Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#1
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
Igår kl. 09:20:56
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 09:14:58Intressant att de kallar den för anime serie...
Stilen av animation är baserad på det från Japan, man kunde väl räkna Avatar Den Siste Luftbändaren som ett kärleksbrev det är om man vill tänkta så eller? Inte bara det utan det var ett bra val från Nickelodeon att fortsätta med serien och att den är utgiven på DVD i Norden.
#2
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
Igår kl. 08:42:58
Sök på Tradera efter Familjen Flinta, Justice League, Avatar Den Siste Luftbändaren, Batman The Animated Series, Snobben, Prinsen av Egypten/Josef Drömmarnas Konung och andra eftertraktade DVD utgåvor och det är mycket svårare och praktisktaget omöjligt att hitta dom nämnda DVD utgåvorna. Dom finns praktisktaget inte, särskild om andra vill köpa dom DVD utgåvorna.
#3
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
22 maj 2024 kl. 12:43:57
Citat från: Jonas9881 skrivet 21 maj 2024 kl. 21:55:24Känns som norsk omslag, men det är ju absolut möjligt att det finns svensk tal ändå.

Och säljaren verkar vara inte så bra, då han har fått negativa recensioner och 3 dagarsen till och med. Nog ingen man ska köpa ifrån
Hur sällsynt är dom 3 DVD utgåvorna av Teen Titans? Varför fick inte Sverige samma DVD utgåva som Norge när det gäller den serien?
#4
Vad hände? Man kunde inte gå till dubbningshemsidan forum vilket var konstigt.
#5
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
19 maj 2024 kl. 13:18:58
Citat från: Jonas9881 skrivet 19 maj 2024 kl. 13:13:58Vet inte, för vilken serie är det?

Hittar inte omslaget på internet så kan det var en egengjord dvd med eget omslag?
Det är det inte tror jag då baksidan verkar vara proffsig gjord.

Står på baksidan "originaltitel: Batman: The complete first season men förstår inte riktigt vilken serie det är.
Serien är The Batman, den gjordes 2004 och visades på Cartoon Network, den var utgiven på DVD i Sverige, det är en Svensk DVD utgåva, fast dom gav inte ut hela serien på DVD vilket inte är förvånande med tanken på att deras utbud av DVD utgåvor är urusla i Sverige, dom gav aldrig ut en hel serie på DVD.
#6
Off-topic / SV: Tradera ovanligheter
19 maj 2024 kl. 12:53:29
Hur ovanlig är den här? Det är The Batman Säsong 1 till salu, om nån vill lägga bud på den. Det är svensk utgiven DVD utgåva med Svensk dubbning.

https://www.tradera.com/en/item/302154/633544323/batman-sasong-1
#7
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
17 maj 2024 kl. 08:30:06
Citat från: Fred skrivet 17 maj 2024 kl. 08:18:36Ok, jag vet om det var han eller jag som var sjuk, den andre visade inga symtom. Men jag har gått och grubblat över om det var jag som var sjuk och om jag har smittat kassörskan och om hon kan ha spridit det vidare. Hur som helst blev inte min vän sjuk efter vår träff vad jag vet.
Det var tur att din vän inte blev sjuk.
#8
Off-topic / SV: Personliga bekännelser
17 maj 2024 kl. 07:44:27
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 17 maj 2024 kl. 07:34:34I det fallet kan det ju ha varit personen som smittat dig...
Det stämmer, man ska hålla sig borta om den andra personen har varit sjuk.
#9
Citat från: Lillefot skrivet 11 maj 2024 kl. 14:14:53155 kronor totalt blev det. PS3-spelet kostade 75, och filmerna gick på 20-30 kronor styck.
Det var väldigt billigt och tur du hade med det här köpet.
#10
Citat från: Lillefot skrivet 11 maj 2024 kl. 13:33:56Var på Oxelö marknad idag, och hittade lite saker till samlingen. :)

En av de var en riktigt trevlig överraskning.
Det var tur du hade att du hittade den DVD utgåvan. För hur mycket var allt det om man får fråga?
#11
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 11 maj 2024 kl. 02:16:10Alla avsnitt utom To Switch A Witch är jag 100% säker på att TV3 sände med Mediadubbs dubbning, då jag har mycket tydliga minnen av dem.

To Switch A Witch är jag som sagt starkt misstänksam på att TV3 aldrig sände, och i så fall är det ju troligt att de aldrig beställde dubbning av det avsnittet heller. Jag har i alla fall inget minne av att ha sett det avsnittet på TV3, och det låter också logiskt att hoppa över ett så ovanligt mörkt avsnitt - det kan rentav ha varit nödvändigt, då brittisk lagstiftning hade (och har) specifika krav på innehåll riktat till barn, så att det inte är säkert att man fick sända avsnittet. Men helt säker kan jag förstås inte vara, och jag tror inte det kommer gå att få någon hundraprocentig klarhet om det avsnittet i dagens läge.

(Jag har för övrigt inget minne av att Cartoon Network sände To Switch A Witch heller under 1990-talet, utan första gången jag såg det avsnittet var på TV4 med Sun Studios dubbning under 2000-talet - det har också släppts på DVD, så uppenbarligen dubbade Sun Studio avsnittet under 1990-talet trots att jag är tveksam på om Cartoon Network verkligen sände avsnittet då)
Om den inte är dubbad kommer du fixa säsong 3 som säsong 2 fixades med dubbningarna och bildkvalitén? Inte bara det utan också säsong 1? Om du inte hittar dom 4 avsnitten med mediadubb från säsong 3 så är det väl ändå bra att ha 36 ut av 40 avsnitt med mediadbb. Vem kan du fråga när det gäller Too Switch A Witch avsnittet?
#12
Citat från: Lillefot skrivet 10 maj 2024 kl. 16:27:59Det var verkligen tragiskt att höra. Han var visserligen ganska gammal, men inte trodde jag att han skulle tas ifrån världen ännu.

För mig kommer jag alltid minnas honom som Professor Oak i Pokemon, samt Herr Trehorn i de senare Landet för Längesedan-filmerna. Hans var verkligen en skådespelare som både kunde spela snälla, mjuka karaktärer som vägledde andra, och tuffare sådana som kunde vara ett hinder. Och utöver det la han alltid ner sin passion och själ i de karaktärer han fick göra rösten till.

Familjen Wahlgren och Sveriges skådespelarensemble har lidit en stor förlust denna månad, och min sorg går ut till de. Förhoppningsvis kommer han få en fin och stillsam begravning där hans familjemedlemmar får chansen att fullt ta farväl av honom. :'(
Det var tragiska nyheter, hans insatt som Professor Oak i Pokémon var väldigt bra och dom gjorde ett bra val med att anlita honom när det gäller den Svenska dubbningen, det var ändå synd att han gick bort, vila i fred.
#13
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 10 maj 2024 kl. 21:56:10Åtminstone ett par avsnitt har jag inspelade från både Boomerang och TV3, och kan därför säga med säkerhet att det är samma dubbning. Därmed borde detsamma gälla alla säsong 3-avsnitt, även om jag förstås inte kan vara riktigt 100% säker.
Nej, Kungliga Biblioteket har ingenting av The Scooby-Doo Show från TV3, då TV3 som sagt inte behövde referensbanda till KB så tidigt. Det var först när de började sända i marknätet runt 1999, som de behövde börja skicka in till KB.
Hur troligen är det då att TV3 sände dom 4 avsnitten med mediadubb innan Cartoon Network dubbade om dom avsnitten från säsong 3?
#14
Citat från: BPS skrivet 10 maj 2024 kl. 12:28:12Eftersom att de sände från London har de aldrig behövt skicka in någonting till Kungliga biblioteket
Ni missförstår frågan fel, det är inte att dom behöver skicka nånting till det Kungliga biblioteket, utan om dom sände dom avsnitten på linjär tv så är frågan hur stor är chansen att det kungliga biblioteket har avsnitten bevarad i sin arkiv när det gäller den serien? Som sagt så var serien dubbad av mediadubb och sändes från England och med tanken på att avsnitt från säsong 3 sändes så borde det finna en möjlighet att avsnitt 1, 2, 4 och 5 sändes med mediadubb eller inte?
#15
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 10 maj 2024 kl. 11:57:56TV3 sände ju dock från London och inte från Sverige.
Det förklarar den delen, menade bara att dom spelade in allting så dom borde kanske ha exemplar på dom avsnitten med mediadubb.