Josefin

OBS! På grund av missbruk kan gäster inte längre skriva inlägg på forumet. Vi ber dig därför att registrera dig som medlem på forumet - det går på 30 sekunder och är givetvis gratis, och sen kan du fortsätta skriva inlägg som vanligt igen. Tack för visad förståelse.

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Daniel Hofverberg

Sidor: [1] 2 3 ... 791
1
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: Igår kl. 23:45:45 »
Har du testat dig ännu?
Nej, jag har inte testat mig - men PCR-prov ska man ju bara ta när man väl har symptom, om man nu inte har kontaktats av smittspårare - och än så länge har jag inga symptom, men det för förmodligen för tidigt då det ju bara var två dagar sedan... Men regionens smittspårare lär väl förmodligen kontakta alla som var på bröllopet förr eller senare, om de nu inte är för överbelastade just nu.

Vi kan nog konstatera att det inte var någon lysande idé att lägga en begravning med 25 personer från hela Sverige just när smittspridningen är som kraftigast, men det var inte direkt min idé att vänta med begravningen tills nu (min moster dog den 24 november)... :(

2
Off-topic / SV: Coronaviruset
« skrivet: Igår kl. 23:33:03 »
Nu har två släktingar som jag träffade på min mosters begravning i fredags fått bekräftad Covid-19, så det känns tyvärr som att det vore ett smärre mirakel om jag kommer att klara mig... :'(

Och tyvärr har jag inte hunnit få min tredje dos än, utan "bara" två doser... :(

3
Dubbningar och röster / SV: Nalle Puh-dubbningar
« skrivet: Igår kl. 23:29:50 »
kan man lita på att ni har rätt då?
Det finns ljudprov på alla rollfigurer i den här tråden, så kan du avgöra själv:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?topic=9203.0

Men jag är nästan hundra på att det är Jan Nygren som spelar Puh.

4
Dubbningar och röster / SV: Nalle Puh-dubbningar
« skrivet: Igår kl. 23:24:56 »
Nej i Winnie the Pooh: Seasons of Giving är det Gunnar Uddén.
Nej, vi syftar på Winnie the Pooh Discovers the Seasons - där är det utan större tvekan Jan Nygren, trots att dubbcredits saknas.

5
Dubbningar och röster / SV: Dubba Adolf H
« skrivet: Igår kl. 21:46:44 »
Är det här något märkligt försök till skämt, eller har verkligen Adolf Hitler dubbats någon gång? Det finns ju många filmer och serier där skådespelare porträtterar Adolf Hitler, men på rak arm kommer jag inte på något fall där någon sådan film/serie har dubbats till svenska.

6
Hur många ?
Det är nästan omöjligt att hålla räkningen, då speakerröst för olika inslag nyinspelats vid olika tillfällen; men aldrig hela programmet. Santa's Workshop finns exempelvis minst 2 - 3 versioner av, Clown of the Jungle finns det minst två versioner av; men inte samtidigt, o.s.v. Plus då årets överraskningar, som ju spelats in för varje år (utom de senaste åren då neutrala versioner från några år tillbaka använts).

Men det är ju kul när en tråd börja handla om något helt annatv :D
Inte lika kul när man faktiskt försöker följa en diskussion... Självklart kan det ibland uppstå naturliga utflikningar som går utanför ämnet - framförallt om det finns någon slags naturlig koppling - men i möjligaste mån är det en fördel att hålla sig till vad tråden faktiskt handlar om.

7
Menar du i Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul? Det beror nog på vilken inspelning det är. Han har ju nämligen spelat in många versioner.
Ja, där kan man helt klart höra att han har blivit sämre med åren...

Men det finns mer lämpade trådar för att diskutera Kalle Anka och hans vänner önskar god jul, så här försöker vi hålla oss till någon av de här två filmerna (1973 eller 2001 års film). :)

8
Jag kan komma in.

Jag kan bara inte spela upp klippen det kommer inget ljud !
De jag har testat fungerar bra för mig, men HTML5-ljud kan vara lite kinkigt för vilken webbläsare man använder då det inte finns någon enhetlig standard än. Så prova någon annan webbläsare - Edge och Chrome brukar vanligtvis fungera bäst för HTML5-audio, och se till att du har den senaste versionen av respektive webbläsare (Edge brukar uppdateras automatiskt via Windows Update, men Chrome får man vanligtvis uppdatera själv).

9
Möjligen kan det bli en svensk dubbning av den nyare versionen - om den så småningom släpps i Sverige...
Jag hoppas verkligen det, men då måste ju först och främst Nordisk Film ta sitt förnuft till fånga och planera en release i Sverige - och än så länge hittar jag inga spår av någon sådan, vare sig på bio, DVD, Blu-Ray eller streaming... :(

Dock brukar ju åtminstone originalfilmen mest förknippas med julen i Europa, trots att det egentligen inte handlar om jul på något sätt, så möjligen kanske Nordisk Film väljer att vänta till nästa vinter/jul innan de släpper filmen i Sverige (och för all del även övriga nordiska länder, då jag inte hittar några spår av premiärer i Danmark, Finland eller Island heller än).

10
Det här är nog en av dom bästa rollerna av dubbning jag sett någon.

Ett stortsätt varje medverkande är jätte bra och visa är legender.
Nu förstår jag inte riktigt... Vilken dubbning syftar du på nu, och av vilken av filmerna (1973 års tjeckisk-östtyska original eller den norska nyfilmatiseringen från 2021)?

Det finns ju trots allt ingen svensk dubbning av originalfilmen, och den norska dubbningen består endast av en enda skådespelare; om än en väldigt bra sådan (den numera bortgångne Knut Risan). 2021 års nyfilmatisering har ju inte släppts i Sverige än, så svårt att säga om den kommer att dubbas framöver eller inte, men än så länge finns det i alla fall ingen nordisk dubbning av den.

11
Dubbningar och röster / SV: Pål plutt
« skrivet: Igår kl. 19:02:26 »
Hur stor är chansen att serien dyker up på viaplay eller nån streaming service osv? Eller SVT?
Den chansen är nog liten, eller till och med väldigt liten. :(

Det är trots allt ingen jättekänd serie för gemene man, och således knappast det första som streamingtjänster eller SVT kommer att prioritera när det gäller nya inköp...

12
Dubbningar och röster / SV: Röstskådespelare som slutat dubba
« skrivet: Igår kl. 18:59:51 »
Nu har vist Yvonne Lombard slutat dubba :'(
Det var ju faktiskt 20 år sedan Yvonne medverkade i en dubbning senast (ingenting efter Dinosaurier, såvitt jag kan hitta), men svårt att säga huruvida det beror på att hon inte vill eller att hon inte har blivit tillfrågad.

Som med så många andra skådespelare har dubbning knappast någonsin varit något förstahandsval för henne, utan snarare något hon gjort som extraknäck vid några tillfällen.

Lever hon fortfarande?
Jodå, och åtminstone så sent som hösten 2020 var hon fortfarande yrkesverksam, då hon medverkade i teatern Det stora teaterkalaset på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm - men på grund av pandemin endast förinspelat på video och inte fysiskt i teaterlokalen.

Just nu isolerar hon sig förmodligen ganska mycket på grund av Covid-19 - hon är ju trots allt 92 år gammal, och tillhör därför riskgrupp i allra högsta grad - men förhoppningsvis överlever hon pandemin och hinner medverka i fler produktioner framöver.

Det fanns ju alltid en chans att hon skulle kommit tillbaka.
Den chansen finns förhoppningsvis än, men just nu när smittspridningen är rekordhög lär hon knappast se fram emot att sitta i en dubbningsstudio...

13
Funkar inte  :(
Det kan vara kolonet (:) i adresserna som krånglar, då det enligt standarden inte är tillåtet i webbadresser - prova att kopiera hela webbadresserna och klistra in i ett webbläsarfönster. Prova gärna också en annan webbläsare - åtminstone med Edge fungerar det för mig. :)


14
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
« skrivet: Igår kl. 18:33:08 »
Så när man söker på Charlotte Ardai Jennefors kommer de också upp resultat för Joakim Jennefors
Nej, det borde det inte göra eftersom det söker på exakt den söksträng man angivit i sin helhet - d.v.s. den söker inte på enskilda ord utan på hela strängen.

15
Dubbningar och röster / SV: Dubbade vuxenfilmer på Netflix
« skrivet: Igår kl. 18:31:36 »
Varför dubbade inte Yvonne Lombard sig själv ?
Det kan man fråga sig, och det har inga svar på. Svårt att säga om hon inte hade tid eller möjlighet eller om hon inte ens blivit tillfrågad. Det är också möjligt att hon inte vågat ta sig till dubbningsstudion i och med Covid-19 - långfilmer tar ju ibland så lång tid att spela in, så att det är möjligt att hennes repliker spelades in innan pandemin bröt ut.

Varför är svenskar med i The House ?

Den är ju brittisk.
Antagligen i och med att en av de tre regissörerna som sagt är svenska - Niki Lindroth von Bahr, som annars mest har gjort kortfilmer hittills.

Sidor: [1] 2 3 ... 791