Forumnyheter:

Efter uppgradering av forumprogramvaran saknas vissa äldre bifogade filer just nu. Vi beklagar detta och arbetar med att lösa problemet.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Disneyfantasten

#1
Off-topic / SV: Diverse frågor
29 september 2023 kl. 15:26:13

Citat från: Lillefot skrivet 29 september 2023 kl. 14:59:36Svårt att säga med 100% säkerhet, men i vardagen har jag i Sverige aldrig mött något sammanhang där ordet har använts i dialog eller text.
Citat från: MOA skrivet 29 september 2023 kl. 15:20:58Antar att de e ett gammalt ord som int många känner till
Jag tycker inte ordet är gammaldags eller ovanligt.

Murmeldjur är ett djur, det finns flera olika arter, några exempel är Skogsmurmeldjur (Marmota monax) som lever i Nordamerika, Alaskamurmeldjur (Marmota broweri) som lever i norra Alaska och Alpmurmeldjur (Marmota marmota) som lever i södra delarna av Europa.
#2
Off-topic / SV: Sorgligatråden
28 september 2023 kl. 13:01:26
Citat från: gstone skrivet 28 september 2023 kl. 13:00:57Hon var 31 :'(
Det är ännu värre, om man dör i tidig ålder...
#3
Off-topic / SV: Sorgligatråden
28 september 2023 kl. 13:00:27
Citat från: gstone skrivet 28 september 2023 kl. 12:57:57För några år sedan dog en tjej på min dalgiga verksamhet under julovet :(
Det var tråkigt, framförallt med tanke på att det var just en tjej...
#4
Vet inte om vi tänker på samma film, men jag minns en film jag såg på barnkanalen som hette Freddie och Leo, det var alltså en flicka OCH en pojke som skulle köpa en tårta, och pojken som snor tårtan och äter upp hela själv är Skryt-Magnus, i slutet får han ont i magen för det.

Vet inte ifall det är den du tänker på, men din text fick mig att tänka på detta, då jag minns att jag sett en sådan film med sådan handling som visats på Barnkanalen.
#5
Citat från: Skokaka skrivet 26 september 2023 kl. 21:18:29Åh, musen som hade problem med tre elefanter? Ja, jag har väl tyckt att Kim kunde funka som någon mus, och jag håller med även om detta.

Det sägs förresten att musen i början av Lejonkungen som Scar tänkte äta upp ska föreställa honom, dock ser de inte direkt ut som varandra... Men, men. ???
Precis den musen är det, han medverkar i avsnittet "Good Mousekeeping" (som - om mitt minne inte sviker mig - hade den svenska titeln "Musen som röt"), där tre elefanter använder honom som baseboll, han landar hos Rafiki där han önskar att bli lång som en giraff, kunna flyga som en fågel och kunna simma som en fisk, men han inser snart att det är bättre att vara sig själv och lyckas sedan stå upp mot ledaren av elefant-gänget om att han inte ska köra med varken honom eller någon annan.

Jag har också läst det, jag ska villigt erkänna att även jag är lite skeptisk till den teorin.
#6
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2023 kl. 10:54:15Det finns trots allt fortfarande en allmän (miss)uppfattning att animerat bara är till för barn
Ja, just den där mentaliteten är jag helt emot.
#7
Om Dubbningshemsidan / SV: Once Upon a Studio kortfilm
26 september 2023 kl. 11:43:11
Jag hoppas att denna kortfilm inkluderas på DVD/Bluray-utgåvan av Önskan...
#8
Jag tror även att Kim Sulocki hade passat som Nobi ur Timon och Pumbaa, då tänker jag på utseendet då han enligt mig ser ut som en sån där typisk Kim Sulocki karaktär.
#9
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet 26 september 2023 kl. 09:53:01Stefan Ekman spelade professor Porter i Disneys Legenden om Tarzan och var berättare för Nalle Puh och I-ors stora dag/I-ors födelsedag, som SVT dubbade in-house på 1980-talet. Möjligen fler dubbningar också som jag inte känner till.

Helge Skoog och Janne Forssell hittar jag dock inga tecken av att de har medverkat i fler dubbningar. Lite förvånansvärt egentligen, för Helge Skoog är ju en väldigt välkänd skådespelare och komiker, som varit med i fler filmer än många kan räkna till (nästan); så man kan ju tycka att han borde passa bra i dubbningssammanhang. Janne Forssell är väl inte fullt lika känd, men har varit radiopratare en del och i mindre utsträckning spelat biroller i svenska filmer.
Helge spelade Ture Björkman i Sagan om Skrotnisse och Hans Vänner från 1985, som också var Robert Gustafssons debutering.
#10
Ursäkta sent svar, skulle ha svarat förra veckan men blev efter med det av någon anledning, nåja, i varje fall;

Uppföljare utan tvekan, för de berättar bara nya historier, dessutom har jag personligen ljusare syn på uppföljare än vad många andra har, då jag tycker att många av dem lyckas bygga upp franschisen på ett bra sätt, både hos Disney (inkl. Pixar) och andra filmbolag.

När det gäller remakes så tänker jag i första hand på Disney-nyinspelningar i form av spelfilms-versioner av tidigare animerade klassiker, och de enda av dessa som jag personligen ÄLSKAR är de två Dalmatiner-filmerna (1996 & 2000) med Glenn Close.

Av alla de nyinspelningar som släppts på 2010 & 2020-talen är förmodligen Berättelsen om Askungen nästan den enda som jag inte har någonting emot, och det beror på dels att den skiljer sig tillräckligt mycket från den tecknade för att inte kännas som någon nyinspelning av den tecknade utan istället känns som sin egna grej och dels för att den inte innehåller särskilt mycket fotorealistisk CGI-teknik, och den gjordes ju INNAN Disney blev som tokiga i nyinspelningar.

Värst av allt är dock utan tvekan förra årets nyinspelning av Pinocchio då den innehåller många poänglösa adderingar, många klichéer, och massa annat... (för ovanlighetens skull har den t.o.m. mottagits av Razzy Awards, precis som fallet med The Emoji Movie)

Jag kan inte låta bli att irritera mig på att Disney ämnat till att producera en nyinspelning av Vaiana som dessutom kommer att släppas 2025, då är ju filmen inte ens 10 år gammal... (och ju nyare en film är desto onödigare känns det med en nyinspelning)
#11
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
26 september 2023 kl. 09:04:42
Citat från: Steffan Rudvall skrivet 26 september 2023 kl. 08:48:51Det är på ett sätt naturligt då Lizette Pålsson faktiskt har jobbat betydligt mer med Monica Forsberg och att Doreen Denning har gjort betydligt fler Disney-dubbningar.
Fast trots deras medverkan i flertal KM-dubbningar kan jag inte tycka att varken Lizette Pålsson, Myrra Malmberg, Hans Lindgren, Guy De La Berg, Benke Skogholt, Anders Byström, Fredrik Hiller, Stephan Karlsén, Olli Markenros, Torsten Wahlund, Maria Möller, Johan Wahlström, Dan Ekborg, Niclas Wahlgren, Nick Atkinson eller Andreas Nilsson tillhör KM-stammen... (det skulle vara som att påstå att fladdermöss är fåglar bara för att de kan flyga, men fladdermöss är inte alls fåglar, de är däggdjur och de enda däggdjur som kan flyga)

Pratar man om "typiska KM-dubbare" så är det mera Anders Öjebo (trots att han numera dubbar nästan överallt), Roger Storm (samma som med Anders Öjebo), Monica Forsberg, Ulf Källvik, Bertil Engh, Ingemar Carlehed, Bo Maniette, Christel Körner, Birgitta Fernström, Peter Wanngren, Ulf Peder Johansson, Hans Gustafsson, Jan Koldenius, Hasse "Kvinnaböske" Andersson (som sedan flera år tillbaka är gift med Monica Forsberg), Niclas Ekholm, Johan Wilhelmsson, Stefan Berglund, Gunnar Uddén, Gunilla Orvelius, Fredrik Beckman, Maria Kihl, Mariam Wallentin, Ida Nolemo, Kristin Westman, Hanna Storm-Nielsen, Sofia Caiman, Marie Kühler-Flack, Jasmine Wigartz*, Eric Donell*, Cisela Björklund, Kerstin Andeby, Acke Svensson, Johanna Ljungberg, m.fl.

*Även om båda också medverkat i en och annan dubbning utförd av Eurotroll.

När det gäller Liza Öhman, Johan Hedenberg och Jan Modin så är jag mer kluven, å ena sidan har Liza Öhman också dubbat en hel del hos Barrefelt, Johan Hedenberg en hel del hos Lasse Svensson och Kit Sundqvist, och Jan Modin en hel del för Sun Studio, men å andra sidan har alla tre tillbringat lika mycket tid hos KM som hos andra dubbnings-företag, plus att Liza Öhman ofta varit körsångare samt att Johan Hedenberg och Jan Modin ofta varit speakerröster.
#12
Dubbningar och röster / SV: Nya Röstskådespelarna
26 september 2023 kl. 08:39:00
Citat från: Marcusen skrivet 25 september 2023 kl. 20:21:46Tycker bara det är lite synd att Lizette blandar ihop Doreen Denning och Monica Forsberg när hon pratar om Ferngully.
Liksom att tidigare gäster i Christian Hedlunds intervju-serie (plus Kalle Lind i snedtänkt med Monica Forsberg) blandar ihop Martin Söderhjelm med Doreen Denning när de pratar om Djungelboken.
#13
Dubbningar och röster / SV: Önskan (Wish, 2023)
25 september 2023 kl. 13:50:55
Hoppas då också att alltsammans med Once Upon A Studio också avslöjas snart, eller iallafall nästa månad eller iallafall när långfilmen väl lanseras på bio...
#14
Dubbningar och röster / SV: Önskan (Wish, 2023)
25 september 2023 kl. 12:04:38
Citat från: gstone skrivet 25 september 2023 kl. 11:57:05Tydligen ska det komma en ny trailer för Önskan på onsdag :D
Ser framemot det!

(fanns såklart inte lika mycket som jag ser framemot filmen plus tillhörande kortfilm)
#15
Citat från: Lillefot skrivet 24 september 2023 kl. 12:34:11Några fler efter att äntligen ha sett Bamse och Vulkanön:

* Rolf Lassgård som Bamse: Rösten är i mina ögon alldeles för mörk för att kunna passa in på Bamse, jämfört med Peter Habers insats.

* Johan Glans som Lille Skutt: En mindre överdrift, då Johan faktiskt var rätt så lik Morgan Alling i både röstläge och ton... men den skånska dialekten känns malplacerad på karaktären och bidrar inte med något till upplevelsen.

Det enda röstbytet i filmen som jag kände mig nöjd med var Johan Ulveson som Skalman, som lyckades med att behålla röstkaraktären. Han är dock fortfarande inte i samma klass som gamle gode Steve Kratz, och jag förstår verkligen inte varför ensemblen ens byttes ut till att börja med.

EDIT: Nu så här är det nog mer rätt att påstå att Johan gör en egen tolkning av Skalman, men jag tycker fortfarande att han lyckas fånga det väsentliga i figuren. Därmed är min åsikt om att han är det enda röstbytet som fungerar gott nog, kvar på samma ståndpunkt.
Okej, då har även jag sett den i bitar på SVT Barn under söndagarna och här är vad jag tycker;

Jag skulle nog säga tvärtom, personligen tycker jag inte att någon av de tre huvudrollernas röstbyten är särskilt bra, däremot kan jag tycka att alla tre fungerade bättre än i trailern samt bättre än jag hade väntat mig, även om jag fortfarande anser att Johan Ulveson är svagast av dessa tre även om han fungerade något bättre som Skalman än hos Mike Wazowski, har ingenting alls emot honom, men hans röst är distinkt och svår att ta miste på och när han förställer rösten så förställer han den bara lite så att han låter nästan likadant på alla roller han gör även om hans övriga röst-roller frånsett Skalman och Mike Wazowski är riktigt väl-castade... (vilket är synd då hans prestation som Skrik & Panik bevisar att han kan förställa rösten på ett bra sätt)

PS: Hur tyckte du förresten med övriga karaktärers röstbyten? DS