Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Varning - medan du läste inläggen, hann någon posta ett annat svar i ämnet. Du kanske bör se över ditt inlägg.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Skriv ordet "dubbning" (utan citattecken) i textfältet:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Elios
 - 22 juni 2023 kl. 18:23:53
Skulle vilja se denna faktiskt. 
Vet man vart den går att få tag på!? 
Skrivet av Daniel Hofverberg
 -  8 mars 2016 kl. 14:57:13
Jag har inget minne av att SVT skulle ha sänt Silver Brumby. Däremot sändes serien på FilmNet 1996 - 1997 och på Kanal 5 1997 - 1999. Såvitt jag kan minnas hade båda kanalerna samma dubbning, och i så fall bör det således ha varit FilmNet som beställde dubben. Dubbningen bör alltså ha gjorts 1996, eller möjligen redan 1995.

Det svenska ljudet i sig finns säkerligen bevarat på ett eller annat sätt, men däremot verkar det tyvärr finnas rättighetsproblem med det mesta som FilmNet beställde i dubbningsväg - såvitt jag kunnat utröna verkar ingen längre veta vem som äger rättigheterna till allt som FilmNet beställde, då det verkar som att Canal+ inte fick med sig dubbningsrättigheter när de köpte upp kanalen. Väldigt olyckligt, om nu så är fallet. Det verkar i alla fall stämma tidsmässigt, då nästan alla dubbningar som FilmNet beställde har lyst med sin frånvaro sedan slutet av 1990-talet.

Jag tror att jag ska ha några avsnitt inspelade på VHS, men minns tyvärr inte mycket om den svenska dubben. Men när jag får tid och ork kan jag titta igenom avsnitten, och se om jag lyckas att identifiera några av rösterna. Att få tag i officiella dubbcredits är nog tyvärr i det närmaste omöjligt, då Pangstudios som bekant inte existerar längre och FilmNet heller inte finns kvar. Möjligen kanske Hans-Henrik Engström (som ägde Pangljud/Pangstudios) kan tänkas ha kvar någon dokumentation, men det är väl tyvärr föga troligt efter så här många år.

Jag vet för övrigt heller inte hur många avsnitt av serien som faktiskt dubbades till svenska. Men spontant skulle jag gissa att det är avsnitt 1 - 26 som dubbats - de sista 13 avsnitten sändes så pass sent i Australien att det låter osannolikt att de skulle ha hunnit sändas i Sverige.
Skrivet av Epiphany
 -  8 mars 2016 kl. 13:05:27
Det verkar inte finnas mycket information om den Svenska dubbningen av 'The Silver Brumby', bortsett från att den gjordes av Pangljud/Pangstudios och att Andreas Nilsson hade en roll. (1998 - ????)
https://www.youtube.com/watch?v=v-dmx1dtNaw
https://www.youtube.com/watch?v=H0RTb5whlI8




Serien handlar om Thowra/Silver, en Brumby som måste återta sin plats som kung "Of the Cascade Brumbies"


Nu, eftersom mediet är rätt gammalt, är jag rädd att all Svenskdubbat audio är officiellt förlorad, och från erfarenhet. fråga SVT om information är meningslöst.
Min fråga är; om någon har sett denna serie, och minns något av den, kan du berätta om dess översättning, röstskådespelarna, inlevelse?