Forumnyheter:

Då forumet använder sig av databasen Stop Forum Spam för att blockera kända spammare finns det en liten risk att oskyldiga drabbas av detta, som råkar ha samma IP-adress som kända spammare har haft. Om du är en av dem och inte lyckas att skriva inlägg på forumet, följ denna länk för att ta bort blockeringen, eller skicka e-post till med din IP-adress.

Huvudmeny

Skriv svar

Begränsningar: 10 per inlägg (10 återstår), Maximal total storlek 7,81 MB, maximal storlek per fil 6,84 MB
Kryssa av de bifogade filer du inte längre vill bifoga
Dra och släpp dina filer hit, eller använd knappen för att lägga till filer.
Andra tillval
Verifiering:
Lämna detta fält tomt:
Skriv in bokstäverna som syns på bilden
Lyssna på bokstäverna muntligt / Begär en ny bild

Skriv in bokstäverna som syns på bilden:
Vad heter Norges huvudstad?:
Kortkommandon: ALT+S för att skicka/posta eller ALT+P för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Henrik Karlsson
 - Igår kl. 19:36:41
Citat från: BPS skrivet  1 november 2023 kl. 20:47:05Först nu sju månader senare har Scooby Doo Var är du! säsong 2 blivit borttagen från mitt konto och i mailen har jag fått varningar om att sluta ladda upp copyright material. Jag tänker att det är bäst om jag ligger lågt ett tag.
Så synd! Jag hade tänkt ladda ner avsnitten men eftersom att de var kvar så länge kände jag att det inte var någon brådska sen så var de bara borta  :-\

Jag känner mig dum för att jag inte laddat ner dem och nu lär jag aldrig få tag på dem igen
Skrivet av Zebastian
 - Igår kl. 15:57:23
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 15:34:21Det tredje är väl inte så osannolikt om man ser till Scooby-Doo, var är du? säsong 2.
Bara för att fyra avsnitt är det enda som har funnits tillgängligt betyder inte det att resten inte har dubbats
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - Igår kl. 15:49:07
Citat från: Steffan Rudvall skrivet Igår kl. 15:34:21Det tredje är väl inte så osannolikt om man ser till Scooby-Doo, var är du? säsong 2.
Förvisso sant, men däremot vet vi ju att TV3 sände alla avsnitt av "säsong 1" av serien; d.v.s. The New Scooby and Scrappy-Doo Show. Där lyckades jag ju att spela in allt utom de första 30 - 40 sekunderna av ett avsnitt, vilket förutom introt innebär att vi gått miste om när speakerrösten läser upp den svenska titeln; men i övrigt ska serien vara komplett.
(Kanske inte så farligt att gå miste om det, men lite irriterande att inte få veta vilken den officiella svenska avsnittstiteln är...)
Skrivet av Steffan Rudvall
 - Igår kl. 15:34:21
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet Igår kl. 15:31:41Jag spelade in serien från TV3, men oklart om jag missade att spela in resten, om de kan tänkas finnas på något annat VHS-band eller om TV3 inte ens sände alla avsnitt - men något av de två förstnämnda scenarierna är väl mer sannolika...
Det tredje är väl inte så osannolikt om man ser till Scooby-Doo, var är du? säsong 2.
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - Igår kl. 15:31:41
Citat från: A skrivet Igår kl. 13:53:52Är en dubbning ovanlig om de flesta avsnitten inte har släppts men vissa har det? Jag tänker på The New Scooby Doo Mysteries det hade varit trevligt att få se hela serien på svenska
Jag har en del avsnitt av The New Scooby-Doo Mysteries, men tyvärr inte alla. Om jag inte minns fel vill jag minnas att jag saknar tre avsnitt av serien.
(Med det menar jag tre äkta avsnitt - Warner har ju på sina DVD-volymer varit fräcka nog att kalla varje enskilt delavsnitt för ett helt avsnitt, och inte alltid tagit med hela avsnitt utan bara halva; så att säga)

Jag spelade in serien från TV3, men oklart om jag missade att spela in resten, om de kan tänkas finnas på något annat VHS-band eller om TV3 inte ens sände alla avsnitt - men något av de två förstnämnda scenarierna är väl mer sannolika...
Skrivet av A
 - Igår kl. 13:53:52
Är en dubbning ovanlig om de flesta avsnitten inte har släppts men vissa har det? Jag tänker på The New Scooby Doo Mysteries det hade varit trevligt att få se hela serien på svenska
Skrivet av gstone
 - 27 november 2023 kl. 22:58:39
Jag tycker någon borde lägga upp animerad Fantastic Four.
Skrivet av gstone
 - 26 november 2023 kl. 06:34:23
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 november 2023 kl. 02:12:22Minns jag fel, eller hade inte @Ovanliga dubbningar redan lovat att hon skulle ordna den tids nog...? I så fall, finns det väl ingen anledning att tjata gång på gång...
(Det är möjligt att jag minns fel eller blandar ihop, jag orkar inte leta runt bland gamla inlägg just nu...?)
Ursäkta 
Skrivet av Daniel Hofverberg
 - 26 november 2023 kl. 02:12:22
Citat från: gstone skrivet 24 november 2023 kl. 16:48:20Var är nog här emot att lägga upp Batman & Mr. Freeze i minusgrader  bara för att den finns på VHS ? ??? ??? ???

Den är ju ändå ovanlig ;)
Minns jag fel, eller hade inte @Ovanliga dubbningar redan lovat att hon skulle ordna den tids nog...? I så fall, finns det väl ingen anledning att tjata gång på gång...
(Det är möjligt att jag minns fel eller blandar ihop, jag orkar inte leta runt bland gamla inlägg just nu...?)
Skrivet av MOA
 - 25 november 2023 kl. 23:31:40
Citat från: MoonFace skrivet 25 november 2023 kl. 23:26:23Men lägg av gstone.

Vi får vara glada och tacksama över utav att folk ens lägger upp saker. (Samt ska dom lägga upp vad dom själva vill lägga upp)
Ja lägg av nu,var vänlig vänta tills de du vill blir upplagd av nån som har de
Skrivet av MoonFace
 - 25 november 2023 kl. 23:26:23
Citat från: gstone skrivet 25 november 2023 kl. 23:22:31Kan inte proteria mina önskemål >:(
 Batman & Mr. Freeze i minusgrader / orginal dubbningen av Nötknäpparen och muskungen
 ;)
Men lägg av gstone.

Vi får vara glada och tacksama över utav att folk ens lägger upp saker. (Samt ska dom lägga upp vad dom själva vill lägga upp)
Skrivet av gstone
 - 25 november 2023 kl. 23:22:31
Citat från: Lille Karl skrivet 25 november 2023 kl. 22:49:33Jag undrar bara lite hur det går det där skrevs ju för mer än en vecka sedan  :)
Kan inte proteria mina önskemål >:(
 Batman & Mr. Freeze i minusgrader / orginal dubbningen av Nötknäpparen och muskungen
 ;)
Skrivet av Lille Karl
 - 25 november 2023 kl. 22:49:33
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 16 november 2023 kl. 08:39:30Ja, absolut. En av dem har jag, och den ska vara digitaliserad och klar - så den borde jag kunna lägga upp inom de närmaste dagarna, tillsammans med specialen som "hörde till" (fanns med på samma VHS-utgåva). :)
Jag undrar bara lite hur det går det där skrevs ju för mer än en vecka sedan  :)
Skrivet av gstone
 - 24 november 2023 kl. 16:48:20
Var är nog här emot att lägga upp Batman & Mr. Freeze i minusgrader  bara för att den finns på VHS ? ??? ??? ???

Den är ju ändå ovanlig ;)
Skrivet av Anders M Olsson
 - 20 november 2023 kl. 21:55:06
Citat från: DingoPictures2005 skrivet 20 november 2023 kl. 13:31:17Biofilmer skickades nästan alltid tillbaka till film företagen efter visning, Dom bioband som överlevde är i princip dom som blev stulna under visningstiden eller sådana som aldrig blev tillbaka lämnade av biografen, dock så riskerade biografer nedstängning och böter om dom ej följde reglerna.

Av denna anledning så är det väldigt svårt att hitta bioband.
Det är nog första och enda gången jag har hört eller sett någon referera till biograffilmer som "band"... :)

Det stämmer att filmerna i princip skulle skickas tillbaka till respektive filmbolag, men trots det har det hänt att filmer har kommit på avvägar utan att de nödvändigtvis har blivit formellt "stulna".

De kan t.ex. ha glömts bort ute på någon biograf på landsbygden och hittats av någon privat samlare när bion skulle läggas ner flera år senare. Då fanns kanske inte distributören kvar, så det är inte säkert att det hade gått att skicka tillbaka filmen, ens med bästa vilja i världen.