Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - BPS

#1
Off-topic / SV: Gnälltråden
15 september 2023 kl. 20:26:52
Citat från: Mathilda Gustafsson skrivet 15 september 2023 kl. 20:01:42Jag har en brorsdotter som började gymnasiet i år och häromdagen bad hon mig att hjälpa henne med matteläxan. Hon sa att hon ville ha hjälp med uttryck men när jag kollade hennes matteläxan såg jag inga uttrycksuppgifter.

Det jag såg var detta
5❤️ - 6⭐️ - 3⭐️ + 2❤️ + 5 =

Vad är detta för dumheter? Hur kan detta ses som acceptabel gymnasiematematik?
Varför är det där inte uttryck enligt dig?
#2
De avsnitten ni nämner är i alla fall enligt Disneys Plus avsnittlista avsnitt ur samma säsong kanske byttes översättaren till den säsongen.
#3
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  5 september 2023 kl. 07:58:12Jag har för mig att du tidigare nämnde att de hade tänkt behålla originaldubbningen från 90-talet...
Menar du det här inlägget? Det var nog väldigt tidigt i produktionen så att de inte visste vad de skulle göra egentligen.

Citat från: Goliat skrivet 28 september 2020 kl. 20:41:31Fått svar äntligen. Tydligen vet de inte riktigt hur det kommer bli än om de väljer originalet eller om de väljer nydubben i Sverige.

Samma gäller bilden, de är tydligen inte klart heller riktigt om de ska beskära till widescreen eller inte.

Däremot kommer information om formatet att presenteras när de vet mer på moomin, när det gäller just svensk dubb kommer det dröja längre, varför vet jag inte men min tanke är att de kanske kan mixa upp till 5.1-ljud om spåren finns separat, men det är vad jag tror, har ingen fakta bakom. Eller så är det bara inte prioriterat med just svenskt tal, verkar ju inte finnas något på norska eller danska alls utan Engelska och Finska i första hand.

Men jag hoppas att den släpps digitalt eller på Blu-Ray i 4k i båda format, 4:3 och 16:9.

Lite fundersam också på varför de inte vet så mycket mer om vad de som arbetar med filmen gör, borde de inte ha bestämt hur den ska vara och låta filmarbetarna göra så, eller lämnar man bara allt i "goda händer" för att göra va de tycker är bäst? Fast IFS, kanske är några av de som skapade filmen som hjälper till, om de ens lever idag. Men vet ej vilka som restaurerar den heller.

Nu blev det lång text.
#4
@Goliat Hur vet du att det är andra röster nu har du fått någon ny lista?
#5
Citat från: Gustav Jonsson skrivet 27 augusti 2023 kl. 16:33:26Är Batman möter Mörkrets Hämnare ovanlig nog? Har någon den som kan lägga upp?
Jag tror att jag ska ha köpt den på en bränd Blu-Ray skiva på en second hand butik för några år sedan. Var den är någonstans vet jag dock inte så det kan ta tid att hitta.
#6
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 22 augusti 2023 kl. 00:53:54Att Eddie Axberg inte kommer ihåg något är ju inget bevis åt någotdera håll, så det säger ju egentligen ingenting. Så om det faktiskt var planerat med en omdubb av Djungelboken så är nog FilmMixarna den troligaste kandidaten.
Jag tolkar Disneyfantastens inlägg som att han bara frågade om Aladdin men att Eddie Axberg inte minns mycket om den behöver inte betyda att han inte minns den här eventuella omdubnningen.
#7
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 19 augusti 2023 kl. 02:57:55Han verkade klar i knoppen när jag pratade med honom i telefon, och verkade ha ett väldigt bra minne; jag kunde heller inte uppfatta någon antydan till någon begynnande demens eller liknande (det här var alltså några år innan han gick bort). Men jag kan förstås ändå inte utesluta möjligheten att han mindes fel eller blandade ihop med något annat, det kan ju hända den bäste av oss.
Nämnde Olof någonting om vilket bolag det var han gjorde röstprov hos?
#8
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 15 augusti 2023 kl. 00:29:40Om du syftar på Pokémon 4Ever, så är det ett gränsfall - filmen verkar vara utgången numera, och det som Musikservice säljer i en del butiker är nog bara överblivna restexemplar från något lager.

Den finns inte att tillgå på laglig officiell väg just nu (varken fysiskt eller som VoD), men den verkar ändå lite för vanlig och lätt att få tag i; när jag gjorde en snabb sökning på Tradera hittar jag åtminstone fem exemplar som går att köpa till en rimlig slant (d.v.s. utan uppenbara överpriser, utan kring hundralappen styck). Så då skulle åtminstone inte jag känna mig bekväm att lägga ut det på nätet.
Jag håller med dig.
#9
Citat från: BPS skrivet 15 augusti 2023 kl. 00:12:11Nej, det gör jag inte utan jag lägger bara upp sånt som inte går att få tag på lagligt.
Jag hade tankar om att lägga ut film fyra men det är nog bara de första tre filmernas dubbningar som är ovanliga. Film fyra finns tydligen genom Musikservice så jag vet inte hur vid den skulle räknas som ovanlig eller inte.
#10
Citat från: ph skrivet 14 augusti 2023 kl. 18:33:10Nu har jag inte så bra koll på vad som finns på archive, däremot så finns det ju väldigt många Säsonger samt filmer med Pokémon.

Jag hade i tanke att du tänkte lägga ut allihopa, men då kanske jag tänker fel? :D
Nej, det gör jag inte utan jag lägger bara upp sånt som inte går att få tag på lagligt.
#11
Citat från: ph skrivet 14 augusti 2023 kl. 10:02:04Härligt att du fortsätter lägga ut Pokémon-filmerna.

Är det några du saknar som du skulle ha lust att lägga ut på Archive? Hör av dig i så fall :)
Tack, jag har ju lagt ut de tre första filmerna och deras kortfilmer, Mewtwo Återkomsten samt alla dubbade avsnitten från säsong 3 och några episoder som tagits ur cirkulation. Så jag vet inte riktigt vad det skulle vara i sådana fall.
#12
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
14 augusti 2023 kl. 00:09:39
Citat från: BPS skrivet 13 augusti 2023 kl. 23:38:31Här kommer Pokémon - Mewtwo Återkomsten det är en tv-film/special som följer upp händelserna efter den första Pokémon filmen. I Sverige har den givits ut på VHS men inte på DVD.

https://archive.org/details/pokemon-mewtwo-aterkomsten
#13
Här kommer Pokémon - Mewtwo Återkomsten det är en tv-film/special som följer upp händelserna efter den första Pokémon filmen. I Sverige har den givits ut på VHS men inte på DVD.

https://archive.org/details/pokemon-mewtwo-aterkomsten
#14
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
13 augusti 2023 kl. 22:51:23
Citat från: Lillefot skrivet 13 augusti 2023 kl. 22:44:30Om det stämmer så är det bland dem gladaste nyheter som har hörts på länge. :)

Själv gick den specialen helt förbi mig, så det vore kul att få se hur den följer upp från den första filmen, och med svenskt tal.
Det stämmer, den lär snart vara uppe på Internet Archive.

VideoCapture_VLC.jpg
#15
Off-topic / SV: Den trevliga och positiva tråden!
13 augusti 2023 kl. 22:27:28
Jag tror att jag snart kan ha fått tag i specialen Mewtwo Återkomsten med den svenska dubbningen. I Sverige har den bara givits ut på VHS och därför har det tagit mig mycket sökande men jag tror faktiskt att jag har hittat den nu.