar jag en sak till...kan man inte en underrubrik i Svenska röster och credits som handlar om data- och tv-spel såsom serier och långfilmer.
Jag har information om två olika spel som är dubbade till svenska och kända skådespelare; Olympens Härskare och Odysséen i Odysseus Fotspår.
Det kanske skulle vara något att utöka sidan med ;)
#23
Dubbningar och röster / SV: Ovid och hans gäng
6 januari 2007 kl. 12:58:53
Citat från: Marcus skrivet 17 juni 2006 kl. 13:20:06
Jo, jag är fortfarande på jakt efter serien. Tack för tipsen. Den verkade inte finnas på gameshop dock. Vet du om boa har någon hemsida?

Tjena...jag har Ovid och hans gäng-introt på svenska om du vill ha??
#24
Dubbningar och röster / SV: ThunderCats (1985)
5 januari 2007 kl. 01:28:13
Citat från: Soscla skrivet  5 januari 2007 kl. 01:22:56
Oj, jag har aldrig sett Thundercats, men det var en väldigt liten grupp skådespelare (sju?!) för så många roller...funkar/funkade det verkligen?


om du inte har sett Thundercats har du missat nått ;) joo de är lite men så är det nästan eliten bland röstskådespelare i sverige...många bra!
#25
Dubbningar och röster / SV: ThunderCats (1985)
4 januari 2007 kl. 21:36:59
Citat från: Erika skrivet  4 januari 2007 kl. 15:53:15
Silverhawks har aldrig visats på svensk tv och jag tror att inga videofilmer heller släpptes. Lite synd då det var en ganska trevlig serie.

Jag kanske minns lite fel nu då det var många år sedan jag såg Thundercats senast, men jag har för mig att Johan Wahlström var också med i Thundercats.


oki...det var verkar vara en cool serie..;) Neejj....Johan Wahlström var nog inte med. Det var bara Andreas Nilsson, Tommy Nilsson, Hasse Jonsson, Johan Hedenberg och Mattias Knave av killarna. Han kanske var med och gäst-röstskådespela i något avsnitt. Minns du vilken karaktär Johan var då isånnafall?
#26
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  4 januari 2007 kl. 00:12:34
Jag är ganska säker på att TV4:s kontrakt för Thundercats har gått ut sedan länge, så de har knappast någonting att säga till om. Och serien är knappast tillräckligt populär för att motivera TV4 att köpa in den på nytt.

I vilket fall som helst, så har TV4 ingenting med DVD-utgåvor att göra. Liksom alla TV-kanaler licensierar de bara in serier och filmer för visning på TV, vilket inte innefattar video- och DVD-rättigheter.
Jo, distributörerna har ganska mycket att förlora. Först och främst finns det såvitt jag vet ingen rättighetsinnehavare för Thundercats i Sverige. DVD-utgåvorna i USA släpptes genom Warner Home Video, men jag tror inte att de har rättigheter för Sverige. Det hade varit enklare om serien hade distribuerats av något företag som redan är etablerat i Sverige. Men när så inte är fallet, så blir det ganska komplicerat för ex. Warner eller någon annan distributör att börja förhandla sig till DVD-rättigheter till Skandinavien. Nästa problem är att den svenska dubbningen såvitt jag vet beställdes av TV4, och därför är det troligen de som har rättigheter till den (fast de inte har kvar rättigheter till serien i sig). Alltså måste distributören sedan köpa in den svenska dubben från TV4. Det, i kombination med de befintliga kostnaderna för DVD-mastring/authoring, marknadsföring, o.s.v, gör att det förmodligen skulle bli ganska kostsamt att släppa serien på DVD här. Och det vågar man nog inte chansa på, eftersom det är svårt att veta hur stort intresset skulle vara. Visst, det kanske skulle sälja bra, men det är ganska omöjligt att veta i förväg...


Men det är kanske inte hopplöst. I januari ska tydligen Thundercats släppas på DVD i England, även där genom Warner Home Video. Om de har köpt in europeiska rättigheter, så ökar ju chansen avsevärt att de kan ha Skandinavien i åtanke för framtiden. För en stor del av kostnaden skulle försvinna om rättigheter för Sverige skulle ingå "på köpet" vid licensiering för andra europeiska länder. Jag skulle föreslå att du kontaktar Warners svenska filial och tipsar de om att släppa serien. De i Sverige har visserligen knappast särskilt mycket att säga till om, men de kan ju i sin tur föreslå det vidare till huvudkontoret.



Oki det var mycket mer än vad jag visste du ;) men jag tänkte på..har inte tv4 kvar alla sånt i deras stora arkiv....de borde väl spara allt som de har sänt elle?
att det skulle "gå åt som smör" kanske var att ta i...men jag och några andra här i sverige skulle nog köpa det iallafall.

:o oki...intressant!! hur ska jag ta kontakt med dom da? ringa dom och maila dom? vet du deras hemsida kanske? det vore finimang i sånna fall om britterna vore så snälla ....heheh :D
#27
Citat från: Erika skrivet  3 januari 2007 kl. 23:41:42
Jag önskar att fler gamla animerade tv-serier från 80-talet kunde släppas på dvd här i Sverige, men det lär nog inte ske. Tyvärr.  :-\

Att "Thundercats" inte släpps på dvd här i Sverige beror nog mest på bristande intresse, och dessutom har jag för mig att alla 130 avsnitt aldrig dubbades till svenska.

Jag kan "glädja" dig med att spin-off-serien "Yu-Gi-Oh! GX" (visas på Cartoon Network) är ännu sämre.  :-X

Jo...jag håller med...det är synd att det kanske aldrig kommer att hända  :(
??? öhhh..hur menar du att 130 avsnitt aldrig dubbades till svenska? hur många var det sammanlagt da av första säsongen?
Jag har 27 st inspelade som jag har lagt in i datorn och gjort vhs-ripp på.. Jag tänker göra en egen Thundercats box, med svensk dubb och egna menyer.
Lägga in det svenska ljudspåret på den finaste bildkvalitet jag hittar...ehhehe

ehhee...tack att någon håller med mig i den frågan!  ;D
#28
Dubbningar och röster / SV: ThunderCats (1985)
4 januari 2007 kl. 13:35:58
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  3 januari 2007 kl. 23:55:18
Nej, Annelie Berg har aldrig någonsin varit vare sig regissör eller tekniker. Hon har "bara" varit aktiv som skådis, sångare och i vissa fall översättare.

Mitt minne sviker mig, men ungefär när serien dubbades så var väl bl.a. Bjarne Lundgren, Måns Eriksson, Patrik Ström och kanske också Anoo Bhagavan (som nuförtiden brukar anlitas som översättare) tekniker på Eurotroll. Chansen är väl stor att regissör var någon av de personer som jobbade som tekniker där vid den tiden, alternativt Lasse Svensson som förr i tiden ofta regisserade själv.
Tja, några centrala arkiv finns inte. Men det är väl inte omöjligt att det kan finnas bevarat information om sådant hos Eurotroll - men med tanke på hur gammal serien är, så finns väl risken att det var innan de började datorisera allting, och att det därför kanske bara finns på papper i något arkiv någonstans. Jag tror inte att någon på Eurotroll skulle orka gräva fram sådant i så fall...


oki...vild chansning...hehe
Själva ThunderCats serien kom väl i USA runt mitten av 80-talet tror jag. Det är ju inte säkert att Sverige just köpte in serien och dubba den samtidigt?
Det sändes väl ungefär 1994-95 om inte jag minns fel...nåt sånt var det tror jag..
Det är synn om man inte får tag på uppgifter om den svenska dubbningen tycker jag. Skulle man inte kunna kontakta själva Andreas Nilsson just om det här? Nån om borde ju komma ihåg några saker om serien... 

#29
Dubbningar och röster / SV: ThunderCats (1985)
4 januari 2007 kl. 13:28:56
Citat från: Erika skrivet  3 januari 2007 kl. 23:29:31
Annelie Berg är mig veterligen ingen tekniker, det kanske var Måns Eriksson eller någon annan på Eurotroll som var tekniker (och kanske även röstregissör) när Thundercats dubbades för lite mer än tio år sedan.

Nja, jag har faktiskt aldrig varit så superförtjust i Thundercats. Men däremot älskade jag Silverhawks (gjord av samma gäng som även låg bakom Thundercats).


oki..det löser sig nog med det...
Jaså Silverhawks...kan inte minnans att det har gått på tv men?? har det?
Jo jag har sett Silverhawks introt på Youtube...ja det syns ju att det är samma gäng som har gjort serien..
Thundercats och Silverhawks teman är faktiskt inte så olika...och de bege introna är heller inte så olika heller..
Vilka röstskådelspelare var med i den serien da?

#30
Jag undrar varför inte man släpper ut t.ex. Thundercats på dvd med svenskt tal??
Det finns ju några amerikanska dvdboxar med andra språk...men inte med svenska!
Är det dom som äger rättigheterna över "svenska Thundercats" som inte vill släppa ut det på marknaden elle?.
Dom har väl inget att förlora på....det skulle gå åt som smör...

Om det är Tv4 som har rättigheterna "svenska Thundercats" varför inte då visa ett sådan tecknad serie igen som är skitbra....
"Neee vi ska sända Yu-Gi-Ho som alla tycker är jätte bra. Det är det här barn gillar..mmm" och nickar på huvudet. Det är nog fasen den sämsta serien på länge!!

Det är precis samma sak med Spindelmannen. Kolla man jämt på när man var liten...å nu finns det inte tillgängligt.
Visserligen finns det la 3. st dvd:er elle nåt men det är ju inte hela serien. Går inte det på Fox Kids förestten. Man skulle ha sammlat på sig och spelat in sånna här serier när man var liten...

Fy för TV4 (om det är dom)!!!  :P