Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Epiphany

#1
Dubbningar och röster / Figge Norling
30 september 2020 kl. 13:05:50
Figge Norling borde få mer uppskattning

Figge är en otrolig och mångsidig röstskådis, mest känd för Kuzco. Han är speciell i sin acting att han kan anpassa sin röst och attityd till varje karaktär: Karaktärer som oftast är totalt olika från varandra. Om man inte vet, är det svårt att urskilja att karakärerna delar samma röstskådis.
- Vilket är därför jag finner det underligt att han är så lite omtalad.

Två roller speciellt som förtjänar mer uppmärksamhet är Pi Patel (Life of Pi/Berättelsen om Pi) och Jamack (Kipo and the Age of Wonderbeasts/Kipo och de sällsamma varelsernas tid)

Pi Patel: Den prestation av hans som förmodligen är mest distinkt. Då Figge vanligtvis får karaktärer som är ungdomliga och rebelliska, den här skildringen är speciell. Han ger karaktären en så mjuk och mogen röst & hans tal är modern och charmerande.
- Få pratar den Svenska versionen av filmen: En skatt förglömd i havet.

Jamack: Ungdomlig och charmerande i originalet, och Figge, likaså, men han ger även karaktären två extra särdrag: Mognare och mer världsvan än Jake Green (originalrösten). Vad är speciellt imponerande, är att vid ålder av 55 lyckas låta naturligt 25-30.

Två otroligt väldubbade karaktärer, likaså minst lika väldubbade film och serie som förtjänar mer uppmärksamhet.

- Vad tycker du om Figge som person och röstskådis?
#2
Med den tredje filmen påväg om ett  år, (Februari 22/Mars 1 (2019), finns det någon möjlighet att få tag på den officiella listan av Svenska röster för den andra? Det var visserligen 4 år sedan, men om det går över huvudtaget?
#3
Dubbningar och röster / Anders Ekborg (Mose)
15 april 2017 kl. 14:21:29
(DreamWorks' Prince of Egypt/Prinsen av Egypten)
Av vad jag har sett, Anders har bara haft en roll i sin dubbningskarriär. Hans insats i den är, i mitt tycke, (ett) av de bästa i Svensk dubbningshistoria: Så grandios och mäktig. Han hade potential och det är därför det känns så tråkigt att han inte har fortsatt i dubbningsbranchen.  - Har Anders gjort ett "officiellt" uttalande om sin karaktär eller status som röstskådis?

"Ja, Aaron, det är sant. Farao har makten. Han kan frånta er mat och era hem; era söner och döttrar. Men det finns en sak som han aldrig kan ta ifrån er; er tro."
#4
Off-topic / IMDB Lägger Ner Meddelanden
3 februari 2017 kl. 21:59:13
IMDB stänger ner "The Message Boards" på grund av negativa diskussioner och trolls.

Själv ser jag det som fegt agerande från deras part. Även om det kostar att hålla igång allt, vad som triggar deras beslut, är harmlösa invidider som sprider obetydelsefulla hatmeddelanden. Användare som faktiskt använder hemsidan med ansvar blir drabbade i onödan.

Om någon här använder hemsidan, vad är din reaktion till deras beslut?
#5
Finns det någon information av en dubbning på gång av denna serie? Med tanke på att den är för barn och är skapad av Disney, borde det inte vara någon tvekan.
Det här är all Svensk information jag har kunnat hitta; http://www.expressen.se/omtalat/noje/har-ar-disneys-nya-sagoprinsessa-elena---premiaren-ar-satt-till-22-juli/
#6
Det verkar inte finnas mycket information om den Svenska dubbningen av 'The Silver Brumby', bortsett från att den gjordes av Pangljud/Pangstudios och att Andreas Nilsson hade en roll. (1998 - ????)

https://www.youtube.com/watch?v=v-dmx1dtNaw

https://www.youtube.com/watch?v=H0RTb5whlI8
Serien handlar om Thowra/Silver, en Brumby som måste återta sin plats som kung "Of the Cascade Brumbies"


Nu, eftersom mediet är rätt gammalt, är jag rädd att all Svenskdubbat audio är officiellt förlorad, och från erfarenhet. fråga SVT om information är meningslöst.
Min fråga är; om någon har sett denna serie, och minns något av den, kan du berätta om dess översättning, röstskådespelarna, inlevelse?