Forumnyheter:

Möjlighet för gäster att skriva inlägg har länge varit avstängt på grund av missbruk och spam, men i och med den nya forumprogramvaran är det nu påslaget igen. Se till att inte missbruka detta, för då kan det behöva stängas av igen.

Huvudmeny

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg gjorda i tavlor som du har tillgång till.

Visa inlägg

Inlägg - Lillefot

#1291
Dubbningar och röster / SV: Pinocchio 2022
2 juli 2022 kl. 17:20:20
Citat från: gstone skrivet  2 juli 2022 kl. 17:08:00
Håll käfft
Inget illa menat, men det där uttalandet hjälper dig inte mycket.
#1292
Citat från: Daniel Hofverberg skrivet  2 juli 2022 kl. 03:35:11
Jag har tyvärr inte haft tid eller ork att införskaffa en ny stationär dator än, och den nuvarande börjar milt uttryckt gå på sista versen. Därför är jag lite handikappad än, och kan exempelvis inte digitalisera nya VHS-filmer/VHS-band.
Jag antar att din dator är alltför gammal i så fall? Typiskt, annars hade du kunnat försöka byta ut processorn eller lagringsmedia, och se om det hade hjälpt.

Men det låter som att i ditt fall skulle alla komponenterna behöva bytas i så fall. En ny processor passar som sagt inte på moderkort med gamla socklar och så vidare.

#1293
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 juli 2022 kl. 12:32:30
Du glömmer säkerligen att Sun Studio Stockholm tog över alla Disneys dubbningar år 2004 och att Anders Öjebo är den svenska rösten till Disneys största figur.
Just det ja, glömde bort det.
#1294
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 juli 2022 kl. 12:20:49
Jo det har han såklart men inte hos Sun Studio i Köpenhamn utan Sun Studio Stockholm.
Vilka filmer i så fall? Jag kan då inte komma på en enda, de flesta han har varit med i är gjorda av KM och Eurotroll.
#1296
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 juli 2022 kl. 00:12:15
Det är absolut en bra idé, men det finns ju en massa grejer som hon har regisserat som numera kan tolka som försvunnit eller i alla fall dubbningarna.
Ja, det blir ju tyvärr ett hinder. Då kan du göra ett urval från det hon jobbat med.
#1297
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  2 juli 2022 kl. 00:06:16
Jag skulle vilja göra något med Doreen Denning. Har ni några förslag?
Vad sägs om ett med alla filmer där hon har regisserat dubbningarna? Snövit, Dumbos 70-tals dubb och andra.

För en extra utmaning skulle du även kunna använda bilder på tids-korrekta affischer eller VHS-omslag för filmerna (med det menar jag sådana som gjordes när filmerna med hennes dubbningar gick upp på bio, och för de relevanta videoutgåvorna)
#1298
Citat från: Ale skrivet  1 juli 2022 kl. 23:56:42
Är du säker på att det är Jannike Grut som gör Pinocchio? Har hört någon säga att det var Anders Öjebo eller Nina gunke. Har själv svårt o avgöra rösten även om jag sett filmen 100 gr haha!  8)
Anders Öjebo eller Nina Gunke är det absolut inte. Båda har speciella röster som inte är alltför svåra att känna igen, och Pinocchios röst i den filmen passar ingen av de två skådespelarna.

Sedan tycker jag det skulle ha varit märkligt om Öjebo varit med i den filmen, har är inte en "typisk" Sun Studio skådis direkt.

Jannike Grut kan jag dock inte bekräfta för dig om det är, då jag inte hört henne i särskilt många produktioner.
#1299
Citat från: Adam Larsson skrivet  1 juli 2022 kl. 23:35:15

Ser ut som en norrländsk gubbe jag såg i en reklam på Youtube, för inte så längesedan.
#1300
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 juli 2022 kl. 23:38:39
De har börjat jobba på den, men Jim Carrey har väl gått ut med att han ska pensionera sig.
Jovars, men jag hoppas att han kan hoppa in en sista gång som Eggman innan han hänger upp rocken.
Spoiler
Om det nu visar sig att han inte dog under 2:ans klimax, vilket känns alldeles för tidigt att göra sig av med honom.
[close]
#1301
Citat från: Simon Axelsson skrivet  1 juli 2022 kl. 22:03:53
Jo, det finns en svensk trailer, men den saknar dessvärre exakt releasedatum.


https://youtu.be/uHU7MpeyKm8
Måste säga att den ser imponerande och underhållande ut. Synd bara att som du sa fanns det ingen premiärdatum i trailern. Kunde inte heller känna igen en enda av de svenska skådespelarna, men jag är å andra sidan urusel när det kommer till skådisar som gett sig ut i branschen de senaste åren.
#1302
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 juli 2022 kl. 21:25:48
Top Gun Maverick har jag inte sett ännu jag har dock sätt trailern i 4DX fomatet och det var en upplevelse det.
Det kan jag tänka mig det verkligen var för dig, med fysiska effekter som vind och tryckvågor från planen. Som om man skulle befinna sig direkt på flygfältet.

Frågan är bara om man skulle orka med en hel film med sådana effekter.
#1303
Senast jag var på bio så blev det Sonic the Hedgehog 2 som sågs. Mycket underhållande film, och ännu bättre än den redan godkända första filmen. Den svenska dubbningen var återigen över förväntan, med Christian Hedlunds mycket bra insats som huvudkaraktären och jag gillade även Adam Fietz i rollen som Knuckles. Även Jonas Kruses insats som Jim Carreys Eggman gav ett gott intryck, även idag är jag förvånad över hur bra han kan föra över hans skådespel till det svenska språket.

Nästa film på listan blir Jurassic World: Dominion. Älskar Jurassic Park, men slutet på den förra filmen, Fallen Kingdom, kändes som dålig fanfiction av det mest krystade slag jag sett på länge. Så har inte så stora förväntningar på den, särskilt inte när speltiden är nästan 3 timmar. Likt andra här tycker jag det börjar bli lite väl långt så att biografen skulle kunna ordna pauser.

Skulle även ha sett Top Gun: Maverick med en gammal skolkamrat, mitt i Filmstaden Scandinavia i Stockholm i en av deras brakstora IMAX-salonger.  En film som fokuserar mycket på flyg-stunts tänker jag mig passar formatet som en handske. Tyvärr lär inte det bli av nu, vi har inte haft mycket kontakt sedan jag slutade på Marieborg (skolan där vi träffades), och med mitt sommarjobb i full takt skulle det krocka med det. Trist, det är en film som jag har sett fram emot så länge, särskilt då den hela tiden blivit framskjuten fram tills nu.

#1304
Citat från: Steffan Rudvall skrivet  1 juli 2022 kl. 14:10:49
När det gäller Edgar så är det väl så att han gillar katterna fram tills att han får veta vad som står i testamentet.
Synd bara att han inte insåg att han indirekt skulle få förmögenheten, katter behöver ju trots allt någon som sköter om de.
#1305
Off-topic / SV: Vad jobbar ni med?
1 juli 2022 kl. 12:34:34
Citat från: Will Stewart skrivet  1 juli 2022 kl. 10:02:04
Folkhögskolorna verkar inte vara välkomnade och det finns knappt nån "animations industri" i Sverige.
Tråkigt att höra det, kan garantera dig att det inte är alla folkhögskolor som ger dåligt intryck, för att inte tala om deras skolgång. Främst är fördelen med folkhögskolan är att det är mindre fokus på att få bra betyg, utan att man jobbar och utvecklas i sin egen takt.

De jag har gått på (Marieborg i Norrköping och Ädelfors i Holsbybrunn) har varit mycket bra och hjälpsamma för just mig, när det gäller både hemskötsel och spelutveckling.