Forumnyheter:

På grund av missbruk den senaste tiden går det inte längre för oregistrerade gäster att skriva nya inlägg. Det är en tillfällig åtgärd för att få bukt på problem med skräpinlägg, och genomförs högst motvilligt. Jag vill därför be alla som brukar skriva inlägg som gäst att registrera er som medlem - det går på 30 sekunder, och är givetvis gratis.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - JRL

#1
Filmer och TV-serier / Ruthie Tompson (1910-2021)
12 oktober 2021 kl. 01:26:32
Den 10 oktober gick Ruthie Tompson ur tiden. Hon var en kameratekniker som inledde sin karriär med Snövit, och arbetade med i princip alla Disneys tecknade filmer fram till 1975, då hon gick i pension. Det är värt att uppmärksamma, eftersom hon var en pionjär inom den tecknade filmen, och blev hela 111 år gammal! Det är högst troligt att hon var den siste överlevande bland dem som arbetade med Snövit.

Tanken att någon som arbetade med Disneys allra första tecknade långfilm levde ända fram till i år är rätt svindlande, det var ju 84 år sedan den gavs ut!