Forumnyheter:

På grund av missbruk den senaste tiden går det inte längre för oregistrerade gäster att skriva nya inlägg. Det är en tillfällig åtgärd för att få bukt på problem med skräpinlägg, och genomförs högst motvilligt. Jag vill därför be alla som brukar skriva inlägg som gäst att registrera er som medlem - det går på 30 sekunder, och är givetvis gratis.

Huvudmeny

Trevligaste fiktiva skurken (ej Disney)

Startat av Disneyfantasten, 30 mars 2022 kl. 13:16:54

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Disneyfantasten

Vilken tycker ni är den trevligaste fiktivaste skurken? (ej Disney)

Don Lino kanske (om man nu kan kalla honom skurk), han bryr sig om sina söner.

gstone


Disneyfantasten


Simon Axelsson

Citat från: Disneyfantasten skrivet 30 mars 2022 kl. 16:45:46
Vem är det?

En av skurkarna i Jordan Peeles Oscarsnominerade skräckfilm Get Out från 2017.
"You got any cats?" - Alf in regards to what he eats

Disneyfantasten

Jag kom på en till; Sharon Stone ur The Flintstones från 1994, om man nu kan kalla henne skurk, hon är väl mer en anti-hero, fast hon är Cliff Vandercaves sekreterare (Cliff är filmens huvudskurk).

Jag har i och för sig knappt sett filmen men jag har läst en hel del om den.

Disneyfantasten

Även Llort i Trollet i Parken som till skillnad från sin härskare Gnorga helst väljer andra alternativ än försteningar.

Lillefot

Pterano från Landet för Längesedan 7: Jakten på Himlastenen. Med risk för spoilers...

Visserligen är han manipulativ mot sin brorsson Petrie (om än ändå vänlig) och hans kidnappning av Kvacki var knappast en god gärning. Hans personliga sång visar också tecken på narcisism ("Den oerhört kloka jag").

Det finns dock flera punkter som hjälper honom att framstå som sympatisk:

* En tragisk bakgrund, om hur han omedvetet ledde en hel grupp dinosaurier till döden. Det händer delvis på grund av att han insisterar på att vara ledare, men händelsen traumatiserar honom. Hans jakt på meteoriten är grundad utifrån den händelsen, han vill göra rätt för sig med hjälp av stenens "magiska krafter". Som tittare förstår man att det är meningslöst, men hans motivation går ändå att förstå.

* Han vill aldrig att någon kommer till skada, särskilt inte barnen. Tre exempel:
** När Kvacki ramlar ner i en underjordisk grotta, skriker han efter henne i desperation. Inget svar, hon verkar död och hans ansiktsuttryck visar på stor sorg och misslyckande.
** Motstår sig våldsamma metoder som hans kumpaner föreslår.
** I klimaxet, när Kvacki håller på att falla till sin död, får han en flashback till den grymma händelsen och agerar direkt för att rädda henne, och de andra huvudkaraktärerna.

* Slutligen så accepterar han sitt straff från invånarna i den stora dalen, en exil som håller i sig 5 vintrar. Han säger även till Petrie i stil med "Här i världen så får man stå för det man har gjort, positivt eller negativit, oavsiktligt eller ej". Deras sista interaktion blir mycket ledsam, men ändå hjärtevärmande.

* I svenska dubbningen spelas han av Andreas Nilsson, som gör ett utmärkt jobb som alltid.

På grund av det samt dynamiken han har med karaktärerna, så anser jag nummer 7 vara en av de bästa uppföljarna till Landet för Längesedan. Tragiskt nog dök han aldrig upp i TV-serien, det hade funnits mycket de kunnat fortsätta utforska kring honom. Särskilt när flera andra karaktärer från uppföljarna dök upp.
Om jag är en Apatosaurs.
Hur kan jag då vara här i Cenozoiska eran?
Kloning, teleportering, eller tur?
I alla fall, ni får ha en dino till äran