Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

DVD-authoring

Startat av Adam Larsson, 12 maj 2020 kl. 19:14:12

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Jonas9881

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 24 februari 2024 kl. 12:45:33Går det inte att ta det svenska ljudet i en ljudfil och addera det till videofilen som redan finns på DVD utgåvan?
Jo, finns ju MKVToolNix som kan sätta ihop video och ljud. Men då gäller det att du använder MakeMKV för att plocka ur avsnitten från DVD.

Du skrev ju ett inlägg här https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=14152.msg185748#msg185748
Som du valt att radera.

Men som du sa så finns det säkert andra som kan hjälpa dig :) 
"Vissa anser att dom har någon typ av ensamrätt till material och att det ej ska spridas. Men vi anser annorlunda. Detta är väl vad fildelning handlar om att kunna spela in material alla är uppväxta under olika tidsperioder och har inte haft samma möjligheter"
Förkortat citat från en annan användare

Steffan Rudvall

Citat från: Tintin skrivet 19 maj 2024 kl. 03:24:30När det gäller DVDStyler är det som sagt en experimentell funktion i programmet att kunna bränna utanför DVD-standarden. Det finns dock en begränsning och det är att man max kan ha 9000 kbps. Lösningen är att koda video och ljud utanför programmet med hjälp av FFmpeg.
Jag prövade detta, och fick mycket riktigt en dvd-skiva med video i HD. Jag prövade att spela upp det i en vanlig dvd-spelare och den betedde sig om skivan hade varit repig överallt. I en Blu-ray spelare går det dock hur bra som helst att spela upp.

Tintin

Citat från: Steffan Rudvall skrivet 19 maj 2024 kl. 21:19:26Jag prövade detta, och fick mycket riktigt en dvd-skiva med video i HD. Jag prövade att spela upp det i en vanlig dvd-spelare och den betedde sig om skivan hade varit repig överallt. I en Blu-ray spelare går det dock hur bra som helst att spela upp.
Kul att du provade.

Jag har funderat på att skriva något om det tidigare i den här tråden, men det kan vara ganska tekniskt att sätta sig in i. Bäst resultat får man om man kodar video och ljud utanför programmet med hjälp av FFmpeg (för att få en högre bitrate och kunna fylla ut skivan). Det finns särskilda program (bitrate calculators) som kan räkna ut runt vilken bitrate som man bör ha.

Här finns lite vägledning hur det går till att koda utanför programmet.

https://sourceforge.net/p/dvdstyler/discussion/318795/thread/10066d9817/