Dubbningshemsidans forum

Dubbningar => Omröstningar, listor och sammanställningar => Ämnet startat av: MOA skrivet 9 juni 2022 kl. 19:12:30

Titel: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 9 juni 2022 kl. 19:12:30
Jag skriver som sagt om Bästa Rösten på min blogg, e de nån som vill ha de som videoformat?
Ni kan också föreslå vilka karaktärer jag ska ha med men ta inte karaktärer som ni gjort själva. Jag vill vara mer unik i mina inlägg.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 9 juni 2022 kl. 20:45:24
Om videor är något du är villig att göra för jämförelserna, så vore det mycket trevligt. Då går det ju att visa korta klipp av karaktären med just den rösten du beskriver och analyserar. Men det väljer du i slutändan själv.

En karaktär jag skulle bli glad att se dig jämföra rösterna på är Sonic The Hedgehog. Främst är det för att han har bytt röster flertalet gånger under spelseriens gång, dels för de skådisar som gestaltat honom i olika TV-serier och dels även hans svenska röster genom åren (särskilt Eric Donell i Sonic X, vars dubb jag minns var mycket välgjord).
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 9 juni 2022 kl. 22:02:42
Citat från: Lillefot skrivet  9 juni 2022 kl. 20:45:24
Om videor är något du är villig att göra för jämförelserna, så vore det mycket trevligt. Då går det ju att visa korta klipp av karaktären med just den rösten du beskriver och analyserar. Men det väljer du i slutändan själv.

En karaktär jag skulle bli glad att se dig jämföra rösterna på är Sonic The Hedgehog. Främst är det för att han har bytt röster flertalet gånger under spelseriens gång, dels för de skådisar som gestaltat honom i olika TV-serier och dels även hans svenska röster genom åren (särskilt Eric Donell i Sonic X, vars dubb jag minns var mycket välgjord).
Sonic kommer när jag är färdig med Nintendo karaktärerna
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 9 juni 2022 kl. 22:10:30
Citat från: MOA skrivet  9 juni 2022 kl. 22:02:42
Sonic kommer när jag är färdig med Nintendo karaktärerna
Ok, ser fram emot att läsa dina kommande jämförelser. :)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Will Siv skrivet 9 juni 2022 kl. 22:23:36
Katten Gustaf.

Jag kommer med fler förslag sen.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 13 juni 2022 kl. 14:39:58
Nu har första videon publicerats
https://www.youtube.com/watch?v=UZ8fuA5H4kI
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 12 januari 2023 kl. 14:38:33
Bästa Rösten e snart tillbaks igen, första karaktären blir Link.Jag kommer skriva inlägget här & senare ladda upp en video. Föreslå bara karaktärer som int är Disney
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 22 mars 2023 kl. 19:40:00
Link - Hasse
Zelda - Louise Raeder[Avsn 1-10}Mia Hansson[Avsn 11-13]
Ganon - Gunnar Ernblad[Avsn 1-6]Johan Hedenberg[Avsn 7-10]Mattias Knave[Avsn 11-13}
Kommentera om de finns fler karaktärer i Zelda serien som har mer än en röst
Som ni ser begränsar jag mig int bara till hemlandet utan rankar också engelska & japanska röster
Så ni kan också komma med engelska förslag ;) 
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 1 april 2023 kl. 16:23:31
Borde jag uppdatera listorna med nya röster?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 24 april 2023 kl. 15:30:49
Första nya videon kommer laddas upp 14 Maj
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 9 maj 2023 kl. 13:50:04
Bästa Rösten har börjat igen och årets första karaktär är den stora spelhjälten Link. Jag kommer gå igenom alla hans röster och komma fram till vem som är bäst. Jag kommer hoppa över Young Link för att dom rösterna är så lika

Link.png

Jonathan Potts
Den första rösten är Jonathan Potts som spelade Link i Legenden Om Zelda. Han pratar med bra inlevelse men får Link att låta som en stor tönt vilket han också är. Han säger även repliken "Well Excuse Me Princess!" som blivit en stor meme. Jonathan Potts gör en bra insats men han är inte godkänd.

Hasse Jonsson
I den svenska dubbningen av Legenden Om Zelda är det Hasse Jonsson som spelar Link. Han är lik originalrösten och mycket mer tolerabel. Han låter mer trogen och självständig och inte som en stor tönt. Den kan bero på att jag älskar Hasses röst men han är mycket bättre än originalrösten. Detta gör att Hasse spelat dom 3 största spelhjältarna.

Jeffery Rath
Nästa röst är Jeffery Rath som spelade Link i CDI spelen Faces Of Evil och Wand Of Gamelon. Inlevelsen är bra men han får Link att låta som en ännu större tönt än i Legenden Om Zelda. Inte bra, av alla röster som Link haft är Jeffery Rath den jag gillar minst

Nobuyuki Hiyama
Den första officiella rösten i ett spel är Nobuyuki Hiyama som spelade Link i Ocarina Of Time till Soul Calibur 2. Han ger Link sin ikoniska röst med mycket bra inlevelse. Efter 2 töntiga versioner har vi en stark och sjävständig version av Link som han är under spelens gång. Nobuyuki Hiyama var en väldigt stark start på dom officiella rösterna.

Akira Sasanuma
Nästa röst är Akira Sasanuma som spelade Link i Twilight Princess till Super Smash Bros 3DS/Wii U. Detta är utan tvekan Links mest ikoniska röst, riktigt bra inlevelse. Så manlig och så stark, en riktig hjälte. Det kommer nog ta väldigt lång tid innan dom hittar en annan röst som är så bra som Akira Sasanuma, om dom ens gör det alls. Av alla som spelat Link genom åren är detta min favorit.

Takashi Ohara
I Skyward Sword och Mario Kart 8 är det Takashi Ohara som spelar Link. Han låter mer komisk och det passar bra i det sistnämnda spelet. Jag hör denna röst när jag spelar Mario Kart 8 och jag gillar Takashi Ohara. Mycket bra inlevelse, inte lika bra som ovanämnda men ändå en godkänd insats.

Kuji Yaki
Nästa röst är Kaji Yuki som enbart spelat Link i Hyrule Warriors. Mycket bra inlevelse, han är som nästa Akira Sasanuma. Kaji Yuki kunde passat som Link i fler spel, han är den bästa rösten efter ovannämnda skådespelare.

Kengo Takanashi
Den andra skådespelaren som bara medverkat i ett spel är Kengo Takanashi som enbart spelat Link I Breath Of The Wild. Detta är en stor nedgradering från ovannämnda skådespelare, inlevelsen är inte lika bra och han saknar mycket kraft. Av alla officiella röster är detta den svagaste. Till skillnad från Kaji Yuki är det bra att Kengo Takanashi inte spelat Link i fler spel. Han skulle kunna göra det i nästa Zelda spel men jag hoppas inte på det.

Mitsuki Saiga
Den senaste rösten är Mitsuki Saiga som spelat Link i Link's Awakening Remake. Riktigt bra inlevelse, jag gillar denna röst väldigt mycket. Jag vet inte hur gammal Link är i detta spel men dom ville nog ha en kvinnoröst på grund av hans simplifierade design. En vuxen mansröst hade nog varit väldigt opassande.

Så här blir årets första Toplista:
9.Jeffery Rath
8.Jonathan Potts
7.Kengo Takanashi
6.Hasse Jonsson
5.Nobuyuki Hiyama
4.Mitsuki Saiga
3.Takashi Ohara
2.Kaji Yuki
1.Akira Sasanuma

Kommentera om ni har förslag om vem som skulle passa som Link i ett spel eller framtida Zelda film
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 10 maj 2023 kl. 13:48:52
Den andra karaktären i årets omgång är den titulära prinsessan Zelda. Jag kommer gå igenom alla hennes röster och berätta vem som är min favorit.

Zelda.png

Cynthia Preston
Den allra första rösten är Cynthia Preston som spelade Zelda i Legenden Om Zelda. Hon pratar med bra inlevelse och gör Zelda till en kompetent hjälte, mer än den riktiga hjälten. Cynthia Preston är mycket godkänd.

Louise Raeder
I den svenska dubbningen är det Louise Raeder som spelar Zelda. Hon pratar med riktigt bra inlevelse och är riktigt lik originalrösten. Älskar Zeldas sarkasm, detta gör att Louise har spelat dom största prinsessorna i spelvärlden. Zelda är även Louise Raeders mest ikoniska roll.

Mia Hansson
Den andra rösten är Mia Hansson som spelade Zelda i VHS dubbningens 3 sista avsnitt. Hennes röst är lite mörkare än originalrösten och inlevelsen är inte så bra heller. Inte i närheten av Louise Raeder. Jag vet inte så mycket om Mia Hansson men hon gjorde nog det bästa hon kunde som Zelda.

Bonnie Jean Wilbur
I CDI spelen Faces Of Evil och Wand Of Gamelon är det Bonnie Jean Wilbur som spelar Zelda. Inlevelsen är inte så bra och hon låter lite som Mia Hansson. Bonnie Jean Wilbur är Zeldas motsvarighet till Leslie Swans insats som Peach, inte bra. Den förstnämnda ger mig även intrycket att vara en 40-Tals skådespelerska.

Mariko Koda
Den första japanska rösten är Mariko Koda som enbart spelat Zelda i BS Legend Of Zelda Stone Tablets. Bra inlevelse med orolig ton, inte det bästa men ändå bra. Jag har ingen aning om vad BS Legend Of Zelda Stone Tablets är för nåt men Mariko Koda är i alla fall bra som Zelda.

Jun Mizusawa
Den första officiella rösten är Jun Mizusawa som spelade Zelda i Ocarina Of Time Till Twilight Princess. Riktigt bra inlevelse och start på dom officiella rösterna. Jun Mizusawa hade nog även passat bra som Peach men det är bara högt tänkande.

Saori Seto
Nästa röst är Saori Seto som enbart spelat Zelda i Hyrule Warriors. Riktigt bra inlevelse som passar till en kompetent prinsessa. Älskar också att hon nynnar Zelda's Lullaby. Likt Kaji Yuki så hade Saori Seto passat som Zelda i fler spel. Hoppas att det händer, av alla japanska röster är detta min favorit.

Yu Shimamura
I den japanska versionen är det Yu Shimamura som spelar Zelda. Detta är nog första gången som Zelda pratar fulla meningar med riktigt bra inlevelse. Olikt Kengo Takanashi så är Yu Shimamura väldigt bra som Zelda och borde spela henne i fler spel.

Patricia Sommersett
I den engelska versionen av Breath Of The Wild är det Patricia Sommersett som spelar Zelda. Hennes röst är lite mörkare än originalrösten och hon pratar brittisk engelska. Riktigt bra inlevelse, det känns nästan. Av alla som spelat Zelda har Patricia Sommersett den mest unika rösten, hoppas hon spelar Zelda i fler spel om hon pratar.

Ayumi Fujimora
Tillbaka i Japan så är det Ayumi Fujimora som spelar Zelda i Super Smash Bros Brawl. Riktigt bra inlevelse, gullig, kompetent, stark. Zelda har även en engelsk replik där hon spelas av Brandy Kopp men jag valde att hoppa över den då det inte verkar finnas en japansk motsvararighet. Ayumi Fujimora är väldigt bra som Zelda

Så här blir Toplistan:
10.Bonnie Jean Wilbur
9.Mia Hansson
8.Cynthia Preston
7.Louise Raeder
6.Mariko Koda
5.Ayumi Fujimora
4.Jun Mizusawa
3.Yu Shimamura
2.Saori Seto
1.Patricia Sommersett

Kommentera om ni har förslag på vem som skulle passa som Zelda i ett spel eller framtida Metroid film
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 13:50:00
Tredje karaktären i årets omgång är huvudantagonisten Ganon, jag kommer gå igenom alla hans röster och berätta vilken som är min favorit.
Real Ganon.jpg

Len Carlson
Den första rösten är Len Carlson som spelade Ganon i Legenden Om Zelda. Han pratar med bra inlevelse och hans röst måste vara elektroniskt förvrängd. Detta är inte den första rösten jag tänker på när det kommer till Ganon men Len Carlson gör en bra insats.

Gunnar Ernblad
I den svenska VHS dubbningen är det Gunnar Ernblad som spelar Ganon. Han är inte så lik originalrösten utan ger karaktären mer kraft än en tyst väsande röst. Inlevelsen är riktigt bra men där är Gunnar sällan dålig. Detta gör att han har spelat Nintendos största antagonister.

Johan Hedenberg
I avsnitt 7-10 är det Johan Hedenberg som spelar Ganon. Inlevelsen är riktigt bra och han är mycket mer lik originalrösten, tyst och väsande utan elektronisk förvrängning. Jag har nog aldrig hört Johan Hedenberg prata med liknande röst förut och av alla svenska röster är han den bästa. Detta gör att Johan spelat dom 3 största spel antagonisterna.

Mattias Knave
I dom 3 sista avsnitten är det Mattias Knave som spelar Ganon. Mycket bra inlevelse, hans röst är både kraftfull, tyst och väsande. Ingen elektronisk förvrängning här heller. Mattias Knave är inte lika bra som Johan Hedenberg men mycket bättre än Gunnar Ernblad.

Mark Berry
Nästan röst är Mark Berry som spelade Ganon i CDI spelen Faces Of Evil och Wand Of Gamelon. Han pratar med riktigt bra inlevelse och han säger repliken "Or Else You Will Die" som blivit en stor meme. Mark Berry är både bra och komisk på samma gång, bortsett från alla memes är detta en riktigt bra insats. Detta är också den mest fula designen av Ganon.

Tagashi Nagasako
Den första officiella rösten är Tagashi Nagasako som spelade Ganon i Ocarina Of Time till Super Smash Bros Ultimate. Otrolig röst och inlevelse som en riktig stark antagonist. Otroligt bra start på officiella röster och av alla som spelat Ganon är detta min favorit.

Hironori Miyata
Nästa röst är Hironori Miyata som spelat Ganon i Twilight Princess och Super Smash Bros 3DS/Wii U. Detta är en stor nedgradering från ovanstående. Inte alls lika stark fast inlevelsen är bra. Hironori Miyata gjorde ett bra försök men han är inte lika bra som Tagashi Nagasako.

Taiten Kusonoki
Den senaste rösten är Taiten Kusonoki som enbart spelat Ganon i Hyrule Warriors. Mycket starkare röst och inlevelse som Ganon behöver. Fortfarande inte lika bra som ovanstående men Taiten Kusonoki kan spela Ganon i fler spel.

Så här blir Toplistan:
8.Hironori Miyata
7.Gunnar Ernblad
6.Len Carlson
5.Mattias Knave
4. Mark Berry
3. Johan Hedenberg
2.Taiten Kusonoki
1.Tagashi Nagasako

Kommentera om ni har förslag på vem som skulle passa som Ganon i ett spel eller framtida Zelda film.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 11 maj 2023 kl. 15:10:59
Jag har alltid tyckt att Steve Carell kunde passa som Link. Jag tror också att Tara Strong kunde passa som Zelda och Jim Cummings vore bra som Ganon.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 15:30:55
Citat från: Skokaka skrivet 11 maj 2023 kl. 15:10:59Jag har alltid tyckt att Steve Carell kunde passa som Link. Jag tror också att Tara Strong kunde passa som Zelda och Jim Cummings vore bra som Ganon.
Originalröster i en framtida film?Vilka skulle då va dom svenska rösterna?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 11 maj 2023 kl. 16:14:47
Citat från: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 15:30:55Originalröster i en framtida film?Vilka skulle då va dom svenska rösterna?
Tja... Kanske Dick Eriksson, Mikaela Tidermark Nelson och Jan Åström? ???
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 16:41:42
Citat från: Skokaka skrivet 11 maj 2023 kl. 16:14:47Tja... Kanske Dick Eriksson, Mikaela Tidermark Nelson och Jan Åström? ???
Bara för att han int spelade Bowser?Ja han hade nog blivit väldigt bra som Ganon
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 11 maj 2023 kl. 17:00:41
Citat från: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 16:41:42Bara för att han int spelade Bowser?Ja han hade nog blivit väldigt bra som Ganon
Jag tycker att han verkar vara en bra ersättare till Gunnar Ernblad, så ja. ;)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 17:57:16
Citat från: Skokaka skrivet 11 maj 2023 kl. 17:00:41Jag tycker att han verkar vara en bra ersättare till Gunnar Ernblad, så ja. ;)
Jag älskar Jan Åström(https://www.dubbningshemsidan.se/forum/Smileys/default/cool.gif)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 11 maj 2023 kl. 17:59:15
Fråga till MOA: hur kommer det sig att du även inkluderar engelska röster i dina bedömningar?

(jag menar, att jämföra engelska röster med svenska i en bedömning är väl inte riktigt rättvist eftersom det engelska är originalet och dubbning är en form av tolkning)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 18:56:28
Citat från: Disneyfantasten skrivet 11 maj 2023 kl. 17:59:15Fråga till MOA: hur kommer det sig att du även inkluderar engelska röster i dina bedömningar?

(jag menar, att jämföra engelska röster med svenska i en bedömning är väl inte riktigt rättvist eftersom det engelska är originalet och dubbning är en form av tolkning)
Jämför Jämför Jämför!Hade de bara vart svenska röster hade int blivit en lista värd namnet
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 11 maj 2023 kl. 18:58:09
Citat från: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 18:56:28Jämför Jämför Jämför!Hade de bara vart svenska röster hade int blivit en lista värd namnet
Jag antar för att de inte har tillräckligt många Svenska röster? Också eftersom de Engelska eller Japanska rösterna kanske låter bättre om man jämför? Bara en gissning.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 11 maj 2023 kl. 18:59:59
Citat från: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 18:56:28Jämför Jämför Jämför!Hade de bara vart svenska röster hade int blivit en lista värd namnet

Hur tänker du då kring personer som var påtänkta, personer som tillfrågades, personer som var i studion och personer som gjorde röstprov?

Och hur tänkter du kring personer som du tror hade gjort bra tolkningar?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 19:49:54
Citat från: Disneyfantasten skrivet 11 maj 2023 kl. 18:59:59Hur tänker du då kring personer som var påtänkta, personer som tillfrågades, personer som var i studion och personer som gjorde röstprov?

Och hur tänkter du kring personer som du tror hade gjort bra tolkningar?
Ingen tanke alls
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 16 maj 2023 kl. 12:59:43
Nästa karaktär är Sheik som är Zelda som kille. Jag kommer gå igenom alla hans röster och berätta vilken som är min favorit.

Sheik Hyrule Warriors.jpg

Jun Mizusawa
Den första rösten är Jun Mizusawa som spelade Sheik i Ocarina Of Time till Super Smash Bros 3DS/Wii U. Hon pratar med riktigt bra inlevelse och är Zelda med en maskulin röst. Riktigt bra start och den officiella spelrösten är också den första för första gången

Saori Seto
Den andra rösten Saori Seto har enbart spelat Sheik I Hyrule Warriors. Riktigt bra inlevelse med en annan maskulin röst. Inte lika bra som Zelda men Saori Seto kan spela Sheik i fler spel.

Ayumi Fujimora
Den senaste rösten är Ayumi Fujimora som spelade Sheik i Super Smash Bros Ultimate. Riktigt bra inlevelse och återigen är detta Zelda med maskulin röst. Av alla som spelat Sheik är detta min favorit, han låter riktigt badass. Ayumi Fujimora borde spela Sheik i fler spel.

Så här blir alltså Toplistan:
3.Jun Mizusawa
2.Saori Seto
1.Ayumi Fujimora
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 16 maj 2023 kl. 13:04:27
Citat från: MOA skrivet 11 maj 2023 kl. 19:49:54Ingen tanke alls
Du gör som du vill, men jag kommer att göra så med mina iallafall.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 16 maj 2023 kl. 13:05:51
Citat från: MOA skrivet 16 maj 2023 kl. 12:59:43Nästa karaktär är Sheik som är Zelda som kille. Jag kommer gå igenom alla hans röster och berätta vilken som är min favorit.

Sheik Hyrule Warriors.jpg

Jun Mizusawa
Den första rösten är Jun Mizusawa som spelade Sheik i Ocarina Of Time till Super Smash Bros 3DS/Wii U. Hon pratar med riktigt bra inlevelse och är Zelda med en maskulin röst. Riktigt bra start och den officiella spelrösten är också den första för första gången

Saori Seto
Den andra rösten Saori Seto har enbart spelat Sheik I Hyrule Warriors. Riktigt bra inlevelse med en annan maskulin röst. Inte lika bra som Zelda men Saori Seto kan spela Sheik i fler spel.

Ayumi Fujimora
Den senaste rösten är Ayumi Fujimora som spelade Sheik i Super Smash Bros Ultimate. Riktigt bra inlevelse och återigen är detta Zelda med maskulin röst. Av alla som spelat Sheik är detta min favorit, han låter riktigt badass. Ayumi Fujimora borde spela Sheik i fler spel.

Så här blir alltså Toplistan:
3.Jun Mizusawa
2.Saori Seto
1.Ayumi Fujimora
Inga dåliga röster den här gången ser jag. :D Och är inte Sheik och Zelda samma karaktär? ???
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Elios skrivet 16 maj 2023 kl. 13:32:00
Citat från: Skokaka skrivet 16 maj 2023 kl. 13:05:51Inga dåliga röster den här gången ser jag. :D Och är inte Sheik och Zelda samma karaktär? ???
Jo det trodde jag också alltid. 
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 16 maj 2023 kl. 13:37:42
Citat från: Skokaka skrivet 16 maj 2023 kl. 13:05:51Inga dåliga röster den här gången ser jag. :D Och är inte Sheik och Zelda samma karaktär? ???
Sheik e Zelda som kille
Citat från: Disneyfantasten skrivet 16 maj 2023 kl. 13:04:27Du gör som du vill, men jag kommer att göra så med mina iallafall.
Vi gör alla olika
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 16 maj 2023 kl. 14:05:32
Citat från: MOA skrivet 16 maj 2023 kl. 13:37:42Sheik e Zelda som killeVi gör alla olika
Undrar hur hon blir till en kille.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 11:24:43
Dagens karaktär är Impa, den sista Zelda karaktär för denna gång. Jag kommer gå igenom alla hennes röster och berätta vilken som är min favorit.
Impa.png

Okänd
Den första rösten är en okänd VA som spelade Impa i Wand Of Gamelon. Hon låter som en gammal kvinna men inlevelsen är inte så bra. Vem denna kvinna än är så passar hon som Impa i detta spel.

Aki Nagao
Nästa röst är Aki Nagao som enbart spelat Impa i Hyrule Warriors. Jag är osäker på om detta är samma karaktär då denna version är yngre och starkare. Riktigt bra inlevelse men Aki Nagao får Impa att låta som en Sheik eller Zelda klon. Impa borde varit en gammal kvinna istället för en ung krigare.

Shuko Tsuda
I den japanska versionen av Breath Of The Wild är det Shuko Tsuda som spelar Impa. Här är karaktären återigen gammal. Hon låter som en gammal mormor med bra inlevelse, mycket mer passande än ovanstående.

Andi Gibson
I den engelska versionen av Breath Of The Wild är det Andi Gibson som spelar Impa. Hon låter lik originalrösten med bra inlevelse. Även lite mystisk. Jag gillar ingen av dessa röster särskilt mycket men av alla röster Impa haft är Andi Gibson den bästa.

Så här blir Toplistan:
4.Okänd
3.Aki Nagao
2.Shuko Tsuda
1.Andi Gibson

Kommentera förslag på vem som skulle passa som Impa ett spel eller framtida Zelda film.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 12:03:38
Nu kommer jag gå ifrån spelkaraktärer & börja med andra karaktärer som ni inte gjort än.Nu får ni va beredda på att fixa ljudklipp.
Om jag inte hittar nåt själv får ni hjälpa mig med:
Hacke Hackspett
Droopy
Dexters Laboratorium
PowerPuffPinglorna
Agent Kurre
Dennis The Menace
Chipmunkarna
Ed, Edd & Eddie
Katten Felix

Övriga spelkaraktärer:
Kid Icarus
Donkey Kong
Kirby
Bubsy(När jag int orkar mer)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 maj 2023 kl. 13:24:35
Citat från: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 12:03:38Nu kommer jag gå ifrån spelkaraktärer & börja med andra karaktärer som ni inte gjort än.Nu får ni va beredda på att fixa ljudklipp.
Om jag inte hittar nåt själv får ni hjälpa mig med:
Hacke Hackspett
Droopy
Dexters Laboratorium
PowerPuffPinglorna
Agent Kurre
Dennis The Menace
Chipmunkarna
Ed, Edd & Eddie
Katten Felix

Övriga spelkaraktärer:
Kid Icarus
Donkey Kong
Kirby
Bubsy(När jag int orkar mer)
Står dessa figurerna på tur? Eller har du redan annat i tankarna? (Jag förmodar att du tänker ta med både Svenska och Engelska röster här också?...)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 maj 2023 kl. 13:29:18
Citat från: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 11:24:43Dagens karaktär är Impa, den sista Zelda karaktär för denna gång. Jag kommer gå igenom alla hennes röster och berätta vilken som är min favorit.
Impa.png

Okänd
Den första rösten är en okänd VA som spelade Impa i Wand Of Gamelon. Hon låter som en gammal kvinna men inlevelsen är inte så bra. Vem denna kvinna än är så passar hon som Impa i detta spel.

Aki Nagao
Nästa röst är Aki Nagao som enbart spelat Impa i Hyrule Warriors. Jag är osäker på om detta är samma karaktär då denna version är yngre och starkare. Riktigt bra inlevelse men Aki Nagao får Impa att låta som en Sheik eller Zelda klon. Impa borde varit en gammal kvinna istället för en ung krigare.

Shuko Tsuda
I den japanska versionen av Breath Of The Wild är det Shuko Tsuda som spelar Impa. Här är karaktären återigen gammal. Hon låter som en gammal mormor med bra inlevelse, mycket mer passande än ovanstående.

Andi Gibson
I den engelska versionen av Breath Of The Wild är det Andi Gibson som spelar Impa. Hon låter lik originalrösten med bra inlevelse. Även lite mystisk. Jag gillar ingen av dessa röster särskilt mycket men av alla röster Impa haft är Andi Gibson den bästa.

Så här blir Toplistan:
4.Okänd
3.Aki Nagao
2.Shuko Tsuda
1.Andi Gibson

Kommentera förslag på vem som skulle passa som Impa ett spel eller framtida Zelda film.
Glenn Close på Engelska och Ewa Fröling på Svenska, kanske?...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 13:35:03
Citat från: Skokaka skrivet 18 maj 2023 kl. 13:24:35Står dessa figurerna på tur? Eller har du redan annat i tankarna? (Jag förmodar att du tänker ta med både Svenska och Engelska röster här också?...)
Jag ber er om hjälp om jag int kant hitta dom svenska rösterna
Citat från: Skokaka skrivet 18 maj 2023 kl. 13:29:18Glenn Close på Engelska och Ewa Fröling på Svenska, kanske?...
Om Impa var en gammal mormor ja
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 maj 2023 kl. 14:12:42
Citat från: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 13:35:03Jag ber er om hjälp om jag int kant hitta dom svenska rösternaOm Impa var en gammal mormor ja
Så, om du börjar med Hacke Hackspett (då han nämndes först på listan) så har ju Niclas Wahlgren och Irene Lindh dubbat honom. Osäker på om han har fått mer än dessa rösterna, dock... Om du tar med Engelska röster så har dessa varit honom:

Mel Blanc
Danny Webb
Kent Rogers
Dick Nelson
Ben Hardaway
Grace Stafford
Billy West
Och slutligen: Eric Bauza

Det var så lite, så. ;)


Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 14:27:32
Citat från: Skokaka skrivet 18 maj 2023 kl. 14:12:42Så, om du börjar med Hacke Hackspett (då han nämndes först på listan) så har ju Niclas Wahlgren och Irene Lindh dubbat honom. Osäker på om han har fått mer än dessa rösterna, dock... Om du tar med Engelska röster så har dessa varit honom:

Mel Blanc
Danny Webb
Kent Rogers
Dick Nelson
Ben Hardaway
Grace Stafford
Billy West
Och slutligen: Eric Bauza

Det var så lite, så. ;)
Niclas Wahlgren måste va rösten som jag ogillar
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 maj 2023 kl. 14:38:56
Citat från: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 14:27:32Niclas Wahlgren måste va rösten som jag ogillar
Det är rösten från de gamla kortfilmerna, så det verkar så...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 19 maj 2023 kl. 11:08:49
Jag kommer göra en Mario karaktär som jag missade förra året:Pauline
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 19 maj 2023 kl. 14:19:36
Citat från: MOA skrivet 19 maj 2023 kl. 11:08:49Jag kommer göra en Mario karaktär som jag missade förra året:Pauline
Detta påminner mig... Kommer du att göra en remake med Mario figurerna, eftersom de har nya röster i den nya filmen? Och eftersom filmen är inte gjord i Japan så borde väl endast de Svenska och Engelska rösterna räknas? De har också Svenska röster i musiksagan Fångar i fallgropen, och jag är osäker på om musiksagor har Engelska varianter... Fast du har redan jobbat så hårt, så... 
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 19 maj 2023 kl. 14:52:13
Citat från: Skokaka skrivet 19 maj 2023 kl. 14:19:36Detta påminner mig... Kommer du att göra en remake med Mario figurerna, eftersom de har nya röster i den nya filmen? Och eftersom filmen är inte gjord i Japan så borde väl endast de Svenska och Engelska rösterna räknas? De har också Svenska röster i musiksagan Fångar i fallgropen, och jag är osäker på om musiksagor har Engelska varianter... Fast du har redan jobbat så hårt, så...
Ja de kommer jag göra nån gång
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Elios skrivet 19 maj 2023 kl. 18:55:24
Citat från: Skokaka skrivet 16 maj 2023 kl. 14:05:32Undrar hur hon blir till en kille.
Verkar ju mer som hon är utklädd till kille.  ::)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 19 maj 2023 kl. 19:25:34
Citat från: Elios skrivet 19 maj 2023 kl. 18:55:24Verkar ju mer som hon är utklädd till kille.  ::)
Åh, det förklarar ju det hela.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Elios skrivet 20 maj 2023 kl. 20:18:59
Citat från: Skokaka skrivet 19 maj 2023 kl. 19:25:34Åh, det förklarar ju det hela.
En förklädnad. Lite som Camoflauge. 
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 20 maj 2023 kl. 21:58:28
Citat från: Elios skrivet 20 maj 2023 kl. 20:18:59En förklädnad. Lite som Camoflauge.
Det förstod jag ett tag sedan.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Elios skrivet 21 maj 2023 kl. 13:38:30
Citat från: Skokaka skrivet 20 maj 2023 kl. 21:58:28Det förstod jag ett tag sedan.
Dock så vet jag inte helt riktigt om det är så men tror det.  ??? :o 8)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 22 maj 2023 kl. 09:31:04
Inser att jag måste göra om ovannämnda listor
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 22 maj 2023 kl. 19:55:39
Får jag fråga:Har Dennis haft fler röster än Linus Wahlgren & Nick Atkinson?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 22 maj 2023 kl. 20:05:01
Citat från: MOA skrivet 22 maj 2023 kl. 19:55:39Får jag fråga:Har Dennis haft fler röster än Linus Wahlgren & Nick Atkinson?
Har hört att Lucas Krüger har också varit honom, OM detta nu är sant...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 23 maj 2023 kl. 10:25:18
Kan ni fixa ljudklipp på Lucas Krüger & Vendela Duclos som Dennis?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 6 augusti 2023 kl. 14:34:37
Jag har efter uträkning 46 karaktärer & göra nästa år
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 augusti 2023 kl. 14:45:27
Nu har jag valt & exkludera 2 karaktärer så nu e de bara 44(Fast jag vill int göra den sista)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 23 augusti 2023 kl. 11:47:48
E de säkert att de e Dan Ekborg som spelar Droopy i Tom & Jerry: Kalle & Chokladfabriken?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 23 augusti 2023 kl. 12:18:22
Citat från: MOA skrivet 23 augusti 2023 kl. 11:47:48E de säkert att de e Dan Ekborg som spelar Droopy i Tom & Jerry: Kalle & Chokladfabriken?
Min bedömning är att det är Peter Sjöquist med något förställd röst. Men utan någon officiell creditlista kan man förstås inte vara helt säker.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 23 augusti 2023 kl. 13:08:27
Citat från: Lillefot skrivet 23 augusti 2023 kl. 12:18:22Min bedömning är att det är Peter Sjöquist med något förställd röst. Men utan någon officiell creditlista kan man förstås inte vara helt säker.
Jag får titulera honom som okänd tills vidare
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:43:36
Nu har jag tänkt & göra nåt annat:Nu e de ni som bestämmer vem som har Bästa Rösten av alla ljudklipp jag lägger upp. Först ut e Fuskgubben Mario
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:47:08
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:43:36Nu har jag tänkt & göra nåt annat:Nu e de ni som bestämmer vem som har Bästa Rösten av alla ljudklipp jag lägger upp. Först ut e Fuskgubben Mario
Lätt som en plätt, Steve Kratz. ;)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:50:58
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:43:36Nu har jag tänkt & göra nåt annat:Nu e de ni som bestämmer vem som har Bästa Rösten av alla ljudklipp jag lägger upp. Först ut e Fuskgubben Mario
1. Steve Kratz (lik originalrösten och gör en bra tolkning av den något gruffa rösten som Mario har i serien).
2. Håkan Mohede (skaplig insats men hans röst är något för ljus gentemot originalrösten)
3. Hasse Jonsson (bra inlevelse, men rösten skiljer sig för mycket gentemot Lou Albano. Hade det varit Charles Martinet så hade Hasse dock varit en snäppet mer passande voice-match)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Disneyfantasten skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:53:57
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:43:36Nu har jag tänkt & göra nåt annat:Nu e de ni som bestämmer vem som har Bästa Rösten av alla ljudklipp jag lägger upp. Först ut e Fuskgubben Mario

Förlåt att jag hoppar in polarn men du har faktiskt glömt EN;

https://m.youtube.com/watch?v=oi8IO0-1lcw&t=19s&pp=ygURTWFyaW8gcm9nZXIgc3Rvcm0%3D

I varje fall, för min del är Steve Kratz den starkaste rösten och Roger Storm den svagaste.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 20:23:30
Citat från: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:50:581. Steve Kratz (lik originalrösten och gör en bra tolkning av den något gruffa rösten som Mario har i serien).
2. Håkan Mohede (skaplig insats men hans röst är något för ljus gentemot originalrösten)
3. Hasse Jonsson (bra inlevelse, men rösten skiljer sig för mycket gentemot Lou Albano. Hade det varit Charles Martinet så hade Hasse dock varit en snäppet mer passande voice-match)
Precis som min lista som borde uppdateras
Citat från: Disneyfantasten skrivet 30 augusti 2023 kl. 19:53:57Förlåt att jag hoppar in polarn men du har faktiskt glömt EN;

https://m.youtube.com/watch?v=oi8IO0-1lcw&t=19s&pp=ygURTWFyaW8gcm9nZXIgc3Rvcm0%3D

I varje fall, för min del är Steve Kratz den starkaste rösten och Roger Storm den svagaste.
Den tänkte jag aldrig på när jag gjorde nån lista
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 20:25:09
Nu kommer Fuskgubbens brorsa,orkar int fixa ljudklipp på Staffan Hallerstam
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:20:10
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 20:25:09Nu kommer Fuskgubbens brorsa,orkar int fixa ljudklipp på Staffan Hallerstam
Johan Hedenberg, absolut! ;) ("Jag ska ju ha barn snart!" WUT?! :o)

Enligt mig så var Luigis röst i musiksagan den mest "okej" rollen, precis som med Johan Hedenberg som Bowser. Men som sagt så tycker jag mest om Johan som Luigi.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:22:18
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 20:25:09Nu kommer Fuskgubbens brorsa,orkar int fixa ljudklipp på Staffan Hallerstam
Johan Hedenberg, likt Steve Kratz är han mest lik den som han dubbar över.

Kenneth Milldoffs insats är intressant då den i mina ögon låter ganska lik Charles Martinet.

Gunnar gör ett hederligt jobb, men hans röst är en aning för mörk för Luigi. Här hade det nog varit en fördel om han förställt sin röst lite.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:54:54
Citat från: Skokaka skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:20:10Johan Hedenberg, absolut! ;) ("Jag ska ju ha barn snart!" WUT?! :o)

Enligt mig så var Luigis röst i musiksagan den mest "okej" rollen, precis som med Johan Hedenberg som Bowser. Men som sagt så tycker jag mest om Johan som Luigi.
Ja WTF e de där för replik?
Citat från: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:22:18Johan Hedenberg, likt Steve Kratz är han mest lik den som han dubbar över.

Kenneth Milldoffs insats är intressant då den i mina ögon låter ganska lik Charles Martinet.

Gunnar gör ett hederligt jobb, men hans röst är en aning för mörk för Luigi. Här hade det nog varit en fördel om han förställt sin röst lite.
En malplacerad roll för Gunnar Ernblad
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:56:49
Detta kommer bli lätt,saknar ljudklipp på den okända
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 22:00:30
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:56:49Detta kommer bli lätt,saknar ljudklipp på den okända
Utan tvekan anser jag att Louise Raeder är mer passande.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 22:16:22
Citat från: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 22:00:30Utan tvekan anser jag att Louise Raeder är mer passande.
En av anledningarna till att jag älskar Louise Raeder
Detta blir också lätt
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 22:21:32
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 22:16:22En av anledningarna till att jag älskar Louise Raeder
Detta blir också lätt
Hasse Jonsson, Nina Gunkes inlevelse lämnar en del att önska i den här rollen + att hon har en för feminim stämma för att passa.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 23:07:48
Citat från: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 22:21:32Hasse Jonsson, Nina Gunkes inlevelse lämnar en del att önska i den här rollen + att hon har en för feminim stämma för att passa.
En av anledningarna till att jag älskar Hasse Jonsson
Nu kommer Fuskgubbens ärkefiende
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 30 augusti 2023 kl. 23:14:58
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 23:07:48En av anledningarna till att jag älskar Hasse Jonsson
Nu kommer Fuskgubbens ärkefiende
1. Gunnar Ernblad (perfekt stämma till en sådan ryslig ödla)
2. Kenneth Milldoff (Också mörk och kraftig i sin insats)
3. Johan Hedenberg (fungerar, även om hans röst är något för ljus i jämförelse med de ovanför honom)
4. Sture Ström (även med förställd röst låter han tyvärr för "snäll", som Bowser verkligen inte är).
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 30 augusti 2023 kl. 23:39:40
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 21:56:49Detta kommer bli lätt,saknar ljudklipp på den okända
Louise Raeder, utan tvekan!
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 30 augusti 2023 kl. 23:40:48
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 22:16:22En av anledningarna till att jag älskar Louise Raeder
Detta blir också lätt
Hasse Jonsson! Mycket bättre i rollen som Toad än som Mario...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 31 augusti 2023 kl. 00:24:30
Citat från: MOA skrivet 30 augusti 2023 kl. 23:07:48En av anledningarna till att jag älskar Hasse Jonsson
Nu kommer Fuskgubbens ärkefiende
Gunnar Ernblad! 8)

Förresten... Precis som Lillefot, jag tänker ranka dom och motivera mina åsikter i hela fall nu. Dock så tänker jag även att ta upp rösterna från Fångar i fallgropen och jag har inte sett långfilmen på Svenska, så jag kan inte uttrycka dom insatserna. Men i hela fall:

Mario:
1: Steve Kratz (Låter ungefär som han låter i serien på Engelska. Dock så tycker jag också att Johan Hedenberg kunde funka, trots att han redan är Luigi. Jag tänkte på hur Mario lät i början av introt till serien på Engelska. Johan kunde gjort insatsen i den alternativa dubbningen istället för Hasse Jonsson, enligt mig... Men i hela fall, detta är Steve Kratz bästa roll, enligt mig.)
2: Roger Storm (Han är mera... Meh... Roger KUNDE ha gjort en bra insats, säkert samma med Katten Gustaf, men insatsen han gjorde till Mario var inte passande. Om jag hade någon från KM Studio som Mario så hade jag hellre ha valt Bo Maniette...)
3: Hasse Jonsson (Kanske en opopulär åsikt eller bara en smaksak, men även om jag håller med om att Hasse var malplacerad som Mario så är han inte sist i listan... Men wow! Hans röst är ärligt talat FÖR ljus för insatsen och jag skulle som sagt hellre ha valt Johan Hedenberg i denna dubbningen...)
4: Håkan Mohede (Också för ljus, och tycker att han inte passade alls. Jag har alltid reagerat över rösten antar jag, asså... Hur?! :o)

Luigi:
1: Johan Hedenberg (Som sagt, han kunde ha varit mycket bra som Mario, han med, men han låter mest lik den Engelska rösten och Johan lyckas att använda en ljus och rädd röst. Om man inte är van att höra Johan låta så... Då vet ni hur han låter i hela fall som Luigi. Johans bästa roll, enligt mig. ;D)
2: Anders Öjebo (Enligt mig så är detta den mest "okej" rösten i musiksagan. Men i hela fall, precis som med Roger Storm som Mario så förväntade jag mig en lite bättre insats... Annars så hade jag valt Peter Wanngren om någon från KM Studio...)
3: Gunnar Ernblad (Lite för mörk, kan inte fatta att han och Bowser har bytt röster...)
4: Kenneth Milldoff (Jag förväntar mig inte att båda av Bowsers röster spelar Luigi, så därför är dessa två längst ner...)

Peach:
1: Louise Raeder (Louises bästa roll, enligt mig, hon har en sån fin röst och passar mycket mer bättre i rollen...)
2: Nina Gunke (Man hör en särskild skillnad, skulle jag säga, jag menar... Åtminstone så tycker jag att hon lät bättre hos Peach än hos Toad, men hon är inte direkt... Så bra...)
3: Maria Kihl (Hur i hela Svampriket fick hon rollen?! Hon låter ju FÖR ung! Och om jag valde någon från KM Studio i rollen så skulle jag utan tvekan ha valt Monica Forsberg. Hon brukar ju spela kvinnorna rätt ofta, så hur hon inte fick rollen är bort från mitt tillstånd... :o)

Toad:
1: Hasse Jonsson (MYCKET bättre som Toad än som Mario, ett utav Hasses bästa roller! ;D Hasse använder också precis samma typ av röst som Knäppiga Kurre i insatsen. Tänk om Hasse använde denna rösten till SvampBob? Åh, nåja, rösten låter mycket riktigt som den ska, vad annars kan jag säga?)
2: MOA (Bra imitation, i hela fall hos varianten i spelen. Dock så kan det vara lite otydligt som Kalle Anka, men jag tycker att detta är passande för hur Toad låter i spelen. ;))
3: Nina Gunke (Hon må vara malplacerad som Peach, men hos Toad är det ännu värre! FÖR feminin röst! Visst, Toad har väl rösten av en tjej i spelen, men i serien så är det en helt annan sak och han låter mer som en tjej än en kille!)

Bowser:
1: Gunnar Ernblad (Gunnars bästa roll, RIP! :'( Låter som många skurkar, som vanligt, har nostalgi för Gunnars röst. Får såna kårar, verkligen en perfekt skurkröst.)
2: Kenneth Milldoff (Ett utav de bästa delarna i dubbningen av denna serien, Sun Studio må inte ha många passande roller, men Kenneth Milldoff som Bowser är ett undantag! Och hur kan man glömma hans "DIN JÄV!" replik? ;D RIP för den bästa insatsen hos Sun Studios Mario serie, också... :'()
3: Johan Hedenberg (Denna dubbningen må också va' kass, men Bowsers röst i denna är också accepterad av mig. Visst, den är bara "okej" enligt mig, dock så brukar ju Johan att dubba skurkar, men han slår inte Gunnar Ernblad i rollen. Så denna får bara en 6/10 av mig!)
4: Anders Öjebo (Hans namn var först tänkt att vara något annat, men som tur är så hette han fortfarande "Kung Koopa" i denna musiksagan. Anders var bättre som Luigi tycker jag... Annars undrar jag också hur det kommer sig att Luigi och Bowser delar röster så ofta... Om jag hade någon från KM Studio i rollen som Bowser så hade jag utan tvekan ha valt Jan Koldenius! Är i hela fall tur att han inte fick det andra namnet...)
5: Sture Ström (Ja, min lista ä' precis som Lillefots, lol. Även om Sture Ström brukar göra bra roller så passar han bättre som snällare typer, och Bowser är ju ond! Bowser låter som en gammal man i denna, tycker jag... Förresten, Bowser sa ju: "Din lilla svamp!" så det ÄR nog Toad i ljudklippet som hörs... Detta är allt vi har hört av Johans insats som Toad i hela fall, tror jag... Men Sture ä' tyvärr som sagt svagast i rollen som Bowser, tycker jag, såklart. :-\)

Förresten, om du någonsin får se långfilmen, kommer du att göra om listorna och lägga till de Svenska rösterna? Och även rösterna i musiksagan? Tror att alla av dessa är de officiella rösterna... Ska nog ranka och motivera uppkommande röster i framtiden...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 31 augusti 2023 kl. 09:46:28
Citat från: Skokaka skrivet 31 augusti 2023 kl. 00:24:30Gunnar Ernblad! 8)

Förresten... Precis som Lillefot, jag tänker ranka dom och motivera mina åsikter i hela fall nu. Dock så tänker jag även att ta upp rösterna från Fångar i fallgropen och jag har inte sett långfilmen på Svenska, så jag kan inte uttrycka dom insatserna. Men i hela fall:

Mario:
1: Steve Kratz (Låter ungefär som han låter i serien på Engelska. Dock så tycker jag också att Johan Hedenberg kunde funka, trots att han redan är Luigi. Jag tänkte på hur Mario lät i början av introt till serien på Engelska. Johan kunde gjort insatsen i den alternativa dubbningen istället för Hasse Jonsson, enligt mig... Men i hela fall, detta är Steve Kratz bästa roll, enligt mig.)
2: Roger Storm (Han är mera... Meh... Roger KUNDE ha gjort en bra insats, säkert samma med Katten Gustaf, men insatsen han gjorde till Mario var inte passande. Om jag hade någon från KM Studio som Mario så hade jag hellre ha valt Bo Maniette...)
3: Hasse Jonsson (Kanske en opopulär åsikt eller bara en smaksak, men även om jag håller med om att Hasse var malplacerad som Mario så är han inte sist i listan... Men wow! Hans röst är ärligt talat FÖR ljus för insatsen och jag skulle som sagt hellre ha valt Johan Hedenberg i denna dubbningen...)
4: Håkan Mohede (Också för ljus, och tycker att han inte passade alls. Jag har alltid reagerat över rösten antar jag, asså... Hur?! :o)

Luigi:
1: Johan Hedenberg (Som sagt, han kunde ha varit mycket bra som Mario, han med, men han låter mest lik den Engelska rösten och Johan lyckas att använda en ljus och rädd röst. Om man inte är van att höra Johan låta så... Då vet ni hur han låter i hela fall som Luigi. Johans bästa roll, enligt mig. ;D)
2: Anders Öjebo (Enligt mig så är detta den mest "okej" rösten i musiksagan. Men i hela fall, precis som med Roger Storm som Mario så förväntade jag mig en lite bättre insats... Annars så hade jag valt Peter Wanngren om någon från KM Studio...)
3: Gunnar Ernblad (Lite för mörk, kan inte fatta att han och Bowser har bytt röster...)
4: Kenneth Milldoff (Jag förväntar mig inte att båda av Bowsers röster spelar Luigi, så därför är dessa två längst ner...)

Peach:
1: Louise Raeder (Louises bästa roll, enligt mig, hon har en sån fin röst och passar mycket mer bättre i rollen...)
2: Nina Gunke (Man hör en särskild skillnad, skulle jag säga, jag menar... Åtminstone så tycker jag att hon lät bättre hos Peach än hos Toad, men hon är inte direkt... Så bra...)
3: Maria Kihl (Hur i hela Svampriket fick hon rollen?! Hon låter ju FÖR ung! Och om jag valde någon från KM Studio i rollen så skulle jag utan tvekan ha valt Monica Forsberg. Hon brukar ju spela kvinnorna rätt ofta, så hur hon inte fick rollen är bort från mitt tillstånd... :o)

Toad:
1: Hasse Jonsson (MYCKET bättre som Toad än som Mario, ett utav Hasses bästa roller! ;D Hasse använder också precis samma typ av röst som Knäppiga Kurre i insatsen. Tänk om Hasse använde denna rösten till SvampBob? Åh, nåja, rösten låter mycket riktigt som den ska, vad annars kan jag säga?)
2: MOA (Bra imitation, i hela fall hos varianten i spelen. Dock så kan det vara lite otydligt som Kalle Anka, men jag tycker att detta är passande för hur Toad låter i spelen. ;))
3: Nina Gunke (Hon må vara malplacerad som Peach, men hos Toad är det ännu värre! FÖR feminin röst! Visst, Toad har väl rösten av en tjej i spelen, men i serien så är det en helt annan sak och han låter mer som en tjej än en kille!)

Bowser:
1: Gunnar Ernblad (Gunnars bästa roll, RIP! :'( Låter som många skurkar, som vanligt, har nostalgi för Gunnars röst. Får såna kårar, verkligen en perfekt skurkröst.)
2: Kenneth Milldoff (Ett utav de bästa delarna i dubbningen av denna serien, Sun Studio må inte ha många passande roller, men Kenneth Milldoff som Bowser är ett undantag! Och hur kan man glömma hans "DIN JÄV!" replik? ;D RIP för den bästa insatsen hos Sun Studios Mario serie, också... :'()
3: Johan Hedenberg (Denna dubbningen må också va' kass, men Bowsers röst i denna är också accepterad av mig. Visst, den är bara "okej" enligt mig, dock så brukar ju Johan att dubba skurkar, men han slår inte Gunnar Ernblad i rollen. Så denna får bara en 6/10 av mig!)
4: Anders Öjebo (Hans namn var först tänkt att vara något annat, men som tur är så hette han fortfarande "Kung Koopa" i denna musiksagan. Anders var bättre som Luigi tycker jag... Annars undrar jag också hur det kommer sig att Luigi och Bowser delar röster så ofta... Om jag hade någon från KM Studio i rollen som Bowser så hade jag utan tvekan ha valt Jan Koldenius! Är i hela fall tur att han inte fick det andra namnet...)
5: Sture Ström (Ja, min lista ä' precis som Lillefots, lol. Även om Sture Ström brukar göra bra roller så passar han bättre som snällare typer, och Bowser är ju ond! Bowser låter som en gammal man i denna, tycker jag... Förresten, Bowser sa ju: "Din lilla svamp!" så det ÄR nog Toad i ljudklippet som hörs... Detta är allt vi har hört av Johans insats som Toad i hela fall, tror jag... Men Sture ä' tyvärr som sagt svagast i rollen som Bowser, tycker jag, såklart. :-\)

Förresten, om du någonsin får se långfilmen, kommer du att göra om listorna och lägga till de Svenska rösterna? Och även rösterna i musiksagan? Tror att alla av dessa är de officiella rösterna... Ska nog ranka och motivera uppkommande röster i framtiden...
My god vilken beskrivning!Hasse pratar som Knäppiga Kurre?E nog därför jag älskar honom så mycket.Louise e underbar,Steve e väldigt bra som Fuskgubben,Johan var nog bästa rösten dom kunde hitta till Luigi.
Gunnar...han var så perfekt...
Nu kommer den näst största prinsessan
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 31 augusti 2023 kl. 20:14:11
Citat från: MOA skrivet 31 augusti 2023 kl. 09:46:28My god vilken beskrivning!Hasse pratar som Knäppiga Kurre?E nog därför jag älskar honom så mycket.Louise e underbar,Steve e väldigt bra som Fuskgubben,Johan var nog bästa rösten dom kunde hitta till Luigi.
Gunnar...han var så perfekt...
Nu kommer den näst största prinsessan
1: Louise Raeder (Utan tvekan! Louises mest ikoniska roll och ett utav hennes bästa roller. Ganska coolt att Louise har dubbat båda prinsessorna, tänk om hon var en Disney prinsessa? Undrar om Louise skulle återvända i rollen om det kommer en Zelda film? Ganska osäker är jag men jag får hoppas att hon återvänder. Vad ska jag säga? Louise är underbar!)
2: Mia Hansson (Lite för mörk för rollen och jag kan tyvärr inte mycket om Mia... Jag har hört värre, men utav dessa två så är Mia svagast i rollen...)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 31 augusti 2023 kl. 23:02:23
Citat från: Skokaka skrivet 31 augusti 2023 kl. 20:14:111: Louise Raeder (Utan tvekan! Louises mest ikoniska roll och ett utav hennes bästa roller. Ganska coolt att Louise har dubbat båda prinsessorna, tänk om hon var en Disney prinsessa? Undrar om Louise skulle återvända i rollen om det kommer en Zelda film? Ganska osäker är jag men jag får hoppas att hon återvänder. Vad ska jag säga? Louise är underbar!)
2: Mia Hansson (Lite för mörk för rollen och jag kan tyvärr inte mycket om Mia... Jag har hört värre, men utav dessa två så är Mia svagast i rollen...)
Vi älskar Louise!Vem Mia Hansson än e så låter hon som en bättre version av Nina Gunke
Nu kommer den näst största antagonisten
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 31 augusti 2023 kl. 23:39:17
Citat från: MOA skrivet 31 augusti 2023 kl. 23:02:23Vi älskar Louise!Vem Mia Hansson än e så låter hon som en bättre version av Nina Gunke
Nu kommer den näst största antagonisten
1: Mattias Knave (Trots att det var bara i dom tre sista avsnitten så tycker jag själv att Mattias låter mest lik original rösten. Han lyckas att låta ondskefull utan någon förändring på rösten.)
2: Johan Hedenberg (Han är ju bra på att vara skurkar, och Ganon är verkligen inget undantag. Han lyckas att få Ganon att låta läskig, medan han är roligast som Eggman och helt okej som Bowser. Vilka olika röster han har haft åt dessa tre...)
3: Gunnar Ernblad (Skockande nog så är Gunnar längst ner på listan, då han brukar ju få bra roller, men han gör rösten lite för mörk nog, så det låter inte för lik original rösten. Helt åt skogen är insatsen inte, och man får ändå nostalgi utav att höra rösten. Tänka sig att både Johan Hedenberg och Gunnar Ernblad förresten har dubbat alla tre spelskurkarna. Tycker dock han var bättre som Bowser och Eggman, men hos Ganon så var han "minst bäst" men precis som Johan Hedenberg som Bowser så kan jag väl säga att Gunnar var bara "okej" som Ganon, men det är bara det jag har att säga... :-\)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 1 september 2023 kl. 09:55:37
Citat från: Skokaka skrivet 31 augusti 2023 kl. 23:39:171: Mattias Knave (Trots att det var bara i dom tre sista avsnitten så tycker jag själv att Mattias låter mest lik original rösten. Han lyckas att låta ondskefull utan någon förändring på rösten.)
2: Johan Hedenberg (Han är ju bra på att vara skurkar, och Ganon är verkligen inget undantag. Han lyckas att få Ganon att låta läskig, medan han är roligast som Eggman och helt okej som Bowser. Vilka olika röster han har haft åt dessa tre...)
3: Gunnar Ernblad (Skockande nog så är Gunnar längst ner på listan, då han brukar ju få bra roller, men han gör rösten lite för mörk nog, så det låter inte för lik original rösten. Helt åt skogen är insatsen inte, och man får ändå nostalgi utav att höra rösten. Tänka sig att både Johan Hedenberg och Gunnar Ernblad förresten har dubbat alla tre spelskurkarna. Tycker dock han var bättre som Bowser och Eggman, men hos Ganon så var han "minst bäst" men precis som Johan Hedenberg som Bowser så kan jag väl säga att Gunnar var bara "okej" som Ganon, men det är bara det jag har att säga... :-\)
Jag har aldrig hört Johan Hedenberg prata med liknande röst,han e bäst som Robotnik.De var de sista jag hade för denna gången,kommer med mer nästa gång
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 1 september 2023 kl. 19:57:32
Citat från: MOA skrivet  1 september 2023 kl. 09:55:37Jag har aldrig hört Johan Hedenberg prata med liknande röst,han e bäst som Robotnik.De var de sista jag hade för denna gången,kommer med mer nästa gång
Åh, just det ja. Hasse Jonsson var väl den enda som dubbade Link, vilket är därför det inte blev någon omgång med honom.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 september 2023 kl. 10:48:41
Borde jag berätta vilka karaktärer jag kommer gå igenom nästa år?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 september 2023 kl. 20:18:38
Citat från: MOA skrivet  2 september 2023 kl. 10:48:41Borde jag berätta vilka karaktärer jag kommer gå igenom nästa år?
Visst, varför inte?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 september 2023 kl. 20:25:13
Citat från: Skokaka skrivet  2 september 2023 kl. 20:18:38Visst, varför inte?
Pit/Kid Icarus
Palutena
Kirby
Meta Knight
King Dedede
Knuckle Joe
Nightmare
Chef Kawasaki
Donkey,Diddy,Dixie,Funky,Cranky & Candy Kong
King K Rool
Donkey Kong Jr
Hacke Hackspett
Alvin,Simon & Theodor Seville
Brittney,Jeanette & Eleanor Miller
Eddy
Nazz/Tess
Katten Felix
Dexter
Dee Dee
Powerpuffpinglorna
Professor Utonium
Mojo Jojo
Borgmästaren
HAN
Fuzzy Lumpkins
Prinsessan Morbucks
Dennis Mitchell
Charlotte A Cavatica
Grisen Wilbur
Bubsy
De r 41 stycken totalt
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 september 2023 kl. 20:28:28
Citat från: MOA skrivet  2 september 2023 kl. 20:25:13Pit/Kid Icarus
Palutena
Kirby
Meta Knight
King Dedede
Knuckle Joe
Nightmare
Chef Kawasaki
Donkey,Diddy,Dixie,Funky,Cranky & Candy Kong
King K Rool
Donkey Kong Jr
Hacke Hackspett
Droopy
Agent Kurre
Marocko Mole
Alvin,Simon & Theodor Seville
Brittney,Jeanette & Eleanor Miller
Eddy
Nazz
Katten Felix
Dexter
Dee Dee
Powerpuffpinglorna
Professor Utonium
Mojo Jojo
Borgmästaren
HAN
Fuzzy Lumpkins
Prinsessan Morbucks
Dennis Mitchell
Charlotte A Cavatica
Grisen Wilbur
Bubsy
De r 44 stycken totalt
Gäller detta Svenska röster? För en del tror jag inte har mer än en eller någon alls...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 september 2023 kl. 21:36:42
Citat från: Skokaka skrivet  2 september 2023 kl. 20:28:28Gäller detta Svenska röster? För en del tror jag inte har mer än en eller någon alls...
Ja för alla som har,den sista vill jag int ens göra
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 september 2023 kl. 21:59:19
Citat från: MOA skrivet  2 september 2023 kl. 21:36:42Ja för alla som har,den sista vill jag int ens göra
Blir väl intressant. :)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 11:10:28
Dags för uppdatering!När jag har alla ljudklippen kan vi börja om på nytt.
Här kommer dom utelämnade
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 10 september 2023 kl. 19:52:44
Citat från: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 11:10:28Dags för uppdatering!När jag har alla ljudklippen kan vi börja om på nytt.
Här kommer dom utelämnade
Jane Björck som Peach: Jag har ingen koll på Jane Björck, hon är förmodligen den "okända" rösten vi pratade om? Men, i hela fall... Lite bättre än Nina Gunke, men jag kan inte låta mig själv att säga att hon passar i rollen. Louise Raeder ska det vara!

Johan Hedenberg som Toad: Nåja, nu vet vi äntligen hur Johan låter som Toad... Och herregud! Vad malplacerat! Som förväntat så har Johan en för mörk röst för Toad. Han använder inte ens någon pitch för att funka... Toads Engelska röst lät JÄTTE mycket lik Hasse Jonsson, så Hasse är det bästa valet! Om jag gjorde den alternative dubbningen så skulle Johan istället vara Mario medan antingen så dubbar Hasse fortfarande Toad här eller så kan lika gärna Andreas Nilsson ha hoppat in. Eller, här kunde Hasse ha varit Toad i de första avsnitten medan Andreas tar över rollen senare, då har båda rollen. ;) (Förresten, off-topic, jag vet, men om någon från KM Studio dubbade Toad så kan lika gärna Anders Öjebo ha rollen. Annars så kan Andreas vara med här också... Jag tog upp detta då jag tog upp vilka som skulle passa som de andra Mario karaktärerna i KM Studio, de andra fyra var de enda som talade i sagan, så jag tänkte då ta upp Toad också, och detta är nog därför jag tog upp din imitation av Toad, bara för att han inte dubbades utav KM Studio, men åter till ämnet...) Och Johan är mycket bättre som Luigi...

Staffan Hallerstam som Luigi: Vet du? Jag tycker att den inte var SÅ dålig, men i hela fall. Medan Staffan funkade bättre som Luigi än Gunnar Ernblad, så tycker jag ändå att Staffan kunde vara bättre som Toad... Tycker att den är helt okej, precis som med Anders Öjebo i rollen, men jag föredrar Anders, men Johan Hedenberg kommer jag alltid föredra som Luigi!

Det här blir alltså min lista med de nya rösterna i de rollerna för dessa tre:

Luigi:
1: Johan Hedenberg
2: Anders Öjebo
3: Staffan Hallerstam
4: Gunnar Ernblad
5: Kenneth Milldoff

Peach:
1: Louise Raeder
2: Jane Björck
3: Nina Gunke
4: Maria Kihl

Toad:
1: Hasse Jonsson
2: MOA
3: Nina Gunke
4: Johan Hedenberg

Så... Detta ÄR alla rösterna från serierna som har tagits upp, eller hur? I så fall så är Mario karaktärerna officiellt färdiga, eller hur? Förresten, om det kan glädja dig så är den "dåliga" dubbningen endast tio avsnitt. Förmodligen alla de första avsnitten. Det var turligt nog endast för en video.

Nåja, om jag bara hörde de Svenska rösterna i långfilmen så borde jag ha uppdaterat listorna än en gång, men i hela fall... Mycket tur att rösterna i serien är den BRA dubbningen. Om de bara hade den alternativa dubbningen med en bättre cast, då skulle den inte behöva få vara endast i video och bara de första tio avsnitten. Men yes, som sagt så antar jag att alla rösterna är klara nu?...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 20:18:27
Citat från: Skokaka skrivet 10 september 2023 kl. 19:52:44Jane Björck som Peach: Jag har ingen koll på Jane Björck, hon är förmodligen den "okända" rösten vi pratade om? Men, i hela fall... Lite bättre än Nina Gunke, men jag kan inte låta mig själv att säga att hon passar i rollen. Louise Raeder ska det vara!

Johan Hedenberg som Toad: Nåja, nu vet vi äntligen hur Johan låter som Toad... Och herregud! Vad malplacerat! Som förväntat så har Johan en för mörk röst för Toad. Han använder inte ens någon pitch för att funka... Toads Engelska röst lät JÄTTE mycket lik Hasse Jonsson, så Hasse är det bästa valet! Om jag gjorde den alternative dubbningen så skulle Johan istället vara Mario medan antingen så dubbar Hasse fortfarande Toad här eller så kan lika gärna Andreas Nilsson ha hoppat in. Eller, här kunde Hasse ha varit Toad i de första avsnitten medan Andreas tar över rollen senare, då har båda rollen. ;) (Förresten, off-topic, jag vet, men om någon från KM Studio dubbade Toad så kan lika gärna Anders Öjebo ha rollen. Annars så kan Andreas vara med här också... Jag tog upp detta då jag tog upp vilka som skulle passa som de andra Mario karaktärerna i KM Studio, de andra fyra var de enda som talade i sagan, så jag tänkte då ta upp Toad också, och detta är nog därför jag tog upp din imitation av Toad, bara för att han inte dubbades utav KM Studio, men åter till ämnet...) Och Johan är mycket bättre som Luigi...

Staffan Hallerstam som Luigi: Vet du? Jag tycker att den inte var SÅ dålig, men i hela fall. Medan Staffan funkade bättre som Luigi än Gunnar Ernblad, så tycker jag ändå att Staffan kunde vara bättre som Toad... Tycker att den är helt okej, precis som med Anders Öjebo i rollen, men jag föredrar Anders, men Johan Hedenberg kommer jag alltid föredra som Luigi!

Det här blir alltså min lista med de nya rösterna i de rollerna för dessa tre:

Luigi:
1: Johan Hedenberg
2: Anders Öjebo
3: Staffan Hallerstam
4: Gunnar Ernblad
5: Kenneth Milldoff

Peach:
1: Louise Raeder
2: Jane Björck
3: Nina Gunke
4: Maria Kihl

Toad:
1: Hasse Jonsson
2: MOA
3: Nina Gunke
4: Johan Hedenberg

Så... Detta ÄR alla rösterna från serierna som har tagits upp, eller hur? I så fall så är Mario karaktärerna officiellt färdiga, eller hur? Förresten, om det kan glädja dig så är den "dåliga" dubbningen endast tio avsnitt. Förmodligen alla de första avsnitten. Det var turligt nog endast för en video.

Nåja, om jag bara hörde de Svenska rösterna i långfilmen så borde jag ha uppdaterat listorna än en gång, men i hela fall... Mycket tur att rösterna i serien är den BRA dubbningen. Om de bara hade den alternativa dubbningen med en bättre cast, då skulle den inte behöva få vara endast i video och bara de första tio avsnitten. Men yes, som sagt så antar jag att alla rösterna är klara nu?...
Mina åsikter:Staffan Hallerstam e faktiskt bra som Luigi,han e lik originalrösten & pratar med bra inlevelse.Höjdpunkten i denna lågpunkt av dubbning.Johan Hedenberg e fruktansvärt malplacerad,inte alls lik originalrösten fast inlevelsen e bra.Han får mig att boxa till alla flugsvampar i skogen för jag cringar så HÅRT!En malplacerad roll för Johan Hedenberg. Jane Björck låter lik originalrösten med bristande inlevelse.Bättre än Nina Gunke men int i NÄRHETEN av Louise Raeders underbara stämma.
Vill ni se min planering för Bästa Rösten nästa år?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 10 september 2023 kl. 20:29:22
Tänkte bara slinka in här och säga att Johan Hedenberg är helt okej som Luigi men vi vet att han kan göra italienska brytningar. Så om det var Charles Martinets Luigi han dubbade så hade det nog funkat bra kanske rent av bättre.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 10 september 2023 kl. 20:41:23
Citat från: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 20:18:27Mina åsikter:Staffan Hallerstam e faktiskt bra som Luigi,han e lik originalrösten & pratar med bra inlevelse.Höjdpunkten i denna lågpunkt av dubbning.Johan Hedenberg e fruktansvärt malplacerad,inte alls lik originalrösten fast inlevelsen e bra.Han får mig att boxa till alla flugsvampar i skogen för jag cringar så HÅRT!En malplacerad roll för Johan Hedenberg. Jane Björck låter lik originalrösten med bristande inlevelse.Bättre än Nina Gunke men int i NÄRHETEN av Louise Raeders underbara stämma.
Vill ni se min planering för Bästa Rösten nästa år?
Jag vill gärna se det. :D
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 21:35:45
Citat från: Skokaka skrivet 10 september 2023 kl. 20:41:23Jag vill gärna se det. :D
Kid Icarus:Januari
Kirby:Februari
Donkey Kong:Mars
Hacke Hackspett:April
Chipmunkarna:Maj
Ed, Edd & Eddy:Juni
Katten Felix:Juli
Dexters Laboratorium:Augusti
Powerpuffpinglorna:September
Dennis Mitchell:Oktober
Fantastiska Wilbur:November
Bubsy:December
De räcker 1 helt år
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 10 september 2023 kl. 21:41:44
Citat från: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 21:35:45Kid Icarus:Januari
Kirby:Februari
Donkey Kong:Mars
Hacke Hackspett:April
Droopy:Maj
Agent Kurre:Juni
Chipmunkarna:Juli
Ed, Edd & Eddy:Augusti
Katten Felix:September
Dexters Laboratorium:Oktober
Powerpuffpinglorna:November
Dennis Mitchell:December
Fantastiska Wilbur:Januari 25
Bubsy:Februari 25
De räcker över 1 år
Trevligt, undrar om några verkligen har haft mer än en Svensk röst eller om de ens har haft någon alls.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 22:01:18
Citat från: Skokaka skrivet 10 september 2023 kl. 21:41:44Trevligt, undrar om några verkligen har haft mer än en Svensk röst eller om de ens har haft någon alls.
Kid Icarus har 2,Donkey Kong har 1,Hacke Hackspett har 2 eller möjligtvis 3,Droopy har 3,Agent Kurre har minst 2, Chipmunkarna & Chipetterna har minst 3 röster var,Eddy & Tess har 1 röst,Katten Felix har minst 1,Dexter & Dee Dee har 1 röst,Powerpuffpinglorna har minst 1 röst,Dennis har 3 röster,Charlotte & Wilbur har minst 2 röster.
Dom andra har nog int haft nån svensk röst alls
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 11 september 2023 kl. 00:33:35
Citat från: MOA skrivet 10 september 2023 kl. 22:01:18Kid Icarus har 2,Donkey Kong har 1,Hacke Hackspett har 2 eller möjligtvis 3,Droopy har 3,Agent Kurre har minst 2, Chipmunkarna & Chipetterna har minst 3 röster var,Eddy & Tess har 1 röst,Katten Felix har minst 1,Dexter & Dee Dee har 1 röst,Powerpuffpinglorna har minst 1 röst,Dennis har 3 röster,Charlotte & Wilbur har minst 2 röster.
Dom andra har nog int haft nån svensk röst alls
Så... Tänker du ta Engelska röster då också för att jämföra? ???
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 11 september 2023 kl. 09:38:11
Citat från: Skokaka skrivet 11 september 2023 kl. 00:33:35Så... Tänker du ta Engelska röster då också för att jämföra? ???
Jämför Jämför Jämför ja
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 november 2023 kl. 20:27:33
Detta e en orelaterad fråga men ni som sett videorna om karaktärers svenska röster på min engelska kanal, vad e era åsikter?Tar med engelska röster för att jämför jämför jämför & en röst låter alltid bra
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 november 2023 kl. 21:01:22
Citat från: MOA skrivet  2 november 2023 kl. 20:27:33Detta e en orelaterad fråga men ni som sett videorna om karaktärers svenska röster på min engelska kanal, vad e era åsikter?Tar med engelska röster för att jämför jämför jämför & en röst låter alltid bra
Och Japanska röster hos spelkaraktärerna händer ju väl också? Jag tycker att du rankar dom rätt bra, förresten. Men uppenbarligen så vinner antingen de Engelska eller Japanska rösterna för att de är ju original röster. Det är dock en kreativ idé, dessa videorna.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 november 2023 kl. 21:32:54
Citat från: Skokaka skrivet  2 november 2023 kl. 21:01:22Och Japanska röster hos spelkaraktärerna händer ju väl också? Jag tycker att du rankar dom rätt bra, förresten. Men uppenbarligen så vinner antingen de Engelska eller Japanska rösterna för att de är ju original röster. Det är dock en kreativ idé, dessa videorna.
Jag har aldrig tagit dom japanska rösterna på min engelska kanal,bara på svenska
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 november 2023 kl. 21:38:33
Citat från: MOA skrivet  2 november 2023 kl. 21:32:54Jag har aldrig tagit dom japanska rösterna på min engelska kanal,bara på svenska
Åh, jag blandade visst ihop med dessa topplistorna med röster på olika språk. Men det var kul att skriva vem man tycker var den bästa dubbade rösten. ;)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 november 2023 kl. 21:45:44
Citat från: Skokaka skrivet  2 november 2023 kl. 21:38:33Åh, jag blandade visst ihop med dessa topplistorna med röster på olika språk. Men det var kul att skriva vem man tycker var den bästa dubbade rösten. ;)
Yes de e de jag menar & jag kommer göra fler av dom
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 november 2023 kl. 22:00:04
Citat från: MOA skrivet  2 november 2023 kl. 21:45:44Yes de e de jag menar & jag kommer göra fler av dom
Blir kul. ;D
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 14:16:50
Här kommer en till omgång med Kid Icarus,blir nog väldigt lätt
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 17 november 2023 kl. 19:45:59
Citat från: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 14:16:50Här kommer en till omgång med Kid Icarus,blir nog väldigt lätt
Skulle du inte göra detta i Januari? Men i hela fall, det beror på hur den engelska rösten låter... Antingen så ska han låta som ett barn eller så ska han låta som Toad. Förmodligen Hasse...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 20:39:43
Citat från: Skokaka skrivet 17 november 2023 kl. 19:45:59Skulle du inte göra detta i Januari? Men i hela fall, det beror på hur den engelska rösten låter... Antingen så ska han låta som ett barn eller så ska han låta som Toad. Förmodligen Hasse...
Bara för att du undrar så kommer originalet här:
Likt Link så e Staffan Hallerstams röst mer tolerabel,ingen aning om vad ni säger men detta e min favoritroll av honom. Hasse e malplacerad,inte lika dålig som Mario men hans pipiga röst e bara så könstig för mig. Han spelade också Kid Icarus i avsnittet Videoolympics
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 17 november 2023 kl. 21:58:47
Citat från: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 20:39:43Bara för att du undrar så kommer originalet här:
Likt Link så e Staffan Hallerstams röst mer tolerabel,ingen aning om vad ni säger men detta e min favoritroll av honom. Hasse e malplacerad,inte lika dålig som Mario men hans pipiga röst e bara så könstig för mig. Han spelade också Kid Icarus i avsnittet Videoolympics
Tja, eftersom han låter som en liten pojke så är det väl riktigt sant att Staffan passar mer, jag förväntade mig annars att Hasse inte skulle låta mer pipig än Toad. 

Så du säger att Staffan har också varit Link?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 22:03:55
Citat från: Skokaka skrivet 17 november 2023 kl. 21:58:47Tja, eftersom han låter som en liten pojke så är det väl riktigt sant att Staffan passar mer, jag förväntade mig annars att Hasse inte skulle låta mer pipig än Toad.

Så du säger att Staffan har också varit Link?
Nä inte alls menar bara att den svenska rösten e mer tolerabel än originalet
Link låter så töntig & Kid Icarus röst e så irriterande & raspig deras svenska röster e mycket mer tolerabla & får karaktärerna & framstå på ett bättre sätt
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 17 november 2023 kl. 22:07:17
Citat från: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 22:03:55Nä inte alls menar bara att den svenska rösten e mer tolerabel än originalet
Link låter så töntig & Kid Icarus röst e så irriterande & scratchy(Svenskt ord)deras svenska röster e mycket mer tolerabla & får karaktärerna & framstå på ett bättre sätt
Åh, du menar så. Och jag antar att scratchy på svenska är "repigt" typ...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 23:32:38
Citat från: Skokaka skrivet 17 november 2023 kl. 22:07:17Åh, du menar så. Och jag antar att scratchy på svenska är "repigt" typ...
Ja hans repiga röst e så irriterande,därför e dom svenska rösterna mer tolerabla
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 17 november 2023 kl. 23:59:53
Citat från: Skokaka skrivet 17 november 2023 kl. 22:07:17Åh, du menar så. Och jag antar att scratchy på svenska är "repigt" typ...
Citat från: MOA skrivet 17 november 2023 kl. 23:32:38Ja hans repiga röst e så irriterande,därför e dom svenska rösterna mer tolerabla
Jag menar att ni antar raspig?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 00:44:14
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 17 november 2023 kl. 23:59:53Jag menar att ni antar raspig?
Jag försökte att översätta ordet, och det sa "repigt" så...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 18 november 2023 kl. 01:15:00
Citat från: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 00:44:14Jag försökte att översätta ordet, och det sa "repigt" så...
Det stämmer ju om saker men inte om rösten en röst kan väl inte vara repig...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 01:58:58
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 18 november 2023 kl. 01:15:00Det stämmer ju om saker men inte om rösten en röst kan väl inte vara repig...
I detta fallet så är det väl då "raspig" som du säger.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 09:40:19
Här kommer Simon Belmont
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 20:13:53
Citat från: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 09:40:19Här kommer Simon Belmont
Förmodligen så väljer jag Johan.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 20:50:45
Citat från: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 20:13:53Förmodligen så väljer jag Johan.
Ja med för de e hans bästa replik!
Nu kommer Dr Wily
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 18 november 2023 kl. 20:54:22
Citat från: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 20:50:45Ja med för de e hans bästa replik!
Nu kommer Dr Wily
Johan låter mest naturlig som Wily, så jag väljer honom.

Han hade fått kunna spela honom även i Ruby-Spears Mega Man-serie om den hade dubbats.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 21:07:39
Citat från: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 20:50:45Ja med för de e hans bästa replik!
Nu kommer Dr Wily
Ja, Johan har en mörkare röst än de andra och passar nog mer. Men jag älskar annars Hasses tyska dialekt.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 21:08:11
Citat från: Lillefot skrivet 18 november 2023 kl. 20:54:22Johan låter mest naturlig som Wily, så jag väljer honom.

Han hade fått kunna spela honom även i Ruby-Spears serien om den hade dubbats.
Undrar vem som kunde vara bra som Mega Man i den serien, dock.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 18 november 2023 kl. 21:10:18
Citat från: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 21:08:11Undrar vem som kunde vara bra som Mega Man i den serien, dock.
Ja, där får man nog prova sig fram.

Spontant känner jag dock att Niclas Wahlgren hade kunnat fungera, hans röst påminner om originalskådisens.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 18 november 2023 kl. 21:17:51
Citat från: Lillefot skrivet 18 november 2023 kl. 21:10:18Ja, där får man nog prova sig fram.

Spontant känner jag dock att Niclas Wahlgren hade kunnat fungera, hans röst påminner om originalskådisens.
Ja, det hade hur som helst varit något.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 21:23:53
Citat från: Lillefot skrivet 18 november 2023 kl. 21:10:18Ja, där får man nog prova sig fram.

Spontant känner jag dock att Niclas Wahlgren hade kunnat fungera, hans röst påminner om originalskådisens.
Niclas Wahlgren e Donkey Kong!Seriöst jag vill höra hur han låter som karaktären,både när han sjunger & snackar. Kommer inte få ur de ur huvet nu
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 18 november 2023 kl. 21:59:37
Citat från: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 21:23:53Niclas Wahlgren e Donkey Kong!Seriöst jag vill höra hur han låter som karaktären,både när han sjunger & snackar. Kommer inte få ur de ur huvet nu
Det menar du inte? Nu har du fått mig också intresserad av hur han låter i rollen.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 19 november 2023 kl. 12:40:23
Citat från: MOA skrivet 19 november 2023 kl. 11:59:47Kan detta va Hallerstam?
Det låter för likt honom för att det inte skulle vara han.

Plus att han använder samma stämma som han talade med som Kungen på en gammal Tom och Jerry-VHS.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 19 november 2023 kl. 14:09:25
Nu kommer Kung Hippo
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 19 november 2023 kl. 20:47:50
Citat från: MOA skrivet 19 november 2023 kl. 14:09:25Nu kommer Kung Hippo
Hm, det här blir klurigt... Gunnar låter dock bra, tycker jag. 

Tycker förresten att Fredrik låter som Steve Kratz lite i rollen...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 19 november 2023 kl. 21:31:25
Citat från: Skokaka skrivet 19 november 2023 kl. 20:47:50Hm, det här blir klurigt... Gunnar låter dock bra, tycker jag.

Tycker förresten att Fredrik låter som Steve Kratz lite i rollen...
Fredrik Dolk e min favorit,synd att han inte fortsatte. Detta va också sista rösten i Kapten N
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 20 november 2023 kl. 20:22:12
Citat från: MOA skrivet 18 november 2023 kl. 21:23:53Niclas Wahlgren e Donkey Kong!Seriöst jag vill höra hur han låter som karaktären,både när han sjunger & snackar. Kommer inte få ur de ur huvet nu
Plus så är Linus Wahlgren Diddy Kong. Så ja, bröderna Wahlgren spelade DK och Diddy.

Och Andrew Sabiston, som är Diddy Kongs engelska röst, var även Yoshi i Super Mario World serien. På grund av detta så tycker jag att Linus kunde vara en bra Yoshi, också.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 20 november 2023 kl. 21:35:58
Citat från: Skokaka skrivet 20 november 2023 kl. 20:22:12Plus så är Linus Wahlgren Diddy Kong. Så ja, bröderna Wahlgren spelade DK och Diddy.

Och Andrew Sabiston, som är Diddy Kongs engelska röst, var även Yoshi i Super Mario World serien. På grund av detta så tycker jag att Linus kunde vara en bra Yoshi, också.
Ian James Corlett spelade också Coconuts i AOSTH
Jag har ljudklipp på Diddy när han sjunger som jag kommer ladda upp senare
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 16 december 2023 kl. 09:39:36
Om ni bara lyssnar så blir detta enkelt
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 16 december 2023 kl. 20:46:16
Citat från: MOA skrivet 16 december 2023 kl. 09:39:36Om ni bara lyssnar så blir detta enkelt
Hur fick du tag i dessa?! :o Förmodligen TonyTonka, för jag minns att han nämnde att han hade ljudklipp på båda... Jag tänkte faktiskt fråga honom om dessa ljudklippen i denna månaden för du tänkte ju göra väl en lista om Hackes röster nästa år, så... Nåja... 

Förresten, detta är från samma kortfilm. Detta är också första gången jag hör Irene Lindh i de gamla kortfilmerna, jag trodde att hon bara var Hacke i The Woody Woodpecker Show. Nåja, nu så ser och hör jag att båda sammanhangen faktiskt har två dubbar. 

Såklart, Irene låter mer som de engelska rösterna, plus så tog ju en kvinna över rollen på engelska. Har annars nostalgi över båda, men Niclas kunde passa bättre som Daffy. 

Så teknist sätt så är ju Irene bättre i rollen.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 16 december 2023 kl. 21:54:37
Citat från: Skokaka skrivet 16 december 2023 kl. 20:46:16Hur fick du tag i dessa?! :o Förmodligen TonyTonka, för jag minns att han nämnde att han hade ljudklipp på båda... Jag tänkte faktiskt fråga honom om dessa ljudklippen i denna månaden för du tänkte ju göra väl en lista om Hackes röster nästa år, så... Nåja...

Förresten, detta är från samma kortfilm. Detta är också första gången jag hör Irene Lindh i de gamla kortfilmerna, jag trodde att hon bara var Hacke i The Woody Woodpecker Show. Nåja, nu så ser och hör jag att båda sammanhangen faktiskt har två dubbar.

Såklart, Irene låter mer som de engelska rösterna, plus så tog ju en kvinna över rollen på engelska. Har annars nostalgi över båda, men Niclas kunde passa bättre som Daffy.

Så teknist sätt så är ju Irene bättre i rollen.
Woody Dines Out har precis blivit uppladdad med originaldubben medans omdubben legat ute i över 10 år. De e så sjukt störande att Hackes skratt e odubbat,riktigt irriterande skillnad mellan Nicke & originalet. Irene e tillräckligt lik originalrösten utan att jag behöver störa mig på de. Irene Lindh all the way :D
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 16 december 2023 kl. 22:06:17
Citat från: MOA skrivet 16 december 2023 kl. 21:54:37Woody Dines Out har precis blivit uppladdad med originaldubben medans omdubben legat ute i över 10 år. De e så sjukt störande att Hackes skratt e odubbat,riktigt irriterande skillnad mellan Nicke & originalet. Irene e tillräckligt lik originalrösten utan att jag behöver störa mig på de. Irene Lindh all the way :D
Undrar vart exakt dessa hittades. Förmodligen där du hittade Pantry Panic också...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: gstone skrivet 16 december 2023 kl. 22:07:23
Fattar inte riktigt trådens mening.

Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 16 december 2023 kl. 22:25:59
Citat från: gstone skrivet 16 december 2023 kl. 22:07:23Fattar inte riktigt trådens mening.
Hon pratar om vilken röst av karaktärer hon tycker är bäst och de röster som hon tycker minst om.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: gstone skrivet 16 december 2023 kl. 23:05:38
Citat från: Skokaka skrivet 16 december 2023 kl. 22:25:59Hon pratar om vilken röst av karaktärer hon tycker är bäst och de röster som hon tycker minst om.
Jag tänkte att det var antingen de eller vilka skådespelare som har bästa rösterna ;)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 16 december 2023 kl. 23:34:52
Citat från: Skokaka skrivet 16 december 2023 kl. 22:06:17Undrar vart exakt dessa hittades. Förmodligen där du hittade Pantry Panic också...
Ja den vill jag också se med originaldubbning,den e också lättast att ladda upp. Hacke finns på Viking men tyvärr e omdubbningen de enda alternativet. De e bara Hacke jag ogillar,Tommy Nilsson e bara så rolig
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 17 december 2023 kl. 01:34:36
Citat från: MOA skrivet 16 december 2023 kl. 09:39:36Om ni bara lyssnar så blir detta enkelt
Förresten, det känns hur galet som helst att Hacke vill äta fåglar. :o Och så går han in, ändå...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 21 december 2023 kl. 23:46:10
Citat från: Skokaka skrivet 10 september 2023 kl. 19:52:44Jane Björck som Peach: Jag har ingen koll på Jane Björck, hon är förmodligen den "okända" rösten vi pratade om? Men, i hela fall... Lite bättre än Nina Gunke, men jag kan inte låta mig själv att säga att hon passar i rollen. Louise Raeder ska det vara!

Johan Hedenberg som Toad: Nåja, nu vet vi äntligen hur Johan låter som Toad... Och herregud! Vad malplacerat! Som förväntat så har Johan en för mörk röst för Toad. Han använder inte ens någon pitch för att funka... Toads Engelska röst lät JÄTTE mycket lik Hasse Jonsson, så Hasse är det bästa valet! Om jag gjorde den alternative dubbningen så skulle Johan istället vara Mario medan antingen så dubbar Hasse fortfarande Toad här eller så kan lika gärna Andreas Nilsson ha hoppat in. Eller, här kunde Hasse ha varit Toad i de första avsnitten medan Andreas tar över rollen senare, då har båda rollen. ;) (Förresten, off-topic, jag vet, men om någon från KM Studio dubbade Toad så kan lika gärna Anders Öjebo ha rollen. Annars så kan Andreas vara med här också... Jag tog upp detta då jag tog upp vilka som skulle passa som de andra Mario karaktärerna i KM Studio, de andra fyra var de enda som talade i sagan, så jag tänkte då ta upp Toad också, och detta är nog därför jag tog upp din imitation av Toad, bara för att han inte dubbades utav KM Studio, men åter till ämnet...) Och Johan är mycket bättre som Luigi...

Staffan Hallerstam som Luigi: Vet du? Jag tycker att den inte var SÅ dålig, men i hela fall. Medan Staffan funkade bättre som Luigi än Gunnar Ernblad, så tycker jag ändå att Staffan kunde vara bättre som Toad... Tycker att den är helt okej, precis som med Anders Öjebo i rollen, men jag föredrar Anders, men Johan Hedenberg kommer jag alltid föredra som Luigi!

Det här blir alltså min lista med de nya rösterna i de rollerna för dessa tre:

Luigi:
1: Johan Hedenberg
2: Anders Öjebo
3: Staffan Hallerstam
4: Gunnar Ernblad
5: Kenneth Milldoff

Peach:
1: Louise Raeder
2: Jane Björck
3: Nina Gunke
4: Maria Kihl

Toad:
1: Hasse Jonsson
2: MOA
3: Nina Gunke
4: Johan Hedenberg

Så... Detta ÄR alla rösterna från serierna som har tagits upp, eller hur? I så fall så är Mario karaktärerna officiellt färdiga, eller hur? Förresten, om det kan glädja dig så är den "dåliga" dubbningen endast tio avsnitt. Förmodligen alla de första avsnitten. Det var turligt nog endast för en video.

Nåja, om jag bara hörde de Svenska rösterna i långfilmen så borde jag ha uppdaterat listorna än en gång, men i hela fall... Mycket tur att rösterna i serien är den BRA dubbningen. Om de bara hade den alternativa dubbningen med en bättre cast, då skulle den inte behöva få vara endast i video och bara de första tio avsnitten. Men yes, som sagt så antar jag att alla rösterna är klara nu?...
Okej, jag har kommit tillbaka till detta, och jag har ärligt talat ändrat lite utav mina åsikter... Jag kan ha varit lite för hård mot några utav rösterna... :-[

Kenneth Milldoff var faktiskt inte ALLS dålig som Luigi. Jag antar annars att detta var för att jag inte kunde tänka mig att Luigi och Bowser delar röster. (Också för att många utav rösterna i Sun Studio serien passade inte så mycket...) Dock så är detta en stor skillnad... Kenneth har faktiskt en ljus röst för Luigi medan han på samma gång har en mörkare röst hos Bowser. Jag kan säga att Kenneth Milldoff är nog den bästa delen i den svenska dubbningen hos Sun Studio serien... Luigi låter förresten som Ekorren Pjuske från Wabuu... Men i hela fall, Gunnar Ernblad däremot är faktiskt svagast som Luigi, det må göra ont att ha Gunnar så låg, men hans röst får Luigi att låta korkad. Vilket annars inte är helt inaccurate, men ändå... Rösten är FÖR mörk! Tycker förresten att Staffan Hallerstam ÄR "bra" och inte bara "okej" som Luigi. Tycker fortfarande dock att han kunde vara bra som Toad, också. Men Staffan funkade bättre i denna dubbningen än vad Gunnar gjorde i rollen som Luigi. Och "Jane Björck" (eller Jeanette Holmgren, som vi fick reda på senare) var bra som Peach, också. MYCKET bättre än bara "okej" så jag förmodligen såg lite otydligt...

Men i hela fall, då så uppdaterar jag min lista för rösterna till Luigi:

Luigi:
1: Johan Hedenberg
2: Staffan Hallerstam
3: Kenneth Milldoff
4: Anders Öjebo
5: Gunnar Ernblad

Det enda som ändrades om listan för Peachs röster är att Jane/Jeanette klassas som "bra" istället för "okej" men hon mycket riktigt är på andra plats som listan var tidigare. Så min åsikt om denna rösten ändrades, den blev bra och den passar visst. Jag kan inte fatta att jag inte tyckte förut att den inte gjorde det...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 21 december 2023 kl. 23:52:50
Citat från: Skokaka skrivet 31 augusti 2023 kl. 23:39:171: Mattias Knave (Trots att det var bara i dom tre sista avsnitten så tycker jag själv att Mattias låter mest lik original rösten. Han lyckas att låta ondskefull utan någon förändring på rösten.)
2: Johan Hedenberg (Han är ju bra på att vara skurkar, och Ganon är verkligen inget undantag. Han lyckas att få Ganon att låta läskig, medan han är roligast som Eggman och helt okej som Bowser. Vilka olika röster han har haft åt dessa tre...)
3: Gunnar Ernblad (Skockande nog så är Gunnar längst ner på listan, då han brukar ju få bra roller, men han gör rösten lite för mörk nog, så det låter inte för lik original rösten. Helt åt skogen är insatsen inte, och man får ändå nostalgi utav att höra rösten. Tänka sig att både Johan Hedenberg och Gunnar Ernblad förresten har dubbat alla tre spelskurkarna. Tycker dock han var bättre som Bowser och Eggman, men hos Ganon så var han "minst bäst" men precis som Johan Hedenberg som Bowser så kan jag väl säga att Gunnar var bara "okej" som Ganon, men det är bara det jag har att säga... :-\)
Och här dock, trots att jag har Gunnar längst ner så tycker jag att alla tre utav rösterna är bra insatser. Ingen är dålig alls... Jag menar, NÅGON behövde bli längst ner, och Gunnar gjorde sitt sätt. Alla tre är godkända utav mig, riktigt säkert... Nu så, då så har jag sagt mina nya åsikter. 
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 22 december 2023 kl. 09:46:48
Citat från: Skokaka skrivet 21 december 2023 kl. 23:46:10Okej, jag har kommit tillbaka till detta, och jag har ärligt talat ändrat lite utav mina åsikter... Jag kan ha varit lite för hård mot några utav rösterna... :-[

Kenneth Milldoff var faktiskt inte ALLS dålig som Luigi. Jag antar annars att detta var för att jag inte kunde tänka mig att Luigi och Bowser delar röster. (Också för att många utav rösterna i Sun Studio serien passade inte så mycket...) Dock så är detta en stor skillnad... Kenneth har faktiskt en ljus röst för Luigi medan han på samma gång har en mörkare röst hos Bowser. Jag kan säga att Kenneth Milldoff är nog den bästa delen i den svenska dubbningen hos Sun Studio serien... Luigi låter förresten som Ekorren Pjuske från Wabuu... Men i hela fall, Gunnar Ernblad däremot är faktiskt svagast som Luigi, det må göra ont att ha Gunnar så låg, men hans röst får Luigi att låta korkad. Vilket annars inte är helt inaccurate, men ändå... Rösten är FÖR mörk! Tycker förresten att Staffan Hallerstam ÄR "bra" och inte bara "okej" som Luigi. Tycker fortfarande dock att han kunde vara bra som Toad, också. Men Staffan funkade bättre i denna dubbningen än vad Gunnar gjorde i rollen som Luigi. Och "Jane Björck" (eller Jeanette Holmgren, som vi fick reda på senare) var bra som Peach, också. MYCKET bättre än bara "okej" så jag förmodligen såg lite otydligt...

Men i hela fall, då så uppdaterar jag min lista för rösterna till Luigi:

Luigi:
1: Johan Hedenberg
2: Staffan Hallerstam
3: Kenneth Milldoff
4: Anders Öjebo
5: Gunnar Ernblad

Det enda som ändrades om listan för Peachs röster är att Jane/Jeanette klassas som "bra" istället för "okej" men hon mycket riktigt är på andra plats som listan var tidigare. Så min åsikt om denna rösten ändrades, den blev bra och den passar visst. Jag kan inte fatta att jag inte tyckte förut att den inte gjorde det...
De e de jag menar med att Kenneth Milldoff e bäst! Jag gillar inte den okända kärringen mer bara för att hon har ett nytt namn. Nä för Louise e den enda som låter bra,oturligt nog kan hon va den bästa Peach rösten...ÅH NEJ!
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 22 december 2023 kl. 22:27:01
Citat från: MOA skrivet 22 december 2023 kl. 09:46:48De e de jag menar med att Kenneth Milldoff e bäst! Jag gillar inte den okända kärringen mer bara för att hon har ett nytt namn. Nä för Louise e den enda som låter bra,oturligt nog kan hon va den bästa Peach rösten...ÅH NEJ!
Är inte "kärring" kanske lite att ta i? Nåja, hon är hur som helst bättre än Nina Gunke och Maria Kihl som Peach, men Louise är bäst, som sagt. Tycker att de i samma dubb är bäst i sina roller. 
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 januari 2024 kl. 14:31:14
Bonus Video!
https://www.youtube.com/watch?v=z659fJ34AjA
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 januari 2024 kl. 23:22:53
Citat från: MOA skrivet  2 januari 2024 kl. 14:31:14Bonus Video!
https://www.youtube.com/watch?v=z659fJ34AjA
Ed tror att han är Hacke Hackspett. ;D
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 januari 2024 kl. 23:30:08
Citat från: MOA skrivet 18 maj 2023 kl. 12:03:38Nu kommer jag gå ifrån spelkaraktärer & börja med andra karaktärer som ni inte gjort än.Nu får ni va beredda på att fixa ljudklipp.
Om jag inte hittar nåt själv får ni hjälpa mig med:
Hacke Hackspett
Droopy
Dexters Laboratorium
PowerPuffPinglorna
Agent Kurre
Dennis The Menace
Chipmunkarna
Ed, Edd & Eddie
Katten Felix

Övriga spelkaraktärer:
Kid Icarus
Donkey Kong
Kirby
Bubsy(När jag int orkar mer)
Tänker du förresten fortfarande att göra detta, dock? Då du hade annat i tankarna, så här långt...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 januari 2024 kl. 23:33:27
Citat från: Skokaka skrivet  2 januari 2024 kl. 23:30:08Tänker du förresten fortfarande att göra detta, dock? Då du hade annat i tankarna, så här långt...
Ja Kid Icarus kommer till slutet av månaden
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 januari 2024 kl. 23:36:17
Citat från: MOA skrivet  2 januari 2024 kl. 23:33:27Ja Kid Icarus kommer till slutet av månaden
Åh, listan var inte i ordning? Okej då. ;)
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 januari 2024 kl. 23:37:58
Citat från: Skokaka skrivet  2 januari 2024 kl. 23:22:53Ed tror att han är Hacke Hackspett. ;D
Alla säger att han håller tillbaks skrattet när han säger den repliken ;D
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 januari 2024 kl. 23:39:08
Citat från: MOA skrivet  2 januari 2024 kl. 23:37:58Alla säger att han håller tillbaks skrattet när han säger den repliken ;D
Det hör jag med. ;D
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 2 januari 2024 kl. 23:42:47
Citat från: Skokaka skrivet  2 januari 2024 kl. 23:39:08Det hör jag med. ;D
Bara jag som inte gör det?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 2 januari 2024 kl. 23:51:10
Citat från: MOA skrivet  2 januari 2024 kl. 23:42:47Bara jag som inte gör det?
Många andra hör det, och även jag hör att det låter som att Stefan fnittrar medan han talar.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Mathilda Gustafsson skrivet 2 januari 2024 kl. 23:54:03
Citat från: Skokaka skrivet  2 januari 2024 kl. 23:51:10Många andra hör det, och även jag hör att det låter som att Stefan fnittrar medan han talar.
Det hör jag också! Det bevisar att det trots ooptimala förutsättningar hade så var de ändå kul.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 3 februari 2024 kl. 15:28:43
Nu är det er tur att anse vilken version av outrot som är bäst, andra versioner kommer senare
https://www.youtube.com/watch?v=wDBXdiS70Po
https://www.youtube.com/watch?v=hLz0eyrSeDc
https://www.youtube.com/watch?v=nLIXrx0COmM
https://www.youtube.com/watch?v=05fYDwpFPEY
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 3 februari 2024 kl. 16:10:10
Citat från: MOA skrivet  3 februari 2024 kl. 15:28:43Nu är det er tur att anse vilken version av outrot som är bäst, andra versioner kommer senare
https://www.youtube.com/watch?v=wDBXdiS70Po
https://www.youtube.com/watch?v=hLz0eyrSeDc
https://www.youtube.com/watch?v=nLIXrx0COmM
https://www.youtube.com/watch?v=05fYDwpFPEY

Ranking:

1. Norska
2. Danska
3. Svenska
4. Finska (aldrig varit så förtjust i hur barnen sjunger i intro och outro låten i den dubbningen).
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 3 februari 2024 kl. 17:08:11
Citat från: Lillefot skrivet  3 februari 2024 kl. 16:10:10Ranking:

1. Norska
2. Danska
3. Svenska
4. Finska (aldrig varit så förtjust i hur barnen sjunger i intro och outro låten i den dubbningen).
Vår lista är exakt likadan. Tror inte att Alfred J Kwak har den perfekta sångrösten, Sigrid Huun sjunger i alla fall bra & Jan Erik Aunes sångröst är helt underbar😍
Danska är ingen stor skillnad båda har bra sångröster.
Håkan Mohede har en acceptabel sångröst men Nina Gunke sjunger så falskt att jag skäms
Vem trodde det var en bra idé att låta en barnkör sjunga? Det är Alfred som sjunger & inte Alfreds barn. Tror inte heller att det inte är meningen att dom sjunger det där sista egentligen. Detta kommer bli min slutliga ranking i en lista som kommer i framtiden, fast då med dom andra versionerna också
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Erika skrivet 3 februari 2024 kl. 17:52:49
Både norska och danska är väldigt bra, men tycker nog den danska håller en lite jämnare kvalitet. Den svenska är helt okej (dock vill jag minnas den danska versionen användes när Alfred J. Kwak sändes på TV4, ingen aning hur det såg ut vid sändningarna på TV1000) och den finska är mest trist och blek.

1. Danska
2. Norska
3. Svenska
4. Finska
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 3 februari 2024 kl. 18:08:43
Citat från: Erika skrivet  3 februari 2024 kl. 17:52:49Både norska och danska är väldigt bra, men tycker nog den danska håller en lite jämnare kvalitet. Den svenska är helt okej (dock vill jag minnas den danska versionen användes när Alfred J. Kwak sändes på TV4, ingen aning hur det såg ut vid sändningarna på TV1000) och den finska är mest trist och blek.

1. Danska
2. Norska
3. Svenska
4. Finska
Ja ja jag kan i alla fall säga att jag blivit kär i Jan Erik & detta är andra gången som han & Kenneth Milldoff delar en roll
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Oskar skrivet 4 februari 2024 kl. 09:03:12
Jag tror att Mikael roupé/Håkan mohede var regissör på Alfred J. Kwak.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 4 februari 2024 kl. 10:46:55
Citat från: Oskar skrivet  4 februari 2024 kl. 09:03:12Jag tror att Mikael roupé/Håkan mohede var regissör på Alfred J. Kwak.
Håkan bekräftade själv i en konversation med Daniel att han regisserade dubbningen:
https://www.dubbningshemsidan.se/forum/index.php?msg=17307
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 4 februari 2024 kl. 20:09:44
Här är dom restrerande versionerna
https://www.youtube.com/watch?v=HVYG7GVWyaY
https://www.youtube.com/watch?v=bUv_INYO_Nw
https://www.youtube.com/watch?v=fuMeJJjePjs
https://www.youtube.com/watch?v=lFqRTo5yJBk
https://www.youtube.com/watch?v=XtLTiI2GCEw
Låtarna i Mandarin dubbningen är odubbade på japanska
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lilla My skrivet 4 februari 2024 kl. 23:05:00
Dutch/Nederländska, helt klart. Är absolut partisk eftersom jag sett hela serien på just nederländska, och för att det är orginal-språket. Men ändå. Den är bäst ;D
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Skokaka skrivet 5 februari 2024 kl. 00:44:05
Jag har dålig koll på detta, men det låter i hela fall catchy. Så... 

1. Norska 
2. Nederländska 
3. Engelska 
4. Tyska 
5. Franska 
6. Svenska 
7. Danska 
8. Spanska 
9. Finska 

Jag ser förresten stavfel hos dubbarna hos svenska...
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 5 februari 2024 kl. 09:15:56
Citat från: MOA skrivet  3 februari 2024 kl. 15:28:43Nu är det er tur att anse vilken version av outrot som är bäst, andra versioner kommer senare
Jag föredrar absolut den norska versionen, vilket dock kanske delvis beror på nostalgi. Men Sigrid Huun sjunger väldigt bra, och sångtexterna är lyckade.

Den danska kommer nog som tvåa, och sen den svenska - i den svenska versionen är sångtexterna bra, men Nina Gunke har verkligen ingen bra sångröst...

Den finska kan jag inte bedöma översättningen på, men vem kom på snilleblixten att låta en barnkör sjunga...?

Citat från: Erika skrivet  3 februari 2024 kl. 17:52:49Både norska och danska är väldigt bra, men tycker nog den danska håller en lite jämnare kvalitet. Den svenska är helt okej (dock vill jag minnas den danska versionen användes när Alfred J. Kwak sändes på TV4, ingen aning hur det såg ut vid sändningarna på TV1000) och den finska är mest trist och blek.
På både TV1000 och TV4 var det den norska versionen av slutsången som sändes, men med dansk bildversion under eftertexterna avsedd för både Sverige, Norge och Danmark (så att de listar skådespelare och översättare för alla tre länder, utan att avgränsa vilka som hör till respektive land).

Håkan Mohede berättade för mig att det uppstod ett missöde vid mixningen, så att de vid mixningen i Köpenhamn blandade ihop svenska och norska ljudband; därav att slutsången blev på norska i Sverige. Till VHS-utgåvorna åtgärdades misstaget, vilket han tyckte var bra men jag tycker var mindre bra...

På VHS är det ju också en helsvensk bildversion med enbart svenska röster och översättare, vilket får till följd att eftertexterna blivit oerhört långsamma - då en tredjedel av informationen nu plötsligt får ta upp hela längden... Det känns som att det måste vara en efterhandskonstruktion, och att den ursprungliga avsikten var att ange både svenska, norska och danska dubbcredits under eftertexterna; då mängden text är mer anpassat för längden.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 5 februari 2024 kl. 10:33:35
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 februari 2024 kl. 09:15:56Jag föredrar absolut den norska versionen, vilket dock kanske delvis beror på nostalgi. Men Sigrid Huun sjunger väldigt bra, och sångtexterna är lyckade.

Den danska kommer nog som tvåa, och sen den svenska - i den svenska versionen är sångtexterna bra, men Nina Gunke har verkligen ingen bra sångröst...
Ja det är det jag säger! Håkan är den enda som kan sjunga
Vad är Daniels åsikter om dom andra versionerna?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Erika skrivet 5 februari 2024 kl. 13:46:17
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 februari 2024 kl. 09:15:56På både TV1000 och TV4 var det den norska versionen av slutsången som sändes, men med dansk bildversion under eftertexterna avsedd för både Sverige, Norge och Danmark (så att de listar skådespelare och översättare för alla tre länder, utan att avgränsa vilka som hör till respektive land).

Håkan Mohede berättade för mig att det uppstod ett missöde vid mixningen, så att de vid mixningen i Köpenhamn blandade ihop svenska och norska ljudband; därav att slutsången blev på norska i Sverige. Till VHS-utgåvorna åtgärdades misstaget, vilket han tyckte var bra men jag tycker var mindre bra...
Det var så det var! Tack. :) 

Kan förstå Håkan Mohede, har man spelat in en svensk version vill man ändå att den ska användas (även om den lämnar lite att önska, och Nina Gunke själv är nog inte så stolt över sin sånginsats...).
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Daniel Hofverberg skrivet 5 februari 2024 kl. 21:17:05
Citat från: Erika skrivet  5 februari 2024 kl. 13:46:17Kan förstå Håkan Mohede, har man spelat in en svensk version vill man ändå att den ska användas (även om den lämnar lite att önska, och Nina Gunke själv är nog inte så stolt över sin sånginsats...).
Nej, precis - och Håkan Mohedes sånginsats är det inget fel på, men Nina Gunke kan ju som sagt inte sjunga om så livet hängde på det...
(Men för en sådan lågbudgetdubbning med tre skådespelare fanns det väl aldrig ens på kartan att anlita en separat kvinnlig sångare för ändamålet, utan det fick väl lov att duga hur illa hon än sjöng...)

Det var väl Håkan som sjöng öppningsvinjetten/öppningssången till Alfred J. Kwak, eller minns jag fel nu...?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Lillefot skrivet 5 februari 2024 kl. 21:18:42
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 februari 2024 kl. 21:17:05Nej, precis - och Håkan Mohedes sånginsats är det inget fel på, men Nina Gunke kan ju som sagt inte sjunga om så livet hängde på det...
(Men för en sådan lågbudgetdubbning med tre skådespelare fanns det väl aldrig ens på kartan att anlita en separat kvinnlig sångare för ändamålet, utan det fick väl lov att duga hur illa hon än sjöng...)

Det var väl Håkan som sjöng öppningsvinjetten/öppningssången till Alfred J. Kwak, eller minns jag fel nu...?
Du minns rätt, det är Håkan som sjunger i introt i den svenska dubbningen:
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Steffan Rudvall skrivet 5 februari 2024 kl. 21:26:16
Citat från: Lillefot skrivet  5 februari 2024 kl. 21:18:42Du minns rätt, det är Håkan som sjunger i introt i den svenska dubbningen:
Eller Håkon Mohede om man ska tro eftertexterna. Det medverkar bara tre personer i den svenska dubbningen och ändå har man lyckats stava fel på två av deras namn. Vem är Kenneth Milldorf liksom?
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: Erika skrivet 5 februari 2024 kl. 21:29:32
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  5 februari 2024 kl. 21:17:05Nej, precis - och Håkan Mohedes sånginsats är det inget fel på, men Nina Gunke kan ju som sagt inte sjunga om så livet hängde på det...
(Men för en sådan lågbudgetdubbning med tre skådespelare fanns det väl aldrig ens på kartan att anlita en separat kvinnlig sångare för ändamålet, utan det fick väl lov att duga hur illa hon än sjöng...)

Det var väl Håkan som sjöng öppningsvinjetten/öppningssången till Alfred J. Kwak, eller minns jag fel nu...?
Ett annat alternativ hade varit om endast Håkan Mohede hade sjungit slutlåten. Visst, det hade blivit en "annorlunda" tolkning (jämfört med de flesta versioner), men bättre än det vi fick i slutändan. 

Som Lillefot redan har skrivit, är det mycket riktigt Håkan Mohede som sjunger öppningsvinjetten.
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 5 februari 2024 kl. 21:46:00
Citat från: Lillefot skrivet  5 februari 2024 kl. 21:18:42Du minns rätt, det är Håkan som sjunger i introt i den svenska dubbningen:
Ja livet hängde sig på det
Nu kommer dom andra versionerna
https://www.youtube.com/watch?v=1UKQVlOxgO4
https://www.youtube.com/watch?v=FkUf6KkUMjA
https://www.youtube.com/watch?v=cpQgCvtYsDk
https://www.youtube.com/watch?v=y6L4XVRkKL0
https://www.youtube.com/watch?v=hX9oVEy7Qw0
https://www.youtube.com/watch?v=19Lp7Rfl618
https://www.youtube.com/watch?v=_LOctUB7S4s
https://www.youtube.com/watch?v=Yj0uNW0ZQ44
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 12 februari 2024 kl. 16:52:00
Citat från: MOA skrivet  2 september 2023 kl. 20:25:13Pit/Kid Icarus
Palutena
Kirby
Meta Knight
King Dedede
Knuckle Joe
Nightmare
Chef Kawasaki
Donkey,Diddy,Dixie,Funky,Cranky & Candy Kong
King K Rool
Donkey Kong Jr
Hacke Hackspett
Alvin,Simon & Theodor Seville
Brittney,Jeanette & Eleanor Miller
Eddy
Nazz/Tess
Katten Felix
Dexter
Dee Dee
Powerpuffpinglorna
Professor Utonium
Mojo Jojo
Borgmästaren
HAN
Fuzzy Lumpkins
Prinsessan Morbucks
Dennis Mitchell
Charlotte A Cavatica
Grisen Wilbur
Bubsy
De r 41 stycken totalt
Nu har jag en annan planering! Listtember: Kommer börja med karaktärerna i September & det kan fortsätta enda tills årsskiftet, man vet aldrig
Titel: SV: Bästa Rösten
Skrivet av: MOA skrivet 18 februari 2024 kl. 11:24:54
Jag tänker ralla alla VA som varit med i mina engelska videor