Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Fred

#1
Off-topic / SV: Gnälltråden
Igår kl. 15:10:26
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 12:20:03Det korta svaret är väl, som alltid: pengar. Jag gissar att sådana program är billiga att köpa in, och lockar nog (tyvärr) en del tittare...

Men jag håller helt med att det känns lite overkill.
I dagsläget behöver du knappast vara rädd om du är i Sverige, eller ens Europa. Reser du till Afrika, Asien eller Sydamerika däremot finns det en reell risk för denguefeber, och då är det kanske en bra idé att vaccinera dig mot denguefeber innan du åker - det har nyligen kommit vaccin.

Visst är det möjligt att viruset kan sprida sig till Europa på längre sikt, men risken är inte så stor eftersom viruset bara sprids via myggor och smittar inte direkt mellan människor. Ska denguefeber komma till Europa krävs alltså att myggor färdas från Afrika, Asien eller Sydamerika till Europa, och det känns i mina ögon som ganska långt för en mygga att flyga...
Det var ett skämt. Jag läste något i tidningen om att denguefeber hade ökat i Europa.
#2
Off-topic / SV: Gnälltråden
Igår kl. 11:02:54
Ska man behöva vara rädd för Denguefeber nu? Är trött på alla dessa sjukdomar som ska förstöra ens tillvaro.
#3
Off-topic / SV: Gnälltråden
Igår kl. 11:00:27
Varför ska de visa en massa realityserier från andra länder på TV, som Bonde Söker Fru Norge och Gift Vid Första Ögonkastet från Nya Zeeland?
#4
Citat från: Oskar skrivet 11 juni 2024 kl. 12:24:44Jag tycker att nya tiny toons serier är okej men gamla tiny toons serier jag har växt upp med och är nostalgi. Har du sett den gamla tiny toons serier?
Den gamla serien är bättre. Den nya är lite upp och ner, vissa avsnitt som den när Sigge för klon är bra medan andra som pizzapartyt är alltför hysteriska. Men de svenska rösterna i den nya är ganska hyfsade.
#5
Off-topic / SV: Gnälltråden
9 juni 2024 kl. 21:20:10
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  9 juni 2024 kl. 20:24:08Sen så var ju en bakomliggande anledning till Irakkriget också att USA ville göra någonting för att motverka/hämnas 9/11. Irak var ju inte inblandat i 9/11 men kriget där användes för att ena det amerikanska folket och 9/11 är ju anledningen till att många inte såg något fel med det USA gjorde i Irak.
Ja, så är det ju. Men Saddam var ju ingen ängel heller. Han hade startat krig med Kuwait och genomfört en massaker på kurder, för att inte tala om vad han gjorde mot politiska motståndare. Så många trodde väl att Irak skulle bli bättre efter Saddam. Å andra sidan gjorde kriget att terrorismen ökade i Irak och i övriga regionen. Jag är fortfarande kluven över invasionen av Irak.
#6
Citat från: Marcusen skrivet  4 juni 2024 kl. 17:28:35Intressant, förra året var det att resa tillbaka i historien och nu är det att resa till framtiden.

Blir det lika bra som Vintergatan då?
#7
Off-topic / SV: Sveriges röda dagar
6 juni 2024 kl. 13:08:12
Nationaldagen firas eftersom Gustav Vasa valdes till kung den 6 juni 1523 samt på grund av 1809 års regersform som tillkom den 6 juni.
#8
Off-topic / SV: Vad är ni rädda för?
3 juni 2024 kl. 22:24:52
Samhällskriser som gör att man tvingas ställa om  sitt liv. Såsom pandemier, krig eller svåra ekonomiska nedgångar.
#9
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 27 maj 2024 kl. 20:17:20Alla visste vem han var och han fortfarande välkänd efter allt han gjorde.
Svullo var en väldigt kontroversiell komiker och därför fick han mycket uppmärksamhet och han var med mycket i tv.
Svullo är lite som Eddie Meduza alla känner till han på grund av kontroverser.
Kommer bara ihåg Micke Dubois som kommentator i programmet Robot Wars som gick sisådär 2003, men minns att det stod ganska mycket om honom i tidningarna när han gick bort.
#10
Off-topic / SV: Gnälltråden
23 maj 2024 kl. 21:05:53
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 23 maj 2024 kl. 21:04:02Ja, det håller jag med om - att blockera vägar kommer bara leda till irritation och i värsta fall att det utsätter folk för fara, så det lär hellre vara kontraproduktivt för klimatsyftena. Det sista vi behöver är att allmänheten inte längre bryr sig om klimatfrågor bara för att de enbart jämställer det med aktivister som blockerar vägar och utsätter folk för fara...
En del sådana domar är ju överklagade till Hovrätten, så där är nog inte sista ordet skrivet än.
Domstolarna dömer bara ut de straffen som är lagstadgade. Det behövs lagändringar i riksdagen för sådana här brott.
#11
Off-topic / SV: Gnälltråden
23 maj 2024 kl. 20:59:58
Citat från: gstone skrivet 23 maj 2024 kl. 20:39:48Jag ogillar allmänna protester.

Oavsett vad du är missnöjd så ger det dig inte  att göra saker svårare för andra genom att till exempel blockera trafik !

Vi vanliga människor är nog besvär med att leva våra liv som det är utan minoriteter  ska komma iväg med sina jobbiga protester.
Inte alla protester är sådana. Men de som blockerar trafik bör straffas hårdare än idag. Det finns bättre sätt att förbättra klimatet än att utsätta folk för fara.
#12
Off-topic / SV: Gnälltråden
22 maj 2024 kl. 15:05:24
Tycker inte om när folk rent kategoriskt dömer ut alla som har en viss ålder. Har varit med om att en person som är 30 år äldre än mig utan att känna mig påstått att jag inte kan hantera en penna bara för att andra i min ålder föredrar touchscreens och så.
#13
Off-topic / SV: Beteende inom skolor
21 maj 2024 kl. 16:37:05
Citat från: MOA skrivet 21 maj 2024 kl. 16:22:01En annan elev satte eld på papper så att brandvarnarn gick igång, en av hennes kompisar kallade henne för dumjävel
Är det det värsta som har hänt och det hände en enstaka gång så ser jag inte det som något allvarligt. Den personen som tände eld borde få en tillsägelse och kanske även kvarsittning. Men niondeklassare är omogna och sådant här beteende kanske man får räkna med ibland. Det är värre om det förekommer misshandel, hot och mobbing, där behöver lärarna (tillåtas att) bli strängare. 
#14
Off-topic / SV: Beteende inom skolor
21 maj 2024 kl. 15:55:07
Citat från: MOA skrivet 21 maj 2024 kl. 15:17:02När jag gick i 9:an satte en elev på musik på datorn & ställde sig upp för att dansa. Datorn blev inlämnad till expen
Detta är dock ganska harmlöst jämfört med stök och bråk. Irriterande kanske, men harmlöst.
#15
Off-topic / SV: Beteende inom skolor
21 maj 2024 kl. 14:42:10
Finns inte specialanpassade klasser (det som tidigare hette OBS-klasser eller resursskolor) längre? Nu hjälper nog inte detta mot alla stökiga elever men vissa blir nog hjälpta av det. 

Jag tror inte att enskild lärare kan göra jättemycket själv. Dels kan den stökiga eleven vara starkare än eller läraren om det handlar om lite äldre elever och dels kan läraren ha lagen emot sig om denne känner sig tvingad att göra någonting fysiskt (fasthållning till exempel).