Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Care Bears (Krambjörnarna)

Startat av Goliat, 29 december 2023 kl. 17:26:43

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Goliat


Jabberjaw

När Krambjörnarna visades på TV3 under sena 1980-talet så sändes en PSA-short (tecknade lärdomar) efter avsnitten. Fanns dessa med på Kanal5:s sändningar utav avsnitten? Ser inte ut som att dom funnits med på DVD, men kanske har fel. Här kan man läsa lite om dom:

https://lostmediaarchive.fandom.com/wiki/The_Care_Bears_Family_(Original_1986_Broadcasts)

Och var introt på det tredelade avsnittet Nutcracker Suite special samma på alla delar. Min inspelning saknar introt på del 2 och del 3. Som jag tror att jag fått tag på via en kontakt på den gamla saknade siten Tecknat.net :( RIP...
Jabberjaw

Följande avsnitt har jag på VHS med TV3:s orginaldubbning av Media Dubb AB/Lasse Svensson. Saknar alltså 5 stycken avsnitt av Media Dubb. Den dubbningen sändes endast på TV 1988 och en repris omgång 1989. Så är väldigt kul om fler här har avsnitt så att man kan få den komplett med alla dubbningar. Har som sagt lyckats hitta ett avsnitt till från när jag skrev kommentaren i tråden om "Krambjörnarna" - https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=449.45
 
1     12   "Care-a-lot's Birthday"
2     13   "Grumpy's Three Wishes"
3     14   "The Great Race"
4     4     "Home Sweet Homeless"
7     18   "The Camp Out / I, Robot Heart"
8     19   "Bravest of the Brave"
10   21   "Birthday Bear's Blues"
11   22   "Grams Bear's Thanksgiving Surprise"


Av DIC's Krambjörnarna har jag också några avsnitt inspelade från TV3, men vill minnas att de inte är kompletta. Exakt vilka avsnitt har jag inte antecknat då denna versionen inte har varit någon favorit. :-[

Av Kanal5 / DVD dubbningen för Nelvana's Krambjörnarna har jag alla mini-dvd, utom den som innehåller:
S02E04 - The Two Princesses - The Cloud Monster (October 17, 1987), så 16 avsnitt. Plus 3 stycken avsnitt inspelade från Kanal 5, men osäker på vilken säsong de är från. Behöver leta fram banden för att vara helt säker. Och Nutcracker Suite specialen, men där Del 2 och Del 3 saknar introt, men jag förmodar att de hade samma intro som för Del 1. Intressant nog så hade alltså FilmNet specialen samma sångtext som TV3 sänt med serien 4 år tidigare. Hade någon skrivit ner texten... ? ???Oscar Isaksson

Citat från: Jabberjaw skrivet 18 januari 2024 kl. 23:35:22Följande avsnitt har jag på VHS med TV3:s orginaldubbning av Media Dubb AB/Lasse Svensson. Saknar alltså 5 stycken avsnitt av Media Dubb. Den dubbningen sändes endast på TV 1988 och en repris omgång 1989. Så är väldigt kul om fler här har avsnitt så att man kan få den komplett med alla dubbningar. Har som sagt lyckats hitta ett avsnitt till från när jag skrev kommentaren i tråden om "Krambjörnarna" - https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=449.45
 
1    12  "Care-a-lot's Birthday"
2    13  "Grumpy's Three Wishes"
3    14  "The Great Race"
4    4    "Home Sweet Homeless"
7    18  "The Camp Out / I, Robot Heart"
8    19  "Bravest of the Brave"
10  21  "Birthday Bear's Blues"
11  22  "Grams Bear's Thanksgiving Surprise"


Oj vad spännande med så många avsnitt av en så sällsynt dubbning. Är det något du kommer kunna bidra med till Goliats synkprojekt? :D

Jabberjaw

Citat från: Oscar Isaksson skrivet 19 januari 2024 kl. 00:55:37Oj vad spännande med så många avsnitt av en så sällsynt dubbning. Är det något du kommer kunna bidra med till Goliats synkprojekt? :D
Blev väldigt förvånad själv när jag stötte på så många avsnitt. Först spolade jag förbi avsnitten i och med att jag inte visste att Care Bears sänts på TV3, och därför antog att avsnitten kom från hyr eller köpvideo VHS. Men när jag såg credits av Media Dubb så började jag kolla runt på KB:s tidningsartiklar och fann då "Krambjörnarna. 1988". Och när jag pratade med Gunnar Ernblad så visade det sig att han kom ihåg serien, förmodligen då han ju fick göra skurken No-Heart mer än en gång med årens lopp.

Till det tråkiga hör då att alla avsnitt som jag har på VHS-band, saknar första sekunderna av introt. Vilket gör att vi är så illa tvungna att hitta åt fler inspelningar för att komma vidare. Även om jag hittat något avsnitt som dublett så saknas mystiskt nog samma längd på introt ifrån tre helt olika källor på alla avsnitten som blivit upphittade. Börjar nästan tro att det var så som TV3 sände sina sändningar... ???

Sedan så vet jag att det även saknas minst en PSA-short med en Krambjörnarna Lärdom på avsnitten. Och  åtminstone jag tycker det är väldigt viktigt att få avsnitten kompletta så som de sändes på orginalvisningarna på TV om man endå skall göra hästjobbet att synka alla dubbningar till bättre bildkällor. :-[

Goliat

Någon som råkar ha andra dvd-utgåvor för att kunna synka till bättre bild?

GregKat

Nu vill jag inte kapa tråden och "stjäla" arbetet, men då jag redan har ett påbörjat projekt där DIC-serien samt säsong 1 och 2 av Care Bears Family är färdigsynkade kan jag ju tillägga det här. DVD:erna som använts är de australiensiska för hela DIC-serien (Atkinson Film-Arts-filmerna från de brittiska DVD:erna då de saknas på den australiensiska utgåvan) samt Nelvana-serien.

Av DIC-serien (inklusive Atkinston Film-Arts) är alltså "båda" (*alla fyra) svenska dubbningarna insynkade, baserade på DVD, TV3-inspelningar och köp-VHS:erna.

Av Nelvana-serien har jag synkat in Kanal 5-dubbningen samt norska och danska till hela säsong 1 och 2 (utöver ett avsnitt som jag saknar på danska), med ljud från DVD- samt mini-DVD-släppen, vilka täcker båda säsongerna. Utöver det även VHS-dubben utgiven av Atlantic. Jag har KTV-dubben samt Kanal 5-dubbningen till Nutcracker Suite-avsnitten, men den sistnämnda har stora problem med regelbundna ljudbortfall och hade tjänat på att uppdateras.

Utöver detta har jag även som mål att göra oklippta versioner av DIC-serien samt Atkinston Film-Arts-filmerna, med de svenska originaldubbningarna, men väntar på att kunna digitalisera mina band i ännu bättre kvalitet (med hjälp av VHS-decode) och således tvingats väntat med detta. Sen saknar jag också oklippt engelskt ljud till de flesta avsnitten då enbart ett släppts oklippt på DVD och det inte finns många engelska inspelningar att tillgå på nätet.

Sen vore det ju fantastiskt om Jabberjaw ville dela sina inspelningar av Media Dubbs originaldubb av Nelvana-serien så att vi kan komplettera säsong 1 med den "sista" saknade dubbningen. Hade det varit möjligt? :D

GregKat

#22
Citat från: Jabberjaw skrivet 13 januari 2024 kl. 00:35:12När Krambjörnarna visades på TV3 under sena 1980-talet så sändes en PSA-short (tecknade lärdomar) efter avsnitten. Fanns dessa med på Kanal5:s sändningar utav avsnitten? Ser inte ut som att dom funnits med på DVD, men kanske har fel. Här kan man läsa lite om dom:

https://lostmediaarchive.fandom.com/wiki/The_Care_Bears_Family_(Original_1986_Broadcasts)

Och var introt på det tredelade avsnittet Nutcracker Suite special samma på alla delar. Min inspelning saknar introt på del 2 och del 3. Som jag tror att jag fått tag på via en kontakt på den gamla saknade siten Tecknat.net :( RIP...

Jodå, de har varit med på i stort sett samtliga TV-visningar och DVD-släpp, svenska som utländska. De saknas enbart på de nordamerikanska DVD-släppen. Även på streamingtjänsterna är/var serien intakt med PSA-delarna. Det enda som "saknas" är PSA:n från avsnittet Grumpy's Three Wishes, vilken byttes ut mot en tidigare visad PSA av okänd anledning. Dessbättre har det släppts på köp-VHS i USA, och jag har delen digitaliserad, så inget ska väl egentligen saknas där.

Gällande KTV-dubben av Nutcracker Suite så har jag också kvar filerna från Tecknat-tiden, men också en annan källa vilken är komplett, så även det har kompletterats.

GregKat

Och nu börjar det bli många inlägg på varann, men står det inte ändå lite fel i huvudinlägget?
Care Bears 2 har väl inte släppts på VHS? Däremot visades filmen dubbad på TV3, vilken jag antar att du har fått tag på. 

Och sen för Care Bears in Wonderland antar jag att du menar VHS-dubben då den väl enbart visades i textad form på KTV, eller finns det en tredje dubb?

Hur som så har jag även där ett påbörjat omsynkningsprojekt med samtliga dubbningar, ev. bortsett från KTV-dubben, om det verkligen finns en sådan, men lades temporärt på is då mastern för de nordiska samt australiensiska DVD:erna av filmen har en del bildproblem, så att jag letat efter en alternativ bildkälla. Jag har fått tag på en LD-ripp, men funderar på att se om ex. den franska eller tyska DVD:n har en annan bildkälla, och möjligtvis ta det bästa från vardera release.

En sista kommentar är angående VHS-dubbningarna av DIC-serien: nu gör ju Pickwick-släppen det hela lite svårare att ha koll på då man där tvingats blanda mellan dubbningarna, men Lasse Svenssons Media Dubb (som de skriver i creditsen) dubbade avsnitt 1-3 och Mediahuset (KM) dubbade 7-9. Så inga större förändringar mot hur det ser ut just nu, men några småpluppar ska ändras/läggas till, främst på avsnitt 2 och 3.

Goliat

Citat från: GregKat skrivet 18 mars 2024 kl. 13:18:53Jodå, de har varit med på i stort sett samtliga TV-visningar och DVD-släpp, svenska som utländska. De saknas enbart på de nordamerikanska DVD-släppen. Även på streamingtjänsterna är/var serien intakt med PSA-delarna. Det enda som "saknas" är PSA:n från avsnittet Grumpy's Three Wishes, vilken byttes ut mot en tidigare visad PSA av okänd anledning. Dessbättre har det släppts på köp-VHS i USA, och jag har delen digitaliserad, så inget ska väl egentligen saknas där.

Gällande KTV-dubben av Nutcracker Suite så har jag också kvar filerna från Tecknat-tiden, men också en annan källa vilken är komplett, så även det har kompletterats.
Tar gärna emot den andra källan till KTV-dubben av Nutcracker Suite.

Streamingversionerna har jag tittat på och kvalitén är inte den bästa tyvärr på bilden.

GregKat

Citat från: Goliat skrivet  1 april 2024 kl. 13:47:38Tar gärna emot den andra källan till KTV-dubben av Nutcracker Suite.

Streamingversionerna har jag tittat på och kvalitén är inte den bästa tyvärr på bilden.
Jag ska försöka leta fram den. Gällande bild vet jag inte om jag var tillräckligt tydlig, men där har jag redan synkat om säsong 1-2 och Nutcracker Suite till PAL-släppen. Poängen med att nämna streamingtjänsterna är att artikeln är otroligt missvisande (rentav felaktig) då det är svårare att hitta källor utan PSA-delarna än med dem.

gstone

Vilket är rösterna i dom nyare serina ?

Jag hör i alla fall att Ole Ornered är röst åt Buttternalle.
[[George]]
I care about many things-

[[Dot]]
Things-not people.

[[George]]
People, too. I cannot divide my feelings up as neatly as you,
and I am not hiding behind my canvas-I am living in it.

Goliat

Citat från: GregKat skrivet  2 april 2024 kl. 12:02:39Jag ska försöka leta fram den. Gällande bild vet jag inte om jag var tillräckligt tydlig, men där har jag redan synkat om säsong 1-2 och Nutcracker Suite till PAL-släppen. Poängen med att nämna streamingtjänsterna är att artikeln är otroligt missvisande (rentav felaktig) då det är svårare att hitta källor utan PSA-delarna än med dem.
Aha, då väntar jag tills du hittar på dem. 😁

Goliat

Citat från: GregKat skrivet  2 april 2024 kl. 12:02:39Jag ska försöka leta fram den. Gällande bild vet jag inte om jag var tillräckligt tydlig, men där har jag redan synkat om säsong 1-2 och Nutcracker Suite till PAL-släppen. Poängen med att nämna streamingtjänsterna är att artikeln är otroligt missvisande (rentav felaktig) då det är svårare att hitta källor utan PSA-delarna än med dem.
Tar gärna den osynkade då jag synkar till min källa.