Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Scoobydoofan1

#2491
Off-topic / SV: OMFL-ransomware
23 december 2020 kl. 19:18:45
Citat från: Grimner skrivet 23 december 2020 kl. 17:40:00
Det var just det jag hade. Tyvärr så var denna inkopplad precis när viruset slog till. :(
Det var ännu värre, hoppas du kan få tillbaka så mycket som möjligt.
#2492
Off-topic / SV: OMFL-ransomware
23 december 2020 kl. 17:23:32
Citat från: Grimner skrivet 23 december 2020 kl. 08:27:59
Ja, realtidsskyddet var aktivt såvitt jag vet. Åtminstone så kunde mitt virusskydd stoppa många intrångsförsök tidigare, utan att jag behövde göra någonting manuellt.

En Google-sökning på "OMFL ransomware" kan berätta att det är ett virus som kallas "Djvu" och är en del av malware-familjen "STOP". Just ".omfl"-krypteringen är dock väldigt nyutvecklad och rapporterades för första gången 18 december.
Usch, det var synd med vad som hände med dina filer, men nu så kan du ha hårddiskar som är inte kopplad till dalen utan en hårddisk som är external.
#2493
Citat från: Adam Larsson skrivet 22 december 2020 kl. 22:02:10
Har inte Eurotroll gjort Snobben dubbningar med andra röster också alltså flera år efter dessa som vi har diskuterat i tråden?
Måste säga att det börjar bli lite snurrigt med dubbningarna.
#2494
Off-topic / SV: OMFL-ransomware
22 december 2020 kl. 22:08:47
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 december 2020 kl. 21:53:10
Precis min tanke, det vore värdefullt att veta hur du fick in viruset. Har du laddat ned något "skumt", öppnat någon skum bilaga i e-post, eller vad gjorde du i anslutning till att det började?
Om det är mejl så sätt allting i papperskorgen, folk idag får så mycket spam på email, måste va ganska jobbigt.
#2495
Off-topic / SV: OMFL-ransomware
22 december 2020 kl. 20:45:17
Citat från: Grimner skrivet 22 december 2020 kl. 14:45:19
Jag förstår att Dubbningshemsidan knappast är rätt forum för teknisk support, men kanske finns det någon sakkunnig person här som kan hjälpa mig. Om inte så hoppas jag åtminstone att den här tråden kan tjäna som en varning för andra.

För ett par dagar sedan, den 19 december, angreps min dator av ett nytt slags ransomware (d.v.s. utpressningsvirus) som krypterat i princip alla mina filer (sammanlagt 3.5 TB) till det oanvändbara formatet ".omfl". Av vad jag kan hitta på Internet finns det i nuläget inget sätt att avkryptera filerna, och den IT-expert jag tog kontakt med säger att utsikterna för att återställa allt är dåliga. Med största sannolikhet kommer jag att behöva anskaffa allt material på nytt - inklusive en del saker som jag inte ens vet om det är möjligt att få tag på igen. :'(

Efter flertalet systemåterställningar (inklusive en fullständig ominstallation av Windows) samt försök med ett antal dekrypteringsprogram, har ingenting förändrats. Själva viruset kunde elimineras med vanligt antivirusprogram, men krypteringen kvarstår vad jag än gör. Märkligt nog verkar viruset inte ha påverkat min huvudhårddisk (C:), bara min sekundära inbyggda (D:) och min externa USB-kopplade (G:).

Om någon här har någon kunskap om OMFL-viruset ber jag er att kontakta mig och berätta vad jag kan göra. Resten av er uppmanar jag till försiktighet.
Hur fick du viruset?....
#2496
Off-topic / SV: Coronaviruset
22 december 2020 kl. 13:08:16
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 december 2020 kl. 11:26:27
Igår godkändes Pfizers vaccin av EU-kommissionen, så nu håller vaccinet på att skickas ut till alla EU-länder (plus Norge, som köpt vaccin via Sverige). I det första skedet rör det sig bara om 10000 doser per land, men de första personerna beräknas börja vaccineras den 27 december. :)

Men det blir väl först i januari som det kommer ske i lite större skala, då en större mängd doser beräknas komma in. Och så är det ju bara personer som bor på äldreboenden och som har hemtjänst, plus personal som arbetar där, som kommer prioriteras i första hand - så återstår att se när övriga riskgrupper får chansen.

Preliminärt kommer EU:s läkemedelsmyndighet att fatta beslut om ev. godkännande av Modernas vaccin den 6 januari, så förhoppningsvis blir den också godkänd så har vi åtminstone två effektiva vaccin - Modernas vaccin har ju fördelen att den inte behöver förvaras lika extremt kallt som Pfizers, som gör det betydligt mer praktiskt.
Dwt här är goda nyheter, hoppas dom vaccinerar Sverige så fort som möjligt.
#2497
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 december 2020 kl. 08:29:30
Som jag skrev tidigare tror jag sannolikheten är mycket liten att Batman: The Animated Series kommer att släppas på Blu-Ray i Norden. Såvitt jag vet har boxen i skrivande stund bara släppts i USA, Storbritannien, Tyskland och Frankrike - så de flesta länder i världen har alltså inte fått den.

Såvitt jag kunnat utröna har den europeiska Blu-Ray-boxen bara engelskt, tyskt, franskt och spanskt ljudspår, så det är nog osannolikt att serien kommer att släppas på Blu-Ray i fler länder än så - i så fall hade man inkluderat fler språk på samma skivor, för att kunna sälja samma skivor i fler länder. :(

Att serien släpps på streamingtjänster är nog betydligt större chans, och framförallt då HBO Max när den tjänsten nu lanseras i de nordiska länderna.

Ett litet frågetecken är ju dock om Eurotrolls dubbning (den dubbning som TV4 beställde) har köpts loss av Warner Bros., eller om det fortfarande är TV4 som äger rättigheterna till den dubbningen...? Vi vet ju att Warner äger rättigheterna till Mediadubb Internationals dubbning, i och med att den kunnat släppas på DVD i Sverige, men då återstår alltså de avsnitt som Eurotroll producerade som hittills enbart använts på TV4 och Kanal 5...
Samma sak när det gäller dom andra serierna.


Vad är det warner bros håller på med när det gäller dom dubbningarna? Har dom köpt rättigheterna till eurotroll och mediadubb?
#2498
Undrar bara om nån kan förklara vad det är som pågår när det gäller dom där lego version filmerna av batman & superman....
#2499
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 december 2020 kl. 18:00:38
Många som var med i den gamla dubbningen har fått spela sina roller i den här också förutom de som är döda och har slutat dubba förstås. Leo Hallerstam funkar bra som knattarna och låter ganska lik sin pappa Staffan Hallerstam som spelar de i den gamla dubbningen.

Det är så att flera avsnitt faktiskt inte har dubbats om.
Intressant att höra, hur lik sin far låter han?
#2500
Citat från: simon.bjornen skrivet 18 december 2020 kl. 09:35:40
Nu finns ducktales upplagt på disney+ 😊😊
Dock verkar det vara säsong 1 endast
Hur är dubbningen?
#2501
Citat från: jimstrom skrivet 18 december 2020 kl. 14:32:40
Dom enda ändringarna i serien av dom fåtal avsnitt jag sett, är några skådisar som bytts ut, Kenneth Mildoff, Håkan Mohede, Gizela Rasch, Stefan Frelander, Thomas Engelbrektson och Dan Bratt byts ut mot Hans Wahlgren, Stephan Karlsén, Per Sandborgh, Annelie Berg-Baghavan, Gunnar Ernblad, och andra i Stockholms trakten. Dom röster från Sun Studio som stannar kvar är Fredrik Dolk, Mikael Roupé, Måns Eriksson och Lena Eriksson.
Ok.



Finns det nya nyheter om BTAS blu ray i norden? Om den ens kommer hit?
#2502
Citat från: jimstrom skrivet 18 december 2020 kl. 02:54:36
Hur menar du?
Dom ändrade inte för mycket med superman the animated series dubbningen eller?
#2503
Citat från: jimstrom skrivet 17 december 2020 kl. 21:31:11
När det gäller Lois Lane, så finns det en skillnad bland rösterna, dock inte så det stör, dessutom tycker jag Annelis röst passar karaktären mycket bättre.
Ok, låter inte så dåligt iallafall, hur ser det ut för STAS med rösterna?
#2504
Dubbningar och röster / SV: Lightyear (2022)
17 december 2020 kl. 21:26:18
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 17 december 2020 kl. 20:36:26
Är det inte alldeles för tidigt att börja vara så pessimistisk när filmen inte ens är färdigproducerad än...?

Dessutom har ju Pixar (i mina ögon) inte producerat en enda dålig film hittills, så statistiskt sett bör ju ändå chansen vara hyfsad att även denna kommer att bli fullt sevärd.
Jag vet inte, allting känns som om dom gör allting om och om igen, ingenting nytt.... vet inte hur jag ska förklara det....
#2505
Dubbningar och röster / SV: Lightyear (2022)
17 december 2020 kl. 18:03:26
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 17 december 2020 kl. 16:23:37
Du tycker nog bara att de äldre filmerna är bättre på grund av nostalgi.
Delvis ja, men för ett tag nu så har dom också börjar bli lite dåligt, måste va ändring på vad jag gillar att se när det gäller filmer och serier.