Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Hans Tolvaly

#1
Det är helt ärligt en av mina favorit komedier någonsin.
Tycker den är väldigt underskattad av många. Jag älskar den och den får mig fortfarande att skratta varje gång jag ser den.
#2
Så jag skaffade Disney+ för ett tag sedan och beslöt mig för att jag ville titta lite på gamla Ducktales, och det tog inte lång tid förens jag upptäckte att många av avsnitten har ju blivit omdubbade.
Först trodde jag att det kanske var så att de bara dubbat om de avsnitt som inte finns på DVD, men även några av dem avsnitten har fått en ny dubb, medans vissa andra avsnitt har kvar original dubben.
Joakim låter som att det är Göran Engman (rösten i 2017 serien) och de har fått tillbaka både Per Sandborgh, Gunnar Ernblad, Irene Lindh och Staffan Hallerstam att återspela sina gamla respektive karaktärer.
Men jag undrar bara, varför? Varför har de valt att dubba om serien? Och varför har de valt att behålla original dubben till vissa avsnitt och inte bara dubbat om allt isåfall?
#3
Ska man gå på ren underhållning, tycker jag nog att Thor Ragnarök och första Avengers är de två bästa filmerna.
Men, min röst går till Captain America Winter Soldier. Det är en riktigt bra film, lite seriösare men ändå typisk Marvel hurmor och med bra action. Rent storymässigt och hur den är filmad ser jag det som den bästa i MCU hittills.
#4
Citat från: Pixelklubben 64 skrivet 16 januari 2020 kl. 16:07:54
Om du hinner, hjälp mig gärna spåna kring VEM som gör följande karaktärer i Robotech.
Roy Fokker
Kapten Gloval
Breetai
och hans lismande rådgivande

Se här:

https://www.youtube.com/watch?v=oxmu5XeJxOE&t=180s

Nån är Harry Goldstein, nån Erik Ståhlberg och nån Niklas Enström, men rösterna går in i varandra just nu.

Jag är ganska säker på att det är Harry Goldstein som gör rösten till Breetai.
Låter som att det är han som gör rösten till Kapten Gloval med, och därmed berättar rösten också.
Inte säker på Roy Fokker, men ärligt talat låter det som Harry också.
Breetais medhjälpare Exedore har jag dock ingen aning om vem det är som gör rösten.
#5
Dubbningar och röster / SV: Guilty Pleasures?
16 maj 2019 kl. 09:37:05
Jag blir alltid glad av att höra Per Sandborghs röst.
Håller på att studerar om dagarna just nu, och det händer när vi kollar på undervisnings filmer i klassen att det är Per som gör berättarrösten, då får jag alltid ett leende på läpparna.
#6
Citat från: Erika skrivet 16 maj 2019 kl. 06:14:02
Jan Simonsson.

Tack Erika.
Jag känner igen hans röst jättemycket, men kan tyvärr inte placera vart jag har hört den. Tyvärr hjälpte det inte att söka på hans namn i Dubbningshemsidans register, då hans lista inte gav mycket resultat av serier och filmer som jag har sett.
Kanske bara är som jag förväxlar honom med någon annan.
#7
Då vi har en tråd gällande sånt här så tar jag chansen och frågar.
Är det nån som vet vem som gör rösten till Myotismon i svenskdubben av Digimon.
Det är den Vampyr liknande karaktären i det här klippet.

https://www.youtube.com/watch?v=SkvzfV0V2oA
#8
Dubbningar och röster / SV: Liknande Röster
16 maj 2019 kl. 00:32:19
Johan Schinkler och James Earl Jones (Johan är en perfekt svenskröst till Darth Vader)

Stefan Ljungqvist och Christopher Lee.
#9
Dubbningar och röster / SV: Ducktales (2017)
24 mars 2019 kl. 22:07:30
Snälla, snälla rara någon.
När avsnitt 7 av säsong 2 kommer på svensk TV, kan någon vara så snäll och posta ett klipp av sången som är med i det avsnittet?
Jag vill så väldigt gärna höra hur den låter.
#10
Jag har gjort en enorm Youtube spellista där jag har lagt in stort sett alla TV-serie intron till de serier som jag växte upp med. Alla är ju självklart inte favoriter, men tyckte det ändå kunde passa in lite i denna tråden. :D
Är ni 90talister kommer ni säkert känna igen er mycket i den här listan.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLTq4i3MnyZl256ODWPm0ql3Y55uDT_NDN
#11
Det var ett val mellan dessa fyra för min del.
Brisby och NIMHS hemlighet
Resan till Amerika
Landet för Längesedan
Änglahund

Men i slutändan går priset till Änglahund. Jag växte upp med den filmen och har sett dussintals gånger. Den är mörk och spännande och vågar ta lite risker.
Brisby och NIMHS hemlighet hade kunnat ta första platsen, men gör det inte då jag inte växte upp med den. Jag såg inte den filmen föräns i sen tonår då en god vän visade den för mig. Hade inte ens hört talas om den innan dess. Men jag älskade den.
Både Resan till Amerika och Landet för Längesedan är också två jag växte upp med och älskade som barn. Såg även dem flertal gånger. Men Änglahund vinner, mycket tack vare sina karaktärer.
#12
Det var lite tajt i valet mellan "Bernard och Bianca i Australien" och "Röjar Ralf Krashar Internet" för min del. Båda är bra och kul uppföljare.
Men jag får välja Bernard och Bianca. Då Röjar Ralf är ungefär lika kul som första filmen, men Bernard och Bianca är t.o.m bättre än sin första film.
#13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 mars 2019 kl. 13:42:16
Som en trevlig överraskning har distributören SF Studios (Svensk Filmindustri) idag varit vänliga nog att på eget bevåg skicka kompletta dubbcredits till Asterix - Den magiska drycken; utan att jag ens behövt be om det och hela tre veckor före premiären. :)

Asterix spelas i den här filmen av Tomas Bolme och Obelix av Allan Svensson; d.v.s. samma skådespelare som i spelfilmerna. Jag hade i och för sig föredragit gamla goda Bert-Åke Varg som Asterix, men Tomas Bolme är ju riktigt bra även han. :)

Så det ska ändå vara Allan Svensson som Obelix i filmen?
Blev lite fundersam bara, eftersom det verkade vara Johan Hedenberg i trailern. Fast jag vet ju att ibland blir det nya röster i trailers då den riktiga röstinspelningen kanske inte är klar.
#14
Citat från: Peter Tägtström skrivet  9 november 2018 kl. 18:22:13
Finns fortfarande roller att göra audition för!

Okej! Finns det någon uppdaterad lista för vilka som finns kvar? Jag har inte Facebook längre, så jag kan tyvärr inte kolla er sida där.
#15
Citat från: Disneyfantasten skrivet 28 oktober 2018 kl. 21:16:21
Skurkar i TV-serien Darkwing Duck (1991-1992);

- Hoof & Mouth

Vill bara lägga till att Hoof & Mouth heter Klöv & Mule på svenska.  ;)