Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Hampus.J

#1
Blir nog betydligt mindre tittande i år än vanligt. Att ha ett fotbollsmästerskap i november/december är verkligen idiotiskt. 
#2
Off-topic / SV: Angående vår planet!
18 september 2022 kl. 00:58:49
Det negativa tenderar att ta överhand men tittar man närmare händer det mycket på flera håll inom klimatanpassning/hållbar utveckling. Kunskap och intresse finns men den politiska viljan släpar tyvärr efter. Man får dock tänka positivt och inse att utan tidigare åtgärder hade det troligen varit värre än det är. 

Skulle inte säga att jorden är överbefolkad, det är ju fördelningen av kapital/resurser som är väldigt skev och ett problem. 
#3
Off-topic / SV: Ebbe Schön (1929-2022)
6 augusti 2022 kl. 20:50:08
Hade Ebbe Schöns dotter som lärare i spanska i gymnasiet. Att hon gillade sagor var ingen skräll direkt. 
#4
Off-topic / SV: Plugga på distans eller klassrum
14 juni 2022 kl. 22:27:06
Citat från: Scoobydoofan1 skrivet 12 juni 2022 kl. 20:23:01
För vilka kurser?

Gäller väl alla kurser som har praktiska moment i undervisningen och som följaktligen inte går att genomföra på distans. Undantag finnes möjligen.

När det gäller distansundervisning ska väl också sägas att live-föreläsningar via Zoom eller annan videotjänst funkat bra men de få gånger man kört på förinspelad version har det varit tusen gånger tråkigare. Dessbättre har det varit väldigt sällan.

Nu borde väl undervisning på plats ändå vara tillbaka i hög grad? GU började iaf återgå till det "normala" i februari.

#5
Off-topic / SV: Plugga på distans eller klassrum
12 juni 2022 kl. 20:22:06
Har fungerat rätt bra för det mesta men föredrar ändå undervisning på plats. Det sämsta är att exkursioner och andra praktiska moment som inte går att genomföra på distans har blivit inställda.
#6
Off-topic / SV: Kalle Anka & C:o
6 juni 2022 kl. 04:46:27
Citat från: Lillefot skrivet  5 juni 2022 kl. 00:38:55
Under barnåldern hade jag år efter år prenumeration på Kalle Anka, den startade efter att jag hittade en samling gamla tidningar som min storebror hade fått under sin uppväxt. Att läsa de kunde inte vara annat än kul, inte bara för seriernas skull utan även för vad man kunde vinna i tävlingarna de hade, samt för nyheter i film- och spelvärlden. Sedan dess efter att föräldrarna beslöt sig för att inte fortsätta prenumerationen, så har jag hållit mig till att köpa ett nummer vid några enstaka tillfällen i butiker, oftast när jag varit på besök hos min Mormor. Det var dock länge sedan den senaste gången nu.

Numret jag har allra störst minne av var ett av de som kom runt första kvartalet 2011 (minns ej exakt datum), där den främsta serien handlade om att Kalle och Kajsa skulle gifta sig (eller rättare sagt, en "what if" historia som visade två tidslinjer mot varandra). Det numret hypades upp som bara den i videor som de hade tagit med via QR-koder i numret innan, som sammanträffningsvis också var några månader efter att jag fått min första smartphone. Mindes att det var en mycket intressant serie, som är ett praktexempel på "fjärilseffekten".

Andra serier jag gillade starkt var Don Rosas "Solens son" samt de serier som var i 2 delar, som nästan aldrig misslyckades att få en spänd på hur de skulle sluta, nästa vecka. Trist att de verkar ha slutat med de, om man ska tro vad andra användare här skriver. Exempelvis, minns någon den med Nisse Njugg, världens snålaste person?

Tyvärr har jag inte kvar de tidningarna jag samlade på under alla år, föräldrarna slängde bort de kort efter att jag började på Marieborgs Folkhögskola i Norrköping, och flyttade till deras internat. Visserligen var en hel del av de inte i jättebra skick (många saknade fram och baksidan), men trist är det ändå.

Serien när Kalle och Kajsa ska gifta sig är "Det var en gång... eller två" från KA 7/2011. Publicerades också i samlingsboken "Vem är vem i Ankeborg ?" där ett urval av Maya Åstrups bästa berättelser finns samlade mellan hårda pärmar.
Rekommenderas.

Nisse Njugg låter absolut bekant men kan inte säga vilken serie det rör sig om.

Tråkigt att läsa om tidningskastande föräldrar. Vulgärankism när det är som värst.
#7
Off-topic / SV: Kalle Anka & C:o
31 maj 2022 kl. 16:17:13
Citat från: Anders M Olsson skrivet 31 maj 2022 kl. 06:21:53
På vilket sätt mäter man om det har "funkat" eller ej?

För mig som utomstående betraktare framstår det som ett sista desperat försök att rädda ett sjunkande skepp. Inget som precis lyfter förtroendet för varumärket Kalle Anka & C:o eller lockar nya läsare.

Ingen aning, men jag vet att förändringen varit lyckad.

#8
Off-topic / SV: Kalle Anka & C:o
30 maj 2022 kl. 17:28:30
Citat från: adro skrivet 30 maj 2022 kl. 12:32:55

Jo tidningarna, likt andra branscher, gör det mesta för att spara in på kronorna och hålla sig vid liv. Men är lite synd ändå om de slutat (helt?) med fortsättningsserier. När man väntar i en hel vecka på nästa nummer så blir det något att ytterligare att se fram emot, så man inte får allt serverat till sig direkt (fast väntan på nästa nummer är ju en väntan i sig). Å andra sidan kan man ju köpa pockets om man vill ha längre äventyr.


Jo fortsättningsserierna var verkligen en viktig del av tidningen under en lång tid och jag tycker också det är lite synd att de inte längre finns kvar. Många minnen och guldkorn där.

Jag har inte kollat upp exakt men tror att den sista renodlade fortsättningsserien i tidningen var "Balabu säker fru" i nr 46 och 47 2016. Dock har man ju de senaste åren publicerat Kari Korhonens svit med krönikor från Farbror Joakims ungdom vilket utgör en sorts fristående fortsättningsserier.
#9
Off-topic / SV: Kalle Anka & C:o
30 maj 2022 kl. 17:18:50
Citat från: Anders M Olsson skrivet 30 maj 2022 kl. 15:18:40

Jag tror ändå att det är en dålig idé. Det är inte konstigt att företag vill göra besparingar, men då ska det helst inte märkas alltför tydligt för slutkunderna. Det här är en så uppenbar åtgärd att det nästan säkert leder till en nedåtgående spiral. De trogna läsarna tvingas över till att prenumerera, vilket minskar lösnummerförsäljningen ännu mer. Och sporadiska köpare väljer någon annan tidning när de ser att det inte har kommit något nytt nummer sen förra veckan.

Vad blir då nästa åtgärd? Minska till vart tredje nummer i handeln, eller minska antalet ställen där man kan köpa tidningen?

De trogna läsarna är ju de som redan är prenumeranter, vilket som sagt är en väldigt stor andel av Kalle Anka & C:o´s läsekrets. Med vartannat nummer i butik ökar man chansen för fler sålda ex eftersom numret finns till salu i två veckor istället för en. De sporadiska lösnummerköparna bryr sig nog inte så mycket om inte alla nummer finns i butik eller ej, speciellt inte nu när fortsättningsserierna är borta.

Konceptet har som sagt redan testats i Norge och i Sverige har Min Häst redan kört på samma upplägg i flera år och det har funkat.
#10
Off-topic / SV: Kalle Anka & C:o
30 maj 2022 kl. 05:40:23
Plastleksakerna är nästan helt borta nu. Är väl mest någon liten legobyggsats som följer med då och då, oftast när det är dubbelnummer. Saknar dom inte speciellt mycket, när man kunde välja bort dom som prenumerant gjorde jag det genast.

Tidningen i sig gillar jag såklart, har prenumerant i omgångar sedan 2006 och har ca. 1000 tidningar i samlingen.

Citat från: Anders M Olsson skrivet 29 maj 2022 kl. 21:00:12

Däremot förstår jag inte hur de kan få för sig en så vansinnig idé som att bara sälja vartannat nummer som lösnummer i butikerna. Har de inte fortsättningsserier numera?

Fortsättningsserierna slutade 2015 när man i Norge gick över till vartannat nummer i butik. Det är ingen vansinnig idé, eftersom huvudandelen av läsarna är prenumeranter tjänar man bra på detta upplägg.
#11
Moldavien mycket riktigt tvåa bland tittarna. Dock rejält efter Ukraina som fick in 439 poäng av 468 möjliga. Nästan 12 poängare av alla länder.

Intressant från semifinalerna att Cornelia var överlägsen i semi 2 och hade totalt fler poäng än Ukraina fick i semi 1.
#12
Dubbningar och röster / SV: Darkwing Duck
15 maj 2022 kl. 01:59:07
Du tänker inte på Ducktales som sändes flitig av SVT 2004? Darkwing Duck sändes defintivt inte av SVT vid den tiden, följde barnprogrammen rätt slaviskt då så det hade jag kommit ihåg isf. Finns inte heller någon uppgift om sändningar i SMDB. Hade inte heller Disney Channel själv vid den tiden även fast man ibland såg hos kompisar b.la. Men att Darkwing sändes där vet jag tack vare en tv-tablå som jag klippte ut vid den tiden och sparade länge. Där sändes DD tidigt på morgonen och det var ganska ofta man kollade tillbaka på den tablån och önskade att man hade tillgång till Disney Channel...  ;D(Sorry för lite OT).
#13
Citat från: TonyTonkaDu hade rätt, schweiz fick inga poäng av tittarna.

Vad tyckte ni om resultatet? Personligen är jag nöjd. :)

Jodå, blev ungefär som man tänkte sig på förhand. Sympatiröster till Ukraina, stabilt stöd för de spanska damerna och UK högt upp med en väldigt kompetent låt för en gång skull. Lite roligt att Moldavien fick näst flest tittarröster (om jag uppfattade det hela korrekt). Schweiz var mest en spontan känsla jag fick efter att ha lyssnat på alla låtar, för många ballader som snor röster av varandra och ostarnas stack ut minst.
#14
Lite väl många sega låtar i mitten. Topp-3 får nog bli Spanien, Nederländerna, Rumänien. Hedersomnämnande till Serbien och Moldavien. Schweiz årets givna nollpoängare.
#15
Tycker att Österrike och Danmark borde gått vidare istället för Armenien och Schweiz. Annars rätt nöjd med utfallet och helt ok startfält.