Forumnyheter:

Gmail har under ett par månaders tid blockerat Dubbningshemsidans e-postmeddelanden, men det ska nu vara löst. Om du missat viktiga e-postmeddelanden under denna tid, kontakta webbmastern på så löser vi allt.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Ämnen - Mathilda Gustafsson

#1
Jag har förstått att lasern har olika färger beroende på om det är CD, DVD eller Blu-ray men hur funkar det? Och har en blu-ray spelare som kan spela upp CD och DVD också tre lasrar eller kan en blå laser läsa skivor som är gjorda för att läsas av en annan färg?
#2
Vad tycker ni om SVT Play nya system där man kan logga in och sammankoppla historiker från olika enheter?
#3
Dubbningar och röster / Den fula ankungen (1997)
4 augusti 2023 kl. 17:14:57
Jag vet att personen bakom Youtube kanalen snor allt innehåll från annat håll men hen har faktiskt lagt upp filmen och jag kan inte hitta den någon annanstans.

#4
Vad tycker ni och vet ni om det finns fler?
#5
Filmer och TV-serier / Wonka (2023)
22 juli 2023 kl. 15:45:10
Jag tänkte att filmen förtjänade en egen tråd.

#6
Vilket uttal av Daphne föredrar du i svenska dubbningar? Svenskt eller engelsk?
#7
Off-topic / Nya byggnader
13 juli 2023 kl. 21:54:13
Det kan väl inte bara vara jag som tycker att byggnader i så kallad modern stil det vill säga det mesta som byggs nu för tiden ser helt enkelt likadant ut och till och med fult? Folk klankar ju ner på miljonprogramet men samtidigt ser också dessa nya hus likadana ut.

Men jag menar inte att vi ska bygga miljonprogram istället, för det blir samma sak då allt även där ser likadant ut. Jag vill att vi ska bygga i klassiska stilar alltså byggnader som faktiskt är fina att se på.

Men när jag har uttryckt mig om detta så har jag alltid blivit sedd som någon slags konservativ person som inte vill ha förändring. Vilket jag inte är, jag är för utveckling men det kan inte hindra mig från att tycka att lådor av betong eller glas inte är fula.

Vad tycker ni om moderna byggnader och den moderna stilen? Tycker ni att man ska börja bygga i klassisk stil som jag?
#8
Föredrar ni den svenska serien eller den brittiska? Alltså föredrar ni adoptionen eller originalet?
#9
Vad är detta? Det som de kallar säsong 1 är ju avsnitt från Happy Lifes serie men vad är resten?

https://arenan.yle.fi/1-2759475

Avsnittstitlarna stämmer inte överens med Happy Life's Pettson och Findus serie och inte heller thumbnailsens animation.

Det konstiga är att jag inte hör någonting alls om denna nya Pettson och Findus serie och det är ju väldigt populär svensk bokserie. Jag kan inte hitta en enda svensk kanal eller streamingtjänst som visar denna serie heller.
#10
Dubbningar och röster / Frankenstein dubbning
7 juni 2023 kl. 19:19:46
Hittade den här tidigare idag. Den kallar sig själv Frankenstein dubbning.

https://archive.org/details/lucky-luke-vasterns-tuffaste-cowboy-frankenstein-dubbning
#11
Detta är en danskanimerad långfilm från 1946, Oscar Isaksson delade nyligen med sig lite information om dubbningen. Hur sällsynt är den svenska dubbningen? Har den givits ut på VHS eller bara visats på bio? Kan det vara möjligt att få tag på den?
#12
Jag ska snart flytta till en för mig ny lägenhet i Malmö, fastigheten ägs av kommunala MKB som erbjuder Sappa till alla i huset. Jag är egentligen inte intresserad av tv-kanaler på det viset.
Men vaktmästaren berättade för mig att man inte behöver någon utrustning alls för att få in Sappas hd-kanaler, Han sa att det bara är att stoppa in en kabel i antennuttaget.

Men hur skulle det kunna fungera?  Antennuttag är väl analoga och designade för tjock-tv eller?
#13
Off-topic / Skolor utan klassrum
27 mars 2023 kl. 19:32:36
Vad tycker ni om skolor utan klassrum som tydligen är en grej nu för tiden? Vet att det finns en skola utan klassrum i Göteborg
#14
Filmer och TV-serier / Ethel & Ernest
21 mars 2023 kl. 22:55:14
Har Ethel & Ernest från 2016 dubbats? Tryggare kan ingen vara som är en adoption av samma författare fick ju en svensk dubbning.
#15
Off-topic / Vad har de emot skrivbord?
19 mars 2023 kl. 21:09:07
Om man tittar på amerikanska talkshows så är det alltid någon som sitter vid ett skrivbord och gäster i en soffa bredvid. Men i alla svenska talkshows sitter även programledaren i soffan! Vad har de emot skrivbord?
#16
Mario VS Sonic?
#17
Årets julkalender blir en uppföljare till Trolltider.

https://www.svt.se/kultur/trolltider-far-nytt-liv-i-arets-julkalender

Edit: Såg nu att Anders M Olsson redan nämnt detta.
#18
Behåller dubbningsbolagen någon slags kopia eller master på dubbningarna de gjort när allt är klart & beställaren fått sitt?
#19
Varför lämnar folk forumet?
#20
Filmer och TV-serier / Jul med Astrid Lindgren
30 december 2022 kl. 10:03:12
Tror ni att den nya animerade timmen med Astrid Lindgren julberättelser kan ersätta Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul?