Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#2476
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 januari 2020 kl. 20:56:29Alla slags samarbeten som kan hjälpa till att väcka nytt liv i Blu-Ray är ju helt klart positivt. Det stod dock inget i artikeln om Skandinavien, så frågan är vad som händer här och om det betyder att liknande samarbeten inte kommer ske här...?

Jag hoppas i alla fall också att det inte är för sent att vända den nedåtgående kurvan. Trots allt har ju DVD och framförallt Blu-Ray så pass många fördelar framför både digitala köptjänster och streamingtjänster, så att dessa på intet sätt kan ersätta Blu-Ray.

Inte minst har ju i stort sett alla digitala hyr- och köptjänster så kraftiga DRM-skydd och begränsningar, så att tjänsterna i stort sett blir oanvändbara. Alternativt finns filmerna man köpt bara tillgängliga via en webbsida, så att man hela tiden måste ha tillgång till Internet (och att den aktuella servern inte får ligga nere). I flera fall är det ju så illa att om tjänsteleverantörens avtal för filmerna ifråga går ut, så kan man inte längre se filmer man ärligt har köpt... :( Och skulle tjänsten ifråga läggas ned eller gå i konkurs är det förstås helt kört...

Ett annat stort problem är ju att till skillnad från DVD och Blu-Ray verkar digitala köptjänster sällan sjunka i pris, utan förblir med orimligt höga priser väldigt länge. På Blu-Ray kan du ju ofta komma undan ganska billigt om du väntar några månader eller något halvår med att köpa en film, men digitala köptjänster sänker sällan priserna ens efter flera års tid. Plus då att det ju inte finns något andrahandsvärde, så att man inte kan sälja filmer man köpt vidare till någon annan; vilket ju trots allt är en stor nackdel gentemot DVD och Blu-Ray (som du ju alltid kan sälja eller skänka vidare till någon annan, om du blivit leds på filmen). För att inte tala om lägre bitrate/kvalitet, inget bonusmaterial, o.s.v...

Streamingtjänster (såsom Netflix, Viaplay, HBO Nordic, m.fl.) är i och för sig utmärkta initiativ och fina tjänster, men de kan heller inte alls ersätta DVD eller Blu-Ray. Problemet där är ju att alla licensavtal går ut vid något skede, så man kan aldrig lita på att filmer och serier som finns där idag faktiskt finns kvar nästa månad. Förr eller senare kommer allting på Netflix och andra streamingtjänster att försvinna... Visserligen tillkommer ju också mycket nytt, men det är ju en klen tröst om man är mitt inne i en spännande serie som man inte kan se klart... :(

Är det specifika filmer man letar efter, så är risken rentav ganska stor att den inte finns på någon streamingtjänst då man faktiskt vill se den. Ett annat problem där är ju att de flesta distributörer föredrar att teckna exklusivavtal, så att många filmer bara finns på en enda streamingtjänst och inte fler. Och då blir det lite problematiskt, då de flesta förmodligen inte har varken råd eller lust att börja abonnera på både Netflix, Viaplay, HBO Nordic, C More och Amazon Prime samtidigt... :(

Plus då den lilla detaljen att man faktiskt måste ha tillgång till stabilt Internet, och förr eller senare brukar de flestas bredband ha en tendens att ligga nere under längre eller kortare perioder. På Netflix och Viaplay kan man i och för sig ladda hem många filmer och serier (men långt ifrån alla) för att kunna se offline, men det förutsätter ju att man varit förutseende nog att faktiskt ladda hem dem medan Internet fungerar. Dessutom finns den möjligheten inte på dator, utan bara på mobiler och surfplattor.

Kort sagt har både digitala köptjänster och streamingtjänster många nackdelar, samtidigt som Blu-Ray i stort sett inte har någon nackdel alls. Så det är på intet sätt något substitut...

Jag använder i och för sig flera streamingtjänster, och tycker att det är lika bra och praktiskt som alla andra - men då ska man ju också vara medveten om vad det är och vad det inte är. Vill man hitta någon bra film är streamingtjänster ett utmärkt påfund, men är man ute efter att se en specifik film som man hört mycket om alternativt redan har sett och vill se om, så duger det inte alls... :(
Du har rätt om det, dvd funkar bra när det gäller att köpa serier och filmer, man sparar på att ha en streaming konto.
#2477
Dubbningar och röster / SV: Steven Universe
4 januari 2021 kl. 15:44:06
Citat från: MOA skrivet  4 januari 2021 kl. 14:45:24
Jag gillar dubbningen
Var inte den så dålig för dig?
#2478
Off-topic / SV: Smör
4 januari 2021 kl. 05:57:19
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet  2 januari 2021 kl. 06:41:25
Själv föredrar jag margarin.
Vad är margarin?
#2479
Off-topic / SV: Gnälltråden
2 januari 2021 kl. 23:34:25
Citat från: MOA skrivet  2 januari 2021 kl. 16:29:08
Ja vår animation gjordes i Sverige från början men nu är de animationsstudior i Etiopen och andra länder som gör vår animation
Det var verkligen synd.
#2480
Off-topic / SV: Gnälltråden
2 januari 2021 kl. 16:02:26
Gnälla över att Sverige inte har en större animation industri. Landet kunde ju ha blivit lika bra som Sydkorea eller Japan. Vad är det Sverige håller på med när det gäller animation?
#2481
Dubbningar och röster / SV: Jane Jetson
29 december 2020 kl. 14:49:52
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 29 december 2020 kl. 13:25:15
Där håller jag med dig Media Dubb har gjort det så likt originalet så att det blivit en direktöversättning medans Sun Studios brytt sig om att behålla rimmandet.
Dom borde ändå ha behållt namnen som den engelska versionen hade istället för att ge dom nya namn.
#2482
Dubbningar och röster / SV: Jane Jetson
29 december 2020 kl. 13:12:14
Citat från: Adam Larsson skrivet 29 december 2020 kl. 13:05:01
Mediadubb brukar översätta väldigt likt originalet vilket kan vara bra men ibland också kan vara dåligt det är oftast bra men ibland som i till exempel introt till Scooby Doo Show är det dåligt där föredrar jag Sun Studios version som faktiskt rimmar.
På sätt och vis ja.
#2483
Dubbningar och röster / SV: Jane Jetson
29 december 2020 kl. 13:01:53
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 29 december 2020 kl. 12:57:11
Om man ska vara ärlig så är mediadubbs versioner ibland lite för lika originalet.
Den var iallafall bra, även om fen var lika lik den engelska versionen.
#2484
Dubbningar och röster / SV: Jane Jetson
29 december 2020 kl. 12:55:07
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 29 december 2020 kl. 12:52:12
Många filmer och serier från olika har produktionsbolag har försvenskade namn i Sun Studios dubbningar så det kanske är översättaren ändå.
Men på mediadubb så var det samma namn som på engelska.
#2485
Dubbningar och röster / SV: Jane Jetson
29 december 2020 kl. 12:49:57
Citat från: Adam Larsson skrivet 19 juni 2020 kl. 22:47:26
Jag gillar båda två dock så gillar jag inte att Sun Studio har bytt ut alla namnen i sin dubbning
Den biten är konstig med att dom bytte namnen på karaktärerna.
#2486
Är inte boomerang nu en urusel kanal? Det var som toon Disney förr.... nu så är det en annan kopia av cartoon network med dåliga serier.
#2487
Vet nån vad som hände med "framtidens batman jokerns återkomst"? I vissa delar av den svenska dubbningen så bytes det ut till engelska. Är det så i alla dvd utgåvor?
#2488
Filmer och TV-serier / SV: Scooby doo serier
28 december 2020 kl. 14:58:52
Citat från: MOA skrivet 28 december 2020 kl. 14:35:46
Könstigt...varför i Polen av alla länder?
Vet inte.
#2489
Citat från: Adam Larsson skrivet 27 december 2020 kl. 04:14:34
Säsong 1 av Ducktales dubbade för TV3 Disney köpte den dubbningen men de fortsatte att dubba resterande säsonger själva. Eftersom att dubbningen av säsong 1 inte var beställda av Disney så har man antagligen haft problem med att hitta ljudband så i år gjorde man en ny dubbning till vissa avsnitt av säsong 1.
Men ändå, generellt så är dom förvirrande.
#2490
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 26 december 2020 kl. 01:01:53
Man har bara dubbat om avsnitt i säsong 1 men vissa avsnitt har man låtit bli att nydubba. De andra säsongerna finns inte på Disney + men kommer antagligen inte att få ny dubbning eftersom att Disney har beställt de dubbningarna själva.
Måste säga att dubbningen när det gäller Disney serier har varit förvirrande.