Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Är "Bumbibjörnarna" en otecknad långfilm?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Disneyfantasten
 - 14 september 2019 kl. 08:02:41
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 mars 2016 kl. 19:41:03
Så här skrev Stefan Frelander på Facebook den 28 augusti 2015:
"Sitter på tåget hem från Köpenhamn. Jag har precis gjort min sista Scooby och min sista dubbingsession forever. Nu får det räcka känns det som - efter 30 år i branschen. Hejdå Scooby, Johnny Bravo, Rex och alla andra figurer!"

Nu undrar jag; vilken var Stefan Frelanders första dubbning? (eftersom han skrev "efter 30 år i branchen" året 2015)

Jag tror inte att Sun Studio var aktivt redan 1985, så jag undrar om han spelade någon roll innan 1990-talet...
Skrivet av Alexander
 - 23 november 2016 kl. 15:47:52
Citat från: NoID skrivet 23 november 2016 kl. 13:46:42


Hoppas Va Cool Scooby Doo läggs ned och innan en ny serie så ska dem utvärdera hade gärna sett en s03 av Scooby Doo och Mystiregnget istället för att de skulle göra en ny serie eller att de skulle fortsatt med Whats new Scooby Doo och varvat det men nytt av Scooby Doo och de 13 gastarna.

Kanske en ny serie där

The New 13 ghost of Scooby - Doo

Dem kunde först och främst gett oss en avslutning på dem gamla Scooby-Doo och de 13 gastarna serien. De hann ju inte fånga alla av de 13 gastarna innan serien lades ner. :(
Skrivet av Samlaren
 - 23 november 2016 kl. 13:46:42
Citat från: patriknills9 skrivet 17 november 2016 kl. 22:50:39
vad är skillnaden mellan de nya och gamla då?:)
har aldrig läst scooby-tidningar, men alltid gillat barnserien på teve, så skulle vara intressant att veta:)

Håller med.

Scooby Doo och Mystriegänget är enligt mig den senaste Scooby-Doo serien som var bra.

Men sedan förstår jag inte tanken att göra Lego Scooby Doo filmer nej Warner förstör Scooby Doo.



Hoppas Va Cool Scooby Doo läggs ned och innan en ny serie så ska dem utvärdera hade gärna sett en s03 av Scooby Doo och Mystiregnget istället för att de skulle göra en ny serie eller att de skulle fortsatt med Whats new Scooby Doo och varvat det men nytt av Scooby Doo och de 13 gastarna.

Kanske en ny serie där

The New 13 ghost of Scooby - Doo
Skrivet av Elias Prenbo
 - 21 november 2016 kl. 21:26:21
Citat från: Conan skrivet  6 januari 2016 kl. 13:30:06
Jag tycker att Be Cool, Scooby Doo! är helt okej serie. När det gäller "modernare" Scooby-serier så är den kanske inte lika bra som Våran Scooby Doo o Scooby Doo! Mysteriegänget men den var i alla fall betydligt bättre än Shaggy och Scooby Doo spanar vidare.

Jag håller fullständigt med om det, Shaggy och Scooby Doo spanar vidare är ingenting för mig, för animationen skiljer sig alldeles för mycket ifrån övriga Scooby Doo-serier.
Skrivet av patriknills9
 - 17 november 2016 kl. 22:50:39
vad är skillnaden mellan de nya och gamla då?:)
har aldrig läst scooby-tidningar, men alltid gillat barnserien på teve, så skulle vara intressant att veta:)
Skrivet av Anna_B
 -  9 november 2016 kl. 23:27:14
borde finnas mer series som scooby doo
var mycket bättre barn tv back in the good old days  ;)
Skrivet av Elias Prenbo
 -  8 november 2016 kl. 20:01:58
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 mars 2016 kl. 19:41:03
Mycket roligt och glädjande att höra att gamla goda Steve Kratz är tillbaka som Scooby, om det nu stämmer. Stefan Frelander har ju tyvärr helt lämnat dubbningsbranschen, så det var ju väntat att de har behövt hitta en ersättare till Stefan, men jag hade inte väntat mig att Steve skulle bli aktuell igen.

Så här skrev Stefan Frelander på Facebook den 28 augusti 2015:
"Sitter på tåget hem från Köpenhamn. Jag har precis gjort min sista Scooby och min sista dubbingsession forever. Nu får det räcka känns det som - efter 30 år i branschen. Hejdå Scooby, Johnny Bravo, Rex och alla andra figurer!"

Därmed kan vi alltså exakt tidsbestämma att det sista avsnittet med Stefan som Scooby-Doo har dubbats den 28 augusti - det var väl mitt i (eller i början av) en säsong, så då lär ju SDI Media ha haft bråttom att snabbt hitta en ersättare för att kunna fortsätta dubbningen utan något långt uppehåll. Steve Kratz är ju säkerligen ett mer praktiskt val, i och med att han bor i Stockholm så att de borde kunna spela in hela serien i Stockholm istället för att spela in Scoobys röst i Köpenhamnsstudion som de ju tydligen gjort i ett flertal år...

Själv har jag inte sett något av den här nya serien än, men en första DVD-volym med Be Cool, Scooby-Doo! släpps tydligen på DVD i Sverige i mitten av april.

Det är exakt samma dag som Insidan Ut hade svensk biopremiär (detta har i och för sig inte med saken att göra, men ändå).

Hursomhelst så undrar jag när exakt Steve Kratz slutade dubba Scooby Doo innan han kom tillbaka 2015 och när Sun Studio började dubba serien (då Stefan Frelander tog över).

Jag kan iallafall övgöra att Steve Kratz gjort Scooby i äldre dubbningar genom att lyssna på Peter Harryson som Shaggy.

Steve Kratz är i mitt tycke överlägsen som Scooby Doo. Visserligen var inte Stefan Frelander heller så pjåkig i rollen och det är inte en så svår roll att göra, men för mig kommer Steve Kratz att förbli den rätta Scooby Doo.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 28 april 2016 kl. 21:48:35
Ingen lär kunna svara på det förrän om ett par år, för före det lär ingen påbörja någon svensk rollbesättning inför Toy Story 4, men jag tror i alla fall det finns en hyfsad chans att alla dessa kan komma att reprisera sina roller.

Av ensemblen i Toy Story är det nog bara Stefan Frelander som det verkar kört med. De flesta andra kan säkert tänka sig att ställa upp, om de får frågan och har tid och möjlighet.
Skrivet av Elias Prenbo
 - 28 april 2016 kl. 20:20:02
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 20 mars 2016 kl. 23:54:17
Nja, nog tror jag att åtminstone Håkan Mohede, Lena Ericsson och Olli Markenros fortfarande ska vara aktiva mer eller mindre; troligtvis även Thomas Engelbrektsson och Gizela Rasch.
Betyder det att Olli Markenros och Thomas Engelbrektson kommer att fortsätta som Hamm och Mr Potato Head i Toy Story 4?

Detta kanske inte kommer att hända, men OM Bo Peep återvänder, kommer då Lena Ericsson att reprisera rollen?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 20 mars 2016 kl. 23:54:17
Citat från: TonyTonka skrivet 20 mars 2016 kl. 21:26:15
De flesta skådespelarna som medverkat i Sun Studios köpenhamnsbaserade dubbningar har väl förresten lämnat dubbningsbranschen, så som Thomas Engelbrektson, Olli Markenros, Håkan Mohede, Lena Ericsson, Gizela Rasch, Maud Cantoreggi, Anja Schmidt. Det är väl bara Dan Bratt, Mikael Roupé och Fredrik Dolk som fortfarande är aktiva som dubbare?  ???

Måste förresten rösterna till Hannah-Barberas karaktärer bli godkända också?
Nja, nog tror jag att åtminstone Håkan Mohede, Lena Ericsson och Olli Markenros fortfarande ska vara aktiva mer eller mindre; troligtvis även Thomas Engelbrektsson och Gizela Rasch. Det är nog bara att de flesta av dessa bor i Malmö, och då de flesta dubbningar nuförtiden sker i Stockholm är det ju inte direkt praktiskt i någon större skala.

Däremot tror jag inte att Anja Schmidt har varit med i dubbningar på ganska många år, så det är nog osäkert hur det ligger till med henne. Men hon lever i alla fall i allra högsta grad och svarar på mail, och jag har inte hört något om att hon officiellt lämnat branschen helt och hållet.

De flesta filmbolag nuförtiden godkänner röster i mer eller mindre omfattande grad, men de flesta är inte lika noga som Disney. Vad gäller Scooby-Doo, och förmodligen även de flesta andra serier som Warner äger rättigheterna till, har jag för mig att Warner Bros. godkänner rösterna. Warner verkar också bestämma om en del ordval och terminologi centralt.

De verkar dock inte vara lika noga som Disney vad gäller att deras godkännanden och krav verkligen efterlevs, för Robert Cronholt berättade för mig att Warner har beslutat att Scooby snacks ska heta "Scooby-kex" på svenska, och att Mystery Machine ska heta "Mysteriebilen"; och trots det förekommer det ju många Scooby-Doo-dubbningar genom åren som inte använt de orden...

Citat från: Elias Prenbo skrivet 17 mars 2016 kl. 20:33:26
Tråkigt att Stefan Frelander lämnat branchen, så vem ska nu spela Rex i den kommande filmen Toy Story 4? Jag har svårt att tänka mig någon annan än Stefan i den rollen (samma sak med Olli Markenros som Hamm, Thomas Engelbrektson som Mr Potato Head och framförallt Fredrik Dolk som Buzz Lightyear).
Det är en bra fråga. Då väl Rex aldrig spelats av någon annan, så lär ju dubbningsstudion behöva få någon ny röst godkänd av Disney som Rex.

Jag tror dock inte att vare sig SDI Media eller Disney har tänkt den tanken än, då det ju är ett par år kvar innan den filmen ska ha premiär; så det är säkert minst ett och ett halvt år kvar innan någon rollbesättning eller godkännandeprocess inleds.
Skrivet av Elios
 - 20 mars 2016 kl. 23:22:32
Mycket tråkigt att höra om Stefan Frelander har lagt ner dubbandet. Men man vet ju aldrig vad som händer nuförtiden.
Tycker han har varit grym som både Scooby-Doo och Rex. Hoppas han får en värdig ersättare. GIllar ju han som fan.  >:( :-\
Skrivet av TonyTonka
 - 20 mars 2016 kl. 22:44:52
Hasse Andersson tror jag fortfarande dubbar någon enstaka gång ibland, men jag kan ha fel. ^^
Skrivet av Elias Prenbo
 - 20 mars 2016 kl. 22:12:15
Citat från: TonyTonka skrivet 20 mars 2016 kl. 21:26:15
De flesta skådespelarna som medverkat i Sun Studios köpenhamnsbaserade dubbningar har väl förresten lämnat dubbningsbranschen, så som Thomas Engelbrektson, Olli Markenros, Håkan Mohede, Lena Ericsson, Gizela Rasch, Maud Cantoreggi, Anja Schmidt. Det är väl bara Dan Bratt, Mikael Roupé och Fredrik Dolk som fortfarande är aktiva som dubbare?  ???
Det var tråkigt att höra, då är det ett mysterium vilka som ska spela Rex, Hamm och Mr Potato Head i Toy Story 4 som ska komma 2017 eller 2018, nåja, jag får vänta och se och hoppas på det bästa.


Men sen har ju även de flesta skådespelarna som medverkat i KM Studios dubbningar lämnat dubbningsbranchen, som Monica Forsberg, Hasse Andersson, Ingemar Carlehed, Christel Körner, Birgitta Fernström, Ulf Källvik, Peter Wanngren, Bertil Engh, Bo Maniette, Hans Gustafsson, Eric Donell, Kerstin Andeby, Jasmine Wigartz, Marie Kuhler-Flack, Gunnar Uddén. Här är det väl bara Anders Öjebo, Roger Storm, Johan Hedenberg och Jan Modin som fortfarande är aktiva som dubbare.
Skrivet av TonyTonka
 - 20 mars 2016 kl. 21:26:15
Shit, det visste jag inte. Då hoppas jag att det inte kommer fler säsonger av Ed Edd & Eddy då jag inte tror att någon kan ersätta honom som Ed & Eddy.  :(

De flesta skådespelarna som medverkat i Sun Studios köpenhamnsbaserade dubbningar har väl förresten lämnat dubbningsbranschen, så som Thomas Engelbrektson, Olli Markenros, Håkan Mohede, Lena Ericsson, Gizela Rasch, Maud Cantoreggi, Anja Schmidt. Det är väl bara Dan Bratt, Mikael Roupé och Fredrik Dolk som fortfarande är aktiva som dubbare?  ???

Måste förresten rösterna till Hannah-Barberas karaktärer bli godkända också?
Skrivet av Elias Prenbo
 - 17 mars 2016 kl. 20:33:26
Tråkigt att Stefan Frelander lämnat branchen, så vem ska nu spela Rex i den kommande filmen Toy Story 4? Jag har svårt att tänka mig någon annan än Stefan i den rollen (samma sak med Olli Markenros som Hamm, Thomas Engelbrektson som Mr Potato Head och framförallt Fredrik Dolk som Buzz Lightyear).