Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Barnböcker

Startat av moviefan, 10 oktober 2018 kl. 20:02:30

Föregående ämne - Nästa ämne

0 Medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

moviefan

Vilka barnböcker läste ni som små ?  Jag gillade Pricken, en bok om kaniner, en av de hade prickar. Jag hade en del Disney böcker också, samt små pixie böcker. 

Alexander

#1
När det kom till barnboksserier läste jag:  :)
Pettson och Findus, Mamma Mu, Alfons Åberg, LasseMajas detektivbyrå, Nicke Nyfiken, Mumin, Sune & diverse Astrid Lindgrens bilderböcker.

Övriga böcker som jag bl.a minns:
Gruffalon, Pricken, Karius och Baktus

Läste även manga som:
Yu-gio-oh, Tokyo Mew Mew och DN Angel

Läste serier som:
Kalle Anka &co, Scooby-Doo, Winx Club, Tintin & Bamse ibland

Disneyfantasten

Jag brukade läsa bland annat Nicke Nyfiken, Pettson och Findus, osv.

Min favorit måste nog ha varit Pannkakstårtan... (den var rolig och jag läste den flera gånger om och jag minns den som den hade varit igår)

Lilla My

Pettson & Findus-böckerna (framför allt Rävjakten är helt sagolikt vacker), Lilla Kotten får Besök, Lisen kan inte sova, Mulle Meck bygger ett hus, På jakt efter Sigges Skalbagge och Valhall-serietidningarna var några av de böcker jag älskade som liten  :)

Det fanns en bok jag hade och älskade att höra pappa läsa för mig som sedan har kommit bort och jag har inte hittat den igen. Den handlade om en stad antropomorfiska djur som helt plötsligt glömde bort vad allting hette, så större delen av boken går ut på att alla karaktärer kallar allt för fel saker och är allmänt förvirrade. Den slutar med att alla åter igen vet vad allt heter, och en karaktär luras lite grann genom att låtsas glömma bort var "apelsin" heter igen. Det är det enda jag minns, och blir knäpp på att jag inte kommer på vad den heter eller hittar den online någonstans  ;D

moviefan

#4
Någon som har läst nya boken Musse och Helium ? 

TonyTonka

Jag läste bland annat Pettson & Findus, Barbapapa, Babar, Bamse, Totte, Emma, m.m, och så klart även Disneyböcker. Mest läste jag dock Sune och Bert. :)

De flesta böckerna jag ägde som barn fick jag av min 9 år äldre storasyster, som haft dem innan mig. Sedan lånade jag också flitigt böcker på biblioteket i min skola, och då läste jag bl.a Castor, Krakel Spektakel, LasseMajas Detektivbyrå,
https://djtonytheking.wordpress.com/ - Min blogg
(bloggen uppdateras senast: 2022-01-30)

Äntligen tillbaka på bloggen! :D

Line_1992

Många klassiska barnböcker som nämnts här som jag själv också läste. Bland annat Mulle Meck, Bamse, Pettson & Findus, Astrid Lindgren böcker så klart. Sen läste vi väldigt mycket morfar prosten som jag minns som fantastiskt roliga  :)

Scoobydoofan1

Eftersom den här tråden handlar om böcker så är frågan om nån känner igen den här bokserien. Bokserien handlade om en son av en poliskonstapel som blev detektiv och löste ett par problem. I en bok så var det nån som brände soptunnorna i ett par skolor för att stava ordet bingo efter en föräldrar som arbetade i skolkafeterian blev släppt från jobbet. I en annan bok så var det 2 som tjuvade från en klasskamrats släkt och tjuven hade en mustasch, tjuven rakade sig och det var så sonen fick reda på vem tjuven var. Han var också misstänkt av dom andra i skolan för att vara tjuven med det var han inte.

gstone

Citat från: Disneyfantasten skrivet 10 oktober 2018 kl. 20:44:05
Jag brukade läsa bland annat Nicke Nyfiken, Pettson och Findus, osv.

Min favorit måste nog ha varit Pannkakstårtan... (den var rolig och jag läste den flera gånger om och jag minns den som den hade varit igår)

Har du sett Nicke Nyfiken filmerna ?
Humans only have one ending. Ideas live forever.

Disneyfantasten

Citat från: gstone skrivet  2 maj 2022 kl. 11:22:14
Har du sett Nicke Nyfiken filmerna ?

Det har jag och de är bra!  :)

Scoobydoofan1

Gammalt ämne men har vissa frågor om olika böcker om nån har lust att svara, en bokserie handlar om detektiv arbete, handlar om en son till en polis konstapel blev anklagad för stöld medans tjuvarna hade nästan kommit undan förutom att mannen som rakade av mustaschen hade inte fått sol på överläppen, den andra boken i bokserien handlar om nån mat tants äldre son som brände soptunnor för att stava ordet bingo och han brände soptunnorna i skolans nämn när det gäller första bokstav eller sista bokstav när det gäller namnen på skolorna, i en annan bok så är berättelsen om hur en man i USA under koloni tid umgicks och lämnade kolonin, efter kolonin blev övertagen av Nederländerna, eller var det England. Är det nån som vet vilka böcker det är? En till bok handlar om ett får som blev mobbad av andra får men skrämde iväg vargen för att vargen såg bara en halva av kroppen, och fåret umgicks till slut med en annan flock av får.

Erika

Den sistnämnda boken är Emil, det halva fåret av Petra Szabo.

MOA

Jag minns att jag läste Miniböcker,små med få sidor
Just nu kommer jag int på vilka stora böcker jag läste men Alfons Åberg,Mamma Mu & Pettson & Findus har vi nog nånstans
Sorgligt att många föräldrar int läser för sina barn nuförtiden
http://moavideogamer.bloggo.nu/
https://blogggroup156504916.wordpress.com/
Greenie,Yellowa,Bluey,Light-Bluey,Orange,PurpleLana & Redana

Mathilda Gustafsson

Fanns det några barnböcker som ni inte fick läsa?

Steffan Rudvall

Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 18 mars 2023 kl. 18:03:02Fanns det några barnböcker som ni inte fick läsa?
Alfons Åberg var bannad på dagiset jag gick på som barn.