Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Melodifestivalen

Startat av TonyTonka, 25 februari 2012 kl. 20:34:56

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 2 gäster tittar på detta ämne.

Elios

Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 12 mars 2023 kl. 21:07:47Den låten har jag inte hört, men däremot är det någon annan låt jag tycker att "Tattoo" påminner kraftigt om - jag lyckas inte sätta fingret på vilken, men ett litet parti (typ ett dussintal toner eller så) är musikmässigt väldigt likt någon annan låt... Det slog mig under den fjärde deltävlingen, men fortfarande har jag inte lyckats komma ihåg vilken annan låt det är.
Tror du möjligtvis det kanske kan vara Abbas "The winner takes it all" som det börjas med kan jag hålla med om att det påminner lite om det i början men av den som visades här tyckte jag inte det var något vidare likt om jag får säga det själv. 

Elios

Citat från: Lilla My skrivet 12 mars 2023 kl. 20:16:59Håller inte med. Långt ifrån tillräckligt för att det ska räkna som plagiat.

Folk är bara sura och avundsjuka för att Loreen kicks so much ass ;) Då brukar det bli mycket "PLAGIAT!"-snack.
Har ju varit många igenom åren. Vet även att Eric Saade sågs ju många ha plagierat till Popular när han vann. Allt från "Oh Mama" till "Kallt som is" och där kan jag hålla med om att det är väldigt likt men nästan varje år hör man att någon säger den liknar den och den. Likadant med Frans kommer jag med ihåg.
En sak jag reagerade lite på var att det var ingen direkt kunde tycka att refrängen i dom här påminde rätt så mycket om varandra:


https://youtu.be/O7zCeWKgTHc


https://youtu.be/-72s4WzUcKI

Lilla My

Citat från: Elios skrivet 14 mars 2023 kl. 00:36:26Har ju varit många igenom åren. Vet även att Eric Saade sågs ju många ha plagierat till Popular när han vann. Allt från "Oh Mama" till "Kallt som is" och där kan jag hålla med om att det är väldigt likt men nästan varje år hör man att någon säger den liknar den och den. Likadant med Frans kommer jag med ihåg.
Exakt. Speciellt i just Eurovision då alla är fans av samma show och där det släpps minst 40 låtar varje år. Det kommer alltid finnas bidrag som låter som andra.

Den enda jag personligen blivit salty över själv är Danmarks 2011, då det verkade inte vara NÅGRA som reagerade på det utom jag och en handfull andra människor att refrängen var EXAKT taken från Sing för me;
Fred

Citat från: Lilla My skrivet 14 mars 2023 kl. 14:35:01Exakt. Speciellt i just Eurovision då alla är fans av samma show och där det släpps minst 40 låtar varje år. Det kommer alltid finnas bidrag som låter som andra.

Den enda jag personligen blivit salty över själv är Danmarks 2011, då det verkade inte vara NÅGRA som reagerade på det utom jag och en handfull andra människor att refrängen var EXAKT taken från Sing för me;


Dessa är också lika, men jag skulle inte kalla det plagiat.


https://youtu.be/bWe8PRsW4T0


https://youtu.be/OMOGaugKpzs

Elios

Citat från: Fred skrivet 14 mars 2023 kl. 14:45:19Dessa är också lika, men jag skulle inte kalla det plagiat.


https://youtu.be/bWe8PRsW4T0


https://youtu.be/OMOGaugKpzs
Har nu gjort här en egen tråd för att kunna jämföra låtar som liknar varandra:

https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=15544.0