Forumnyheter:

Just nu blockerar Gmail alla e-postmeddelanden som skickas från Dubbningshemsidan, inklusive forumet. Vi beklagar detta och gör vårt bästa för att lösa problemet. Om du p.g.a. detta inte får viktiga e-postmeddelanden för att exempelvis nollställa lösenordet eller aktivera ditt konto, vänligen kontakta webbmastern på den alternativa e-postadressen (då inte ens manuella mail till Gmail går fram just nu).

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Bilagor och andra tillval
Bilagor:
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Tillåtna filtyper: doc, docx, gif, jpg, jpeg, mpg, mpeg, mp4, mkv, avi, pdf, png, txt, zip, xls, mp3, mp4, mkv, wav, ogg, xls, xlsx, odt, srt, sub, bmp, tif, tiff
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Ligger Mo i Rana i Norge?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 17 maj 2022 kl. 21:07:53
Citat från: TonyTonka skrivet 16 maj 2022 kl. 01:32:08
Själva röstningen tycker jag gick snabbare än vad jag trodde att det skulle göra, men mellanrummet mellan sista låten och omröstningen kändes som en hel evighet. xD
Själva presentationen av jurygruppernas röstning gick nog snabbare än vanligt, då respektive lands talesperson bara presenterade 12-poängaren medan alla andra röster lades ut i bild direkt - plus då att de den här gången aldrig inväntade att tekniken skulle fungera, utan när videolänkarna krånglade så att de inte lyckats få tag i något land så gick ju EBUs Martin Österdahl istället direkt in och presenterade det landets poäng.

Men istället tog det längre tid med presentationen av tittarnas poäng, då de tog ganska många och långa pauser mellan varje lands poäng - och i synnerhet när det bara var några länder kvar så blev presentationen rena rama sirapen...

Dessutom kändes det som ovanligt många och långa mellanakter efter snabbreprisen och innan jurygruppernas poäng presenterades, då det ett tag började kännas som att man dragit ut på saken avsiktligt.

Citat från: E skrivet 17 maj 2022 kl. 19:56:08
Jag visste också att Ukraina skulle vinna pågrund av kriget. Sen måste det ju vara första gången som ett bidrag får över 400 poäng från tittarna. Tror inte nån fått det innan
Ja, det måste ha varit nytt rekord - och lär nog heller inte hända igen i första taget, då det är tämligen uppenbart att tittarna påverkats av kriget, så att alla tycker synd om ukrainarna. Det borde inte påverka en musiktävling med en specifik låt från Ukraina, men ingen är ju mer än människa så i praktiken är det omöjligt att inte påverkas av det.

Lite synd att det innebär att man inte får veta hur Ukrainas (ändå ganska bra låt) hade hamnat om det inte vore för kriget, och likaså vem som hade vunnit annars. Jag tror nog att Ukraina hade hamnat ganska bra till ändå, men sannolikt inte vunnit.

Lite synd för de andra artisterna, som annars hade haft chans att vinna - inte minst Sverige, som för första gången på länge skickat en väldigt bra låt, och som mycket väl hade kunnat vinna under normala omständigheter. Men vi får ändå vara nöjda över en fjärdeplats för Sverige - det är ju bättre än vanligt, och inte alls något att skämmas över. Och trevligt att både Cornelia Jakobs och låten fått sådan uppmärksamhet, så att nu plötsligt hela Europa känner till henne - en bättre rivstart på hennes karriär är svårt att tänka sig. :)
(Inte för att Cornelia inte haft någon karriär alls tidigare, men hon har ju åtminstone inte varit välkänd för gemene man på samma sätt som nu)
Skrivet av E
 - 17 maj 2022 kl. 19:56:08
Mina favoriter i år var Storbritannien, Australien, Grekland, Moldavien, Norge och Ukraina, och Sverige såklart

Jag visste också att Ukraina skulle vinna pågrund av kriget. Sen måste det ju vara första gången som ett bidrag får över 400 poäng från tittarna. Tror inte nån fått det innan
Skrivet av Will Stewart
 - 16 maj 2022 kl. 08:57:15
Var det bara jag som märkte att Måneskins nya låt hade samma gitarr riff som Nirvanas "Smells Like Teen Spirit" ? ( som är baserad på riffen i Bostons "More Than A Feeling", som i sin tur är inspirerad av "Louie Louie" )
Skrivet av TonyTonka
 - 16 maj 2022 kl. 01:32:08
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 15 maj 2022 kl. 17:26:29
Minsann. Och skrämmande att det verkar vara helt omöjligt att någonsin hålla tiderna på Eurovision Song Contest. Jag trodde att man hade tagit till rejält med tid i år, då programmet enligt tablåerna skulle räcka till 00:50 - men likväl gick de över tiden med nästan en halvtimme...

Det var ju trots allt inte så många år sedan som programmet brukade sluta runt midnatt, men det känns som en utopi nuförtiden...

Själva röstningen tycker jag gick snabbare än vad jag trodde att det skulle göra, men mellanrummet mellan sista låten och omröstningen kändes som en hel evighet. xD
Skrivet av TonyTonka
 - 16 maj 2022 kl. 01:31:14
Här är min personliga topp 40 av årets Eurovision Song Contest. Denna topplista bygger dock på vad jag tycker om låtarna, och inte länderna.

1. Storbritannien
2. Sverige
3. Ukraina
4. Serbien
5. Australien
6. Litauen
7. Polen
8. Portugal
9. Armenien
10. Finland
11. Tyskland
12. Israel
13. Rumänien
14. Norge
15. Moldavien
16. Georgien
17. Danmark
18. Island
19. Estland
20. Slovenien
21. Schweiz
22. Spanien
23. Grekland
24. Nederländerna
25. Belgien
26. Lettland
27. Montenegro
28. Österrike
29. San Marino
30. Frankrike
31. Makedonien
32. Bulgarien
33. Irland
34. Azerbadjian
35. Italien
36. Tjeckien
37. Kroatien
38. Cypern 
39. Malta
40. Albanien
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 maj 2022 kl. 17:26:29
Citat från: Soscla skrivet 15 maj 2022 kl. 13:55:48
Men satan så långa pauser det blev när de skulle berätta publikens poäng hahaha! Höll på att förgås.
Minsann. Och skrämmande att det verkar vara helt omöjligt att någonsin hålla tiderna på Eurovision Song Contest. Jag trodde att man hade tagit till rejält med tid i år, då programmet enligt tablåerna skulle räcka till 00:50 - men likväl gick de över tiden med nästan en halvtimme...

Det var ju trots allt inte så många år sedan som programmet brukade sluta runt midnatt, men det känns som en utopi nuförtiden...
Skrivet av Soscla
 - 15 maj 2022 kl. 13:55:48
Vilken fantastisk final! Så underbart att alla förenades och visade sitt stöd för Ukraina, det är det tävlingen handlar om: Enighet, broderskap, fred!
Jättekul att Storbritannien kom så högt upp efter så många år i botten. Heja Sam Ryder, han är verkligen otrolig! Jag gillade också Sverige (givetvis), Spanien, Armenien och Rumänien.
Men satan så långa pauser det blev när de skulle berätta publikens poäng hahaha! Höll på att förgås.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 15 maj 2022 kl. 03:17:34
Det var ju inte helt otippat att Ukraina skulle vinna, men även fast deras låt inte tillhörde någon av mina favoriter så var det absolut en bra låt och en värdig vinnare. :) Men precis som jag misstänkte var det ju från folket som de fick väldigt mycket röster, medan de inte fick supermycket poäng av jurygrupperna.

Bara lite tråkigt att vi inte kommer få veta hur det hade gått för Ukraina om det inte berodde på kriget, då det ju efter omständigheterna är omöjligt att inte tycka synd om ukrainarna och därmed påverkas av det när man röstar. Det har säkert påverkat jurygrupperna också i viss mån - även professionella musiker är ju inte mer än människor - men har garanterat påverkat tittarrösterna betydligt mer. Jag tror dock att Ukraina hade kommit ganska bra till även utan kriget, men hade sannolikt inte vunnit - men hade sannolikt kommit bland de 5 - 6 bästa eller så ändå.

Förutom Sverige var mina största favoriter ikväll Storbritannien och Belgien - men jag tyckte också mycket om Schweiz, Norge, Armenien, Portugal och Spanien. Men jag tyckte det var ett ovanligt starkt startfält i år - ganska många bra låtar, och bara enstaka bottennapp.

Men hur Moldavien kunde få näst mest röster av folket är bortom mitt förstånd - en sämre låt än så är svår att hitta, och blev ännu sämre av att höra den igen... Och Serbien var också riktigt dålig, som jag har svårt att se poängen med. De två var väl egentligen årets enda riktiga bottennapp, medan de flesta andra låtar var åtminstone hyfsade.
Skrivet av Adam Larsson
 - 15 maj 2022 kl. 03:09:12
Deras låt var inte dålig men jag känner att de vann för att folk tycker synd om dem
Skrivet av Hampus.J
 - 15 maj 2022 kl. 02:04:04
Moldavien mycket riktigt tvåa bland tittarna. Dock rejält efter Ukraina som fick in 439 poäng av 468 möjliga. Nästan 12 poängare av alla länder.

Intressant från semifinalerna att Cornelia var överlägsen i semi 2 och hade totalt fler poäng än Ukraina fick i semi 1.
Skrivet av Hampus.J
 - 15 maj 2022 kl. 01:27:56
Citat från: TonyTonkaDu hade rätt, schweiz fick inga poäng av tittarna.

Vad tyckte ni om resultatet? Personligen är jag nöjd. :)

Jodå, blev ungefär som man tänkte sig på förhand. Sympatiröster till Ukraina, stabilt stöd för de spanska damerna och UK högt upp med en väldigt kompetent låt för en gång skull. Lite roligt att Moldavien fick näst flest tittarröster (om jag uppfattade det hela korrekt). Schweiz var mest en spontan känsla jag fick efter att ha lyssnat på alla låtar, för många ballader som snor röster av varandra och ostarnas stack ut minst.
Skrivet av TonyTonka
 - 15 maj 2022 kl. 01:13:48
Citat från: Hampus.J skrivet 14 maj 2022 kl. 23:43:29
Lite väl många sega låtar i mitten. Topp-3 får nog bli Spanien, Nederländerna, Rumänien. Hedersomnämnande till Serbien och Moldavien. Schweiz årets givna nollpoängare.
[/quote
Du hade rätt, schweiz fick inga poäng av tittarna.

Vad tyckte ni om resultatet? Personligen är jag nöjd. :)
Skrivet av Hampus.J
 - 14 maj 2022 kl. 23:43:29
Lite väl många sega låtar i mitten. Topp-3 får nog bli Spanien, Nederländerna, Rumänien. Hedersomnämnande till Serbien och Moldavien. Schweiz årets givna nollpoängare.
Skrivet av MOA
 - 14 maj 2022 kl. 23:35:38
Citat från: Adam skrivet 14 maj 2022 kl. 21:58:40
Jag har personligen inga problem med att rösten lät lite hesare än vanligt. Jag tycker bara att det fick låten att sticka ut lite mer, på ett bra sätt.

Jag både känner och undrar exakt detsamma. Det är onekligen nästan helt tragiskt, det här med att praktiskt taget allt ska kopplas samman med politik numera  :-[ (i det här fallet har vi förstås självaste Putin att beskylla), och om nu Ukraina kniper vinsten så får vi verkligen se hur det blir i nästa års ESC.
Ja e Putin sjuk eller vad som nu står i nyhetsartiklarna
Skrivet av Fred
 - 14 maj 2022 kl. 23:23:43
Mina favoriter var Finland, Norge, Litauen, Moldavien och Estland.