Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Skokaka

#41
Vem är bäst som Toad? Motivera gärna!

Den bästa enligt mig är helt klart Hasse Jonsson. Han är bra på röster, och hans insats till Toad (Flugsvamp) passar verkligen. Hasse skulle också vara bra om Toad om spelen blev dubbade.

Sen så är det ju som så det här med den nya filmen. Om den någonsin kommer ut så kan väl jag uppdatera listan med den nya rösten.
#42
Vem är bäst som Gråben? Motivera gärna!

Alla gör visst en bra insats till honom, men jag skulle välja på Andreas Nilsson. Han är bra på röster och Gråben är inget undantag. Andreas är också en av de mest kända rösterna jag vet.
#43
Dubbningar och röster / Katten Gustaf - Filmen
2 juni 2022 kl. 20:23:52
Enligt vad jag har hört så ska det komma en ny Katten Gustaf film i denna året. Någon annan som är medveten om detta?

Jag undrar vem som kommer speciellt att göra rösten till Gustaf. Vad sägs som Joakim Jennefors?

För att vara ärlig så är Joakim Jennefors som Gustaf en gammal idé jag hade sedan någonstans i 2010-2012 skulle jag tro. Jag tycker fortfarande att han kunde passa, eftersom både Joakim Jennefors och Katten Gustaf har så chilla röster.

Det vore också ironiskt, då han har gjort rösten till Orson (han delar rollen med Linus Wahlgren) som är från serien från 1980-talet.

Men i hela fall, jag tror att det kommer i denna året som sagt.
#44
Off-topic / Frågor om djur
21 maj 2022 kl. 16:11:22
Jag har funderat på en del saker om djur. Och även om jag vet en massa saker om djur så kan jag dock inte precis allt om dom... Frågorna har mest med däggdjur att göra, men i hela fall...

Min första fråga är om däggdjur som är "Halv släkt" med ett annat djur. Som till exempel halvbjörnar, är pandor i den gruppen eller är dom i gruppen "björnar"? Samma sak med den röda pandan, den ser mer ut som en röd tvättbjörn. I vilka grupper tillhör jättepandan och den röda pandan?

Sen så har vi halvapor, det kan till exempel vara lemurer och andra arter som ser mindre mänskliga ut. Men jag undrar dock om delfiner är halvvalar eller vanliga valar? För när man ser en vanlig typ av val så kan man annars bara kalla den för en val, men om man ser en delfin så säger man inte direkt: "Titta, en val!" Plus så är delfiner mindre än andra valar. Jag antar halv val är svaret?

Min andra fråga är om arter som brukade tillhöra en grupp men som senare verkar inte att vara det, som till exempel kaniner. Jag har för mig att man brukade räkna dom som gnagare förr i tiden, men nu är dom inte det, utan hardjur. Och skunkar har väl varit mårddjur också, men inte nu längre? Jag har för mig att de är släkt med mungos? Eller så har jag fel, antar jag... Och så har vi jättepanda och röd panda som jag nämnde tidigare.

Någon som kan svaren på dessa frågorna?...
#45
Vem är bäst som Patrik Stjärna? Motivera gärna!

Själv så väljer jag, utan tvekan, Tommy Nilsson. Han har varit Patrik ganska länge och gör en fantastisk insats.
#46
Jag tycker att det är ironiskt att inte har Hasse Jonsson bara gjort rösten till Mario OCH Sonic, han har varit andra kända spelfigurer. :o

Hasse har varit Link, Mega Man, Toad/Flugsvamp och kanske några andra som jag må har glömt bort...

Så, den stora frågan är om Hasse är en gamer, då han har dubbat spelfigurer så många gånger. ???
#47
En sak som jag har tänkt på ett rätt bra tag är att inte har Steve Kratz och Hasse Jonsson både bara delat rösten till Mario, de har både och gjort rösten till Bo-Ko också.

Är det här bara ett sammanträffande eller är dom kanske nära vänner? ???
#48
Off-topic / Nyheter om djur
17 mars 2022 kl. 21:27:15
För att inte gå och "spåra ur" ett ämne så tycker jag att vi kan prata om nyheter som har med djur att göra här, och det kan vara vart som helst. Sverige eller någon annanstans.

Jag har fortfarande tänkt på till exempel den stora svartbjörnen i Kalifornien som kallas för Hank the Tank. Någon annan som är medveten om den här nyheten annars?
#49
Okej, innan jag tänker börja med min egna "Vem är bäst?" lista så måste jag först få veta om det är tillåtet att jag gör det här?

Och här är lite regler:

1: Som ni andra, jag kommer inte att lägga till barn karaktärer eller stumma karaktärer, men om det kanske är en vuxen figur som har varit barn i ett tillfälle så kanske jag kan lägga till dom i listan i hela fall.

2: Figurerna måste ha haft mer än bara en röst, för annars blir det ju ingen lista.

3: Jag är ledsen, men jag är inte så bra på att förklara varför jag tycker att en röst kan vara bra, okej, eller dålig. Men jag säger inte att någon är dålig, bara att deras insatser inte funkar eller något.

4: Jag har också en hel del opopulära åsikter, och jag låter er veta det här så att ni vet.

5: Kanske löjligt av mig, men eftersom att jag ibland inte har hört alla insatserna till vissa karaktärer, så lägger jag bara till dom slumpmässigt på listorna.

Det var det, är det okej om jag gör det här, som sagt var?
#50
Nej, jag försöker inte att skämta. Vad jag menar är att Djävulen har väl varit med i en del grejer som har dubbats till Svenska. Jag har till exempel hört att Anders Öjebo gör rösten till versionen av honom i The Cuphead Show! men hur är det med andra versioner som man ser i film och serier?

Jag kan förresten tänka mig att Johan Hedenberg skulle passa, då han har gjort mörka röster för skurkar rätt ofta. Har han förresten dubbat Djävulen i något, om någon vet? ???
#51
Nu för tiden verkar det som att jag förvirrar en röst med en annan. Till exempel, i serien Allt Om Djur trodde jag att det var Sture Ström som var rösten, men det är ju Per Sandborgh. Är det bara jag som tycker att de låter lika? ??? På tal om det, hur många gånger har båda av de jag nämnde varit berättare i media? Bara undrar.

Men senare så verkar jag blanda ihop Per Sandborgh och Steve Kratz i ett tillfälle. De låter ju inte likadant, eller hur? Jag vet inte vem av dom gjorde rösten men jag tror att det var en av dom.

Plus så tycker jag att Dan Ekborg och Joakim Jennefors låter likadant på något sätt. ??? Så har jag blivit galen över att gissa ut röster över karaktärer och annat eller? :-\
#52
Off-topic / Valross i Göteborg
12 mars 2022 kl. 17:15:09
Någon som hört nyheterna igår om att det var en valross i Göteborg? Jag tror att den låg och vilade på en liten båt i hamnen om jag minns rätt. Osäker om valrossar är farliga dock eller inte.
#53
Off-topic / Om du var ett djur?
4 mars 2022 kl. 16:54:07
Det här handlar om att om ni var ett djur, vilket skulle ni då vara? Själv så kan jag säga att jag har ett likt beteende som en hund, men jag tror att jag skulle bli en gris. Det skulle inte vara så dumt för mig, tror jag.

Vilket djur skulle ni vara, dock?
#54
Dubbningar och röster / Möjliga ersättare
26 februari 2022 kl. 19:52:40
Jag hoppas verkligen att Tom Kenny, Tara Strong och Jim Cummings kommer fortfarande and leva och göra röster, men om de någonsin dör, vem ska då spela SvampBob, Bubblan eller Nalle Puh? Det blir inte ens lika kul utan dom. :( Jag tycker att de är de bästa Amerikanska röstskådespelarna.

Hur som helst så hoppas jag i hela fall att folk i YouTube som härmar många karaktärer kan få chansen att göra röster. Speciellt Brock Baker, Anna Brisbin och Brian Hull. De kan härma nästan vem som helst. Jag vet inte direkt om de ska vara "ersättare" direkt av de som jag nämnde, men de borde vara med och spela in röster i filmer och serier.

Vad tycker ni, eller? Jag hoppas dock att dessa YouTubers kan göra röster när de andra fortfarande är i liv dock. :D
#55
Jag har tänkt på att Tommy Nilsson har gjort rösten till många hundar. Och jo. Titeln till ämnet fick jag från "Varför ska Hans Lindgren alltid spela en mus?" tråden. Det är coolt att han är en ganska många hundar, men har någon annan lagt märke till att han har gjort det?

Hundar som Tommy Nilsson har gjort röster till:
Dodger i original dubbningen till Oliver och Gänget
Buster i Lady och Lufsen 2: Ludde På Äventyr
Charlie i Änglahund 2
Balto
Clifford Den Stora Röda Hunden
Bullen i Mästerdetektiven Droopy

Jag tror att det var alla. Har jag missat en hund som Tommy har dubbat? Säg gärna vad ni tycker, hur han har varit hundar ganska många gånger.
#56
Dubbningar och röster / Minionernas Svenska röster
22 februari 2022 kl. 19:44:48
Minionerna i Dumma Mej filmerna har talat Svenska då och då men det står inte vem som gjorde rösterna till dom. Är det en av de andra rösterna i de Svenska dubbarna som gör deras röster men pitchade eller något? Någon som vet?

Förresten, det här har inget med detta ämne att göra, men ändå. Fredde Granberg gör ju rösten till Balthazar Bratt, men gör han också rösten när han är ung och tonåring? Bara nyfiken, och jag har bara sett de två första filmerna på Svenska och de två andra bara på Engelska, om jag ska vara ärlig. Om någon kan svara för dessa två frågorna så varsågod och svara. ;)
#57
Jag vet inte om det redan finns en tråd om det här, men jag tänkte lägga till några dubbare som brukar göra röster till karaktärer som har en viss Engelsk röst. Här ska jag berätta exemplar:

Fredrik Hiller - Patrick Warburton
Allan Svensson - John Goodman
Adam Fietz - Will Arnett
Nassim Al Fakir - Josh Gad
Stefan Ljungqvist - David Ogden Stiers
Anders Öjebo - Cheech Marin
Hans Lindgren - Bill Thompson
John Harryson - Pat Buttram
Claes Månsson - Alan Tudyk
Roger Storm - Tom Hanks
Vanna Rosenberg - Jennifer Tilly

Jag vet inte direkt om det finns någon som är en Svensk version av Jim Cummings. Han har kanske inte delat en röst med alla som jag kommer på, men de brukar dyka upp överallt precis som honom.

Svenska versioner av Jim Cummings: Steve Kratz, Gunnar Ernblad, Roger Storm, Anders Öjebo, Andreas Nilsson, Johan Hedenberg, Hans Lindgren, Guy de la Berg, Per Sandborgh, etc.

Om någon av de Engelska rösterna är med i någon film som sig själva (live-action eller tecknad) så tycker jag verkligen att de som brukar göra de Svenska rösterna till deras karaktärer ska få dubba dom. Om de fortfarande lever, såklart. ???
#58
Jag vet att Jakob Stadell och Andreas Nilsson gör de Svenska rösterna till Rick och Morty i den här filmen, men jag undrar hur de låter? Någon som kanske har ett ljudklipp? ???
#59
Dubbningar och röster / Tom och Jerry snackar Svenska
8 februari 2022 kl. 00:31:22
Det här är inget skämt. Jag syftar på gångerna när Tom och Jerry har då och då sagt några repliker i de klassiska kortfilmerna. Jag har sett några i Svensk dubb. Jag undrar vilka som gör rösterna till duon. Jag tror att Peter Sjöquist har gjort rösten till Tom några gånger, men jag är inte just säkert på allt. Här är exempel:

Fraidy Cat: Tom säger ju: "Det är ett sp-sp-sp-spöke!" och svimmar efteråt.
The Zoot Cat: Jerry säger: "Vad har du på hjärtat, sötnos?" med en mörkare röst än vanligt. Original rösten var ljusare. Tom har också mer än bara en replik i denna kortfilmen.
The Bodyguard: Tom skrattar elakt och säger till Jerry: "Nu har jag dig!" Vilket jag förstår bättre, för jag fattar inte vad han menar på Engelska. ("In me power!")
The Mouse Comes to Dinner: När Toms rumpa börjar att brinna och han känner lukten av rök så frågar han till en katt tjej: "Du, vad hände?" och hon svarar: "Titta under dig, din kluns!"
Springtime for Thomas: När Tom förlorar mot en annan katt i slutet så säger han: "Äh, strunt!"
Puppy Tale: När Tom håller på att drunkna så ropar han på hjälp.

Är det någon som också har sett dessa jag nämnde på Svenska? Och vem gjorde rösterna? Det låter som olika röster, det är just därför jag frågar.
#60
Dubbningar och röster / Telefonröst
26 januari 2022 kl. 15:50:04
Vem gör kvinnorösten i telefonen? Kvinnan låter verklig. :o