Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Meddelandet har följande fel som måste rättas till innan du kan fortsätta:
Varning: Det har inte skrivits nya inlägg i detta ämne på 120 dagar.
Om du inte är säker på att du faktiskt vill svara i det här ämnet, så bör du överväga att istället starta ett nytt ämne.
Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter dubbningsbolaget Eurotroll?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Will Siv
 -  8 november 2022 kl. 15:41:04
( övergiven tråd, jag vet, men..... )

Fun Trivia:

I originalet spelas Megavolt av Dan Castelaneta, så om Media Dub hade dubbat "Darkwing Duck" hade Per Sandborgh passat i.o.m att han spelade Homer i Media Dubs dubbning av "Simpsons" ( som Dan är mest känd som )

Plus att Per spelade Sigge McKvack i Media Dubs dubbning av "DuckTales" så kunde fortsätta i den rollen med, fast nu ( lång efter tråden skapades ) har ju flera avsnitt av "Darkwing" dubbats om och Per är nu med i serien som Sigge.


Eller alternativ så kunde KM studio valt Anders Byström som Megavolt.
Skrivet av Elios
 -  6 mars 2020 kl. 08:08:42
Hur låter egentligen Christian Jernbro och vad är Duelmasters för serie?
Skrivet av Mneth
 - 27 mars 2007 kl. 15:44:17
Ja, det skulle ju kunna förklara saken. Då stämmer det nog. Tack för svar!
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 27 mars 2007 kl. 14:49:40
Om inte mitt minne sviker mig, så spelade Jasmine Heikura Annika i tecknade Pippi Långstrump. Jag tycks minnas att Pippi gjordes av Elin Larsson.
Skrivet av Mneth
 - 27 mars 2007 kl. 14:45:35
Citat från: Erika skrivet 24 mars 2007 kl. 11:29:06
Jag har bara sett några få avsnitt av Brandy och herr Morris (dubbad av Sun Studio eftersom det är en Disneyserie), men jag har för mig att Brandy spelas av Jasmine Heikura.
Ah, sorry, skulle givetvis ha sagt att det var Brandi i de första avsnitten jag menade. Tänkte inte på att det är en ny röst i nyare avsnitt. Men.. jag hade avfärdat att det skulle vara Jasmine Heikura. Jag har fått uppfattningen att det är Heikura som är rösten till Pippi Långstrum i den animerade serien. Är det verkligen samma person?
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 mars 2007 kl. 13:44:05
Jag får tydligen lov att göra en liten rättelse till mitt förra inlägg. I de nyare avsnitten av Brandy och herr Morris, som just nu visas på Disney Channel, medverkar inte längre Jasmine Heikura - hon är istället utbytt mot Ellen Fjaestad.

Så vem som spelar Brandy beror alltså på hur gamla/nya avsnitt man sett.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 24 mars 2007 kl. 12:21:52
Stämmer utmärkt - Brandy spelas av Jasmine Heikura. För övrigt kunde jag svära på att jag lagt till creditlista till den serien till "Svenska röster och credits", men jag kan inte hitta åt det nu. Helskumt...

Dora - utforskaren har jag aldrig sett, men det är inte alls omöjligt att den är gjord av Eurotroll; det vågar jag ärligt talat inte uttala mig om.
Skrivet av Erika
 - 24 mars 2007 kl. 11:29:06
Jag har bara sett några få avsnitt av Brandy och herr Morris (dubbad av Sun Studio eftersom det är en Disneyserie), men jag har för mig att Brandy spelas av Jasmine Heikura.
Skrivet av Mneth
 - 24 mars 2007 kl. 08:29:14
Premiärinlägg  ;D

Jag skulle vilja veta namnet på skådespelerskan som gör rösten b.la åt Brandi i Brandi och Herr Morris och även som apan Boots i Dora - Utforskaren. Har hört henne i fler roller, men dessa två är de jag kommer på direkt. Jag tror att det är EuroTroll som dubbat dessa serier. Har sett hennes namn, men lyckas aldrig lägga det på minnet. Kan hon ha ett finskklingande efternamn? Tacksam för svar.
Skrivet av Soscla
 -  4 mars 2007 kl. 22:12:23
Kim Sulocki! Tror jag...
Skrivet av Soscla
 - 30 januari 2007 kl. 23:25:37
Ny fråga och undran:
Jag såg Bilar häromdagen och då var det innan reklam för någon film som skulle ha premiär senare, hette Ratatouille och det handlade om en råtta i Paris' kloaker. Jag kände igen rösten, men kunde inte sätta fingret på något vettigt namn. (Det enda som dök upp ur luften var Anders Öjebo, men det tror jag inte på.)
Så om någon av er har sett denna lilla trailer, skulle ni kunna hjälpa mig då?
Skrivet av Igthorn
 - 16 januari 2007 kl. 16:51:17
Jag är väldigt säker på att det inte är Per Sandborgh. Han är inte med i Darkwing Duck om det nu inte finns någon okänd dubbning som ingen hört talas om. För mig att det nämts tidigare (om än inte i denna tråd) att radarparet Kvackerjack och Megavolt spelas av Bertil Engh.
Skrivet av Jonte
 - 11 januari 2007 kl. 20:03:15
Citat från: Igthorn skrivet 31 juli 2006 kl. 21:58:26
Kom på en spontan fråga om Darkwing Duck. Är det någon som lyckats identifiera vem som spelar Megavolt i serien? Hans skräniga röst har gett mig alltför många myror i huvudet...

Det är nog Per Sandborgh?
Skrivet av Igthorn
 -  2 augusti 2006 kl. 12:41:43
Jag har faktiskt ganska svårt att tro att det är Bertil Engh, jag kan verkligen inte minnas att jag hört honom med så "skrovlig" röst...
Skrivet av Erika
 -  2 augusti 2006 kl. 09:20:17
Citat från: GaBBe skrivet  2 augusti 2006 kl. 02:11:38
Citat från: Erika skrivet 31 juli 2006 kl. 23:02:40
Citat från: Igthorn skrivet 31 juli 2006 kl. 21:58:26
Kom på en spontan fråga om Darkwing Duck. Är det någon som lyckats identifiera vem som spelar Megavolt i serien? Hans skräniga röst har gett mig alltför många myror i huvudet...

Det är Bertil Engh som spelar honom.  :)

Är du verkligen säker på det? Är det inte nån annan figur Bertil Engh gör?

Han spelar även en skurk som heter Kvackerjack (eller något i den stilen) och flera biroller här och där.