Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Ruthie Tompson (1910-2021)

Startat av JRL, 12 oktober 2021 kl. 01:26:32

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

JRL

Den 10 oktober gick Ruthie Tompson ur tiden. Hon var en kameratekniker som inledde sin karriär med Snövit, och arbetade med i princip alla Disneys tecknade filmer fram till 1975, då hon gick i pension. Det är värt att uppmärksamma, eftersom hon var en pionjär inom den tecknade filmen, och blev hela 111 år gammal! Det är högst troligt att hon var den siste överlevande bland dem som arbetade med Snövit.

Tanken att någon som arbetade med Disneys allra första tecknade långfilm levde ända fram till i år är rätt svindlande, det var ju 84 år sedan den gavs ut!

Elios

Helt sjukt. Hade jag verkligen ingen aning om. 111 år. Det är ju rätt så imponerande och hoppas hon kunde dela med sig av allt hon visste när hon gjorde Snövit.  ;D

Disneyfantasten

Jag kände inte till henne, men det var en bra ålder iallafall och hon och alla andra inblandade i produktionen ska ha beröm för det stora arbete och att filmen gjort sig förtjänar för sitt goda omdöme!

MOA

Inte bara en bortgången person som blev över 110 år gammal!